Skoči na vsebino

Hyosung GT 650 Comet

Priporočene objave

Objavljeno

Jure, hvala za ta izčrpen odgovor, ampak žal sem že vse prebrala in na tem in na Hyosung forumu.

Moj prvi post se je v bistvu nanašal na nekaj drugega, tema je malo zašla potem, ko so me ljudje začeli prepričevat :)

da v tej temi ne bo konstruktivnega odgovora pa sem napisala predvsem zato, ker je precej negativnih kritik (ki sem jih tudi pričakovala), ampak vseeno me čudi, da niti ene pozitivne...

p.s. vem, da je že bilo veliko napisanega o tem motorju, ampak potem bi morali že prej začeti čistit temo ;)

Objavljeno
Jure, hvala za ta izčrpen odgovor, ampak žal sem že vse prebrala in na tem in na Hyosung forumu.

Moj prvi post se je v bistvu nanašal na nekaj drugega, tema je malo zašla potem, ko so me ljudje začeli prepričevat :)

da v tej temi ne bo konstruktivnega odgovora pa sem napisala predvsem zato, ker je precej negativnih kritik (ki sem jih tudi pričakovala), ampak vseeno me čudi, da niti ene pozitivne...

p.s. vem, da je že bilo veliko napisanega o tem motorju, ampak potem bi morali že prej začeti čistit temo ;)

evo ti eno pozitivno..

moped je fajn..dokler dela..

problem je k ne dela tko kt bi mogu..če bi delal bi suzuki sv650 "propadu"

Objavljeno
No in jaz sem nasedel in dal takrat za novega Husota skoraj 5k €. :headbang: :headbang: :headbang:

Ta je pa huda!!! Jao

Objavljeno

ampak vseeno me čudi, da niti ene pozitivne...

jaz bi ti z veseljem povedal kakšno pozitivno a ti ja na žalost ne morem ,ker je pač ne poznam imam pa na zalogi dosti negativnih kritik ki pa jih ti na žalost nočeš slišati

Objavljeno

Pozitivno kritiko ti lahko verjetno data Danci 1973 in Gody01, imata cometa R za na pisto, vožen izključno po pisti, pa zaenkrat še nobenih resnih težav..

Glede ostalih cometov, za katere vem, pa ni niti enega, da ne bi imel vsaj enega od prej naštetih klasičnih Hyosung problemov.. Iz tega verjetno sledi pomanjkanje pozitivnih kritik..

Sedaj je pa vprašanje kaj bo narobe.. Če bo samo sklopka malo ružla, če bo treba zamenjat kakšno sesalno koleno, al pa dat tistih 100€ za regler, potem ni to nič tragičnega in je imeti cometa zagotovo uredu zadeva. Dober in lepo vozen motor za majhen denar. Če bodo pa prestave crkovale, če ti bo sesulo ventile/glavo/cilinder/bat in podobne neumnosti, potem je pa comet samo ogrožanje samega sebe, izguba denarja, živcev, časa, itd..

In ravno zaradi tega, ker se pri teh motorjih te stvari ne dogajajo redko in ker ne moreš vnaprej vedet, katere od možnih hib bodo doletele ravno tebe, če imaš malo smole, se splača teh motorjev ognit.

Objavljeno

ja.. sej vem... to good to be true :)

Objavljeno

Tistim 2,5k € dodaš še nekaj stotakov in imaš sv650 novejši model...

Objavljeno

Jaz lahko dodam (zaenkrat) pozitiven odgovor...Edina zadevica, ki me trenutno muči je, da moram zamenjat zvezdo. Torej mi meče ven iz 2. prestave, vendar samo ob ožemanju. Ob normalni vožnji ne. Zaenkrat, povdarjam zaenkrat, saj me je še vedno nekoliko strah, sem zelo zadovoljen. Super motorček za male pare. Je pa baje loterija...

Objavljeno

Velik je kritik eno za drugo... tud izkušnje so slabe kokr folk opisuje... pa to niso šlabajzerji, ampak folk k ma cometa v malem prstu , pozna vsak vijak, torej jim je za verjet..glede seri je pa tko... (so izjeme) serije so ble že objavlene in to so bli 04 pa začetki 05 letnikov, druga serija 05 l oz zadnja serija 05, pa ni imela več teh problemov, saj kokr sm jst seznanjen z info..... jaz imam verzijo r že dve sezoni....pa ne bom reku d ga kej dost šparam... pa zadeva še zmeri laufa.... seriska pa ni na črnem seznamu, je pa serija konec 05 l. Lahko maš srečo sam sreče je v sloveniji mal, to se je pa treba saplexu zahvalt, ker je uvozu te serije, k se pa italjanom pa nemcem ni zgodil... le kako?!?! (popust na določene serije in nateg slovenskega uvoza) mogoče. V Italiji in Nemčiji te motorji niso tok spljuvani kot pri nas tudi cene se primerljive z frezerco... Nemški mehankarji ne poročajo o teh problemih tok kot pri nas......če se mene vpraša bi mogl saplexa za jajca prjet d bi zacvilu za kakšn biznis se je tle šlo.....Ker če logično povežemo... zakaj je on tok teško uveljavljal garancijo na te probleme.... d se je blo trebe z njim skor skregat d je začel uveljavlat garancijo... mogoče jo njemu niso priznaval... (če bi bil tle tihi dogovor za zjebane serije...) To se nikol ne bo vedl. Je pa posvojem res, da se materjali ne morjo primerjat z kkšnim japoncem.., sam to je pocen motor k ga je treba bl lepo gledat pa lepo delat z njim pa velik serviserat. lp

