Skoči na vsebino

Samo 50% za bolniško kot posledica prometnenezgode


SiR

Priporočene objave

Citiram članek v Delu v ponedeljek, 9. maja 2005 (by Milena Zupanič):

Zmanjšanje pravic pri bolniških dopustih

Zmanjšane pravice do bolniškega dopusta in povečana varnost socialno najšibkejših – Samozaposleni bodo plačevali več

Ljubljana – Le 50-odstotno nadomestilo pri bolniški zaradi poškodbe v prometni nesreči, planinarjenju, gorskem kolesarjenju, smučanju in sankanju ter drugih tveganih dejavnostih in 70-odstotno nadomestilo za čas, ko je bolnik v bolnišnici ali zdravilišču, in 80-odstotno nadomestilo ob klasičnih boleznih in za nego. To so bistvene novosti novele zakona o zdravstvenem varstvu in zavarovanju, ki zadevata največji krog zaposlenih. Novela, ki predvideva tudi oprostitev plačila doplačil za sto tisoč socialno najšibkejših in prinaša tudi mnoge druge spremembe, naj bi bila sprejeta po nujnem postopku. Po napovedi ministra Andreja Bručana bo danes objavljena na spletnih straneh ministrstva.

Gre za bistveno znižanje pravic zaposlenih, saj imamo zdaj 80-odstotno nadomestilo za čas bolniške zaradi poškodb zunaj dela ali nego ter 90-odstotno nadomestilo ob klasični bolezni. Pravica do stoodstotnega nadomestila ob poškodbah pri delu, poklicnih boleznih in krvodajalstvu ostaja nespremenjena. Nadomestilo pa nikakor ne bo smelo biti nižje od zajamčene plače in ne višje od dvakratnika povprečne plače zaposlenih v preteklem letu, zavarovanec pa bo do njega upravičen šele po treh mesecih dela in plačevanja prispevkov, piše v osnutku zakona. Novela uvaja dan čakanja na bolniški dopust pri negi ožjega družinskega člana, kar pomeni, da prvi dan otrokove bolezni mati (ali oče) ne bosta imela pravice do bolniške. Čas trajanja bolniškega dopusta bo omejen, in sicer na dvanajst, s prekinitvami pa na petnajst mesecev. Če bo imenovani zdravnik ali komisija ocenila, da se zavarovancu ne bo vrnila zmožnost za delo, ga bo moral osebni zdravnik takoj napotiti na invalidsko komisijo. Bolniški status invalidov tretje kategorije, za katere delodajalec ne bo imel nadomestne zaposlitve, bo prešel v status brezposelne osebe. Oseba, ki bo zlorabljala bolniško (takih je zdaj do 18 odstotkov), bo izgubila pravico do bolniškega dopusta. Z naštetimi ukrepi želi ministrstvo za zdravje znižati absentizem, zaradi katerega izgubimo vsako leto 6 odstotkov BDP, in uokviriti preširoke sedanje pravice v evropsko primerljive. Zdravstvena blagajna bo zaradi ukrepov predvidoma prihranila štiri milijarde. Za vse našteto se bodo zaposleni lahko dodatno zavarovali.

Druga bistvena novost pomeni povečanje pravic za socialno najšibkejše, saj bo približno sto tisoč oseb oproščenih doplačil v zdravstvu, zaradi česar se jim ne bo treba dopolnilno zavarovarovati (letna premija okoli 50 tisoč tolarjev). Iz tega naslova se bodo odhodki javne blagajne za polčetrto milijardo povečali.

Novela zakona predvideva, da zdravstvenega prispevka ne bomo plačevali le od plač, pač pa tudi od vseh drugih prejemkov (avtorskih pogodb, pogodb o delu, jubilejnih nagrad, nagrad za opravljanje funkcij). Več kot doslej bodo plačevali samozaposleni, obrtniki, podjetniki in kmetje, saj bo zdravstveni prispevek obračunan od dohodninske osnove. Zdaj je obračunan od osnove za invalidsko in pokojninsko zavarovanje, zato se pretežni del zavezancev odloča za najnižji prispevek. Iz vseh naštetih naslovov se bo v javno zdravstveno blagajno nateklo približno 5,2 milijarde dodatnega denarja na leto.

