Kaiser Objavljeno Maj 25, 2005 Deli Objavljeno Maj 25, 2005 V petek grem v Frankfurt in me zanima če rabim kakšno pooblastilo, ker bom vozila očetov avto? Ali lahko pričakujem, da mi bodo zatežili glede avta, ki ni moj? Na AMZS-jevi strani piše naslednje: Dovoljenje za vožnjo tujega vozila izven meja Republike Slovenije (DVTV) se izda vozniku, ki se odpravlja v tujino z motornim vozilom, registriranim v Republiki Sloveniji, ki ni njegova last. Služi kot dokaz, da ne gre za krajo vozila ali nedovoljeno trgovino z vozili. DVTV se priporoča za države, ki niso članice Evropske unije. DVTV je veljavno le skupaj s prometnim dovoljenjem za vozilo in ne velja na ozemlju Republike Slovenije. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MaraudeR Objavljeno Maj 25, 2005 Deli Objavljeno Maj 25, 2005 ...načeloma v EU ne bi smelo biti problema, še posebej če je voznik ožji sorodnik lastnika - vseeno pa se preverjanje lastništva lahko zavleče, zato je bolje imeti omenjeno potrdilo... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Špilferderber Objavljeno Maj 25, 2005 Deli Objavljeno Maj 25, 2005 k informaciji iz AMZS strani probaj dodat še klic na AMZS, kjer ti bodo gotovo povedali še pa još.. :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno Maj 25, 2005 Deli Objavljeno Maj 25, 2005 ata ti naj lepo lastnorocno in po moznosti v nemscini (lahko tudi english) napise, da lahko vozis njegov avto in to datira in podpise. mogoce zraven se stevilko svojega VD. nobene komplikacije in nobene formalnosti. sicer sem pa z avtom oceta prevozil pol evrope in nikdar imel problemov. pac imava enak priimek. :P Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kaiser Objavljeno Maj 25, 2005 Avtor Deli Objavljeno Maj 25, 2005 (popravljeno) Bo dones ata pospešeno pisal (auf deutsch) pooblastilo :P . Tenks za odgovore... :004 Popravljeno Maj 25, 2005. Popravil Kaiser Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se