Skoči na vsebino

Zakon o obdavčitvi


Thundercat

Priporočene objave

Po mejlu kroži spodnje obvestilo

1. januarja 2005 stopi v veljavo nov zakon o obdavcitvi studentskega dela.

Po novem bodo studentje, ki bodo zasluzili do 74.000 SIT, drzavi pri vsakem

nakazilu placali 12,5%, nad 74.000 sit pa 25% dohodnine. Uradniki sicer

zagotavljajo, da bo drzava akontacijo davka vrnila (po vec kot enem letu

brezobrestnega obracanja denarja), vendar moramo hrano, stanovanje, ucbenike

in prevoz se vedno placevati sproti! Naj vzamemo kredit, da lahko prezivimo?

Zaradi dosedanje pasivnosti studentskih organizacij moramo vzeti stvari v

svoje roke in cimprej zbrati cim vec glasov proti krpanju drzavne blagajne na racun socialno ogrozenih.

Studentje, ki se prezivljajo sami in si sami placujejo

solnino, se sedaj komaj shajajo. Je to nacin kako izboljsati izobrazbeno

strukturo v Sloveniji? Za tete in strice, ki izkoriscajo napotnice svojih

necakov in necakinj, pa naj drzava poskrbi na drugacen nacin. Zakaj mora na

racun nepostene manjsine, nastradati vecina? Pred leti se je ob podobnih

napovedanih sprembah pred parlamentom zbralo vec tisoc studentov in dosegli

so, da je vlada predlagane spremembe umaknila. So studentje izgubili hrbtenico,

ali je njihovo zivljenje ze sedaj prevec lagodno? Skrajni cas je, da pokazemo

birokratom brez obcutka za socialno pravicnost, da imajo studentje se vedno

dovolj hrbtenice in moci za skupen nastop! Ce protesti v medijih in seznam z

vec tisoc podpisi ne bodo zalegli, gremo na sprehod do parlamenta in vlade!

Ce se z napisanim strinjate, dodajte svoje ime na spodnji seznam. Lahko ste

student, dijak, upokojenec, delavec ali univerzitetni profesor ...  Vsi

glasovi prebivalcev Slovenije stejejo!

Na tej povezavi najdete vec informacij o novem zakonu: o novem zakonu

Vaše mnenje na to temo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Popolnoma se strinjam z navedenim člankom in sem proti obdavčitvi študentskega dela! .) To kar se dela je kriminal! :angry: Zavedam se, da brez davkov ne gre, vendar zakaj se spravit na študente!? Tistih 12 oz 25% se mogoče pametnjakovičem v državnem zboru ne zdi veliko, meni, ki pa brusim dilce v KLI-ju vsak vikend za 500sit/h, pa predstavlja velik primankljaj. Že to je plaža za en k****, a pričakujejo, da bom delu ko budala za 375sit na uro? :blink: To še za kilo kruha ni! :BUA: No jaz bom delal, ker nimam druge izbire, denar pač moram nekje dobit, vendar marsikomu se za ta denar enostavno ne bo dalo delat, ker to je žalitev! :angry: Namesto, da bi država študente stimulirala za delo in to podpirala, nas JEBE v glavo! Bodo pač dosegli, da bo iz nas nastal kup lenuhov, ker marsikdo, bo raje doma gledal tv pa igral igrice, kakor delal za tistih nekaj sit. No je pa tudi pozitivna stvar tega.. Folk bo imel manj denarja za droge.. AJA, bodo pa kradli še bolj kot zdaj, no pa saj ni panike, glavno da ima država tistih 25%! No, mogoče sem malce pretiraval, samo kar se dela enostavno ni pošteno! :angry: V primeru demonstracije sem definitivno zraven!

Popravljeno . Popravil DeX
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

bogi študenti ... res revčki.

poglej iz druge plati - država želi morda firme, ki tak način dela izkoriščajo za nelegalne oz "sive" posle, prisiliti, da plačajo davek ...

pa ne tolk jokcat. na istem so honorarci (prevajalci, novinarji, umetniki, ...). Če rabiš še kaj dodatnih info, da boš mal bolj jasno sliko imel, sem ti seveda na voljo.

lp, S.

