Skoči na vsebino

Pozdrav izpod vinogradov - ZBIRAMO PRIJAVE!!!

hotschko

Priporočene objave

Na Rocky-jev podpis "... Pozdrav izpod vinogradov! ROCKY ..." Easyrider odgovori z "... sicer ni in tudi ne bo v kontekstu topica, pa vendar ... A BI SI MI LAHKO PRIŠLI TA VINOGRAD IN PRIPADAJOČO KLET MALO BOLJ PODROBNO OGLEDATI?"

Na naše največje veselje pa Rocky odgovarja z:

"Easy z največjim veseljem, vendar pod enim pogojem, da vas je vsaj 20, ker drugače nima smisla. Pa še v kleti se lahko zgubite. Verjemi, čista resnica.

Lep pozdrav izpod vinogradov! ROCKY"

Torej navali narode , da ne bomo smetili po "resnih" topicih. Morda nastane iz tega FS XX.

hotschko

Popravil/a - hotschko on 19/03/2002 11:25:00

Popravil/a - Gregs on 28/03/2002 12:19:13

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

quote:

Ne mi rabmo eno veliko zidanco, polno vinčeka. Vodili med sodi se bomo že sami!

Lojzi ma vas rad

Najprej vodili nato pa valili med sodi...

LP

Alfonso

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

quote:

KDAJ IN KJE?

Sladko vince piti to me veseli,

zraven kaj pojesti pa še boljše je ...

... aja, samo skromen predlog ... morda 06.04.2002?

lp Easyrider

Popravil/a - easyrider dne 19/03/2002 ob 14:11:07

... popoldne

jsssssstttttttt tuuuuuuuuuuuuuuuut

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

... še nekaj ... upam, da nas bo Rocky kljub manjšemu številu (pod 20) morda vseeno sprejel in nam razkazal lepote in dobrote kleti ...

lp Easyrider

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dragi moji!

Kot prvo en prisrčen pozdrav izpod vinogradov.

Poglej ti njih. Kdo bi si pa to mislil. Ja, dragi moji, stvar je več kot preprosta. Madona, pa saj to sem že enkrat razlagal. Pa naj bo še enkrat.

Ker prihajam iz najlepšega mesta na svetu, (za vse, ki še ne veste je to Maribor) moram povedat, da je mesto že od nekdaj obkoljeno s čudovitimi hribčki in hribi katere ločuje reka, ki daje svojstven pridih in pečat temu mestu. Torej, na obronkih Pohorja, Kozjaka - Urbana, Kalvarije, Piramide, Meljskega hriba s katerimi je Maribor obkoljen raste najboljša in najlepša rožica tega sveta. Vinska trta!

Tričetrtine mesta obkrožajo vinogradi. Pa še sredi mesta na Lentu raste najstarejša trta na svetu. Cepič te najstarejše trte smo kot znak prijatelstva pred leti podarili tudi Ljubljani. Ni se prijel, preveč megle in premalo sonca. Trta je stara preko 400 let in se imenuje modra kaučukinja.

Od tod tudi moj POZDRAV IZPOD VINOGRADOV. Kar je pač čista resnica.

Kar se pa tiče vinske kleti je pa stvar prav tako zelo zanimiva. Namreč sama velikost Vinagove kleti z vsemi podzemelskimi hodniki sega čez 3 kilometre in je med največjimi starimi vinskimi kletemi v Evropi in svetu. Torej lep kos jedra Maribora (od trga Svobode pa do železniške postje pa tja do Piramide) leži dobesedno na vinu. Zanimivo je tam nekje v oktobru, ko greš mimo Vinaga,trga Svobode, Partizanski, Prešernovi ul., Majstrovem trgu...... V glavnem po celem becirku diši po vinčku in grozdju ko ta vre in postaja iz mošta vino. Takrat morajo kletarji hoditi po kleti z zaščitnimi maskami.

