Tedybear Objavljeno Julij 3, 2015 Opozori Objavljeno Julij 3, 2015 V istem dnevu tja in nazaj? Sej se da. Na 110 strani teme Vtisi iz dnevnih voženj imaš mojo pot. Če ob 08:00 štartaš iz Kr. gore, si z lahkoto ob 6. zvečer spet nazaj. UnionJack 1
Oči Objavljeno Julij 3, 2015 Opozori Objavljeno Julij 3, 2015 Sej se da. Na 110 strani teme Vtisi iz dnevnih voženj imaš mojo pot. Če ob 08:00 štartaš iz Kr. gore, si z lahkoto ob 6. zvečer spet nazaj. Hvala!
perry Objavljeno Julij 4, 2015 Opozori Objavljeno Julij 4, 2015 Imam štiri dni za dolomite. Štartal pa bi od Lienza po grossglocknerju... Katero ruto mi priporocate? Mal cvikam guzvo, pa najdit hotele, nas bo šest motorjev. Thnx
Rokxy Objavljeno Julij 4, 2015 Opozori Objavljeno Julij 4, 2015 po mojih izkušnjah se za hotele v juliju ni kaj bat, sem bil več let zapored tam v juliju in je vedno bilo možno dobiti sobo. gužva čez vikend je, ampak če imaš 4 dni, boš tudi užival na relativno praznih cestah. glede poti ni neke znanosti: toblach, cortina, p. falzarego, la villa, corvara. Ko si enkrat v dolomitih pač delač kroge. Če si stacioniran recimo v corvari, maš mali krog na p. pordoi, malo večji krog na p. fedaio, še malo večji na p. san pellegrino in še večji na p. rolle. En odcep je tudi za p. Costalunga - ni nek visok prelaz, je pa lepa cesta in lep golf plac. Ne vem kak tip pilotov ste, ampak če greste zaradi ovinkov tja, potem se splača potrudit in te prelaze prevozit v obe smeri in večkrat, da dobiste mal filinga za ovinke Se pa definitivno splača vmes en dan rezervirat za Stelvio. Ne zaradi stelvia samega, ki je mene osebno razočaral (verjetno zeradi prevelike popularnosti) ampak zaradi poti do tja. Bolzano, p. Mendola (fenomenalna cesta), p. Tonale, p. Gavia, p. Stelvio in nazaj. UnionJack 1
UnionJack Objavljeno Julij 4, 2015 Opozori Objavljeno Julij 4, 2015 (popravljeno) Ne vem kak tip pilotov ste, ampak če greste zaradi ovinkov tja, potem se splača potrudit in te prelaze prevozit v obe smeri in večkrat, da dobiste mal filinga za ovinke dobr se slis,. bom kr ven spisal lokacije. ... a pa je s cca 220 avtonomije kej problemov al je dost pump? Popravljeno Julij 4, 2015. Popravil UnionJack
UnionJack Objavljeno Julij 4, 2015 Opozori Objavljeno Julij 4, 2015 Sej se da. Na 110 strani teme Vtisi iz dnevnih voženj imaš mojo pot. Če ob 08:00 štartaš iz Kr. gore, si z lahkoto ob 6. zvečer spet nazaj. dej se link, ne najdem....
Tedybear Objavljeno Julij 4, 2015 Opozori Objavljeno Julij 4, 2015 (popravljeno) http://www.motosvet.com/tabla/topic/39310-vtisi-z-dnevnih-vo%C5%BEenj-2015/page-110 Sej ni nek opis, ampak..po vrstnem redu iz zgornjega zapisa sem jo drajsal. V glavnem; Čez Trbiž in Tolmezzo do Cortine, potem malo naokoli, pa čez Dobiacco, Lienz in Špital nazaj. Pump je dosti, ampak jih je 90% self service. Parkiraš pred npr. številko 4, poiščeš, kje je sistem za plačevanje, vstaviš 20€, pritisneš 4...in zalaufa. Ampak...po mojih izkušnjah delajo sistemi za plačevanje kot USB ključ. Saj veš, kaj mislim....vložiš, ne sprejme, obrneš, spet ne sprejme, spet obrneš...sprejme. Popravljeno Julij 4, 2015. Popravil Tedybear UnionJack in Kmet2 2
Banjo Objavljeno Julij 5, 2015 Opozori Objavljeno Julij 5, 2015 V istem dnevu tja in nazaj? Ne, ta bi bila malo huda. Štartali smo v Edolu (med Aprico in prelazom Tonale) in potem čez prelaze v Dolomitih, pa Tolmezzo, Trbiž, čez Avstrijo po Rožni dolini in v Dravogradu v Slovenijo.