Ministrstvo je vse naštete ukrepe pripravilo za to, da bi javni zdravstveni blagajni, ki je v preteklih letih zdrsnila globoko v rdeče številke, omogočilo trajno vzdržnost, je zapisano v noveli zakona. Skupaj s predvideno prerazporeditvijo stroškov za medicinske raziskave iz zdravstvene blagajne v splošni proračun (letno 13,6 milijarde tolarjev), bi v zdravstveni blagajni vsako leto ostalo približno 20 milijard več kot zdaj.

Posebno poglavje je v noveli zakona namenjeno prostovoljnemu zavarovanju, ki je opredeljeno kot javni interes, s tem pa uvedena večja možnost državne regulative. Novela uvaja izravnalne sheme, ki bodo omogočale prelivanje denarja med prostovoljnimi zavarovalnicami glede na starost in škode zavarovanih oseb, izravnavo škod pa bodo izračunavali na ministrstvu za zdravje. Po novem morajo biti vse premije za dopolnilno zavarovanje pri isti zavarovalnici enake, s čimer bo uresničeno načelo medgeneracijske solidarnosti. Novela zakona predvideva ukinitev sedanjih rezervacij za starost in prepoved nadaljnjega oblikovanja rezervacij. Tako zbrana sredstva morajo zavarovalnice vrniti zavarovancem. Novela uvaja poleg dopolnilnega še nadomestno zavarovanje (za tujce), dodatno zavarovanje (za izplačilo polne bolniške in zdravstvenih storitev ter zdravil, ki niso v košarici pravic obveznega zavarovanja) in vzporedno zavarovanje (za pravice iz košarice, ki jih želijo zavarovanci uveljavljati po drugačnih postopkih). Za vse našteto je potrebno še sprejetje štirih podzakonskih aktov.

Zakaj je potreben nujni postopek sprejetja novele zakona? Sedanji sistem zdravstvenega varstva ureja zakon iz leta 1992, ki ni bil nikoli bistveno dopolnjen. V zadnjih letih so se pojavili veliki problemi pri dopolnilnih zavarovanjih, ki lahko »ogrozijo ne le zdravstveno varnost in interese zavarovancev, poslovanje zavarovalnic in izvajalcev zdravstvenih storitev, temveč tudi delovanje celotnega sistema zdravstvenega varstva«, je zapisano v predlogu novele zakona.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No pa se je začel :nono:

Sicer pa,a to velja tudi za stare poškodbe, a samo za tiste ki bodo nastale po uveljavitvi zakona :hmm:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mogoče bi bilo bolje če bi se prej lotili preprečevanja dela na črno in utaj davčnih dajatev. Tako bi se nabral kar lep del manjakjočih sredstev. Samo pomislite koliko je v Sloveniji dela na črno, ampak Slovenci gledamo kratkoročno in smo vsi veseli ko prišparamo pet jurjev ko nam pride mojster položit ploščice in nam ob tem ne izstavi računa :OK: Ampak to je le kratkoročno gledano. Če bi družba nasploh delo na črno sprejemala kot nekaj slabega pa bi bilo povsem drugače. Če prištejemo še stalno zmanjševanje deleža zaposlenih in povečevanja upokojencev je itak jasno da denarja zmanjkuje. In na račun zmanjševanja sredstev se nam zmanjšujejo socialne pravice!

Saj po drugi strani razumem, da ne morejo vsi dobivati isto,pri teh ki se ukvarjajo s tveganimi dejavnostmi je zagotovo večje število bolniških dni in to več ali manj kar po latni krivdi! Zakaj bi vsi plačevali iste dajatve in davke nekateri pa bi dobivali več!?Kako bi pa izgledalo, če bi za razne ekstremiste že v štartu dvignili zdravstveno in socialno zavarovanje, verjetno bi kar težko dobili službo.

