Jure Objavljeno Januar 23, 2005 Opozori Objavljeno Januar 23, 2005 (popravljeno) Tudi sama lega v ovinkih, se mi je zdela za 125ccm chopper presenetljivo dobra Saj sem napisal, pa tudi napram nekaterim drugim močnejšim chopperjem se dobro obnese(vsaj po mojih izkušnjah). Bi bilo pa nesmiselno delati primerjave z drugimi tipi motociklov. Chopper je le chopper, ni namenjen divjanju, polaganju, ipd.. Popravljeno Januar 23, 2005. Popravil DeX
Kreativc Objavljeno Januar 27, 2005 Opozori Objavljeno Januar 27, 2005 Glede na moje izkusnje je moje mnenje taksno: Ce ze kupujes chopperja, naj bo to vsaaaaj 250 cc; razen ce res nimas denarja za kaj drugega kot pa 125 (ce je tako, potem sploh nima smisla ti kaj svetovat). Firma motorja naj ne bo korejska, KER ne ves, zakaj ti je tisto pa tisto crknlo.. Najbolse pa bi bilo, da nalozis denar za eno leto v neke srbske ali bosanske delnice :hmm: in pocakas eno leto... in puuuuf, naenkrat si bos lahko kupil motor, pa naj ne bo chopper! ..imej se rad; vozi se tako, kot hoces ti in ne tako kot ti veleva motor.
GrCaR Objavljeno Januar 31, 2005 Opozori Objavljeno Januar 31, 2005 no tko da se se jst mal oglasm. Mam Daelima VL125 in ti lahko povem da se kot 125 ccm copper dobr obnese. Sm prevozu ze dost km tut z drugimi 125-kami in mislm da je ta motor lahko dost konkurencn. Glede porabe je najbl varcn tko da se kr neki cajta lahko vozs z enim tankom. Lega motorja je dobra, isto kt pr Kawasaki-ju EL125 in pa Viragotu125. Jst ti priporocam Daelima ker bos meu zlo mal skrbi in stroskov z njem. Sm se vozu v dezju, snegu... in me ni se nikol pustu na cedilu ( da bi crknu ). Odloč se sam . lepo se mejte pa uzivite :devil: :kva2:
ICE_MAN Objavljeno Februar 1, 2005 Opozori Objavljeno Februar 1, 2005 Mam viragota 250 in ga prodajam letnik 99 je pa full ok po ravnini gre 135 ce mam pa 2 gor jst pa punca pa gre 130, ce najdem kaksen klanc pa brez bregec pa brez problema 140, masine dela full ok poraba pa okol 3,5l. Daelim drugac tud dobr dela sam je pa kr svohnejs npr ce mam jst 2 gor na daelimu pa 1 pa ga se vseen scat pelem kadar cs v pospeskih in v koncni. Pa daelim ma koncno 105kmh to pomen pr 90 je ze bl tema npr virago pa do 120 se kr dokaj solidno vlece pol se pa zacne pocas prevrtavat tko k daelim od 90-koncne hitrosti.
GrCaR Objavljeno Februar 4, 2005 Opozori Objavljeno Februar 4, 2005 ja tep gre viragev 135 sam v tem je problem k je daelim 125 tvoj pa 250. sej sta oba motorja dobra. vazn da se pels tist 1km/h gor al pa dol! mejte se :kva2:
pegula Objavljeno Februar 4, 2005 Opozori Objavljeno Februar 4, 2005 :kva2: Daj, daj, da še jaz neko bleknem.... :kva2: Pazi zdaj: Te tolažbe in opravičevanja pred sabo na začetku - pa saj nimam cajta, pa baba, pa služba, pa kajevna skupnost, pa xžblj dejavnikov, ki najtinebi dovoljevali nabrati kilometrine, se na koncu (upam in privoščim ti, da bo tako, strupeno, noro dobro,... ) obrne v zastrupljeno uživanje. Ali pa ne, če se zaradi tistih stroškov, vložkov, odrekanja,... na začetku odločiš drugače. Saj vem, dnar ne raste na drevesu (vsaj pri meni pod Pohorjem ne - premrzlo?), ampak razlika med A (125) in B (250 up) je tako očitna kot ni (vsaj meni kmetu in gumpecu, ki kljub nedosti uber 100k prevoženim km še vedno nevemkolkič za nasvet nakupa vprašam Pervy-a) noben kasnejši preskok. Lahko, da ga (ob pravi, tudi nizki izbiri) kasneje sploh ne bo več.... Saj to so tud stroški - prodat, kupit, pa spet druga oprema (ker ta stra več ne paše po stilu, barvi, modelu,....... ) itd. Že bluzim..... No, še malo z eno anekdoto (ko Tito): Zaradi ˝težavice˝ z mojo bivšo kanto Kawo V.1500 sem si ob neki nujni sili sposodil sestrico - čakaj malo, beri raje vnukico, El252 od kolegice (sicer Pervy-eva žlahta, njegova šola, fuk... na cesti - res se vozi, kot je treba). Jebi ga, ni blo drugega fraj motorja, sem mislil.... Samo naslednjih 3 km, dokler sem pogruntal, da majo eni ovinki tud manj kot 90°. Po z njo prevoženih par 100 km me je blo sram, ker nimam statusa kmeta - traktor v garaži mi ga je očitno narekoval. Moje skromno mnenje: če se da stegnit za tistih x jurjev do te Eliminatorke(ful dobro ime so izbrali), boš znal met mir in dober bike kar nekaj cajta. Vodljiv, dovolj hiter, LEP, ne pivna.... OK, okus je res osebna stvar. Jaz sem f... na velike motorje, pa me je ta pipika očarala. Sicer pa ma model že nekaj let za sabo, tako da sem skoraj 100%, da bi se ga dalo kje staknit za kako dobro ceno. Dosta klobasanja. Skratka, kupi nekaj, pa gremo že enkrat na kako furo - pod čelado sn baje bolj tiho.... LP Bears forever.......
rogisisi Objavljeno Marec 10, 2006 Avtor Opozori Objavljeno Marec 10, 2006 Malo pozno,pa vseeno moped kupljen kawa 500,zelo zadovoljen,glede na starost odlično ohranjen. Vem,da sem želel kupiti nekaj povsem drugačnega,pa vendar mi ni žal,tudi vaši nasveti so bili v smeri da so to "švoh" motorji,nekaj sem jih probal toda v "želocu" nisem začutil "tistega" cmoka in tudi žena je svetovala kupi nekaj kar ti je všeč . Letos bo še pri hiši,naslednje leto pa je v planu menjava in sicer fzs 600. Pregledal sem vse vaše nasvete, nihče ni svetoval motornih sani,ki bi bila zelo praktična naložba saj bi sezona trajala 6 ja 6 (180 dni )mesecev ali pa celo več. Res ne vem komu sem se zameril, že lani je dež uničil sezono,letos bo pa še slabše. L.P.
Priporočene objave