KyoKon Objavljeno Julij 5, 2015 Opozori Objavljeno Julij 5, 2015 Ne bučkaj. Moj Gris se je na Dolomitih izkazal do amena.[? quote] Pa amen. ☺
Popularna objava Damy Objavljeno Julij 7, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 7, 2015 Ker je bil 25.6. četrtek in praznik, sva se z Wixom odločila za 4 dnevno turo: Avstrija – Bavarska – Dolomiti. Odhod naj bi bil v četrtek ob 8:00 uri zjutraj. Skoraj bi nama uspelo , tik pred zdajci se nama za Avstrijski del pridruži markll. Pojemo zajtrk in na pot …. do Petrola pred Karavankami. Natankamo in kupimo vinjete, saj sva imela z Wixom ta dan plan priti še do Berchtesgadna in naju je čas priganjal. Ker pa garmin in jaz nisva ravno na ti, se odločim kupiti še karto Avstrije, kar se je izkazalo za zelo pametno odločitev . Prva točka dneva je bilo akumulacijsko jezero Kölnbrein in prva lekcija: ne zanašaj se vedno 100% na garmin. No, po krajšem postanku rešimo dilemo in le pridemo do rampe ker gospa pobira vstopnino. Ker me je Wix zjurtri »nasanku« tetico vprašam, če je res cena na motor 35 eur … mislim, da sem ji polepšala dan . Čakanje pred semaforjem in poziranje okoli Kölnbreina Ko se je dan začel prevešati v popoldne ugotovimo, da bi bilo dobro, da se z Wixom počasi odpraviva proti današnjemu cilju. Šibneva po AC do Berchtesgadna. Namen sva si imela ogledati cerkev sv. Bartolomeja in Kehlsteinhaus, bolj znano pod imenom Orlovo gnezdo. Najdeva hotel, pustiva moj motor tam in se zapeljeva do informacijskega centra od koder vozijo avtobusi do Kehlsteinhausa. Čeprav sva bila tam 16:20 in naj bi zadnji avtobus odpeljal 17:00 (zapirajo ob 18:00), sva bila že prepozna (!?). OK, se odločiva za cerkev sv. Bartolomeja, do katere je mogoče priti le z ladjico. No tukaj nama je pa le uspelo ujeti zadnjo furo. Ko je ura 18:00 je mesto praktično mrtvo. Turistične znamenitosti se zaprejo, semaforje ugasnejo, le sem in tja kak lokal, gostilna še ponuja hrano. Z izbiro restavracije sva imela srečo, Kurz a curry je imel dobre ocene na Tripadvisorju in tudi hrana je bila za prste obliznit. Cerkev sv. Bartolomeja, jagenjčkov curry za sladico pa pakistanski medeni mango. In to je bilo to za 1. dan. Hotel je bil tik ob železnici, tako da je bila jutranja budilka pisk vlaka , sama dekoracija pa taka, da moj fotoaparat tega ni prenesel 2. dan je bil kraljevski. Ogledala sva si grad Linderhof, ki je bil bolj vikend hišica za Ludvika ll. Linderhof spredaj in zadaj. Fotografiranje v gradu ni dovoljeno. Jama namenjena poslušanju Wagnerjevih del. V sredini desno grad Hohenschwangau in ustavljanje za fotke. Temperature so bile znosne (no moj mobitel se s tem ni strinjal in dal odpoved), gneče niti ni bilo. V sklopu ogleda gradu je tudi jama, ki si jo je dal zgraditi in je svetila v 4 barvah za časa njegove uporabe. Čeprav so takrat že poznali elektriko, so jamo osvetljevali samo s svečami. Notri je tudi mini jezero s čolnom. Grad Neuschwanstein je bil skoraj za vogalom. Na sosednjem griču pa stoji grad Hohenschwangau, ki ga je zgradil Ludvikov oče. Ker sva rekla, da bova lokalno hrano bojkotirala, sva tokrat izbrala grško restavracijo Kelari. Pan plošča je bila zelo okusna in količinsko kar obilna. In midva optimista sva imela namen naročiti tudi