Če vas res zanima ogled te kleti se lahko pozanimam. Možno je videti le del te kleti. Seveda z obvezno degustacijo, ki pa ponavadi poteka v Vodnem stolpu na Lentu kjer je tudi vinoteka.

Upam, da je sedaj vsem jasno, kako, kaj, zakaj tisti pozdrav izpod vinogradov. EASYRIDER to je to! Resnično DOBRODOŠLI!!!

Pa en lep prisrčen pozdrav izpod vinogradov! Rocky

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

quote:

Ja pa mislite da se nas bo zbralo 20?...

Iggy, tebe skrbi stevilo 20?! Ma, bodi resen...

A je ze bilo kaksno forumovsko srecanje (razen prvih dveh), kjer je bilo manj kot 20 ljudi?! Rekord je pa tam nekje okoli 50-55, ce me spomin ne vara. Torej stevilo ni problem...

Jaz grem takoj na ogled kleti, degustacijo bi pa diskretno preskocil (beri: ne pijem alkohola oz. zelooooo malo).

----------------------------------

Cilj ni želja, temveč uresničitev!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

quote:

... sedaj sem pa v dilemi ...

... ali iti z motorjem in izpustiti degustacijo, ali pa me nekdo pelje z avtom in lahko krepko sodelujem pri degustaciji ...

... so imeli prav tisti, ki so mi govorili, da je življenje k**** ...

lp Easyrider

Je biu Shakespeare v svoji dilemi taprav smrkovc proti tej. Dilema je res huda .....

Lojzi ma vas rad

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Rocky, se strinjam s tabo... Maribor je res najlepše mesto... vinogradi, trta na Lentu.... Ogromno lepot, ki jih je treba vsekakor videti!!!

Glede Vinske kleti pa takole: če imate res željo videti naše podzemlje, sploh ni ovira - ni potrebno "zbrati" 20 ljudi skupaj; samo pravočasno mi javite, pa se zmenim... Degustacija je cca. 1.400 SIT po osebi (moram tocno preveriti), pokuša se nekje 5 vrst vin, ogled kleti, majhen prigrizek (sir, kruh)! Zelo zanimivo!!!!

Skratka... povejte kdaj, pa zrihtamo!

Uti

How's your day? Ready to play?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

EEEEEEJJJJJJJJ ZZZOOOOLLLLLOOOOOOOO PPPUUUČČČČČČČAAAAAAKKKKKKIIII!!!!!

Pa sej se še nismo točno zmenili, kdaj se gre gor!!!

I want some more!!!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

UPS! Sam k' bi pa vince pa sircka, pa .... no ja pa. .... ahhh to je to, ...

GASSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS

SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSA

Come in peace or stay at home! (oz. potem Svizec, ostane doma in si enega u miru narola!! )

Popravil/a - brrrm dne 21/03/2002 ob 11:57:17

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

quote:

Jaz bi pa samo skromno dodal, da bi sel samo na ogled kleti... brez degustacije...

No pa smo najdli tistega motosvetovca, ki nas bo v par kilometersekm blodnjaku vodil v navezi (edinitreznipress)

Gregs ThanX v naprej za opravljeno Pionirsko-Herojsko delo, ko boš reševal MS-ovce iz kleti.

Come in peace or stay at home! (oz. potem Svizec, ostane doma in si enega u miru narola!! )

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

quote:

quote:

No pa smo najdli tistega motosvetovca, ki nas bo v par kilometersekm blodnjaku vodil v navezi (edinitreznipress)

Gregs ThanX v naprej za opravljeno Pionirsko-Herojsko delo, ko boš reševal MS-ovce iz kleti.

Ni problem. Mislim, da se bo Ice tudi zrtvoval za vse preostale Motosvetovce...

ma ni blema.....samo taksen servis pa staneeeeeeeeeeee

-----

The consecutive stages of Situations: SNAFU,TARFU and FUBAR.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ice, kaksno ceno postaviva?

