Skoči na vsebino

Iluzije


dave the wave

Priporočene objave

Nagoni pralovca

Vzravnal se je, globoko vdihnil, ter se ozrl po svojem skromnem bivališču, ki je varovalo njega, njegovo družico in njun zarod pred muhastimi igrami narave. On, samo on je bil gospodar tega kotička. Navdajal ga je ponos, zmeraj je ubranil svojo bivališče. Ne divje zveri, ne nadležni sosedje mu niso prišli do živega.

Pogledal je svoj plen, ki ga je v vročem dopoldnevu mukoma uplenil. Da, to je bil njegov plen, meso, vir življenja. V njegovih očeh se je iskrilo zadovoljstvo, čutil je, da uspešno izpolnjuje svoje poslanstvo, nahranit sebe, družico in zarod. Žeja, po uspešnem dopoldnevu si je zaslužil hladno osvežitev. Dvignil je posodo z bistro tekočino, ter požiral, tako da so mu kapljice polzele po licih iz kotičkov ust. To je bila nagrada za mučen dopoldan. Grobo je spustil posodo, tako da je bistra tekočina pljusnila čez rob. Kapljice v zraku je obsijala svetloba popoldanskega sonca, da so zasijale kakor biseri izobilja. Izobilja ki ga je ustvaril on. Z roko, od komolca do zapestja, si je pretirano obrisal usta. Pogledal je proti svoji družici, ki se je trudila pripraviti živež. Nesposobna, le on ima znanje in sposobnost nahranit sebe, njo in zarod. Stopil je proti njej in jo odrinil, nedvoumno ji je pokazal, da je on tisti, ki je gospodar hrane, mesa, življenja. Nasmehnil se je, zavedal se je, da je nastopil trenutek, ko se bo približal bogovom, ker on je tisti, ki je gospodar toplote in svetlobe. On je tisti, ki ustvarja ogenj. Z priročnim orodjem in nekaj spretnimi gibi, je kaj hitro zažgal suho dračje. Pogledal je proti nebu, kamor se je začel viti šibak steber dima, kot signal bogovom, poglejte me, tu sem, enak vam sem. Pobral je meso, ter ga položil nad ogenj. Zacvrčalo je in ozračje je prevel vabljiv vonj pečenega mesa. Vedel je, da ta vonj lahko privabi tudi neželene goste, sosede, zveri. Vstal je, ter pogledal po okolici. V daljavi je opazil skupino nezaželjenih. Mu bo uspelo jih pregnati, ali se bo moral borit, da ubrani svoj plen? Ko se je skupina približala je začel divje rjoveti proti njim, tolkel se je po prsih in z nedvoumnimi kretnjami pokazal, da je on gospodar tega območja. Skupina se je umaknila, družica in malčki so pa ga le nemo opazovali. Počepnil je k ognju, ter zadovoljno obrnil meso, tako da je ponovno zacvrčalo. A le trenutek kasneje je za svojim hrbtom zaslišal renčanje. To so zveri! Vedel je, da tokrat ne bo tako lahko. Pograbil je goreče poleno, ter se hipoma obrnil v smeri renčanja. Divje je začel mahati, da so iskre letele po zraku. Popoldansko tišino so skazili divji bojni kriki, renčanje. Tekel je za zverjo, ki se je pognala v beg, ter še naprej rjovel ter mahal. Ko se je ustavil, ni bilo o zver več ne duha in sluha. Spet je zavladala tišina, ki pa jo je zdaj motilo le drobno presketanje. Postajalo je močnejše in močnejše. Ko se je približal svojemu bivališču je začuden opazil, da le to požira ogenj. Drobne iskrice so kaj hitro zažgale suh les njegovega bivališča.

Naslednji dan; ZLOVENSKE NOVICE, 13.6.2004, Ljubljana:

Požar med vrtičkarji

Včeraj popoldne je popolnoma pogorela vrtna uta na enem od vrtov na Ljubljanskem Barju. Požar so pogasili poklicni gasilci iz Ljubljane. Nastala je gmotna škoda v višini 300.000 SIT. Človeška življenja niso bila ogrožena. Po besedah očividcev je požar povzročil najemnik vrta sam, ko je z motiko preganjal potepuškega psa, pri tem pa prevrnil lasten žar. Očividci, ki jih je povzročitelj minute pred požarom zmerjal in jim kazal nemoralne geste, prav tako trdijo, da je le ta bil pod vplivom alkohola. Žena povzročitelja, pa nam je zaupala, da se je mož po večurnem dopoldanskem nakupovanju nenavadno obnašal. Za povzročitelja je poskrbela služba prve pomoči z primernim odmerkom pomirjeval, hospitalizacija ni bila potrebna.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tema je namenjena iluzijam. Iz gornjega posta je razvidno zakaj moški radi roštiljamo :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tema je namenjena iluzijam. Iz gornjega posta je razvidno zakaj moški radi roštiljamo  :)

@DTW: to ni iluzija. to je vprašanje časa :devil:

iluzija je 28 celzijevih v senci čez celo leto na območju RS :blush:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

tako se očitno roštilja in razmišlja tam na vašem barju...mogoče so še ljudje, ki so v kameni dobi tam. :lol1: :lol1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!