Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno
Problem je, če primerjaš neke stvari, ki sploh ne veš, kaj pomenijo. In če jih sploh potrebuješ. Zato je dobro, da mal izvem od vas, za kaj se gre in kakšne so vaše izkušnje z vsem tem. Na koncu bom ziher zadovoljen s katerim koli LCD-jem, ki ga bom kupil, ker bo preskok iz 15' monitorja s katodno očiten  :D

v nasi stacuni priporocami samsunga..tudi lg so dobri..dvi vhod..ce nimas na pc izhod je brezveze, ce mas razlike na 17 skor ne bos opazil. sam bi se odlocil za dimenzijsko najmanjsega, merjeno s stojalom vred, ne pa tko k majo v enoi stacuni reklamo najtanjsi lcd, stojal pa rab tok prostora k katodna 15-ka

Objavljeno

Glej! Skoraj vsaka racunalniska revija pogostokrat podrobneje predstavi vsako novo tehnologijo, ki je na trziscu. Preprican sem, da v vsaki lokalni knjiznici, v trenutku najdes tisto, ki opisuje ravno to, cesar se ne znas primerjati. :grim

Objavljeno

nec je od udspred´ pa do udzad´ z stojalom vred globok tocno 17 cm.

nokia pa 51 cm.

Objavljeno

http://www.slo-tech.com/script/forum/izpis...threadID=160196

"Očitno lahko letos končno pričakujemo padec cen LCD-prikazovalnikov na prav smešne višine. V prihodnjih letih lahko pričakujemo padec za 62% (po trditvah The inquirerja). Sezono je začel Dell, kot največji prodajalec sistemov, ki za borih 1000 USD ponuja 24" zver za vašo delovno mizo.Model z diagonalo 20" vas stane samo še 600 USD, kar v tolarjih pomeni 100.000 SIT."

Objavljeno
nec je od udspred´ pa do udzad´ z stojalom vred globok tocno 17 cm.

nokia pa 51 cm.

to govorim..lahko je sam lcd dva cm debel, sam kaj k je stojalo pol metra..in k umaknes katodnega, das na isto mesto lcd in ugotovis, da prostora ni nic vec, edin za lcd lahko zlozis kaksne knjige

Objavljeno
A priporočate tole: samsung LCD 19" SM913N - BUNDLE

Slabosti, ki sem jih našel: nima DVI

Ena primerjava: primerjava 19' LCD

A je to slabo, da ima kontrast 800:1?

Kaj je to svetilnost? A je boljš, da je večja(300cd/m2) al da je manjša (250cd/m2)?

A vidni kot 160° je v redu al je moteče?

Pa kakšna je razlika med 16,7 in 16,2 milijona barv? A se sploh opazi razlika?

Js se ne spoznam najbolj na tole  :blink:  pa bi bilo lepo, če bo kdo z izkušnjami kaj povedal  :)

Aja, lcd bi pa uporabljal za gledanje filmov pa za brskanje po internetu (oz. forumu  :D  )

Jaz mam tega samsunga! sem zelo zadovoljen!Do sedaj nisem opazil nobene slabosti, slika je ostra, barve so žive... ne vem zame je zelo dober!

• 4 tedne pozneje...
Objavljeno

Ker so LCD-ji 'optimizirani' za eno samo ločljivost 1280x1024 npr, me zanima kakšna je slika v igrah, če ločljivost zmanjšaš na recimo 1024x768 ali celo niže na 800x600, je še vedno ostra al pa postane zamegljena :?

Objavljeno

pri mojem lahko dam na 800x640 (z 1600x1200) in je se vedno ostra.

Objavljeno (popravljeno)

Če je vmes faktor dva in je ena pika sestavljena iz štirih ni nobene potrebe po interpolaciji in je slika tudi v manjši ločljivosto ostra (npr. 1600x1200->800x600). Ločljivost 1600x1200 je tudi v enakem razmerju (4:3) kot vse običajne ločljivosti (320x200, 640x480, 800x600, 1024x768,... ). Imajo pa danes skoraj vsi 17' in 19' LCD monitorji osnovno ločljivost 1280x1024, ki ima razmerje (5:4) in pri teh so manjše ločljivosti (320x200, 640x480, 800x600, 1024x768,... ) vedno interpolirane. Še bolj kot to pa zna biti moteče neenako razmerje, ki bo povzročilo, da bo slika raztegnejna po višini (ali stisnjena po širini). :hmm:

Popravljeno . Popravil premza
Objavljeno

sem vedel, da bo znal nekdo tudi strokovno razloziti zadevo. :)

Objavljeno

ce se komu zahoteva po LCD monitorju (o kvaliteti ne vem nic) samo v info:

hofer bo od 02.06. dalje prodajal 20" TFT monitorje T 2000

resolucija max: 1600x1200

svetlost: 250 cd/m2

kontrast: 700:1

zorni kot: 170°

reakcijski cas: 25 ms

za manj kot € 400.-.

www.hofer.at

Objavljeno

:hmm: 400 € je skor 'prepocen' za 20" LCD-ja :doze:

Objavljeno

ti skeniram reklamo katero sem danes dobil v postni nabiralnik? :devil:

ali se bos lahko sam pripravil do tega da pogledas na hoferjevo spletno stran. :grim

Objavljeno

Ali mogoče kdo ve, zakaj so šli spreminjat razmerje slike iz 4:3 na 5:4 :?

