ICE_MAN Objavljeno April 5, 2005 Opozori Objavljeno April 5, 2005 Pozdravljeni rabim se eno informacijo. Mal sm razmislju kako bi naredu izpuh v notranjosti pa sm narisu eno slikco na hitr da si lazje predstavljate. Zanima me kolk velke prekate naj dam po prostornini da ne bi zgubu prevec moci. Zanima me tudi ce je taka konstrukcija ok (podobno sm vidu pri Yamahi 850 TRX)? Notranji fi plasca izpuha je 125mm sama dolzina pa 50cm Motor pa je hyosung comet 647cc 79hp V2 90stopinj ce rabte se vec info povejte gib, hod bata itd... Hvala za info Lp
kp-kp Objavljeno April 5, 2005 Opozori Objavljeno April 5, 2005 To kar si narisal je slabše od originala. Leo Vince za SV650 pravi takole; perforirana konusna inox cev čez celo dolžino (50 cm) dušilca (vhod-fi50, izhod-fi45). Okoli cevi parkrat ovita milimeterska inox mrežica (uporabljajo jo za razne filtre). Potrebna, da ne "spumpa" steklene volne ven! In nato še okoli stekleno volno namenjeno izpušnim sistemom. Mislim, da je v bistvu keramična volna. Mora bit prešita, da jo drži skupaj. Kako zgleda db-killer si pa oglej na strani od WINGS-a. E, to je to.
ICE_MAN Objavljeno April 5, 2005 Opozori Objavljeno April 5, 2005 Zakaj slabs pretocnost bo vecja od originala (po zelji odvisno od velikosti prekatov in izhodnje luknje). Brez db-eaterja bo izhodnja luknja fi 60mm drugac ne bo slo ker bo vizualno grdo.
kp-kp Objavljeno April 5, 2005 Opozori Objavljeno April 5, 2005 Nekatere stvari so že dodelane in točno izmerjene ter preizkušene na mizi in v praksi. Najlažje in najceneje je skopirat dobro stvar (hvalabogu, da imamo internet) in imaš auspuh kot se šika. Lahko pa improviziraš celo sezono in vsak tretji dan režeš in švasaš, in verjemi, da boš imel oktobra namesto dobrega auspuha še vedno škartoc. Odločitev je pa vsekakor tvoja. .)
ICE_MAN Objavljeno April 6, 2005 Opozori Objavljeno April 6, 2005 Sm se odlocu kaksen nacin bom naredu. Uceri sm pa v motoradu vidu zgradbo je pa od firme laser. Pa 2 vlozka racing pa tihi nacin.
simonsi Objavljeno April 6, 2005 Opozori Objavljeno April 6, 2005 Če boš kje v SLO našel Laserja, povej, me zanima. :)
Leteči Objavljeno April 6, 2005 Opozori Objavljeno April 6, 2005 (popravljeno) NAredi tako kot ti je napisal kp-kp. Sam sem najprej izdelal podobno varianto kot si narisal in ni bila dolgo gor ker se je motor drl ko prase (čisto plehnat zvok). Potem pa sem naredil cev fi 45mm iz perforirane pločevine ki je šla po celi dolžini lonca okoli pa je bila natlačena volna. Glas je sedaj tak kot grom, če ne verjameš pridi pa boš slišal. Glede DB-eaterja sem ga pa tudi poizkusil narest samo ni šlo, v kolikor sem mu kaj spremenil na izhodu je motor komajda še laufal. Aja šlo se je pa za KLE-ja LP Leteči Popravljeno April 6, 2005. Popravil Leteči
JMatic Objavljeno April 10, 2005 Opozori Objavljeno April 10, 2005 ce komu ni odvec, pa ce ima giannelli al pa arrow auspuh za cagivo mito125, a mi lahko pove mere (input, output, te zadeve)? plizzzz :> hvala ze vnaprej :>
andrej Objavljeno April 13, 2005 Opozori Objavljeno April 13, 2005 Na lagerju imam novo (še zapakirano) volno za izpuh - od Akrapoviča. Volna je iz dveh plasti, na prvo se ovije še druga. Če kdo rabi se lahko za nekaj tisočakov zmenimo po PM. LP.