PS: zakaj se ti ne zdi pošteno ,da hoče država urediti neko ful problematično področje? Se ti zdi, da je "barab, ki si nakazujejo denar preko študentskih napotnic svojih nečakinj" res tako malo? Kolikor vem, je tega ogromno. VSekakor preveč. nekako je treba regulirati zadevo.

PSS: dobri delodajalci bodo sami prevzeli pokrivanje davka in študenti bodo še vedno dobili izplačan enak znesek. vsaj pri avtorskih honorarjih je v boljših firmah tako.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ali pa se ena stran medalje....od tistih, ki smo v sluzbah in so nase place ze tako obdavcene (bom reku tko na pamet, recimo 60 procentou), da si pac drzava ne more izmisliti nobenega novega davka....A se potem pac spravi na tiste, ki placujejo manj....in se bojo manj pritozevali....

bogi študenti ... res revčki.
Po eni strani res, po drugi strani pa, cim prej se navadite, kako funkcionira druzba...

Desetina se je placevala v casu fevdalizma.... sori, ampak zdej smo u demokraciji..... ce vam kaj ni prou pa volte drugo stranko :devil::

Aja, niste sli na volitve....Kaj se pa potem sploh pizdite....Cene v kaficih so (skoraj) enake....

Pa dobr, kaj vsi mislijo, da drzave zivijo od zraka.... Pa to je ja motor forum.....Zakaj placas (recimo) za 250 kilski motor vec denarja za zavarovanje kot za 2tonski meredeaz :blink:

Ne, a res.... :kva2:

Ja, mogoce so pa vecino njih na faxu naucili, kako se veselo v rit sefom (komurkolipac ze )leze, samo da je izpit narejen...

Pa malo pomislite, da placujemo tako visoke davke tudi zaradi tega, da se lahko eni preseravajo/te po faxih....

.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kdor je mislil da bo tole neobdavčeno študentsko delo šlo kar v nedogled se je motil, moje mnenje je da se je zadeva še presneto dolgo izvajala.

Prek študentskih servisov se je opralo toliko denarja da si človek niti predstavljati ne more in davkarija tega jasno ni mogla dolgo gledat, zato tale zakon. SPloh pa kolikor vem v EU tele variante ŠS kot so bile pri nas sploh ne obstajajo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Se ti zdi, da je "barab, ki si nakazujejo denar preko študentskih napotnic svojih nečakinj" res tako malo? Kolikor vem, je tega ogromno. VSekakor preveč. nekako je treba regulirati zadevo.

Prek študentskih servisov se je opralo toliko denarja da si človek niti predstavljati ne more in davkarija tega jasno ni mogla dolgo gledat

.. se strinjam z zgornjima izjavama, hkrati pa nej vama povem, da tega zdaj ne bo nic manj, zakaj? :huh:

Ker je bil nek standard, da so "barabe svojim nečakinjam" (če uporabim symrujeve besede) dale 10% od denarja, ki so ga pridno oprali na studentskem servisu. Zdaj jim bodo pac dali 12,5% kolikor znese akontacija (oni sami jim ne bodo dali nic, bo pa drzava naslednje leto pridno povrnila "dolgove" tega folka njihovim necakom in necakinjam, ce bodo seveda ti znali lepo preracunat, koliko lahko zasluzijo, da dobijo vse mozne olajsave, prjavijo se sebe in pokazejo se racune od. npr siola, da jim bo drzava vrnila kar najvec.. ). O akontaciji 25%, ki se placuje nad zneskom 74.000 sit na napotnico pa sploh nebi govoril, ker jo bodo placevali le redki.. in sicer tisti katerih delodajalec, se v soli ni ucil deljenja z ostankom (222.000 / 73.000 = 2, ost. 66.000 .) - torej 3 napotnice z zneski manjsimi od 74.000) :naughty: Stevilo napotnic iz enega podjetja v enem mesecu s tem zakonom pac ni omejeno :notworthy:

Zadeva skratka ni tako zelo crna (je pa se vedno svinjarija :xx: ).. razen za studente, ki bodo dejansko obcutili razliko tistih 12,5% na mesec. Tako ali tako jih bodo dobili vrnjene, vendar pa si je drzava s tem zakonom zagotovila do enoinpol letne kredite brez obresti od studentov :SS

In ja.. tudi jst sm student :kva2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Desetina se je placevala v casu fevdalizma.... sori, ampak zdej smo u demokraciji..... ce vam kaj ni prou pa volte drugo stranko  :devil::

Aja, niste sli na volitve....Kaj se pa potem sploh pizdite....Cene v kaficih so (skoraj) enake....