predjed. Jogurt z kandiranimi marelicami za sladico. Prenočila sva v kraju Füssen, malem srednjeveškem mestu, kjer življenje po 18:00 uri ugasne. Sem in tja so restavracije še, to je pa to. Tako, da sva si Füssen ogledala bolj skozi izložbe. Čarobne krogle (spodaj levo), ki so čarobno zanič. Iz izkušenj vem, da se to ne daje v usta. Hand made, porcelanaste hiške (zgoraj desno) in army shop 3. dan, naju je pot vodila mimo Innsbrucka in prelaza Fernpass do Brunica. Prometna nesreča. Najprej sva se odločila počakati, ko sva videla, da je s smrtnim izzidom sva obrnila in šla 30 km po AC. Nastanitev v hotelu Hochgrüber in večerja v Enoteci Karl Bernardi. Mesto Brunico, kjer je bilo po 18:00 uri, ponovno vse zaprto. Karpačo in tatarski biftek (spodaj desno). Pokopališče Brunico (zgoraj desno). Zanimivo je zato, ker so tam pokopani vojaki z obeh strani, iz 1 in 2 sv. vojne, ki so padli na različnih krajih, npr. Sarajevo, Kavkaz, Normandija. Desno v sredini grad Ripa. Ker so bile turistične znamenitosti in trgovine zaprte sva se zadovoljila s sadno kupo Po ogledih sva se vrnila v hotel. V garaži naju je pričakala varnostnica Dobro, da sem prebrala to temo predn sva šla na pot. Saj je dal suzuki en dober nasvet. Na črpalkah je fino imeti drobiž, po 5 in 10 eur za te avtomate. Sončnice na italijanski strani. 4 dan pa naju je čakala pot domov. Ker sva bila zgodnja sva se odločila, da si ogledava še festival sivke v Komnu. Sivkin sladoled in cvetoča polja sivke. Kosilo v Kobjeglavi, telečja rebrca v grahovem in korenčkovem pireju s krompirjevo zloženko. Po kosilu sva si oblekla dežjake, ker sva videla, da naju bo pralo. In res je bilo tako. V 4 dneh sva naredila 1.277 km. Sicer je bil najin namen zapeljati tudi čez prelaz Timmelsjoch, ampak ker je bila vremenska napoved slaba in nisva želela tvegati, sva malo spremenila pot. Timmelsjoch pa drugič, za kak podaljšan vikend. Saj je fino, da sem šla s svojim motorjem, ampak mi je bilo pa tudi malo žal. Ko si s svojim motorjem, se moraš vedno ustaviti, ko vidiš kak dober motiv, če sem sopotnica, pa lahko klikam z zadnjega sedeža in ustavljanje ni potrebno Kljub temu je bilo luštno in se že zelo veselim naslednje ture. P. S. Za slovnične napake se opravičujem, ampak tale vročina je grozna . Nearrain, SLVR, vencel in 30 others 33
tonystx Objavljeno Julij 8, 2015 Opozori Objavljeno Julij 8, 2015 dej se link, ne najdem.... oglas se pr men. Dobiš ves kartografski materjal, navodila kam in kako, hotele , itd..........pa še pir, da nauš žejn.
UnionJack Objavljeno Julij 8, 2015 Opozori Objavljeno Julij 8, 2015 oglas se pr men. Dobiš ves kartografski materjal, navodila kam in kako, hotele , itd..........pa še pir, da nauš žejn. pa se bom res. drug tedn!
MartinKR Objavljeno Julij 8, 2015 Opozori Objavljeno Julij 8, 2015 Tole bova s TDMko prelazila naslednji teden od srede do sobote: http://bit.ly/1D1JC3g Prvič... komaj čakam... SEBA33 in MarkoR 2
Scarabeo 500 Objavljeno Julij 8, 2015 Opozori Objavljeno Julij 8, 2015 Danes doživel trikrat pravi urnebes pri prečkanju Dolomitov. Noro. Scarabeo
Tedybear Objavljeno Julij 9, 2015 Opozori Objavljeno Julij 9, 2015 Danes doživel trikrat pravi urnebes pri prečkanju Dolomitov. Noro. Scarabeo Kje se trenutno nahajaš???
