Skoči na vsebino

Umetno meso?


Priporočene objave

Dejte se zavedat da je vsak začetek težak...potem stvar steče. Kot smo bili priča polemikam: danes je bil paradajz karcinogen, jutri v iber zdrav, pojutrišnjem so bile peške rakove, pa spet izjemno zdrave....no enkrat sem brala razpravo med profesionalnimi dietetiki eni nasprotniki gensko obdelane hrane drugi za...no paradajz so obdelali tako da so gensko izločili tisto karcinogeno substanco....jagode npr. imajo gene morskih zvezd....sej se sliši strašno in čudno...vendar prihodnost bo šla v to smer in mogoče vas bo navdušila RKC...ki je strašno proti kakršnim koli posegom v božjo strukturo.....in spet bojo gorele grmade.

Jaz osebno...danes ne bi prisegla na gensko obdelano hrano...je premalo ,,prečiščena,,...čez čas...zakaj pa ne....

Pa ne mi prisegat na ,,domače,, klobase... če niste pujsa sami zredili doma...je vse to ena velika nafukancija zdrave kmečke pameti z meščansko obsedenostjo z zdravo prehano....lahko mi verjamete...da je zelenjava na trgu toliko domača kot una v merkatorju...res pa blagodejno upliva na stanje duha.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mene osebno pa zanima, ali bi takšno meso jedli tudi vegetarianci? :hmm:

Alla  :alien1:

bi, sam ga pa ne bi jedli nekateri "pravi mesojedi", ker bi rekli, da goveji šnicl se mora najprej sprehajat po travnikih in malo mukat, pol pa šele na krožnik past :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:topic: :oops:

Pravijo, da je med barvo avtomobila, ki ga nameravaš kupiti in načinom smrti neka podobnost. Ne enega ne drugega si ne moreš izbrati. So seveda izjeme, le kje jih ni, moja družina sodi mednje. Ne glede barve avtomobila, pač pa glede načina smrti. Končali bomo, in to je dokončno odločeno, strašne smrti od lakote. Krivec naše tragedije so množična občila, od časopisov, revij, prek radia do televizije. Način naše kolektivne smrti je določila žena. V njeni naravi je, da se strašno rada izobražuje. Zlasti zdravstveno. Odkar doktor romani izhajajo bolj poredko, prebira in posluša vsa zdravstvena in prehrambena navodila po naših občilih. Žal se po njih tudi ravna. Že dolgo je tega, kar smo v naši kuhinji odpovedali gostoljubje svinjski masti in kmalu zatem tudi izdelkom iz drobovine - zaradi vsebovanega holesterola. Zbogom, paštetice, krvavičke, pečeničke, slastna ocvrta slanina ter podobne dobrote.

Potem je žena prebrala, da testenine redijo. Ker nesreča nikoli ne pride sama, je neki lump v ženski reviji pisal, da so paradižniki vir rakastih obolenj. Zdaj so iz naše mize izginili špageti a la karbonara, makaroni s paradižnikovo omako in še in še podobnih dobrot. Ko je neka baraba na televiziji očrnila še olje, češ da je to počasi delujoči strup, smo presedlali na margarino.

Toda ali ni vrag, da je nekdo v nekem članku ostro nastopil tudi proti slednji, ker da po škodljivosti ne zaostaja za oljem. Zdaj pražimo čebulo v vreli vodi. Uživanje jajc nam je zagrenil neki strokovnjak v tedniku, celo sol je pri kuhi domala prepovedal. Žena je z jedilnika sladostrastno črtala jajca, v mehko in v trdo kuhana, na oko in sploh. Solimo nič več, v silni želji po soli včasih ližem belo oblogo s cvetličnih lončkov.

Pred mesecem je prek televizije neko vegetariansko babše prepričalo ženo, da so vse oblike mesa v prehrani greh proti telesu in da so edina res zdrava hrana korenje, repa, zelje, solata in neškropljena jabolka.