Vendar pa se mi zdi, da je danes gibanje v prometu prej nujnost kot pa kakšna ekstrema dejavnost, čeprav se hitro sprevrže v kaj podobnega. A za padec po stopnicah bo pa še vedno 100%, kaj pa če je mogoče človek prehitro tekel po stopnicah, s tem preveč tvegal in mu je zdrsnilo... :hmm:

Bomo videli kam bo to pripeljalo....upam, da si za prihranek ne bo vlada šla kupit novega aviona :oops:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

kaj storiti v tem primeru:neprofesionalno igraš košarko za klub kateri edini in glavni sponzor je podjetje v katerem si tudi zaposlen (promocija etc. vse kar pač spada zraven oz. v zameno). Na tekmi se poškoduješ, recimo zvin gležnja ... kaj naprej

Podjetje ti izplača 50% nadomestilo za poškodbo preko katere se samo promovira :? :? :? :?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ali gre pri tem za nadomestilo, ki ga izplača delodajalec ali tisto, ki gre pri daljši bolniški (nad 30 dni) v breme Zavoda za zdravstveno zavarovanje?

Nadomestilo, ki ga izplača delodajalec je namreč določeno v kolektivnih pogodba (kp za gradbeno dejavnost npr. določa nadomestilo za poklicne bolezni in poškodbe pri delu v višini 100% osnove, za ostale poškodbe in bolezni pa 80%)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nadomestilo, ki ga izplača delodajalec je namreč določeno v kolektivnih pogodba (kp za gradbeno dejavnost npr. določa nadomestilo za poklicne bolezni in poškodbe pri delu v višini 100% osnove, za ostale poškodbe in bolezni pa 80%)

mi daš namig, kje bi se dala dobit KP za gradbeno dejavnost, naš sindikalist :SS jo išče že predolgo :devil:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

LOPOVI!!! :SS

Ne vem, za kaj so do sedaj porabljali denar!!

Za svoje zavarovance zagotovo ne!!!

Sem občutil na lastni koži.

Zaradi poškodbe v prometni nesreči, za katero je bil odgovoren tujec in v kateri sem si zlomil 3 vretenca, sem dobil od ZZZS "plačano" le konzervativno zdravljenje (nekaj obiskov pri zdravnikih brez kakršnihkoli posegov ali nasvetov). Na kratko NIČ. Niti zdravilišča mi niso hoteli plačati, čeprav mi zdraviliško zdravljenje pripada po njihovem zakonu, če izpolnjujem vsaj enega od petih pogojev. Jaz seveda izpolnjujem vseh pet. :? (Seveda se stvar ureja na sodišču, kjer sem moral plačati stroške tožbe sam in mi jih tudi po koncu pravde v mojo korist niso dolžni vrniti. ) :SS

Kljub mojim dodatnim prošnjam, za pregled z MR, mi tega niso odobrili z razlogom, da se dovolj vidi na rentgenskih slikah. Le kako so potem šele po dveh mesecih videli, da imam zlomljeno še eno vretence????? :SS

Vso odgovornost pa sedaj prelagajo na ZIPZ. :SS

Jaz sem za to, da so prav vsa zavarovanja prostovoljna in da se v zdravstveno zavarovanje vključi tudi tuje zavarovalnice. Tako bi lahko mi sami izbirali komu bomo plačali določeno premijo.

Pa bi potem videli, s kakšno izgubo bi posloval ZZZS.

Glede na to, koliko denarja so mi že odtrgali od moje plače v vseh teh mesecih, letih, ko sem zaposlen, bi si sam lahko plačal veliko boljše zdravstvene usluge. Seveda brez čakalnih vrst in pri pravih specialistih.

O idiotih, ki so si izmislili to novelo si pa mislim, da bi bilo bolje, če bi se posvetili malo sami sebi. Bi imeli dovolj dela do penzije, pa še bi jim ga ostalo....... :SS

Sedaj bomo pa njihovo kozlarijo morali pojesti kaj mi. :SS

Jaz bi tem idiotom priznal kar polni bolniški dopust do penzije, ker so sami ena velika bolezen naše preljube SLO. :SS

semalergicennazavarovalnicepress :SS

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Neumno do konca ... pa ne toliko to da bo treba očitno nek dodatek imeti da bo isto kot prej, torej za vse ki ne čepijo samo doma in pletejo ali ličkajo koruzo ...

