Skoči na vsebino

TUNIZIJA 2005

Priporočene objave

Objavljeno

Pozdravljeni!

Tema že počasi zamira, saj se verjetno že mrzlično pripravljate na potovanje. Pa vseeno, mogoče bo še kdo našel čas in tole prebral.

Resno razmišljam, da bi se vam pridružil pri tem podvigu. Naslednje, ali eno od naslednjih let. Me pa zanima sledeče. Vemo, da je turizem v Tuniziji zelo (?) razvit. Pri njih si je mogoče sposoditi terensko vozilo za vožnjo po puščavi. Rabil bi nekaj konkretnih podatkov o tem. Ali se sploh da individualno sposoditi primerno vozilo, ali gre to samo organizirano z agencijo? Kakšna je cena? Kakšna vozila imajo v ponudbi? Ali imajo terence z avtomatskim menjalnikom? Cena goriva? Predvidevam, da imajo samo bencinarje. Če boste imeli čas in voljo, vas lepo prosim za te informacije.

Na podlagi teh podatkov bi se odločal med nakupom pri nas in izposojo v Tuniziji.

Moram pa tudi pohvaliti idejo in način izvedbe. Tako nisi sam, če rabiš kakšno pomoč, pa še ceneje te pride kot preko agencije.

Kje se bo dalo prebrat, katera vozila bodo letos udeležena na potovanju?

Želim vam obilo prijetnih voženj po sipinah in srečno pot.

Objavljeno

Kar se tiče bencina ti iz prve roke povem, da se ga dobi ceneje kot pitno vodo.

Objavljeno
Hvala za slike, mislim da bo šlo tudi s tdm. Kjer je cesta napihana bo  šla soptnica peš s kovčki v rokah pa bo.

Mladen, si mi ze vsec! Se preden si sploh prisel med Arabce ze cisto po njihovo razmisljas! :OK:

Ostalim pa zelim karseda mnogo pescenih uzitkov v Tuniziji (sam sem pred nekaj dnevi na nos zapicenega adventureja pri 35-ih stopinjah in nebu brez oblacka kopal iz sipine - nepozabno :doze: ) in upam, da se maja koncno kaj vidimo.

Srecno vsem!

Objavljeno

CIAO,

s fantom se odpravljava v Tunizijo malo za vami (16.5 imava trajekt iz Trapanjia, 3.6 se vračava). Glede na to da boste vi cca en teden pred najinim odhodom doma, bi se lahko slisali da sporocite aktualne novice?

Nisva se se kaj dosti pripravljala na "potovanje" - Lonly planet sva kupla, a verjetno prej kot na trajektu ne bo casa zanj.

Kaj ve kdo koliko stane bencin - verjetno bo to eden vecjih stroskov poleg trajekta?

Kot sem zasledila greste s trajektom iz Genove, kaksna pride cena? Midva sva se iz Trapanija v Tunis zmenila za 310 eur (2 osebi, motor, povratna), seveda pa bova tudi za pot do tja porabila 2 dni.

LEPO POTOVANJE IN CIM MANJ TEZAV

Objavljeno

Stroški bencina, kot je že bilo omenjeno, niso preveliki, lani februarja je liter neosvinčenega stal 0,9 TND, za 1 EUR pa se je dobilo 1,49 TND.

Objavljeno
Stroški bencina, kot je že bilo omenjeno, niso preveliki, lani februarja je liter neosvinčenega stal 0,9 TND, za 1 EUR pa se je dobilo 1,49 TND.

Tole pa ni tako grozno poceni. Bo kar enih 150 SIT in če računaš, da ti en dober terenec po puščavi pokuri 30l (ali več) na 100 km, bi znalo biti kar drago. Ja ni kej, užitek bo treba plačat.

lep pozdrav

Objavljeno

Klinc gleda denar, glavno, da se bomo imeli fino.. :OK:

No, vsekakor bomo gledali tudi na stroške... ;)

Še manj kot teden... pa gremoooooo.... :kva2: :yea2:

Objavljeno

Druscina:

Srecno tja, srecno tam, srecno nazaj! Uzivajte kar se le da! Potem pa se dobimo na 3M in pesek stresemo iz skornjev! :OK: :OK: :OK:

Objavljeno

CIAO,

jutri se odpravljate ne? Lepo se mejte, cim maj problemov in ko pridete nazaj se kaj oglaste. Mi gremo 13. maja.

