Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

glede izkušenj z določenimi modeli in vse ostalo kar spada zraven najdeš tule .)

• 5 mesecev pozneje...
Objavljeno (popravljeno)

V soboto sem nabavil nov monitor. Najprej sem kolebal med Samsungovima modeloma Syncmaster 930BF in Syncmaster 940B. Na koncu sem se odločil za slednjega, ki je res malenkostno počasnejši (celih 4 ms), ima pa pivot funkcijo, kar pa tudi ni od muh. Pa še 2% popusta sm dobu. :yea1:

...

A pivot pomeni, da lahko monitor zasučeš za 90°?

Da.

Popravljeno . Popravil Funakoshi
Objavljeno

Js pa dobim v petek Samsunga 970p! :D

6ms, 1000:1 kontrast, 16,7 barv, sukat se ga da v vse možne smeri...

Sem šel v ponedeljek osebno na enaa.com firmo (gambit v LJ) pa jih več niso imeli na zalogi. Potem pa mi je rekel uni tip tam, da mi ga zrihta za 102k SIT, če počakam do petka, ko bodo dobili novo pošiljko. Pa to je super! :OK:

• 8 mesecev pozneje...
Objavljeno (popravljeno)

Podatki za LCD-je niso merodajni, so pa majhne razlike kar se tiče časov, važna ti je svetilnost in kontrast. Najlažje boš to videl in ugotovil na lastne oči. Odpelji se v bigbang-a kjer imajo prižgane LCD-je in ti bo kmalu jasno zakaj se razlikujejo po ceni med sabo, pa bodo podatki med njimi majhni. Drugače pa so zanesljivi Samsung-i.

Aja pa mogoče zadevo ki je sploh ne porajtaš dokler ga nimaš doma na mizi. poglej če se da monitor pomikat gor-dol in levo-desno. Ponavadi lev-desno ni problem, je pa včasih za gor-dol če si recimo za mizo na stolu, potem pa na nižji postelji in moraš skorajda v zrak gledat, ker se ne da pomikat.

Popravljeno . Popravil Vikking
  • 4 tedne pozneje...
Objavljeno

osebno navijam za samsunga..imel veliko let Crt, brez problema

garancija je itak pri obeh 3 leta, tako da ni skrbi....

• 7 mesecev pozneje...
Objavljeno

hoj :D

kupit mislm lcd monitor, 19'', pa sm gledov tele dva:

LG 19'' LCD

in pa

Samsung 19'' LCD

sm pa mal razmišlov tud glede teh, wide screen, širokih zaslonov, sam ne vem kok je to kej praktično, če ga kdo ma bi biu zlo hvaležn za kšne izkušnje, kok te to kej ovira pri delu, ker za filme je to velik bol an :D

kej tacga :

Samsung LCD

torej...kšna mnenja/izkušnje?

tnx & lp :)

Objavljeno

Glede LCD-jev priporočam Dellove 24" monstrume v visokem cenovnem razredu, v srednjem (cirka 350-400 evrov) Samsungove 22" in 20" widescreenerje 1680x1050 (so SUPER!), v nižjem cenovnem razredu pa ti nakup odsvetujem, ker lahko dobiš slabo kakovost slike. Poceni LCD je običajno šrot LCD.

Seveda pa lahko vedno priporočim tudi Sonyjeve modele, ki so superfajn, ampak tudi sorazmerno dražji od konkurence.

Preden kupiš, poglej, kakšno sliko ima. Ne moreš verjeti, kakšna odstopanja so vse. Sploh pa 19-palčni modeli za cirka 200 evrov - lahko naletiš na tako koruzo, da te bo pet let glava bolela, ko boš v tisto sliko gledal.

Objavljeno

Če ti ni škoda denarja ne premišljuj in takoj vzemi 24" od Dell ali Samsung. Itak imata oba isto LCD panelo, saj Dell jih kupuje od Samsunga, cena pa je skoraj ista. V službi imam 24" Dell-a in 24" Samsunga in slika je odlična, delovna površina ogromna, čeprav te nikoli ni dovolj :). Aja, pa HP ima tudi 24" monitor, ki je celo cenejši od Dell in Samsung, LCD panele za te pa HP isto kupuje pri Samsungu :D . Samsung rulez... :OK: .

Drugače se pa da za zelo solidno ceno dobit 19", 20" ali 21", čeprav imajo cenejši pač slabšo kvaliteto slike. Sicer se da privadit na to ampak stvar posameznika.

Ampak pazi, če imaš recimo 19" widescreen to pomeni, da je ta monitor, ne samo širši od 19" 4:3 modela ampak tudi nižji (v cm) (matematika in diagonala). Torej, pridobiš po širini ampak izgubiš na višini. Šele 22" widescreen je po višini primerljiv 19" 4:3. Za običajno delo ne vem zakaj bi rabil widescreen, ampak odvisno s čim se ukvarjaš. Programerji pa jih obožujemo :) .

lp

Tomaž

Objavljeno

NEC.

osebno uporabljam 2080UX+ (20"), oci in glava ne trpijo; 1600x1200.

glede na to, da sem tudi po 16 ur ( :doze: ) pred kisto.......

poznam se par ljudi z enakim ali vecjimi modeli, vsi zelo zadovoljni. niso pa ravno poceni (bili ?).