Debilno je to, da je za zdravljenje alkoholizma nadomestilo baje še vedno 90%?!?!

Saj je ok, če primanjkuje je jasno da bo treba nekje vzeti, ampak spet eno ujčkanje onih ki so si sami krivi za to ... No - če bo kaka pripomba: šport tak ali drugačen, ekstremen ali ne, se ne da primerjat s tem da se zapijaš/zadevaš. V tem primeru so posledice gotove, v prvem primeru pa gre še vedno za nesreče.

Bom moral članek v miru prebrati, do sedaj sem imel možnost samo preleteti ... bomo še kako cvetko našli <_<

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Bolj kot kritiziramo ameriški sistem, bolj nam je jasno, da je njihov še najbolj učinkovit. :SS

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

.........dokler si posameznik lahko sistem privosci. ko pa ne vec......kaj pa potem? sus v glavo?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Debilno je to, da je za zdravljenje alkoholizma nadomestilo baje še vedno 90%?!?!

:doze: :doze: :doze: :doze: 80%.....drugič se prej prepričaj,preden kej napišeš

Če pa ti slučajno uspe pridet v invalidsko penzijo....pa je cca 65% najboljšega povprečja v zadnjih 15 letih!!!!

Popravljeno . Popravil klimbra
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hudiča zasuk iz slabega na katastrofalno stanje sem pričakoval šele po enem letu nove vlade. Očitno sem se zmotil !!!!!!!!!!!!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Delala med ljudmi...ki jih nikoli ni...sploh čez poletje...pridejo z opornico na vratu...prometna nesreča in vedno eni ta isti in zaradi takih jaz nisem mogla na dopust. Ne vem kako je v kakšnih manjših firmah, kjer je zaposlenih ,,čist na knap, verjetno bodo bomo plačali tudi mi za tiste, ki so se s tem okoriščali...pravtako so ukinile zavarovalnice odškodnine za nateg vratnih vrtenc ....ker to je ratal nacionalni šport....povprečje v Eu po dneh bolniške je se mi zdi tam nekje 9 dni pri nas 16...največ na račun bleferjev...ki polnijo čakalnice. In ne vem zakaj bi nekdo dobil bolnško če se je spotaknil med rolanjem in mu sedaj buči v glavi...cel mesec???? Tega niso mogli zajeziti pri dohtarjih...bojo pa tako. V bistvu sem čakakala kdaj se bo to zgodilo ker ...kadar sem bila prizdravniku....je bila čakalnica polna nekih hipohondrov...in tudi v mojem zdejšnjem delovnem okolju so vsi skozneki bolani....jest jim ne bi dala nič...danes bi jih celo vsekala po glavi-da bi jih vsaj to bolelo...ker bom to plačala tudi jaz, ki sem povprečno na bolniški na leto 2 dni (kakšna viroza)....tako, da ... jebat ga ...pričakujem nove zavarovalne trike...zavarovanje za take primere, dnevna odškodnina....in v bistvu nimam nič proti.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

kaj storiti v tem primeru:neprofesionalno igraš košarko za klub kateri edini in glavni sponzor  je podjetje v katerem si tudi zaposlen (promocija etc. vse kar pač spada zraven oz. v zameno). Na tekmi se poškoduješ, recimo zvin gležnja ... kaj naprej

Podjetje ti izplača 50% nadomestilo za poškodbo preko katere se samo promovira  :?  :?  :?  :?

In ti si prisiljen v to da igraš?...ali ti je tok do tiste majice, ki jo dobite za novoleto...pa dežnik.Zavaruj se dodatno.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pa še neki ste pozabil povedat.. 100.000 slovencev, ki imajo najnižji standard in bodo po novem oproščeni plačila tega obveznega prostovoljnega zavarovanja...Tudi tukaj kaj ni uredu in se vam bruha???