Na volitvah sem bil in tudi drugo stransko sem volil, pa ni pomagalo.. Pa še nekaj :topic: Volitve so itak kr neki, sem bil v volilni komisiji v eni vasi in sem videl kako se to dela. Pride mama z 10-mi listki, ki po možnosti še tv-ja nima in nima blage veze sploh kaj je politika in ona voli za vso žlahto. In takih mam je bilo kar nekaj. Rezultat: od 72 volivcev se mi zdi 60 glasov za vodilno stranko, 2 pa za prejšnjo vodilno stranko.. In takih vasi in mam je v Sloveniji malo morje, toliko o volitvah.. V mestih pa vemo, da je bila slika bistveno drugačna, rezultati bolj izenačeni. Zakaj? Ker se tako ne dela iin ker so ljudje bolj osveščeni kot v zakotnih hribovskih vaseh.

Pa dobr, kaj vsi mislijo, da drzave zivijo od zraka....

Jaz prav dobro vem od česa živijo države, mogoče ima k temu zasluge tudi moje preseravanje na faksu in predmet politična ekonomija, kateri je tako obsežen, da se lahko začnem učit zdaj, pa se v enem letu še ne bom navadil kar hočejo od nas..

Pa malo pomislite, da placujemo  tako visoke davke tudi zaradi tega, da se lahko eni preseravajo/te po faxih....

Zavedam se tudi, da smo bolj ali manj edini s tako ureditvijo, se pravi z brezplačnim visokim šolstvom in za to sem hvaležen, vendar gredo tudi ti dnevi počasi(hitro) h koncu. Sploh pa vsaj pri našem faksu, se večinoma študij nas rednih študentov plačuje iz šolnin izrednih študentov, informacija osebno od dekana..

Kdor je mislil da bo tole neobdavčeno študentsko delo šlo kar v nedogled se je motil, moje mnenje je da se je zadeva še presneto dolgo izvajala.

Prek študentskih servisov se je opralo toliko denarja da si človek niti predstavljati ne more in davkarija tega jasno ni mogla dolgo gledat, zato tale zakon.

Se popolnoma strinjam s tabo glede pranja denarja, vendar zagotovo bi se dalo to rešit tudi na kakšen drugačen način.. Kot je napisano v članku, zakaj moram trpeti jaz, ki pošteno delam za tistih par sit, ker nimam štipendije, da si lahko plačam vsakomesečno karto do faksa, zaradi manjšine tistih, ki perejo denar. Naj pritisnejo na njih na drugačen način.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Strateški svet predlagal zamrznitev davčne reforme

Strateški svet za gospodarski razvoj je na današnji seji sklenil vladi predlagati, naj zadrži izvajanje davčne reforme, je po seji novinarjem povedal predsednik sveta Mićo Mrkaić. Za to sicer ni več veliko časa, saj se nova davčna zakonodaja začne uporabljati s 1. januarjem 2005. A je finančni minister Andrej Bajuk povedal, da bo vlada nasvet vzela zelo resno. Na vprašanje, kdaj bi se lahko vlada sestala in pripravila ustrezne sklepe za obravnavo v DZ, je odgovoril, da čimprej.

Vir: Finance

Se pa sam z obdavčitvijo strinjam. Vsi študentje pač niso socialni problem. Če kdo ne verjame naj se malo sprehodi okoli fakultet in si ogleda študentski vozni park.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ta zakon je totalna neumnost..

zdi se mi da študenti ves zaslužen denar dokaj hitro porabimo, kdor študira ve koliko je mesečnih stroškov, pa ne mislim tistih ki so dma v lj.....

in za eno dostojno študentsko življenje pač rabi človek eno nižjo plačo.. 100.000-120.000, kar pomeni da do 150.000 naj ne bi bilo obdavčitve, da si vsaj tistih 20 tisoč mesečno človek lahko prišpara

ker če ne lahko študirajo samo še sinkoti kakšnih direktorjev, ki jim sigurno ni treba zaslužit niti tolarja.

da je že 74.000 sit obdavčenih, to je kriminal in sramota za snovalca zakona da se spravlja na študente

naj mastno obdavči raje kakšne jahte, avtomobile nad 10 miljonov, vikende, imetnike 10ihstanovanj... in to bando!! tle bi se lahko kaj prililo v državno blagajno...

ma ne od študentskega dela, kje je vsak tolar že prej porabljen kot zaslužen..

