Skoči na vsebino

Serviserji motorjev!!! -- Najslabši IN najboljši!

pupa

Priporočene objave

Pa garancijo potem izgubiš?

To pa že skoraj ne verjamem, saj ti gs zmontira pooblaščen serviser. Če pa slučajno izgubiš te pa mora seveda na to prej obvestiti.

Mislim pa da se da s tom... marsikaj zmenit. Jaz sem bil pri njem kar pogosto saj mi je bil najbližji serviser. Včasih sem prišel samo malo kaj pofirbcat kakšne zverinice šraufa in predvsem kako.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vcasih sem imel eno 49 ccm yamaho fs1, in ko sem rabil kaksen del(teh mopedov je zelo malo, zato delov prakticno ni na zalogi), sem poklical Sterna v Kranj in zelo kmalu tudi vse dobil.

Sedaj, ko imam Kawasakija, ga peljem do Elise in imam vse pohvale za njih(ni drago, pa kar hitro postimajo), pa enkrat sem se ustavil po nasvet, pa mi je eden izmed njih tudi super svetoval. So mi pa enkrat ob menjavi gume pozabili en vijak zasraufat.Pac.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nisem sel vseh strani cez in zato ste mogoce tud tega serviserja ze predelal, pa vseeno.

Kako pa kaj Veit na Viru pri Domzalah? Kaksne imate kaj z njim izkusnje?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nisem sel vseh strani cez in zato ste mogoce tud tega serviserja ze predelal, pa vseeno.

Kako pa kaj Veit na Viru pri Domzalah? Kaksne imate kaj z njim izkusnje?

Mislim, da je Veit zaprl štacuno in vse, kar je bilo tam povezano z motorji.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Se strinjam, najboljši serviser si lahko sam sebi če se spoznaš na zadevo :? Gremo vsi za mehanike! :twisted:

Jaaaaaaa, pejte no... :twisted: :twisted: :twisted:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če se že pogovarjamo o mehanikih,bi pripomnil,da ko sem peljal YAMAHO na servis Štern v Kranju,sem mislil,da gledam pod roke urarju in ne mehaniku.  

Tudi jaz sem še lansko leto takole hvalil Štern servis, so me pa letos malce razočarali in z kvaliteto in z ceno. Menjali so mi semering na vilici, nakar mi po enem tednu spet spusti in so ga menjali ponovno in ponovno zaračunali, ker ni bilo po njihovi krivdi!?? V glavnem, gumica, ki ščiti semering pred kamenčki pa je taka kot raztegnjen štumf.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 4 tedne pozneje...

pri enem servisu naročil originalne dele za motor

plačal sem po predračunu in ko je roba prispela, sem jo šel iskat.

Ko pridem tja sem moral za prevzem robe plačati še skoraj 3.000, ker je prišlo do nekih sprememb v ceni :?: :?:

torej, ali ni po predračunu plačano blago ža zagotovljena končna cena ob prevzemu ali pa je to prepuščeno odločitvi prodajalca...

...servis Štern pri/v Kranju

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kaj mi priporočate za servisiranje bodoče Yamahe YZF R6? Eliso ali Štern-a?

Ali pri Elisi tudi montirajo Arkapovič-a? Ali s tem izgubiš garancijo?

Vse sam Šterna ne.So pravi nateguni!Matr jim...khm...!!Sm bil še mulc pa so mislil da si loh tut vse dovoljo!

Ciao,by Pero

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

torej, ali ni po predračunu plačano blago ža zagotovljena končna cena ob prevzemu ali pa je to prepuščeno odločitvi prodajalca...

Na predračunu pišejo pogoji veljavnosti predračuna - v določenem roku in pod pogoji (ki so jih, mimogrede, sami določili!) nimajo kaj brcat... Lahko jih prijaviš tržnemu inšpektorju, če imaš osnovo - in jih bo stalo bistveno več, kot njihova lastna napaka (3 jurje).

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Javna skrivnost je, da pri Šternu pri Kranju servisirajo in nabavljajo le »najbogatejši« motoristi. Tako da suzuki250: Nič novega in nič presenetljivega.

Bo BINCA kaj povedal? Pa brez zamere, prosim.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

kupil sem yamaha originalne dele, za katere naj bi bila enotna cena in je tako tudi kazalo, ko sem primerjal z Delta teamom

pri pogajanju sem se zmenil še za 5% popust, ker je bil celotni znesek okoli 40.000, predračun so mi poslali, vendar 5% popusta nisem videl nikjer oz je pisalo popust 0% in ko sem jih o tem povprašal, so rekli da je že odštet - in res je bil

ko pa pridem tja, mi pa praktično ves popust zaračunajo nazaj+še jurja, tako, malo za zraven

te račune sem že nekam založu, ne mislim nič ukrepat zaradi tega ampak je moj namen samo povedat kar se mi je zgodilo, odločijo naj se drugi

final thought; nikoli več k Šternu :wink:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Na predračunu pišejo pogoji veljavnosti predračuna - v določenem roku in pod pogoji (ki so jih, mimogrede, sami določili!) nimajo kaj brcat... Lahko jih prijaviš tržnemu inšpektorju, če imaš osnovo - in jih bo stalo bistveno več, kot njihova lastna napaka (3 jurje).

No, pa razčistimo okoli predračunov. Ena možnost je plačilo po predračunu za robo, ki je recimo na zalogi-tu je cena fiksna in ne odstopa tudi za tolar. Potem pa je tu izdelava predračuna za neke dele, ki jih je treba naročiti. Tu se vpišejo cene po ceniku na tisti dan. Toda, ko deli prispejo iz tovarne, je lahko cena med tem že popravljena, večja / manjša!! Zato so cene na predračunu INFORMATIVNE in lahko odstopajo do 10% (po zakonu!!!). Malo v razmislek vsem "razočaranim".

