Skoči na vsebino

36 let RŠ-a


LuCy

Priporočene objave

Radio Student v ponedeljek slavi 36. obletnico obstoja, ta

trenutek pa bo proslavljen s simbolicnim neprekinjenim 36-urnim programom v

zivo na 89,3 MHz. Zacel se bo v ponedeljek ob 7. uri zjutraj in bo trajal do

torka do 19. ure. V ponedeljek bo program od 11.

ure naprej pa vse do vecera potekal na odprtem-izpred zelenice pred blokom XIV.

Seveda ce bo vreme primerno. Vabljeni, da pridete kaj naokoli pogledat, se

posebej, ker je ta dan v Studentskem naselju tudi otvoritev Majskih iger. Tako

da bo dogajanja cel kup.

Obenem še opozorilo na sobotno oddajo Leather&Chrome (ob petih), v kateri bo predvajan intervju z našim umetnikom Wowbertom, katerega umetnine lahko te dni občudujete v galeriji KUD-a France Prešeren, poleg poslikav platna pa se bomo lotili sorodne teme: poslikave kože oz. tatooji - društvo Rein Art Tatto bo predstavil presidento od Firestarterjev, kjer se je pred kratkim tudi prestavil mojster tatoojev Rein.

:kva2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Naj nam lepo in lenobno živi naš RadioŠtudent, najboljradio. Matr sem že star.

Se bom poskusil oglasit na zelenicapartyju. A bo tudi dirka s kontejnerji?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dirka s kontejnerji ... :OK:

No, ja gospa direktorica ŠD v dolini rož menda ni najbolj navdušena nad takimi norčijami :nono:

O dirki torej ni informacij, zato pa posredujem Sporočilo za javnost:

Radio Študent slavi obletnico začetka oddajanja

36 ur za 36 let

Radio Študent, ena najstarejših neodvisnih in alternativnih radijskih postaj v Evropi, bo 9. maja obhajal 36-letnico oddajanja. Sodelavci radija bodo slavnostni trenutek simbolično obeležili s 36-urnim neprekinjenim posebnih programom na frekvenci 89, 3 MHz, ki se bo začel 9. maja ob 7. uri in bo trajal do 10. maja do 19. ure. Obletnico že spremljajo gostovanja radijske DJ ekipe po različnih lokacijah Ljubljane.

Radio Študent je ena najstarejših in največjih evropskih urbanih nekomercialnih radijskih postaj, ki oddaja študentski nekomercialni radijski program. Poleg ustvarjanja in oddajanja izobraževalnega, umetniškega, informativnega, skupnostnega in glasbenega programa je enako pomembna tudi vzgojno izobraževalna vloga Radia Študent. RŠ vzgaja in izobražuje mlade za novinarska in druga dela na radijski postaji, hkrati pa s posvečanjem zahtevnejšim in zapostavljenim temam izobražuje poslušalstvo. Temeljno vodilo programske politike Radia Študent je ustvarjanje programa, ki se ne prilagaja okusu povprečnega poslušalca komercialnih radijskih postaj, ampak skuša s podajanjem tehtnih vsebin na vseh področjih ustvarjanja dvigovati kriterije zahtevnosti poslušalstva.

Radio Študent ima torej tudi močno izobraževalno funkcijo. Izobraževanje poteka na več med sabo se dopolnjujočih se načinov. Skozi delo na programu in za program se izobražujejo njegovi sodelavci. Tako je zavidljivo število vidnejših predstavnikov mlajše slovenske novinarske, voditeljske, p.r.-ovske, koncertno promoterske in studijsko tehnično producentske srenje dalo skozi prav šolo RŠ. V zadnjem letu je v sodelovanju s številnimi, tudi evropskimi partnerji, na Radiu potekalo tudi izobraževanje, poimenovano Integralni radijec. Brez RŠ ne bi bilo festivala Druga godba, Izštekanih, radijske igre Butnskala, udarnega slovenskega punk in rock'n'roll vala/preporoda konec osemdesetih let,...

9. maja bo tako Radio Študent slavil že 36-obletnico obstoja, ki ga bodo zdajšnji sodelovalci, ob sodelovanju tudi številnih bivših, obeležili s 36-urnim neprekinjenim programov v živo na frekvenci 89,3 MHz. Program se bo pričel 9. maja ob 7. uri zjutraj in bo trajal do 10. maja do 19. ure zvečer. Posamezne redakcije bodo pripravile poseben program s poudarkom na zgodovinski noti. Omenimo, da se bo v ponedeljek, 9. maja med 11. in 22. uro, program v živo ustvarjal na prostem. In sicer na zelenici pred blokom XIV. v Študentskem naselju, kjer v šestem in sedmem nadstropju domuje Radio Študent.

36-obletnico že cel teden spremljajo DJ dogodki po različnih lokacijah Ljubljane. ReŠetalska ekipa se bo v četrtek, 5. maja od 22. ure naprej ustavila še v Klubu Gromka na Metelkovi, v petek, 6. maja pa še ob isti uri v Klubu Channel Zero, prav tako na Metelkovi.

Več na www.radiostudent.si

Ljubljana, 5. maj 2005

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!