Popularna objava Rey Objavljeno November 15, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno November 15, 2017 Slavnik (1028m)...lep sončen dan , 0.1°C ter burja 90km/h z sunki do 115km/h. Na trenutke me je dobesedno ustavila in sem moral počakati par sekund, da popusti mladench, CINDAPP, RobiRoberto in 9 others 12
Popularna objava CINDAPP Objavljeno November 15, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno November 15, 2017 Včeraj ponovna kontrola višine novo zapadlega..... tudi sosedje ga imajo še pogled na Peco ker je mrzlo in piha ,takoj nazaj ga je dost že za smuko... Keiko, dr.looney, Grut in 7 others 10
Popularna objava Tedybear Objavljeno December 17, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno December 17, 2017 (popravljeno) Blejska koča na Lipanci. Mal se ponavljam, ampak drugam se mi pa že skorej ne da. Hebemti Garmont turni pancarji....z mojo nogo niso kompatibilni...žulji pa to..... Popravljeno December 17, 2017. Popravil Tedybear gandi, mladench, fazerčk in 9 others 12
schwantz Objavljeno December 18, 2017 Opozori Objavljeno December 18, 2017 Včeraj, Dom pod Storžičem (pri spomeniku)... Grut, dr.looney, Tedybear in 3 others 6
Popularna objava gandi Objavljeno December 20, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno December 20, 2017 Danes na Storžiču... čista jeba schwantz, dr.looney, gsxf750 in 17 others 19 1
Popularna objava Tedybear Objavljeno December 25, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno December 25, 2017 (popravljeno) Mrežce ter Lipanski vrh. Meglice nad planino Zajavorniki (Javornik??). Žled, vetrolom, lubadar..... Tle dol bo šlo nazaj grede...(Štrajf..) Mrežce...zadaj 2864 "Dežela" v Begunjami v sredini Na vrhu... Dolina Krme dober kilometer nižje..... T Da se še malo posujem z pepelom. Kljub izkušnjam z turno smuko, naredil par nedopustnh napak. Na pot odšel s praznim želodcem, pa samo nekaj piškotov. Vzel premalo tekočine. Na vrhu lačen, dehidriran....posledice; omotičen, bolečine v okončinah, slabo počutje. Navzdol namesto po smeri pristopa, lovil še neprehojena in nepresmučana pobočja, zašel preveč iz smeri in tako falil Blejsko kočo na Lipanci, kjer bi se edino lahko okrepčal. Zadnja ura hoje čez planino do avta eno samo mučenje. Popravljeno December 25, 2017. Popravil Tedybear DAMI34, Mavti, GoBobi in 9 others 11 1
gusar Objavljeno December 26, 2017 Opozori Objavljeno December 26, 2017 Pravilno je planina Zajavornik.Vem ,ker sem tam pred leti pasel krave. Tedybear in fazerčk 2
Tedybear Objavljeno December 26, 2017 Opozori Objavljeno December 26, 2017 Ja, na tablah pred planino piše Zajavorniki, na karti Triglavski narodni park, 1 :50000 in na karti Gorje, Pokljuka in Mežaklja, 1:25000 pa piše Javornik. Zato ta dilema.
gusar Objavljeno December 26, 2017 Opozori Objavljeno December 26, 2017 Planino ima v posesti pašna skupnost Gorjuše -Nomen.Ko so gnali živino na pašo je iz njihove stran planina za za hribom Javornik.Od tu se je med domačini prijelo ime Za-Javornik.Učene glave,ki so risale zemlevide pa to ime najraje skrajšajo. Tedybear in gandi 2
Ninč. Objavljeno Januar 21, 2018 Opozori Objavljeno Januar 21, 2018 Zjutraj samoiniciativno na Rožnik, kasneje me je sodelavka še na Šmarno zvlekla... uf, komi prilezla. Pihal na fertik. Če ne, bi še mal kavo podaljšale gor. Tko sve se pa na hitro dol pobrale breg, VS800, RobiRoberto in 6 others 9
gusar Objavljeno Januar 23, 2018 Opozori Objavljeno Januar 23, 2018 Prekrasen dan za pohodništvo.Iz vasi Grad pri Cerklah na Gor.do Štefane gore. igc1, Grut, Akito in 3 others 6
Tedybear Objavljeno Januar 23, 2018 Opozori Objavljeno Januar 23, 2018 pred 3 urami, gusar pravi: Prekrasen dan za pohodništvo.Iz vasi Grad pri Cerklah na Gor.do Štefane gore. Lepo.ti pa manjkata ene dva j.....Cerklje, pa Štefanja gora...verjetno... gusar in fazerčk 1 1
gusar Objavljeno Januar 23, 2018 Opozori Objavljeno Januar 23, 2018 Kaj češ,tiskarski škrat. Tedybear 1
gusar Objavljeno Januar 30, 2018 Opozori Objavljeno Januar 30, 2018 Čez planino Zajavornik na Blejsko kočo. igc1, gandi, breg in 3 others 6
Banjo Objavljeno Februar 3, 2018 Opozori Objavljeno Februar 3, 2018 Onlajn. gandi, Ninč., RobiRoberto in 2 others 5
Banjo Objavljeno Februar 10, 2018 Opozori Objavljeno Februar 10, 2018 Teden dni kasneje: ponekod še vedno neokrnjen sneg drugod že shojena gaz Zvesta spremljevalka Na vrhu vsakemu svoje Tedybear, Grut, Keiko in 3 others 6