Objavljeno
Ali mogoče kdo ve, zakaj so šli spreminjat razmerje slike iz 4:3 na 5:4  :?

To imajo samo 17' LCD in novejši 19' LCD monitorji (torej vsi z ločljivostjo 1280x1024).

Zakaj? Ker je njihova osnovna resolucija 1280x1024 v razmerju 5:4.

Zakaj? Ker je 1280x1024 postal nekakšen standard.

Zakaj? Pojma nimam, mogoče zato, ker se lepše sliši kot 1280x960 (4:3)

Doma imam klasičen 19' monitor s priporočeno ločljivostjo 1280x1024, pa vedno uporabljam 1280x960 ali 1600x1200, ki sta v razmerju 3:4 tako kot sam zaslon, saj je pri 1280x1024 slika popačena. <_<

Za razliko od LCD monitorjev, ki imajo tudi fizične dimenzije v enakem razmerju kot ločljivost, pa so zasloni klasičnih monitorjev ne glede na (priporočeno) ločljivost vedno v razmerju 4:3. To je sicer butasto, ampak tako pač je! :wacko:

Objavljeno
ti skeniram reklamo katero sem danes dobil v postni nabiralnik? :devil:

saj ne da ti ne verjamem, samo pri taki ceni je kvaliteta po moje malce vprašljiva .) še posebej ker gre za 20 palčnika

...sicer pa angleži majo en pregovor, ki pravi : 'nisem tako bogat da bi poceni kupoval'

...in v določenih primerih se je tega dobro držat :whistle:

Objavljeno
ce se komu zahoteva po LCD monitorju (o kvaliteti ne vem nic) samo v info:

hofer bo od 02.06. dalje prodajal 20" TFT monitorje T 2000

resolucija max: 1600x1200

svetlost: 250 cd/m2

kontrast: 700:1

zorni kot: 170°

reakcijski cas: 25 ms

za manj kot  € 400.-.

www.hofer.at

jose, :whistle: brez komentarja. :)

Objavljeno
saj ne da ti ne verjamem, samo pri taki ceni je kvaliteta po moje malce vprašljiva  .) še posebej ker gre za 20 palčnika

...sicer pa angleži majo en pregovor, ki pravi : 'nisem tako bogat da bi poceni kupoval'

...in v določenih primerih se je tega dobro držat  :whistle:

Čisto nič ni čudnega. Če bi se malce pozanimal, kako gredo trendi s cenami LCD monitorjev, bi zagotovo imel drugačne poglede. Sicer pa gre za Gericomov model monitorja T 2000. Sicer pa, kot pravijo napovedi naj bi se cene LCD monitorjev do konca leta znižale do 65 odstotkov.

P.S.

Dejstvo pa je, da cen, ki jih imajo slovenski oderuški prodajalci računalniške opreme, LCD in plasma televizij nikakor ne moreš primerjati s cenami v tujini ali še huje si na osnovi slovenskih cen graditi mnenje o kvaliteti monitorja.

Objavljeno
P.S.

Dejstvo pa je, da cen, ki jih imajo slovenski oderuški prodajalci računalniške opreme, LCD in plasma televizij nikakor ne moreš primerjati s cenami v tujini ali še huje si na osnovi slovenskih cen graditi mnenje o kvaliteti monitorja.

:slap: maš prav, sem pogledal cene v tujini in so občutno nižje kot pri nas, bo treba iti po nakupih čez mejo :blush: ...glede kvalitete pa vzamem besedo nazaj :ninja: :whistle:

Objavljeno

A pozna kdo kakšno spletno trgovino (kjer prodajajo LCD-je) iz avstrije, da bi lahko mal primerjal cene s slovenskimi trgovinami. Me zanima, če se mi splača it čez mejo kupovat ... :hmm: Kje pa vi kupujete? Js poznam sam Mediamarkt, sam ta nima na spletni strani skoraj nič podatkov :BUA:

Objavljeno

Hvala za naslove :P

Kdo je rekel, da so cene v tujini nižje? Sem primerjal cene iz zgornjih naslovov pa so znatno višje! Vsaj za približno 10.000 SIT če ne še več :wacko: (gledal sem 19" LG-je in Samsunge). Bom js denar kr lepo doma pustil.

npr: LG L1930B 19Zoll 529.67 EUR

doma: KLIK 98.000 SIT

Samsung 19 Zoll TFT Monitor SyncMaster 913N (€430,80 inkl. MwSt.)

doma: KLIK 87.000 SIT

:slap: maš prav, sem pogledal cene v tujini in so občutno nižje kot pri nas, bo treba iti po nakupih čez mejo  :blush: ...glede kvalitete pa vzamem besedo nazaj  :ninja:  :whistle:

:blink: jose, kje si pa gledal to?

Objavljeno
klik  .)

meni se pa ne zdi kaj bolj poceni ... :hmm:

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!