:baa:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vsi študentje pač niso socialni problem. Če kdo ne verjame naj se malo sprehodi okoli fakultet in si ogleda študentski vozni park.

Seveda niso vsi socialni problem. Tudi jaz nisem socialni problem, zato ker v izogib temu delam, kadar le imam možnost za to. Se najdejo tudi študenje, ki imajo nesramno veliko denarja in se z njim preseravajo na vse možne načine, vendar večinski delež še vedno pripade tistim študentom, kateri moramo presneto preračunati in premisliti o vsakem porabljenem tolarju! <_<

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Seveda niso vsi socialni problem...

... in zakaj bi jih potem kar vse povprek tako obravnavali. :hmm:

Študentsko delo je marsikje postalo huda konkurenca rednemu (obdavčenemu), ki je v tem boju pač postavljeno v hudo neenakopraven položaj. Biti študent je v naši deželi precej fino, prav zato so mnogi pri "študiju" tudi zelo vztrajni in se ga oklepajo kolikor dolgo se le da.

Če želi država pomagati študentom, naj spodbudi štipendiranje, omogoči poceni bivanje in zagotovi dobre učne programe.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Se popolnoma strinjam s tabo glede pranja denarja, vendar zagotovo bi se dalo to rešit tudi na kakšen drugačen način.. Kot je napisano v članku, zakaj moram trpeti jaz, ki pošteno delam za tistih par sit, ker nimam štipendije, da si lahko plačam vsakomesečno karto do faksa, zaradi manjšine tistih, ki perejo denar. Naj pritisnejo na njih na drugačen način.

Da ni ravno obratno in so v manjšini tisti ki pošteno delajo, v večini pa tisti ki na ta način perejo denar .)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mene pa sam neki zanima: tam sm prebral da lahko zaslužim do 1,6mio če me starši ne dajo v olajšavo. To ni problem, se pač zmenim. AMPAK! A bodo slučajno kontrolirali tudi kje maš stalno prebivallišče in podobne finte? <_<

Meni, ajde, sej mi ni prou da mi poberejo cetrtino na mesc sam ce mi pole na koncu vse vrnjeno ni noben problem. Itak da bo pasalo dobit xxx.000 tisoc kr na enkrat, glavno da nc ne poberejo. Sej bo tko, ne? :unsure:

Sicer pa. Jst in ostali kolegi studenti na delu ze neki cajta vemo da bo ta zakon sopil v veljavo 1.1. in smo ze marsikej probali postorit na firmi sam ne jebejo pol pare in se zgovarjajo da je to pac drzava in da oni nimajo prstov vmes. Ok. Sam ostali studetje po celi sloveniji? Noben nc nobenih kakrsnihkoli protestov/shodov/dopisov/cesarkoli ne organizirajo. :huh: Ful me cudi da je vse tko tiho, al pa sm jst premalo informiran.. ne vem :(

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zdi se mi da kakih posebnih akcij ni bilo načrtovanih, ker se je potihem obljubljalo da bodo zadevo nekako "zamrznili".

In ja, sem študent, sicer trenutno pavzer, manjkajo še 3je izpiti do diplome in me bo tale davek kar prizadel.

Najhujši je bil SMS iz ŠS, kjer so mi napisali da kot pavzer nisem upravičen do "bonusa" 12.5 % obdavčitve do 74 kSIT, ampak zame velja enotna obdavčitev tj 25%

no, naslednji dan sem dobil še en SMS, kjer je pisalo: popravek, čeprav ste pavzer ste upravičeni do 12.5 % do 74 kSIT. Nekako v tem stilu

moj zaključek: niti sami ne vejo kako in kaj :SS

Sicer pa...zakaj bi študent nujno moral biti socialni problem, da bi bil upravičen do neobdavčenega dohodka (oz. minimalno obdavčenega -> delodajalčevih 12 %)...

aja...premalo je to za požrešno državico :fight2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No, ste se študentje kar dosti razpisali o tej predvideni obdavčitvi študentskega dela, ki jo boste, če ne boste presegli davčnega praga, itak dobili nazaj.