Sočasno je neki tip po radiu znanstveno razlagal, da so povrtnine dvorezen nož, da je njihova uporaba znanstveno vprašljiva, še zlasti če so uspevale na prsti, gnojeni z živalskim gnojem ali z umetnimi gnojili. Zdaj so nam ostali še med, mleko in kruh. Vendar so nam v tedniku kaj kmalu dali vedeti, da med povzroča sladkorno bolezen, mleko da bojda lahko kruto poškoduje vranico, kruh pa da deluje podobno kot testenine. V silni prehrambeni stiski se je žena s hčerjo zatekla h kamiličnemu čaju, k ovsenim kosmičem in na vodi kuhanem rižu, jaz pa k pivu in krompirju v oblicah.

A se je že čez nekaj dni našel neki sadist, trdeč, da pivo povzroča protin, v krompirju pa da so odkrili nekatere strupene snovi, ki lahko usodno poškodujejo prostato. Za nekaj časa sem presedlal na vino in otrobe; ker pa vino uničuje jetra in ker ovseni kosmiči in otrobi po teoriji nekega zlikovca, objavljeni v dnevniku, zavirajo normalno delovanje hipofize, ne vemo več, kako in kaj. Žena ima zdaj 35 kilogramov, hči kakšen kilogram več, sumiva, da nama občasno pobegne na kakšno zastrupljanje s pico, jaz pa sem vedno bolj podoben pokojnemu faraonu Ramzesu, potem ko so njegove ostanke zdravili v Parizu. Verna soseda je v bojazni pred našim pogubljenjem poklicala duhovnika, ta je z ministrantom prizvončkljal in nas je hotel dati v poslednje olje. Tega pa ne, je z zadnjimi silami zatulila žena, brala sem, da je poslednje olje navadno rastlinsko olje in zato smrt za organizem. Tako zdaj brez napotnice za prvi razred v onostranstvo čakamo zlakoteni, mumificirani, toda zdravi za odhod iz tega prehrambenega svinjaka.

Popravljeno . Popravil Ervina
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No...seveda se ne spomnete, ko sem v neki drugi temi flancala o gojenju šniclov. :)

To je tko, k te nočjo upoštevat.

Pol se pa matrajo, pa izumljajo toplo vodo.

:grim

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Saj je nekako logično, da bo prej ali slej šel razvoj v to smer. Če že v medicinske namene gojijo tkivne kulture kože za presajanje, bojo čez nekaj deset let pač gojili še plučno pečenko in svinsko ribico. In to brez odvečne maščobe, da jo mestnim srajcam ne bo treba stran rezat :naughty:

Alla B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Špilferderber, preveč posplošuješ! In vidim da pojma nimaš o prehrani!

Sicer pa, koliko obrokov pripraviš sam , tko na dan?

Janis, preveč posplošuješ. In vidim, da nimaš pojma o meni!

zajtrk in kosilo sta v najini domeni in verjemi, da pojeva poleg mesa tudi veliko zelenjave, sadja in ostalih bitij brez žalostnih oči.

in da ne bomo spet šli spet v kolosalne razsežnosti prepričevanja v oh in ah vegetarijanstva, brez nadaljnje debate: mesu se (prostovoljno) ne nameravam odpovedati. je preveč dobro pika.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mislim da ga jaz še dolgo ne bom jedel, me pa prav zanima koliko narave bo onesnažene zaradi take proizvodnje :?

:BUA:

Raje se vprašaj koliko narave je onesnažene za "tvoj" hamburger.

Začneš lahko s tem, koliko vode krava porabi, koliko se jo porabi pri predelavi, kam gre do stranski produkti (gnoj, kri....), koliko gozda posekajo za pašnike itd.

In ne, če bi bil vegetarijanec ne bi jedel umetnega mesa, oziroma ne ne bi jedel "nobenega" mesa.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Začneš lahko s tem, koliko vode krava porabi, koliko se jo porabi pri predelavi, kam gre do stranski produkti (gnoj, kri....)...