• 1 mesec pozneje...
Objavljeno

Jest ma 22 palčn LCD monitor. K sm ga dobu se mi je ful čudn zdel sam zdej k sm pa navajen nanga je pa ful pošteno.

Fileme se da ful ql gledat za špila pa za slik je pa mega dobr.

:OK: :OK: :OK: :OK: :OK: :OK: :OK: :OK: :OK:

Objavljeno

Mal pozno, pa vseeno...

Ice, TomazK, SiR, hvala za hitre odgovore :)

Sem se pol odloču pa kupu čist običajn, 19'' Samsungov lcd za 210€, in zaenkrat sm zlo zadovoln :D pač nimam nekih hudih potreb po nevem čem :) Mogoče sm pričakoval da bo 19'' mal večji :D

Lp

• 4 tedne pozneje...
Objavljeno

:headbang: Verjel na besedo in vzel Samsungov 19 " SyncMaster BF... kišta nima možnosti nastavitve naklona.Sedaj me pa vrat daje...

Bi nastavljiv podstavek od kakšnega monitorja pasal ? Ima kdo kako iskušnjo,predlog...

V stilu kupi novega ... :naughty:

Objavljeno

Sestra ma samsung 19" z 4ms odziva in se ga da zarotirat za 90˚ da imaž v wordu cel list gor. brez drsnikov.

Objavljeno

19" AOC LCD monitor dobis ze za 185€

• 2 mesecev pozneje...
Objavljeno

a se kdo kej spozna na monitorje alpa mi zna svetovat kolk inčn LCD monitor se splača kupt za najnovejše špile k zj 17 mislm zamenat pa me zanima a na 22 inc alpa 24 inc monitor se sploh da kej vidt k mi je ful slabsa slika pa a mors zato kupt pol tud graficno za 500 eur

u bistvu me zanima pri kolk incnem monitorju je najbolsi izkoristek slike k na 22 oz 24 inc mi je slabša slika al pa pač tko je zmer?

Objavljeno

Kaj si sploh hotel povedati?

Kaj je zate iskoristek slike? Če je na 19" monitorju ločljivost 1280x1024 na 20" widescreen monitorju pa 1600x1200 ni neke dileme kje je bolj čista slika.

Manjši widescreeni so nižji od navadnih monitorjev z enako diagonalo. Če si navajen na 19" monitor in greš na widescreen je najbolje da vzameš 22" ali 24". Seveda mora grafična pri višji ločljivosti več delati za isto sliko saj je pik dosti več. Ni pa nujno imeti grafiko za 500€, jih je dosti dobrih že od 150€. Več, ko plačaš, več dobiš, samo najnovejših high-end stvari n kupovati, ker ne dajo toliko kot jih plačaš. Malo si teste grafičnih kartic in monitorjev poglej na kakšnem anandtechu ali tom's hrdwareu in ti bo precej stvari jasnejših.

Objavljeno

samo, če hočeš poganjati igre v "native" resoluciji LCD-jev 1680x1050 rabiš kar močno mašino! Igraš lahko tudi v nižji resoluciji a kaj, ko je slika opazno slabša... IMO

Objavljeno

Če si tolk počen na špile in igraš grafično zahtevne zadeve potem veš, da je grafična kartica tisto najpomembnejše in najdražje v tvojem sistemu.

Na testih ponavadi vidiš kako se določena grafična kartica obnese pri določeni igri na določeni ločljivosti, npr. na tej povezavi

Če ne premoreš denarcev za tako zadevščino, potem ni haska kupovati 22 ali 24 palčni monitor, če misliš na njem poganjati grafično zahtevne igre.

Sam imam relativno švoh in staro osnovno konfiguracijo: Athlon 3200 na 939 plati in z 2Gb rama. Vendar z Geforcem 8800 za zdaj še nisem naletel na igro, ki je ne bi mogel gnati na max. nastavitvah, na 22" monitorju (naravna ločljivost 1680*1050).

Objavljeno

fritz hvala za zelo izčrpen odgovor sam še sam nevem kva hočm tko da se morm še mal poglobit :) :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :winkiss: care

• 3 mesecev pozneje...
Objavljeno

Kupujem monitor,pa mi še nekaj ni najbol jasno.

Vhodni priključki: eni majo VGA,drugi D-Sub,spet nekateri DVI-D

A mi lahko kdo malo razloži,kaj te kratice sploh pomenijo?

Na sterem,klasičnem monitorju je kakšen priključek? VGA?

Hvala za odgovore!!! :worship:

Objavljeno

VGA = D-Sub

DVI je pa digitalni, če imaš dost moderno grafično kartico.

Če daš na www.google.com ta gesla iskat, boš najdu prej al slej kako skico in razlago.

Objavljeno

Hvala,Simon! Fuuul si mi pomagal!

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!