Scarabeo 500 Objavljeno Julij 9, 2015 Opozori Objavljeno Julij 9, 2015 Kje se trenutno nahajaš??? Merano. Zajtrk in napad na Stelvio in v Francijo. LP Scarabeo UnionJack, Andro Asgaard, aron in 2 others 5
Andro Asgaard Objavljeno Julij 9, 2015 Opozori Objavljeno Julij 9, 2015 jutri, petek 9.7 se odpravljamo v merano- naslednji dan pa passo dello stelvio. priporoča kdo še kašno točko okoli stelvia? mogoče se splača it do švice pogledat? imamo pa rezerviran apartma v meranu za 2 dni. je še kdo gor ? se mogoče srečamo...
Fazer03 Objavljeno Julij 9, 2015 Opozori Objavljeno Julij 9, 2015 mogoče se splača it do švice pogledat? Splača se ne, je pa ob lepem vremenu lepo ( in drago ... ) Livigno vam je pa skoraj spotoma - tam se (upam da še vedno ) splača tankat. Seveda je treba tja zaviti čez 2 prelaza in ne čez tunel, ker potem nisi naredil nobene razlike ..... Srečno in imajte se. Andro Asgaard 1
Tedybear Objavljeno Julij 11, 2015 Opozori Objavljeno Julij 11, 2015 Ce slucajno kdo jutri (nedelja) napada Stelvio mu sporocam, da je od osmih do treh zaprt zaradi dirke. V Bormiu tankali GS, XR in MS.. vsi LJ tablice.
franc Objavljeno Julij 11, 2015 Opozori Objavljeno Julij 11, 2015 (popravljeno) Ej če pohitite še lahko ujamete zurko na Stela alpina v Bardonecchia, verjetno je trenutno zurka na najvišjem nivoju, edino malo prašna. Lp PS mal naprej od Dolomitov ampak se vedno v Italij Popravljeno Julij 11, 2015. Popravil franc
Popularna objava Nikii Objavljeno Julij 12, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 12, 2015 (popravljeno) Od petka do nedelje sva ovinkala po prelazih. Spala sva pri Gabrieli v Colfoscu. Temperature so bile neverjetne, takih še nisva doživela, pa sva bila že nekajkrat tam. Čez dan 26 stopinj, vreme čudovito. Pogled z najinega okna: Domačini uporabljajo take stroje, ker je vse v klanec Dolomitskih prelazov v bližnji okolici nisva slikala, ker sva jih že večkrat, zato sva se v soboto odpeljala najprej na Jaufenpass/Passo Giovo (2094m): Od tam pa še na Timmelsjoch/Passo Rombo (2509m). Cesta je na avstrijski strani veliko lepša in spominja na cesto na Grossglockner (skoraj AC). V knjigi Najbolj priljubljene motoristične poti piše, da na vrhu strežejo gernknedle. Pa jih ne kar me je na prelazu skoraj zlomilo Dobro, da so imeli vsaj apfel strudel :grim Gor grede sva si cesto delila s konji, dol grede pa z ovcami, ki so polegle po snegu Luštni trije dnevi so za nama. Drugi dan je bil precej naporen, naredila sva 400 km, ker sva se vrnila v Colfosco Pa nič hudega. Zadnji dan čez par prelazov in domov. Skupaj se je nabralo 1100 km. Popravljeno Julij 12, 2015. Popravil Nikii DAMI34, Janezs, Damy in 18 others 21
Popularna objava Tedybear Objavljeno Julij 14, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 14, 2015 (popravljeno) Od četrtke do ponedeljka po Dolomitih. Načrt eno, realizacija povsem nekaj drugega. Prvi dan počasi do Moene. Pod Monte Pelmo na passo Staulanza Pa potem samo na ogled na passo Valles Preko passo Pelegrino In prespat v Moeno. "Ta nekako se je dogajalo....(pod od doma do Maurie sem izpustil) Popravljeno Julij 14, 2015. Popravil Tedybear ForU2, Keiko, Scarabeo 500 in 16 others 19