Kri gre v krvavice, gnoj (a.k.a. kravji drekec) pa na njive, da lepše flance potem rastejo, s katerimi se bašemo tako karnivori kot tudi herbivori. Pa ko drevesa na vrtu sadiš, tudi malo drekeca okoli daš.

Sicer pa ti govoriš samo o kravi. Pozabil si pa na kralja živali.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pozabil si pa na kralja živali.

prasec, morebiti?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

.... koliko gozda posekajo za pašnike itd.

...

Nič, zero, niente, nula... Današnje moderne krave in prašički travo poznajo le iz televizije, če jo jim moderni kmet slučajno montira v štalo. Jedo pa gensko spremenjeno koruzno silažo, močna krmila polna antibiotikov in kurje dreke!!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

HHV JE NAPISAL:

Nič, zero, niente, nula... Današnje moderne krave in prašički travo poznajo le iz televizije, če jo jim moderni kmet slučajno montira v štalo. Jedo pa gensko spremenjeno koruzno silažo, močna krmila polna antibiotikov in kurje dreke!!!

JAZ ODGOVARJAM:

res je da gozdov ne posekajo več zaradi tega, da bi dobili večje površine travnikov.

v gozdu morajo delati poseke zaradi lubadarja ( in tu gre vstran ogromno lesa, da bi pa kdo naredil novo pogozditev pa se mu ne zdi potrebno)

Kar se pa hranjenja živali tiče ti bopm povedala s prve roke (ker sem s kmetije doma):

1. krave se pri nas pasejo in vedo kako trava zgleda. trava je nujna stvar za prehrano živali (tako v obliki sena, silaže ali sveže trave).

2. gensko spremenjena koruza res obstaja, da bi bila bolj odporna proti suši in preveliki mokroti. sicer pa : KAJ DANES NI GENSKO SPREMENJENO? mislim da je že vse (korenček, solatka, paradižnik, jabolka, hruške)...

3. krmila so vitaminski dodatek živalim (kravam molznicam) in ne vsebujejo dobenih antibiotikov, ker če bi jih, so v mleku prav tako, v mesu prav tako in tako mleko in meso ne smeta iti v oddajo.

v kmetijstvu gredo biki v zakol v starosti do 2 leti, in oni ne jejo krmil ampak šrot (zamleto suho zrno koruze)... krave se pa za dobivanje mleka.

4. ne vem kje si slišal da dajejo kurje dreke jest živini? to ni res

5. naše svinje so čisto lepo vzgojene, jedo vse (vso zelenjavo), malo pa rijejo tudi po blatu. tako da ....

pa še nekaj o kmetistvu: danes če hočeš bit kmet moraš biti kar lepo izobražen in poučen o vseh zadevah, moraš spremljati dogajanja, novosti itd., sam moraš sestavljati obroke, za vsako žival po sebaj... tako da to ni mačji kašel.

po mojem bo tisto vzgojeno meso čisto brez ukusa, ogromno umetno dodanih vitaminov in mineralov, ki so v mesu...

sicer pa maščobe MORAMO zaužiti, ker je nekaj vitaminopv topnih samo v maščobah in se prek njih absorbirajo v telo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Velika razlika je med kmetom, ki ima nekaj glav živine doma bolj zase, kot za kako večjo prodajo in med rejcem živine izključno za zakol!

Slednji ne izpuščajo krav na travnike, ker imajo cele farme prirejene tako, da krava ne vidi zunanjega sveta razen takrat, ko gre na zakol......