Foggy Objavljeno April 13, 2005 Opozori Objavljeno April 13, 2005 Pozdravljeni rabim se eno informacijo. Mal sm razmislju kako bi naredu izpuh v notranjosti pa sm narisu eno slikco na hitr da si lazje predstavljate. Zanima me kolk velke prekate naj dam po prostornini da ne bi zgubu prevec moci. Zanima me tudi ce je taka konstrukcija ok (podobno sm vidu pri Yamahi 850 TRX)? Notranji fi plasca izpuha je 125mm sama dolzina pa 50cm Motor pa je hyosung comet 647cc 79hp V2 90stopinj ce rabte se vec info povejte gib, hod bata itd... Hvala za info Lp ← Tile prekati se mi ne zdijo najboljša ideja, sam imam izpuh LeoVince (legal izvedba) in nima nobenega prekata (se vidi skozi cel lonec), ima samo naluknjano cev okoli katere je ovita volna. Edina stvar ki malo zaduši zvok je pa dušilec na koncu, katerega z lahkoto odstraniš. LP
Road_Killer Objavljeno April 16, 2005 Opozori Objavljeno April 16, 2005 hmm... kaj bi pa men priporočal... zdj bom kupu MZ 125/SM in me zanima kaj se najbol splaca.. kaj bi blo dobrg gor nataknt.. pa da ne bi blo predrago.. :yea2:
ICE_MAN Objavljeno April 21, 2005 Opozori Objavljeno April 21, 2005 home made ali wings sam verjetn za tvoj motor bi mogu wingsa dat po narocilu delat pa mu motor gor pustit neki cajta
ICE_MAN Objavljeno April 21, 2005 Opozori Objavljeno April 21, 2005 Zanima me kdo vse v okolici ljubljane eloksira aluminij ,in kromira aluminij. Zanima me kaksne eluksi obstajajo vem da crna ,natur barva. Kaksne barve pri so pa tudi pri kromitranju mozne? (normal, dark chrome...)
Sidominator Objavljeno April 21, 2005 Opozori Objavljeno April 21, 2005 Kaj se tiče eloksiranja bo pravi naslov www.hobotnica.si Za vse ki pa rabite prešito stekleno volno, pa jo imajo v Loisu v Grazu 5kg 25eur. lp Damč
Stric Burek Objavljeno Maj 4, 2005 Opozori Objavljeno Maj 4, 2005 Rabu bi en dober exhaust calculator za 2taktne mašince... Mozgam da bi naredu en avspuh za APNa oz. BT, pol pa mogoče za NSRko kadar jo kupim....
ICE_MAN Objavljeno Maj 4, 2005 Opozori Objavljeno Maj 4, 2005 Jst sm ga enkrat nek mel pa vprasanje kje je zdj? En model pri nas je nek s primorske ma svojo stran kjer so te stvari gor. Model pa frizira scooterje pa vse 2t motorje. Pa tud rore (2T) po narocilu dela. Ror ti prilagodi tvojemu motorju in zeljam (moc ,navor ... pri kok obratih).
ICE_MAN Objavljeno Maj 4, 2005 Opozori Objavljeno Maj 4, 2005 Najdu sm stran od tipa :OK: http://fpp.hamradio.si/roost/ :OK:
ICE_MAN Objavljeno Maj 4, 2005 Opozori Objavljeno Maj 4, 2005 Mene pa zanima kje bi dubu aluminjast pleh 1,5mm debu. Rabm pa en cist mejhn kos.
simonsi Objavljeno Maj 5, 2005 Opozori Objavljeno Maj 5, 2005 Tale roost je tudi na forumu aktiven, BTW.
maXXXimum Objavljeno Maj 15, 2005 Opozori Objavljeno Maj 15, 2005 (popravljeno) Me zanima, kako bi se dalo "preobleč" izpuh.. gor mam remusa, ki zgleda dokaj zdelan (par vdrtin, prask,... ) pa me zanima, če bi ga blo možno samo "ovit" v še eno plast tankega aluminija, rostfraia ali česa podobnega, da bi malo lepše zgledal, ker drugače dela super :OK: Pozna kdo koga ki bi bil za kakšno simbolično ceno pripravljen narest zadevo? :) Popravljeno Maj 15, 2005. Popravil maXXXimum
maXXXimum Objavljeno Maj 15, 2005 Opozori Objavljeno Maj 15, 2005 Lahko ga oviješ v karbon ;) ← Mi ni vsec... <_< Sploh pa bi su na cimbolj "serijski izpuh" look.. da ne se smrkci nebi tok limal gor .)
mrki Objavljeno Maj 16, 2005 Opozori Objavljeno Maj 16, 2005 Našel sem fabriko, ji navija kompozitne cevi v Kamniku. Link Sem jih klical, pa se ne oglasijo. Mam pa občutek da gre bolj za veleprodajo. A kdo ve po občutku kolk bi prišla ena taka cev za lonec, pa kdo drug bi še imel te stvari po nemotorističnih (mnogocenejšihpress) cenah. LP
Thomas Objavljeno Maj 18, 2005 Opozori Objavljeno Maj 18, 2005 Me zanima, kako bi se dalo "preobleč" izpuh.. gor mam remusa, ki zgleda dokaj zdelan (par vdrtin, prask,... ) pa me zanima, če bi ga blo možno samo "ovit" v še eno plast tankega aluminija, rostfraia ali česa podobnega, da bi malo lepše zgledal, ker drugače dela super :OK: Pozna kdo koga ki bi bil za kakšno simbolično ceno pripravljen narest zadevo? :) ← Ali mi lahko pošlješ kakšno sliko obstoječega izpuha? Mogoče ti jaz zadevo popravim.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se