Kar me čudi, saj ste vsega hudega že navajeni.

Pozabljate, da vseskozi že plačujete 10 % provizijo študentskim servisom, pa sami veste, da ste si delo največkrat sami našli in da je bil ves vloženi trud študentskega servisa zgolj izpolnitev napotnice po vašem nareku.

Nič ne bi rekel, če bi v takih primerih zaračunali zgolj manipulativne stroške, recimo 0,5 %, tako pa monopolistično vzamejo 10 %, ker mimo njih pač ne morete.

Boste tudi proti temu protestirali?

Verjetno ne, saj tudi mi 30 let nazaj nismo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ta zakon je totalna neumnost..

zdi se mi da študenti ves zaslužen denar dokaj hitro porabimo, kdor študira ve koliko je mesečnih stroškov, pa ne mislim tistih ki so dma v lj.....

in za eno dostojno študentsko življenje pač rabi človek eno nižjo plačo.. 100.000-120.000, kar pomeni da do 150.000 naj ne bi bilo obdavčitve, da si vsaj tistih 20 tisoč mesečno človek lahko prišpara

ker če ne lahko študirajo samo še sinkoti kakšnih direktorjev, ki jim sigurno ni treba zaslužit niti tolarja.

da je že 74.000 sit obdavčenih, to je kriminal in sramota za snovalca zakona da se spravlja na študente

naj mastno obdavči raje kakšne jahte, avtomobile nad 10 miljonov, vikende, imetnike 10ihstanovanj... in to bando!! tle bi se lahko kaj prililo v državno blagajno...

ma ne od študentskega dela, kje je vsak tolar že prej porabljen kot zaslužen..

:baa:

rebel - kako boš šele jokcal, ko boš službo iskal, pa boš hotu normalno plačo, pa ti bo delodajalc reku, da ga to stane 2,2-krat tolk, kolkr hočeš ti ... a bo takrat ista pesmica padla?

ej, a študenti morjo bit neobdavčeni, ker so "naša svetla prihodnost" ali kaj?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No, ste se študentje kar dosti razpisali o tej predvideni obdavčitvi študentskega dela, ki jo boste, če ne boste presegli davčnega praga, itak dobili nazaj.

Ja samo meni, ki moram dat 34.000sit za mesečno karto vsak mesec sproti mi ne pomaga, če bom dobil na koncu leta nazaj.. Plačat je treba, ko greš po karto.. Kljub temu, da mesečno ob študiju ne zaslužim več kot 30.000sit (pa delam vsak petek in vasko soboto - bi več, pa enostavno ne znese) mi tistih 12.5% veliko pomeni! 1000sit mi veliko pomeni, pa ne konec leta, ampak vsak mesec sproti!

Pozabljate, da vseskozi že plačujete 10 % provizijo študentskim servisom

Ne pozabljamo, vendar zdaj ne bo odbitka le 10%, ampak 35%...

In ubistvu smo naša svetla prihodnost, prehajamo v postindustrijsko družbo, primarni in sekundarni sektor dejavnosti se zmanjšujeta, povečujeta se terciarni in kvartarni, za to pa je potrebna ustrezna izobrazba... Diploma je najmanj kar je poterbno!

LP. DeX

Popravljeno . Popravil DeX
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

... vsak mesec sproti mi ne pomaga, če bom dobil na koncu leta nazaj.. Plačat je treba, ko greš po karto.. pa ne konec leta, ampak vsak mesec sproti!

Saj se bos navadil, po moje bolje prej kot kasneje....Zivljenje je vcasih kruta sola in mlajsi ko bos dobil lekcijo, lazje ti bo...

:D

za to pa je potrebna ustrezna izobrazba... Diploma je najmanj kar je poterbno!

Ob kaksnih takih stavkih se ponavadi spomnim na tisti stari vic....Ahm, kako je slo...

Uciteljica matematike sreca svojega vcasih najslabsega ucenca, ki se je po otroka pripeljal z najnovejsim in najdrazjim mercedezom. Zacudena ga vprasa, kaj dela. Ta pa rece: preprodajam stvari....kupim za 5000, prodam za 7000, tistih 3% razlike je pa moja provizija.