Objavljeno

Jaz imam ta motor že 4 leta in sicer od novega. V garanciji so bili grozni problemi, tudi zato ker serviser ni znal prisluhniti mojim težavam ampak se mu je zdelo da samo nakladam in da sem siten. Motor ni nikoli crknil ampak sem mel ves čas majhne probleme. Potem sem težil dolgo časa dokler se ni probal peljati kjer je opazil napake. No hvala bogu da smo te stvari rešili pod garancijo.

Sedaj zadeva kar teče, napravil sem nekaj modifikacij na motorju pač se moraš poglobiti v probleme in jih probati razumeti in rešiti in to je to. Menjavam samo olje ter oljni filter in motorček teče. Ja glede kvalitete so najslabši prvi modeli 04,05... očitno so imeli v podjetju probleme s quality control-om. Stari modeli so daleč po kvaliteti od japoncev novi modeli 08-09 se počasi približujejo. Vsi novi modeli Cometov(250,650) imajo sedaj črn okvir elektronski vbrizg goriva in še močnejši motor od starega mislim da 650 sedaj doseže okoli 84bhp.

Objavljeno

Jah, nič ne bomo šraufali. Smo že nekaj drugega našli :):whistle:

Objavljeno (popravljeno)

no da še jaz povem kolega ima husota 2005 7000 km:) Z motorjem dela res lepo. Kaj je šlo do sedaj narobe:

-počilo koleno pri izpuhu, izgubil kar nekaj šravfov (mogoče njegova krivda ker jih ni privil), spustil kiler (bila potrebna menjava)

motor spustil olje (baje počilo tesnilo 3x na popravilu da so zrihtali), večkratno crkovanje zadnje žarnice, počena prednja plastika (baje zaradi vibracij)

ruženje sklopke...no to je pa to....pa 7000km. Raje imam 10 let starega japonca. Pa ne govorim na pamet.

Popravljeno . Popravil aselak
Objavljeno
Velik je kritik eno za drugo... tud izkušnje so slabe kokr folk opisuje... pa to niso šlabajzerji, ampak folk k ma cometa v malem prstu , pozna vsak vijak, torej jim je za verjet..glede seri je pa tko... (so izjeme) serije so ble že objavlene in to so bli 04 pa začetki 05 letnikov, druga serija 05 l oz zadnja serija 05, pa ni imela več teh problemov, saj kokr sm jst seznanjen z info..... jaz imam verzijo r že dve sezoni....pa ne bom reku d ga kej dost šparam... pa zadeva še zmeri laufa.... seriska pa ni na črnem seznamu, je pa serija konec 05 l. Lahko maš srečo sam sreče je v sloveniji mal, to se je pa treba saplexu zahvalt, ker je uvozu te serije, k se pa italjanom pa nemcem ni zgodil... le kako?!?! (popust na določene serije in nateg slovenskega uvoza) mogoče. V Italiji in Nemčiji te motorji niso tok spljuvani kot pri nas tudi cene se primerljive z frezerco... Nemški mehankarji ne poročajo o teh problemih tok kot pri nas......če se mene vpraša bi mogl saplexa za jajca prjet d bi zacvilu za kakšn biznis se je tle šlo.....Ker če logično povežemo... zakaj je on tok teško uveljavljal garancijo na te probleme.... d se je blo trebe z njim skor skregat d je začel uveljavlat garancijo... mogoče jo njemu niso priznaval... (če bi bil tle tihi dogovor za zjebane serije...) To se nikol ne bo vedl. Je pa posvojem res, da se materjali ne morjo primerjat z kkšnim japoncem.., sam to je pocen motor k ga je treba bl lepo gledat pa lepo delat z njim pa velik serviserat. lp

Gospod "Saplex" zagotovo dobro ve, kako je na stvari z temi motorji. Sam sem imel opravke z njim ko sem uveljavljal garancijo za sprednjo glavo. Od pametovanja in natolcevanja iz njegove strani..... raje ne začnem.