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pupa... tudi na velikih farmah v lasti Agrokombinata, perutnine Ptuj, ali privat... spuščajo krave na pašo, nekateri tudi bike.

bike se boljtežko pase, ker to samo leti, trga ... smo že doma probavali,d a bi jih od malega navadli... pa ne gre... v sebi majo taki nagon...

vidijo pa travo in jo jedo.

sicer pa... zakaj seživina ne bi pasla če se lahko? saj je vse dosti lažje.

pa še eno vprašanje... koliko misliš, da dobi kmet za 1kg govedine od krave in od bika pa telice (to so tiste, ki še niso telile in ne dajejo mleka)?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne pretiravat s tole gensko spremenjeno krmo. Točne podatke lahko dobite čez ene dva meseca (ko bo končan monitoring), do sedaj pa lahko povem, da je edino soja v Sloveniji ''problematiča'' glede GMO. Pa še za to se ve, je ob vsaki pošiljki izdan certifikat a gre za GMO ali ne. In v 90% je certifikat realna slika. GMO koruza pa je v S in J Ameriki in se v Slovenijo ne uvaža. .)

Pa Pupa, mal si naredila mimohoda... Ne gre za razliko v velikosti kmetije, temveč za razliko v načinu reje. :whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pupa... tudi na velikih farmah v lasti Agrokombinata, perutnine Ptuj, ali privat... spuščajo krave na pašo, nekateri tudi bike.

bike se boljtežko pase, ker to samo leti, trga ... smo že doma probavali,d a bi jih od malega navadli... pa ne gre... v sebi majo taki nagon...

vidijo pa travo in jo jedo.

sicer pa... zakaj seživina ne bi pasla če se lahko? saj je vse dosti lažje.

pa še eno vprašanje... koliko misliš, da dobi kmet za 1kg govedine od krave in od bika pa telice (to so tiste, ki še niso telile in ne dajejo mleka)?

Čeprav sem mestno dekle sem večino življenja preživela kot mala na podeželju - zato tudi vem, kaj so telice in krave in biki itd... .) hvala vseeno - verjetno se bo kdo iz tega kaj več naučil!

žal ne gre samo za način vzreje, kot je Marky omenil...... (kot pri kuhar - talna reja, taka reja, drugačna reja itd...) ampak velike kmetije (temu niti kmetija ne moreš rečt, ker se ukvarja izključno z govedorejo), ki imajo po 250-500 glav živine ne izpuščajo krav na pašo. Imajo jih lepo notri, kjer jim računalnik odredi koliko hrane bodo pojedle, računalniško oz. strojno se jih pomolze in še čiščenja boksov imajo strojniško narejeno...... dejansko rabiš ljudi samo, ki bo vse to nadziral.......... pri nas takih "kmetij" ali vzrejnic (ne vem kako naj temu rečem) ni veliko, so pa....... in take tudi prodajo največ mesa.

Ne ne vem koliko dobi in niti ne vem, če ma vezo s tem, na kak način se je ta kos mesa nekoč prehranjeval.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Čez udojka ga ni!! :D :grim

Drugač če pa kdo ne jej tapravga mesa, pol tut umetnega ne bo

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

0dpornost proti antibiotikom: Večina gensko spremenjenih rastlin danes vsebuje tudi označevalne gene, ki so odporni proti antibiotikom. Če se ti geni s krmo ali hrano prenesejo na bakterije, postanejo te zanje imune, zdravljenje z antibiotiki pa neučinkovito.

Na antibiotike odporni geni, ki se na bakterije prenesejo s krmo? :blink:

Da nom poču.... :lol1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Eno vprašanje se mi je porodilo ob vsem tem prebiranju :hmm:

Ali vegiji uporabljajo izključno vibratorje in umetne vagine ... tko, vprašam, ker imajo odpor jest meso ... :rolleyes:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Eno vprašanje se mi je porodilo ob vsem tem prebiranju  :hmm:

Ali vegiji uporabljajo izključno vibratorje in umetne vagine ...  tko, vprašam, ker imajo odpor jest meso ...  :rolleyes:

Mogoče pa proti lizanju mesa nimajo nič :hmm: :whistle: :lol:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Aja to je tako kot moja znanka, ki je vegi in potem je samo omako od golaža, mesa v njem pa ne :lol1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.



×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!