Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

Pred kakim letom ali nekaj takega so dobili enga Slovenceljna, ki je poslal grozilni e-mail Bušu.

No mene zanima kako se to ugotovi. Recimo da mi nekdo piše iz nekega naslova "bumbar@mail.com", ali se da ugotoviti iz katerega računalnika je bil poslan e-mail in kako.

Kako iz IP-ja potem ugotovijo kje se nahaja računalnik in kdo ga je uporabljal.

Objavljeno

Najti moras IP, ki je tako ali tako v headerjih maila, nato na www.ripe.net preveris od katerega providerja je in nato moras nekako providerja prepricat, da ti pove, cigav je bil IP ob uri, ko ti je bil poslan mail (to je tudi v headerjih)

Objavljeno

prevod?

Objavljeno

In če ima tisti, ki pošilja nezaželjene maile kaj v glavi, bo vse to naredil iz javno dostopnega računalnika (cyber caffe, knjižnice..). In potem pač ne moreš izvedeti, kdo je pošiljatelj. :whistle:

Objavljeno
prevod?

You have to find the IP, commonly found in mail headers. Then use the ripe whois database to find the owner of this IP (usualy the ISP) and then try use some strings to get the user of this IP at the specified time (also found in the mail headers).

U redu?

Objavljeno

V redu.

+2

Še latinskega prosim. :lol:

Objavljeno

kako najdem IP?

Objavljeno
Odpreš mail in klikneš na možnosti (options). Ni tako težko!  ;)

Nimam Outluka. Na šihti le lotus notes.

Objavljeno

tukaj ti pa ne bom znal pomagati - kak view meni ali kaj takega - v principu rabis videti full headerje...

ali kak mail source ali, kaj kurac jaz vem uporabljajo za izraz na windows programih

Objavljeno

V pogledu prejetih pošt označi pošto, katere pošiljatelja želiš dobit...

Potem pa na lastnostih pojdi na zadnjo "received" polje (ostale kažejo celotno pot pošte)... Malo pobrskaj, pa bo šlo.. ;)

post-332-1107420564.jpg

Objavljeno

Forwardaj si mail tam kjer maš Outloka, potem maš pa samo desni klik z miško -> Properties-> Details -> Message source. pa najdeš ip.

Objavljeno

In vidim pol IP 217.72.75.254 ... kam naj zdej to vpišem v www.ripe.net, da dobim kako info?

Objavljeno
Pa ne TA IP... :slap:

Tistega, ki ga boš pri tebi videl... ...vpiši sem:

http://www.ripe.net/whois

Vem da ne ta. To sem dal za primer ( ku ga je glih marky not parpopal )

Objavljeno

Aja še tole:

problem je da je poslan mejl anonimen iz strani nemejebat.com . Se ga da izslediti?

Objavljeno
Aja še tole:

problem je da je poslan mejl anonimen iz strani nemejebat.com . Se ga da izslediti?

Ce znas headerje ven potegnit in poslat... kor ziher...

Objavljeno

Se popravljam - probal - stvar je anonimizirana, tako da je bolj en kurac, je pa v headerjih nek info kao anti abuse, pa lahko mal pobezas na nemejebat.com - vendar po moje ne bo pomagalo.

Objavljeno

Tenks vseeno.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!