V litrih soka in mleka....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

quote:

ma lahko kaksno bolj "konkretno" valuto

Ena zenska, dve zenski,... pet zensk... dvajset zensk...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

quote:

quote:

Vidva kar računajta na to, samo da ne bosta potem razočarana... Lahko pa vam ugodno poskrbimo za prespanje....dva lahko še vzamem domov...

Uuuuuuu.... a bos Lindota zacasno delozirala?!

Ja, ce pridem v tote konce, pa ce lahko kje svoje truplo razpostavim po tleh, pa z veseljem. Saj blazino za napihniti in spalko prinesem s seboj... edino, kar potrebujem, je kopalnica z vecejem...

Blazino za napihnit pa mam tud....

Lp,

Uti

How's your day? Ready to play?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

quote:

Vidva kar računajta na to, samo da ne bosta potem razočarana... Lahko pa vam ugodno poskrbimo za prespanje....dva lahko še vzamem domov...

Mimogrede: ce bo ogled bolj ob normalni uri (beri: ne tam okoli polnoci), potem niti ni potrebno prespati, se lahko oddricamo nazaj v LJ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

quote:

Dajmo zadevo speljat po vaših željah. Tukaj imam v mislih predvsem vse vas iz druge strani Trojan. Predvidevam, da bi bilo najbolje degustacijo v MB speljati kakšno soboto opoldan. Potem pa kakšna furca, po Dravskem polju in po obronkih Haloz z obiskom dobrega kmečkega turizma na lepi razgledni točki.

Kdaj? 20 aprila imamo FS, 27-28 aprila in okoli praznikov smo na furah tam na jugu. A nam bo ratalo nekje v sredini maja. Kaj pravite na soboto, 25 maj. Kot veste je bil to včasih velik praznik. Lepo vreme zagotovljeno. Prosim za predloge. Hvala!

25. maj ni problem!

En teden kasneje bo pa se Forumsko 11...

TAKOJ sem za tudi za furco... da izvohljamo se kaksne ovinke na totem koncu...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

quote:

Prvo degustacija potem pa furca??? Obratno bi bilo bolj prikladno.

Popolnoma vseeno, ker je potrebno po degustaciji v vsakem primeru na motor, samo čistim MBorčanom ne.

Brrrm

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ejo, folks:

jaz sem sicer doma s stajerskega konca, iz Lenarta v Slovenskih goricah.

Ce koga zanima, je od Maribora v smeri proti Lenartu kar nekaj ovinkov ;-) pa prides na Zavrh, hribcek, kjer je en zanimiv razgledni stolp (ce je jasno, se vidi do Balatona na Madzarskem), pa delovni stab pesnika in generala Rudolfa Maistra, ki nas je resil avstrijske zalege in silingov ;-)) zato pa moramo zdaj v Graz hodit po nakupih.

No, tam ima tudi en moj dober prjatu eno kul vinsko klet, kjer producira cirka 60 tisoc buteljk letno - najbolj kakovostnih vin pod soncem. Zmaguje na festivalih in vinskih sejmih kot za shalo... Pa seveda rad naredi tudi dekustacije in podobno, razlozi vse o vinih, trti, zgodovini in podobnih zadevah.

Ceprav, glede na to, da vidim, da je Vinagova klet ze zagotovo zmenjena, vas verjetno takle izletek v slovenske gorice (beri "gorice") ne zanima? Bi vsaj vidli pravi vinograd, ne pa samo klet od znotraj! ;-)))

Sicer pa lahko to ostane za drugic - beri drugo leto. Seveda pa se lahko udelezite tudi jesenske turisticne trgatve (beri: pol ure trganja grozdja in nekaj ur okusanja sadov lanske trgatve PRESS).

Nu, pozdrav - Simon

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ce bo slo to tako naprej,bo(d)mo vec po vinogradih in kleteh viseli,kot na motorju

-----

The consecutive stages of Situations: SNAFU,TARFU and FUBAR.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

quote:

Hmmm...25.maj. To je en dan po 24.maju. Furioso in Ghost, kaj mislita, to bi lahko bil za našo udeležbo problem.

A bo Grobnik pel?!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!