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Delala med ljudmi...ki jih nikoli ni...sploh čez poletje...pridejo z opornico na vratu...prometna nesreča in vedno eni ta isti in zaradi takih jaz nisem mogla na dopust. Ne vem kako je v kakšnih manjših firmah, kjer je zaposlenih ,,čist na knap, verjetno bodo bomo plačali tudi mi za tiste, ki so se s tem okoriščali...pravtako so ukinile zavarovalnice odškodnine za nateg vratnih vrtenc ....ker to je ratal nacionalni šport....povprečje v Eu po dneh bolniške je se mi zdi tam nekje 9 dni pri nas 16...največ na račun bleferjev...ki polnijo čakalnice. In ne vem zakaj bi nekdo dobil bolnško če se je spotaknil med rolanjem in mu sedaj buči v glavi...cel mesec???? Tega niso mogli zajeziti pri dohtarjih...bojo pa tako. V bistvu sem čakakala kdaj se bo to zgodilo ker ...kadar sem bila prizdravniku....je bila čakalnica polna nekih hipohondrov...in tudi v mojem zdejšnjem delovnem okolju so vsi skozneki bolani....jest jim ne bi dala nič...danes bi jih celo vsekala po glavi-da bi jih vsaj to bolelo...ker bom to plačala tudi jaz, ki sem povprečno na bolniški na leto 2 dni (kakšna viroza)....tako, da ...  jebat ga ...pričakujem nove zavarovalne trike...zavarovanje za take primere, dnevna odškodnina....in v bistvu nimam nič proti.

Lina :worship: :worship:

Glede na to koliko ljudi vleče bolniško medtem pa doma delajo nimam čisto nič proti tej potezi. Poznam ljudi ki so na bolniški po več mesecev pa kljub temu sposobni za delo.

Hkrati pa se jim jebe za sodelavce ki bojo morali delat namesto njega in kot si napisala bili prikrajšani za svoj dopust. PA saj to še gre v velikih podjetjih, kaj pa če sta recimo vse skupaj dva zaposlena in eden stalno vleče neupravičeno bolniško pol lahko samo rečem, jebeš takega delavca, na cesto z njim pa ne bo imel več skrbi kaj si bo izmislil za naslednje podaljšanje bolniške.

Premalo je tega da bi se vsak ki prejema redno plačo pa kjerkoli že to je, vsak mesec vprašal : '' ali sem si zaslužil svoj mesečni prihodek?''

LP

Leteči

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hmm. Recimo po tem mojem "srečanju" z drevesom v hosti ... bi lahko bil par dni doma zaradi kolka/križa, dejansko sem dobil bolniški list. Ampak nisem šel na bolniško, sem od doma delal. Dejansko mi ni nič falilo da ne bi mogel delat, je pa seveda bilo mučno hodit, tako da glede na to kaj delam v službi ... sem lahko mirno od doma delal. :) ADSL pipica, pa je :trance_33_sleep:

Delam pa v podjetju z okoli 100+ zaposlenimi.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hmm .. ugotavljam, da sem vse skupaj narobe razumel, tako da kar sem v svojem prvem postu v tej temi napisal, vzamem nazaj. No ja, razen seveda če sem prej ok razumel, pa zdaj narobe, pa tega še ne vem :lol1:

No, mislil sem, da bodo/mo ponesrečenci pri "ekstremnih" (kakor koli to raztegnejo, sedaj je očitno v igri še košarka heh) športih morali plačati polovico stroškov zdravljenja, bodisi zdravnika bodisi polovico stroškov nastalih pri zdravljenju v bolnišnici ...

Ampak gre zgleda samo za to, koliko odstotkov plače dobiš za čas ko si na bolniški?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Se enkrat se podpisujem pod Linin post.

Resnicno je vse prevec tistih, ki se okoriscajo s pomanjkanjem vrednot in delom tistih, ki jim vrednote nekaj pomenijo.

Tisti, ki kozlate po temi pa raje pomislite in se poskusite spomniti, kdaj je bil nazadnje na BS kak SP, ki ga osebno poznate.

Mislim, da se boste zelo tesko spomnili.