Na stvari je tako :Ti hyosungi, ki smo jih kupili v SLO so definitivno slaba serija, ki se kvari pri veliki večini pri istih stavreh, o tem slpoh ni dvoma. Saplex tega ne priznava in kaj pa je še zelo pomembno, da NI poskrbel kot uvoznik za kvalitetno servisno mrežo, saj če je bil med njimi kakšen kvaliteten se je z njim skregal ker ni priznaval garancij ( vprašajte mlajšega Šilerja iz Suzuki Šiler, ki je bil serviser za hyosung) . V glavnem dalo bi se še debatirat ampak na tem forumu se baje ne "šimfa" prodajalcev, ker so potencialni kupci oglasnih sporočil....

Od Saplexa ne kupim v tem in v vseh ostalih življenjih več ničesar, kaj šele motor ali kaj od opreme. Regler sem si naročil iz Nemčije, ker na meni ne bo služil niti na rezervnih delih, ker jih najbrž šraufa dol iz motorjev ki so mu ostali od prodaje.

Objavljeno
Jah, nič ne bomo šraufali. Smo že nekaj drugega našli :):whistle:

kaj pa? :whistle:

Objavljeno

Tako, zvezdo sem nabavil...Lahko kdo pribljižno opiše postopek zamenjave?

Lp

Objavljeno

Desni deklc dol, sklopko dol, odšraufaš zvezdo, ki je prišraufana z m6 imbus vijakom, prišraufaš novo, zmontiraš sklopko in deklc nazaj in si fertik :)

Objavljeno
Desni deklc dol, sklopko dol, odšraufaš zvezdo, ki je prišraufana z m6 imbus vijakom, prišraufaš novo, zmontiraš sklopko in deklc nazaj in si fertik :)

Po hitrem pregledu service manuala je točno tako kot si napisal in bova z @hvilu hitro fertik :worship: .

Zanima me pa še nekaj: je težava originalne zvezde zgolj v njenem profilu (blokira prestavni mehanizem v napačni poziciji), ali je pričakovati kakšne težave tudi na vzvodu, ki zvezdo drži v poziciji (zračnost morda???)?

Hvala in LP,

Skiny

Objavljeno (popravljeno)
kaj pa? :whistle:

p.s. Od Saplexa ne kupim v tem in v vseh ostalih življenjih več ničesar, kaj šele motor ali kaj od opreme. Regler sem si naročil iz Nemčije, ker na meni ne bo služil niti na rezervnih delih, ker jih najbrž šraufa dol iz motorjev ki so mu ostali od prodaje...

a to pomeni, da bi tudi huso iz Nemčije bil teoretično boljši? oz. ali kdo ve kakšne so izkušnje Nemcev in ostalih z njimi? (nemščina mi ne gre :D )

Popravljeno . Popravil Ice
Objavljeno
a to pomeni, da bi tudi huso iz Nemčije bil teoretično boljši? oz. ali kdo ve kakšne so izkušnje Nemcev in ostalih z njimi? (nemščina mi ne gre :D)

Enake težave so bile tudi v Nemčiji (in drugod po svetu), le da jih je nemški uvoznik reševal z malce manj odpora.

D.

• 3 tedne pozneje...
Objavljeno

zdravo mene pa neki ful zanima ke si lahko ogledam ta seznam motorjev k so pač z napako v začetku 2005 leta.

Objavljeno

Prov določenga seznama najbrž ni, to so ponavadi tisti motorji ki so takrat prvič ven prišli tistega leta.

Ali si to misli nasplošno za vse motorje al točno za Hyosunga?

Objavljeno

V bistvu je seznam in sicer v obliki objavljenih serijskih številk od do. Če motor zapade v ta ranh, je iz slabe serije. Katere serijske so, je bilo pa objavljeno tudi že v tej temi, pobrskaj malo bolj na začetku. Pa tudi v prejšnji temi o cometu je bilo napisano.. Skratka vse piše, samo najt je treba.. Kar zna bit pri tako obsežni temi že kar malo izziva :)

Objavljeno

joj zdej sm preisku tud uno prejsno temo tole sm bol na grobo preisku in kr ne najdem.iščem pa zato k si mislm kupt hyosung gt650r in je tud 2005 letnik sicer lastnik mi je reku da njegov kao ni v tej seriji z napako ampak bi se jz to raj sam prepricu tko da ce kod ve kje so priblizn objavljene te seriske št naj mi napiše plis.

Objavljeno

Še en update:

V nedeljo sva s Skinny - jem zamenjala zvezdo v menjalniku. Rezultat: Nekoliko bolj kompakten menjalnik, še vedno pa se občasno zazna "klecanje" menjalnika. Naslednja logična poteza je menjalniška gred. Ima kdo kak nasvet, komentar?

Lp, Hvilu

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!