Popularna objava Tedybear Objavljeno Julij 14, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 14, 2015 (popravljeno) 2. Dan. Namen preko dveh prelazov, ki jih še nisem "predelal", priti do jezera Lago di Iseo. Štart iz Moene, pa preko Costalunge, passo Nigra in preko passo Lavaze spust v Oro (noro lepa cesta). Čez Tonale (grd ko smrt) proti jugu do jezera Lago di Iseo, ki se je izkazal za razočaranje. Zakaj...naslednjič. Na passo Lavazze pil kavo pod smerokazom za passo Oclini. Le tega sem pustil za drugič. Takole sva pooooččaaasi drajsala drugi dan. Popravljeno Julij 14, 2015. Popravil Tedybear Schultz, vencel, Maximus in 14 others 17
Popularna objava Tedybear Objavljeno Julij 15, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 15, 2015 (popravljeno) 3. Dan. Lago di Iseo. Iskanje prenočišča je bila prava mora. Za B&b nobenih oznak, nekaj dragih hotelov ob obali, nekaj v središču mesta (Iseo), ampak brez parkinga. Vozilo pustiš na parkirišču par 100 metrov proč. No go. Ko se naveličava iskanja, zavijem k prvemu hotelu, ki mi je bil OK. Za 100€na noč za dva je že moral biti. Pogled s terase.... Ker sva se leta 2014 "zahebala" ob jezeru Lago di Idro (dež na dež) sva se letos drugače. Opazila sva, da se v tem jezeru kljub temu, da je toplo, NIHČE ne kopa. Danes me niti ne zanima, zakaj...imajo pa vsi hoteli, ki dajo kaj nase in so ob obali, bazene, ne pa plaž. Zato se odločiva, da greva naslednji dan proti Bormiu. Kar je bilo vredno na tem jezeru, je bila na SZ strani slikovita obalna cesta. Nadaljujeva v hribe, proti mestecu Clusone in na passo Pressolana. NIč posebnega, prelaz sredi mesteca. Potem pa presenečenje....ko sem načrtoval pot, mi prelaza, ki sledi, sploh ni pokazalo. Gre za passo del Vivione. Kakšen prelaz....cesta gor (in dol) večinoma ne omogoča srečanja osebnega avta in motornega kolesa. Predstavljajte si prepolovljeno cesto na Mangart...to je cesta na Vivione. Če izvzamem, da sem 3/4 poti upal, da ne srečam kake 4 kolesne gajbe, ker se mi ni sanjalo, kako bi se srečala (izogibališč malo, pa hudo narazen), sem pa v samih razgledih užival. Do sedaj zame osebno najlepši prelaz, kar sem jih videl. Pogledi med spuščanjem z P. del Vivione. Potem pa samo še čez Aprico do Bormia. Drajsanje tega dne.... Popravljeno Julij 15, 2015. Popravil Tedybear Cartman, Schultz, Synth in 15 others 18
Popularna objava Rokxy Objavljeno Julij 15, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 15, 2015 Včeraj in danes lepa dva dneva v dolomitih. Pravzaprav večina včeraj, danes sem samo peljal domov. Glede na to, da je bila lepa napoved, sem zbral pot preko avstrije, ki je tudi časovno in cenovno najugodnejša. Na pot sem šel ob 7h zjutraj in prispel v colfosco okoli 13.30. Tam sem vzel sobo in odložil kufer in šel dalje, ker ni bilo videti, da bi se nabrale popoldanske plohe. Že na poti sem sem prevozil valparolo in falzarego, potem pa je sledilo norenje do 18.00 - p. Gardena, p. Sella, p. Pordoi, p. Falzarego, p. Giau, p. Fedaia ter p. Sella in še p. Gardena v kontra smeri. Pica, radler, postelja. Danes zjutraj obilen zajtrk, še enkrat p. Gardena in potem nazaj p. Valparola v kontra smeri ter domov po isti poti preko avstrije. Zdi se mi, da so dolomiti vsako leto bolj nagužvani. Včasih se je julija dalo kar lepo vozit, zdaj so tudi julija med tednom kolone. Počasi bo treba najti neke druge ceste, manj popularne. Pa tudi zime delajo svoje, asfalt je kar konkretno uničen, ne zmorejo sproti popravljat. DXR16, Fazer03, Keiko in 14 others 17
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se