LP Cvetoo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz sem napisal, da je to "neumno do konca" zato, ker sem mislil, da bi po recimo padcu z motorjem morali plačati polovico stroškov zdravljenja. Ko sem videl, da sem narobe mislil ... sem umaknil izjavo ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne trdim, da je to idealna poteza....vem pa da se je prejšnja vlada trudila, da bi zdravniki naredili red...pa ga niso. Torej če imaš dobrega(mogoče mu nosiš kavo in klobase)osebnega zdravnika si na bolniški. Pri prometnih nesrečah je problem v tem, da dobiš odškodnino tudi na podlagi koliko časa si bil ,,dela nezmožen,, in zato je vsak vlekel v nedogled bolniško čeprav bi lahko z nogo v gipsu mirno sedel v pisarni in drkal računalnik...pa ga pač ni, ker se ni izplačalo.

Poleg tega bi bilo potrebno ,,zjebat,, tudi bleferje ki delajo samo 4 ure...ostalo so v invalidski penziji, poznam jih kar nekaj...med drugim je ena, ki je imela zlomljeno čeljust in sedaj odpre usta samo 2 cm ....seveda ima hude glavobole....vendar se mi v življenju ni dogodilo, da bi jo poklicala (mi je tudi kolegica) in bi rekla da ne more, ker jo boli glava.....v 4 urah ne naredi ničesar, ker konckoncev tudi ne moreš neki narest v 4-ih urah zato jo selijio iz sektorja v sektor....poleg tega pa je zaposlenih preveč in ko so delali selekcijo....takim ne morejo nič in so pometali ven tiste, ki so jih z zakonom lahko. Sej se je pač znajdla po svoje...je tak tip, da nima niti kančka slabe vesti...in plačali bomo vsi.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

In ti si prisiljen v to da igraš?...ali ti je tok do tiste majice, ki jo dobite za novoleto...pa dežnik.Zavaruj se dodatno.

ne nisem prisiljen, igram zaradi veselja do košarke. V nobeno stvar nisi prisiljen tudi v življenje ne, čeprav je samomor kaznivo dejanje. Hotel sem samo opozoriti na mogočo situacijo in upal, da se bo debata razvila v smer, kaj bo takšen predlog potegnil za sabo.

Ni tu samo amaterski šport, je lahko tudi zlom noge pri smučanju, zdrs na grušču v hribih, padec s kolesom, rolerji in še bi lahko našteval.

Situacija se lahko razvije tudi v smer, da te bo podjetje iz naslova izpada dohodka tožilo, zaradi takšnih poškodb.

Niso vsi na tem svetu bleferji, pridejo pa zelo za prav, če se hoče neka nepriljubljena poteza predstaviti v lepši luči, kot dejansko je. Samo zavedat se pa je treba, da bo za dobičkaželjne podjetnike, vedno obstajala neka marginalna skupina ljudi, ki jim bo služila za dosego željenega cilja. Vse je OK dokler se v tem krogu ne znajdeš tudi ti ... pa je res OK ???

Nedavno samski pari, sedaj hipohondri, kmalu vikendaši, potem kmetje, lastniki stanovanj z nadpovprečno veliko kvadraturo, etc, etc ...

že veš kdaj prideš na vrsto ?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vse je OK dokler se v tem krogu ne znajdeš tudi ti ... pa je res OK ???

Nedavno samski pari, sedaj hipohondri, kmalu vikendaši, potem kmetje, lastniki stanovanj z nadpovprečno veliko kvadraturo, etc, etc ...

že veš kdaj prideš na vrsto ?

Slovenija je s 1 majem 2004 postala polnopravna članica EU, ker se je večina za to odločila. Po enem letu še nismo občutili na naših žepih pravih posledic vstopa, ampak po petih letih bomo pa sigurno. Samo vprašaj kakšnega našga izseljenca na začasnem delu v npr. Nemčiji, kakšne davke imajo tam in več primerjat njihovih plač in naših plač. Vsi smo na istem trgu.

Popravljeno . Popravil lederman
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.



×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!