Toliko o diplomi

LP. :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

In ubistvu smo naša svetla prihodnost, prehajamo v postindustrijsko družbo, primarni in sekundarni sektor dejavnosti se zmanjšujeta, povečujeta se terciarni in kvartarni, za to pa je potrebna ustrezna izobrazba... Diploma je najmanj kar je poterbno!

... je vpil naivni študent, ki je verjel pravljicam ... PS: diploma je pogosto uporabna le za ritko otrebit tarzanov, ki ostanejo pri rektalnih splavitvah rjavih jahtic v kanalizacijo ...

... marsikej diploma še zdaleč ni dovolj... ali pa sploh ni potrebna, če je drugih spretnosti dovolj ...

PS: a šolstvo imaš zastonj? dejmo se tko zmenit - študentsko delo neobdavčeno, uvedemo pa šolnine v višini 300-400 jurjev letno ;)

kaj praviš? :naughty:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Saj se bos navadil, po moje bolje prej kot kasneje....Zivljenje je vcasih kruta sola in mlajsi ko bos dobil lekcijo, lazje ti bo...

Jaz sem svojo lekcijo že dobil, pri treh letih sem ostal brez očeta in sem bil vedno primoran pametno in premišljeno ravnati z denarjem, katerega ni bilo na pretek.. Vedno sem za stvari, ki sem si jih želel trdo delal, ker drugače do njih ne bi prišel. In neglede na to, kaj mislite drugi, meni se še vedno ne zdi poštena obdavčitev študentov za 25%, ker študij je čas velikih stroškov(vsaj za večino, ki ni iz Lj), prihodki so pa minimalni.. In zdaj bodo še manjši.. <_<

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

... je vpil naivni študent, ki je verjel pravljicam ... PS: diploma je pogosto uporabna le za ritko otrebit tarzanov, ki ostanejo pri rektalnih splavitvah rjavih jahtic v kanalizacijo ...

S tem se pa ne bi popolnoma strinjal, poznam kar ene par osebkov, na katerih mesta so prišli zelenci z diplomami in jih nadomestili, pa čeprav so verjetno za delo veliko manj sposobni, kakor prej omenjeni osebki, ki so to delo vestno opravljali vrsto let.. Zakaj je prišlo do tega? Ker so pokazali diplomo! S tem se osebno sicer ne strinjam, vendar welcome to 21.st century!

... marsikej diploma še zdaleč ni dovolj...

S tem se pa popolnoma strinjam! Potrebne so tudi druge sposobnosti.. Vendar ti le te brez diplome največkrat ne koristijo pou k**** nič! V stroki, katera interesira mene, si lahko še tako pameten, če nimaš tistega papirja, na katerem piše diploma, nimaš kaj..

uvedemo pa šolnine v višini 300-400 jurjev letno ;)

Do tega pa bo prišlo tako in tako, neglede na to, ali bo študentsko delo obdavčeno ali ne!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

... je vpil naivni študent, ki je verjel pravljicam ... PS: diploma je pogosto uporabna le za ritko otrebit tarzanov, ki ostanejo pri rektalnih splavitvah rjavih jahtic v kanalizacijo ...

... marsikej diploma še zdaleč ni dovolj... ali pa sploh ni potrebna, če je drugih spretnosti dovolj ...

PS: a šolstvo imaš zastonj? dejmo se tko zmenit - študentsko delo neobdavčeno, uvedemo pa šolnine v višini 300-400 jurjev letno ;)

kaj praviš?  :naughty:

ej ti sym..

kaj boš slabše živel če bodo nekateri ljudje lažje shajali??? kaj te konkretno moti al pa živcira pri tem??????????????

in nisem za totalno neobdavčitev!!! naj bo obdavčeno kar je nad 1 miljon letno.

ampak če grem delat 3 mesce poleti in dobim mesečno 200 tisoč, kar znese v treh mesecih 600, država pa pobere 120... :hmm: to se mi ne zdi pošteno v primerjavi z nekom ki je stalno zaposlen in dobi plačo vsak mesec... študentom se gre da čim več zaslužijo v kratkem času.. in bi blo prav da se obdavčitev gleda na letni ravni ne pa na mesečni!!!!

torej nekdo ki bi delal celo leto bi hitro presegel to mejo in plačal davek..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.



×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!