schwantz Objavljeno Februar 25, 2018 Opozori Objavljeno Februar 25, 2018 igc1, Ninč., Tedybear in 2 others 5
Popularna objava gandi Objavljeno April 3, 2018 Popularna objava Opozori Objavljeno April 3, 2018 14 dni nazaj po Kramarjevi na Storžič... Quest, a79, IF7 in 10 others 12 1
schwantz Objavljeno April 3, 2018 Opozori Objavljeno April 3, 2018 Takole teče voda pod Storžičem, kamorkoli pogledaš skoraj vidiš izvirček... Grut, igc1 in RobiRoberto 3
Popularna objava Keiko Objavljeno April 7, 2018 Popularna objava Opozori Objavljeno April 7, 2018 (popravljeno) Jadranka ni samo motoriranje Malo uživanja v Paklenici Do planinskega doma in še višje do vidikovca ... Popravljeno April 7, 2018. Popravil Keiko Mavti, dr.looney, Rey in 17 others 16 4
Popularna objava gandi Objavljeno April 8, 2018 Popularna objava Opozori Objavljeno April 8, 2018 Po šesturnem krpljanju do Kredarice in enourni pavzi še skok na vrh, ob dvanajsti uri, za katero je večina govorila, da je prepozna in da razmere niso več "dobre". Še dodatna ura in pol za osvojitev vrha in vrnitev na Kredarico, po obveznem pivu pa vrnitev v dolino. Aja, razmere za na vrh so bile pa po mojem mnenju še zelo dobre in sem res užival... RobiRoberto, siks, Mavti in 8 others 11
schwantz Objavljeno April 8, 2018 Opozori Objavljeno April 8, 2018 Spet pod Storžičem... Grut, Keiko, igc1 in 2 others 5
Popularna objava Keiko Objavljeno Maj 4, 2018 Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 4, 2018 Po moto-potepanju na jugu in počivanju v Paklenici je pasalo tudi malo miganja Štart malo čez osmo iz Male Paklenice ... soparno kot strela Po pol ure mi je ratalo prehitet vse, ki so bili tam pred mano in sem lahko končno uživala v miru Kamorkoli se ozreš se najde kaj zanimivega ... Vedno višje gor - višje kot sem šla bolj prijetne temperature so bile in vedno manj soparno je bilo. Ko sem se ozirala na prehojeno pot zadaj sem v daljavi že vidla morje Kanjon Male Paklenice ... Jama Kapljarka ob poti Pot gor čez kanjon je res zanimiva in polna plezanja čez skale in skakanja po njih - razgibano Vmes pot parkrat zaide nad (sedaj suho) strugo ... Od teh navpičnih plasti (na zgornji sliki) malo naprej je potok prvič viden nad zemljo (na spodnji sliki) ... Pogled po poti / strugi navzgor in cvetke ... In prvi današnji cilj - Njive Lekine. Ker se je čisto pooblačilo in je kazalo na to da zna bit celo dež sem se na razpotju odločla za spust do Selin (levo, mimo Sv. Jakova) ... Najprej mimo Sv. Jakova ... In naprej mimo nešteto lepih rožic Tu sem si privoščla edino pavzo tisti dan ... Naprej mimo opuščenega (verjetno pastirskega) stana ... Noro lepe in zanimive rožice in pogledi na morje ... V tem delu je pot bolj slabo označena, markacije pa so slabo vidne ... Ko sem se v smeri proti Selinam spustila že 2/3 poti se je čisto zjasnilo, zato sem se odločla da v edinem razpotju (na sliki desno zgoraj) zavijem nazaj gor v hrib In gor vedno višje... po poti sem splašla dve ogromni kači (kot sem zvedela kasneje - te niso strupene). Sej ne vem katera se je katere bolj ustrašla Od takrat naprej sem v izogib nadaljnjim presenečenjem hodila in ropotala z leseno palico. Je delovalo presenečenj ni bilo več ... Še višje... je bilo že kar pošteno vroče ... Uravnava pred ponovnim vzponom ... In tukaj odcep za drugi cilj tistega dne - Anića kuk ... Na zgornji sliki pogled proti Velebitu, na spodnji (na levi strani) Anića kuk, kamor me je neslo od tu Lukčeva pećina ob poti ... Tukaj sem šla desno in gor v hrib grizt kolena - je šlo več ali manj po vseh štirih ker je res strmo ... Iiin končno vrh Umetnina iz kamnov in pogled na morje ... Levo se vidi vse do Rovanjske in Masleničkega mosta - res lep razgled ... In še pogled "nazaj", v smeri proti Velebitu ... Spust z Anića kuka navzdol je šel spet malo po vseh štirih, malo po riti Od tam je sledil spust proti Veliki Paklenici ... In že v kanjonu Velike Paklenice ... Iz Velike Paklenice peš še do Selin... Lep dan in kar nekaj višincev se je nabralo na poti Grut, Erik99, CINDAPP in 17 others 17 3
STAR Objavljeno Maj 24, 2018 Opozori Objavljeno Maj 24, 2018 Hribolazenje nad Karlobagom. igc1 in RobiRoberto 2
gandi Objavljeno Maj 27, 2018 Opozori Objavljeno Maj 27, 2018 V začetku meseca na Grintovcu po grapi čez Jamo... igc1, Keiko, RobiRoberto in 1 other 4
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se