SRECNO :OK:

Objavljeno

....uživajte..... :yea1:

Objavljeno

srečno tud od mene, pa celi pridte nazaj.... :OK:

Objavljeno

Še malo, še malo... sem že živtičen.... :kva2:

... še manj kot en dan... :whistle: :yea1: :yea2:

Objavljeno
Še malo, še malo... sem že živtičen....  :kva2:

... še manj kot en dan...  :whistle:  :yea1:  :yea2:

Želim vam srečno pot, brez nezgod in veliko užitkov. :worship:

Ko se boste peljali mimo Palerma vam pomaham! :yea1: Lp

Objavljeno
Še malo, še malo... sem že živtičen....  :kva2:

... še manj kot en dan...  :whistle:  :yea1:  :yea2:

kot prvo srečno pot....... :OK: :OK: :OK:

ej, pa da ti na misu dons ni pršu kakšen donat...... :lol1: :lol1:

Objavljeno

Fantje in dekleta SREČNO :yea1:

Objavljeno

Naj vam bo cesta in morje ugodno. In čim manj čikenplaya. :yea1:

Objavljeno

Vsem potujocim enega :004!

UZIVAJTE!!!!! :OK:

Objavljeno

tko smo začeli priprave :yea2: :yea1:

post-807-1120660510_thumb.jpg

Objavljeno

še maloo, pa bomo doll... :yea2:

post-2534-1114210619_thumb.jpg

• 3 tedne pozneje...
Objavljeno

Nestrpno, nesptrpno čakamo, da se kdo zbudi in v temo prilepi kaj fotomateriala.

Dobrodošli doma! :)

Objavljeno

Bom pa jaz prvi... od tunizijcev... a je čudno?! :grrr

Skratka: bilo je E-N-K-R-A-T-N-O-I-N-P-O-N-O-V-L-J-I-V-O-! :yea2:

Dokler ne preizkusiš peska, ne veš, kako te lahko zasvoji... :wub:

Res je nekaj čarobnega tam doli v puščavi... B)

Ker sem sam vozil samo enkrat motor, sem toliko več avto... :yea2: ...in quada... :yea2: ... kot zelenec na pesku sem si najbolj zapomnil, da spusti gume na minimalen tlak in boš prilezel čez skoraj vsako sipino... O:-) ... ker sem se namreč en dan vkopal 5x, dokler nisem spustil gum... potem je pa šlo kot po maslu... :OK:

Evo, še malo slikc za rajcanje:

post-53-1115578412_thumb.jpg

post-53-1115578463_thumb.jpg

post-53-1115578581_thumb.jpg

post-53-1115602713_thumb.jpg

post-53-1115602770_thumb.jpg

post-53-1115602818_thumb.jpg

post-53-1115603158_thumb.jpg

post-53-1115603198_thumb.jpg

Objavljeno

ta "velike" so zgledale takole

post-807-1120660430_thumb.jpg

post-807-1120660439_thumb.jpg

Objavljeno

šeee, šeee. slikce slikce :kva2: :010

Objavljeno

Veliko vas hodi sem ter tja in ne vem zakaj ne posredujete svojih slik Noisu za galerijo slike iz popotovanj. Bi mogoče bile pomoč nekaterim, ki se v določene kraje odločajo iti.

Moje razmišljanje in nič drugega. Ene in iste slike so tam že veliko časa, nič novega se pa ne pojavi. En čas se je govorilo, da se bodo zbrale slike iz Provanse in se objavile. Od tega pa na žalost nič. Pustmo, ker sem že :topic: Vendar jaz osebno pogrešam kaj novega materiala o tem in ta Tunizija bi bla prav okej. .)

Pozdrav od Roberta

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!