Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

Išče se zgoraj omenjena zadeva. Zaklenjen bios, računalnik ni ukraden, je pa lastnik te mašinke pozabil geslo za BIOS... :(

Heeeelp :)

Objavljeno

Stvar je preprosta...

Odpreš kišto in nato prestaviš jumper, ki je poleg baterije iz prve in druge 'nogice' na drugo in tretjo, pritisneš stikalo za vklop....računalnik se ne prižge, se pa resetira bios, nato daš jumper nazaj na svoje mesto pa je stvar urejena in maš spet dostop v bios brez gesla .)

Objavljeno

Samo dodam, če jumperja ni pa uzami batarijo vn, ugasni kišto, malo počakaj, daj baterijo nazaj in si brez gesla ;)

Objavljeno
Stvar je preprosta...

Odpreš kišto in nato prestaviš jumper, ki je poleg baterije iz prve in druge 'nogice' na drugo in tretjo, pritisneš stikalo za vklop....računalnik se ne prižge, se pa resetira bios, nato daš jumper nazaj na svoje mesto pa je stvar urejena in maš spet dostop v bios brez gesla  .)

saj temu šrauvfanju sem se hotel izgonit ... na koncu sem vendarle moral ... zdaj je OK.

PS: ima kdo kak program, ki izbriše na disku tudi fajle in imenike, ki se jih ne da izbrisat? (pa ne mi rečt format :)) .

Objavljeno

Za BIOS odklepat obstajajo programi za Win-se, sam se ne spomnim nobenga imena.

Kar se pa datotek tiče, ki se jih ne da izbrisat, se pa bojim da je format edini način. Sem mel tud jaz na mojem kompu podobne probleme, in kljub temu da ne sedim od včeraj za računalnikom nisem našel druge rešitve kot format. Kasneje mi je prišlo na misel, da je verjetno kriva sprememba jezika tipkovnice (iz US na SLO(so bili neki čudni znaki v imenu datoteke)) sam sproval pa nisem. Mogoče je da če napišeš ime datoteke z US znaki (posebnimi) ne moreš potem te zbrisat z SLO znaki , probej kaj spremenit.

Objavljeno

Za odklepanje BiOS-a obstajajo razni načini od tega da vzamemo iz ploče baterijo in jo pustimo veni nekaj sec. do rezanje nogic na samem BiOS čipu! Ampak predlagam vam da izberete to čisto preprosto pot..

Kaj potrebujete:

1. MS-DOS - Comand Prompt (mislim da ga ima vsak MS Sistem)

2. 10 prstov (da lahko z njimi pišemo)

3. Nekaj črtk, številk in znakov katere bom napisal odspodaj! :)

c:\debug (enter)

----------------------------------------------------

In ko smo noter

----------------------------------------------------

-o 70 2e (enter)

-o 71 ff (enter)

-q (enter)

exit

pS: toti - kaj je pred (O-jem ali Q-jem) naredi debug sam tako da za tiste ko rabite malo bolj natancno!

In password je resetiran.. Deluje na večina AWARD BiOS-ih in tudi drugih, če na bilokaterem nebi deloval mi prosim sporočite in napisal vam bom še za vaš BiOS!

Ps: Tudi Administratorsko geslo se da odstranit na WinXP Če ste ga pozabli! :)

PS: COTI : Brat je treba in vse se da rešit.. :)

bY:all

-ToZzZ-

post-6446-1110837833.jpg

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!