Kar se pa tiče strank, ki obiskujejo Servis Štern, so pa to večinoma ljudje-vozniki, ki imajo radi svoje Yamahice kvalitetno servisirane. Se pa cenovno ne moremo primerjati z nekom, ki menja olje nekje pod šupo. Saj vem, da morajo biti tudi taki, pač za motoriste ki imajo prestreljene žepe, ali pa samo gledajo, kakšna bo cena "servisa", ne pa kaj se dejansko postori po motorju. Primer: Na XV1100 je norma za servis pri 12K - 3,2 ure! Dela se po spisku, ki zavzema ogromno stvari in so tudi pomembne.

Nekdo bo pa pač zamenjal samo olje in servis je opravljen?!

In smo na servisu barabe....ker smo dragi kot p....

Opažam pa, da zelo malo strank pride nazaj, ko opazi kakšno napako. Veliko raje otresa veselo naokoli, namesto, da bi se pogovorili in rešili problem :roll: Res ne vem zakaj tako, saj smo vendar vsi ljudje in se tudi kdaj kaj zmotimo!

Zato vas prosim, da servisirate tam, kjer vam je pač všeč :twisted:

Bi pa v tej priliki zaželel vsem čim boljšo motoristično sezono 2003 :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Priznam, da me je BINCA pozitivno presenetil. Všeč mi je tvoj kulturen nastop v imenu servisa. Lepo poveš kot je, se ne vlečeš ven in ne nakladaš oslarij. Ko bom vozil znamko motorja, ki jo popravljate (ali Škodo, Daihatsu), bom mogoče kdaj zavil tudi k vam, ampak to zaradi tebe ne »žlahte« (oprosti za takšno mnenje). Človek, ki nekaj (karkoli) v življenju s trudom doseže, zna življenje bolj ceniti in prav tako zna druge ljudi ceniti, jih mogoče bolj spoštuje kot kakšen nadut looser/ka v lepi oblekici, ki mu je bilo skoraj vse k riti prinešeno.

V razmislek porečem le še to: Lepo je stranko v naprej opozoriti, da ji nameravate na vozilu opraviti celoten servis in ne le tisto, kar vas je prosila, da postorite (velja, ko vozilo ni več v garanciji) oz. na morebitno odstopanje cene od dogovorjene. Kajti, če mu te stvari zamolčite, se ne more pravilno odločiti med vami in vašo konkurenco. In to je grdo.

In da, zato pa vsak servisira, kjer mu je všeč.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No pa da še jaz nekaj napišem da ne bomo samo kritizirali.Letos poleti sem imel motorno kolo pri servisu Štern,potrebno je bilo zamenjat zobčenike četrte prestave. Bine mi je to uredil strokovno brez vsake najmanjše reklamacije od prve. Od takrat sem prevozil okrog 3-4tisoč km in zadeva funkcionira kot mora. Sem pa že doživel da je serviser zaradi menjave zobčenika druge brzine na Yamahi XS 1100 moral podirati agregat trikrat. Da ne bo pomote to je bil servis v MB. Glede cene pa jaz pravim vsako delo ima svojo ceno.Sicer pa saj poznate pregovor malo denarja malo muzike,kar drži v VEČINI primerov.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Binci se zahvaljujem za razlago in JEMLJEM NAZAJ vse očitke v zvezi z predračunskimi problemi :P

kar pa za moj motor pomeni da ga bo še vedno negovala samo moja roka... :wink:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V razmislek porečem le še to: Lepo je stranko v naprej opozoriti, da ji nameravate na vozilu opraviti celoten servis in ne le tisto, kar vas je prosila, da postorite (velja, ko vozilo ni več v garanciji) oz. na morebitno odstopanje cene od dogovorjene.

Se strinjam! 8) Že kar nekaj časa delamo po sistemu - pokličimo stranko, če je dodatno opažena napaka večji strošek - , saj se zavedamo, kako težko je plačati neplanirane stroške. :(

Sicer pa pri sprejemu točno vpišemo želje stranke na delovni nalog, tako da do takih napak ne bi smel prihajat :wink:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

po vsem tem kar sem tukej prebral me zanima če ima

kdo dobre izkušnje z Vombergarjem??

preberi celo temo; o tem ze veliko napisanega.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Binca - da ne bo zamere: tudi jaz bil zadnjič pri vas s frendom, sva ene zavore pripeljala poštimat na vmaxu. Zelo zadovoljni :) Bomo verjetno še prišli...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

po vsem tem kar sem tukej prebral me zanima če ima

kdo dobre izkušnje z Vombergarjem??

preberi celo temo; o tem ze veliko napisanega.

sem prebral, še preden sem to vprašal, ampak se mi zdi da so tisti ki so podali svoje mnenje o Vombergarju imeli le slabo izkušnjo z njim :? , zato me zanima če ima kdo še kaj lepega za povedati o tem!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 1 mesec pozneje...

Danes slišal eno "zanimivo grozljivko": Tip pred nekaj dnevi RT Boxerja

pripeljal malo na servis - Serviser prizgal motor - Motor stal na mestu

prizgan cca. 3 ure in potem zaribal - Menda je serviser pozabil itn......

Kraj dogodka Z.Slovenija. Ne bom omenjal vpletenih, ker ne poznam

vseh dejstev. Mogoče je član pa bo enkrat kaj več povedal..............

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Gost
Ta tema zaprta in dodajanje odgovorov ni več mogoče.
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!