rocky_zupca Objavljeno Julij 19, 2005 Opozori Objavljeno Julij 19, 2005 Zdravo dirkači Men se je naredil en zlo kočljiv problem...... in za povrh tega kar še ni dost.... me je potem še serviser nategoval ko norca.... no pa sej bom vse opisal! Kupil sm Yamaho YZ250 l2001... :yea2: in se mi je po pol ure vožnje snela veriga.... ker so bili baje slabi zobniki, pa ni bila dovolj našponana veriga. In ta ketna se je navila okol prvega zobniha in mi zdrobila ccca 1cm2 bloka, tam ko pride vzvod za skllpoko in je taka bulca ven! (mehaniki al pa boljši poznavalci teh mototrjev sigurn vedo kaj mislm) ker to se baje kr zgodi vsaketok časa komu.... in da se to da zrihtat! No in sedaj je nastal problem. Poiskat tipa k bi to zrihtov.... bil sem pri sigurno ene 5 mahinikih pa nobedn ni mle cajta ne izkušenj tko d sm se obrnu na uraden servis (TMR Marno)... in je dec reku da mi bo to zihtu za majhen denar in v približno dveh dneh.... in tukej se je vse samo še slabšalo..... tip me je nategoval po dva dni cele 14 dni do včeraj... ko sm totalno popizdil in šel spet do njega.... naložil motor in ga odpeljal.... in da ne rečem kokrat se mi je zlagal da ga je treba samo še sestavit.... da je vse zrihtano (zalito z maso... k jo je kao tok tok časa čakal pa svašta). Če bi vedel da je tak nategontar.... se sigurno nebi obrnil na njega.... amapk se je kr hvalo d se to da vse zrihtat in da bo zrihtu Sedaj mam motor doma.... podrtga na prafaktorje.... in immam kar glavobole.... :slap: In me zanima če ima KDORKOLI KAKERŠNE KOLI IZKUŠNJE: - varjenje bloka - baje se da tud hladno varjenje oz se dobi nekakšna masa, ki zalije ta aluminij (vroče varjenje ne pride v upoštev ker se blok krivi pri temperaturah in potem nebi več pasal anzaj ker ta kos bloka nima tesnil) nov blok pa je 426€!?!? :wacko: - kam mi svetujete da pelem motor... k bi bli prpravleni pomagat... mi zamenjat zraven še bat in zobnike ter verigo (motor je trenutno podrt) - kje so sploh dobri servisi, pa če ma kdo že kakšne podobne z tem serviserjem (drekačem) iz TMR Marno. No pa rabim čimprej kakšen koristen nasvet al pa izkušnje ker sm že totalno penast....!!!!
JMatic Objavljeno Julij 19, 2005 Opozori Objavljeno Julij 19, 2005 ce si kje blizu kranja mas srevis stern. tipa najbrz poznas ker dirka mislim da z enako kroslo kot jo mas ti.... vsaj mislim :> vec ti pa nebi znal povedat, sam velik srece ti lahko zazelim .)
Unikat Objavljeno Julij 19, 2005 Opozori Objavljeno Julij 19, 2005 - baje se da tud hladno varjenje oz se dobi nekakšna masa, ki zalije ta aluminij ← Meni je glava počila pa sem jo dal zavarit na ta način. Sicer je bilo zastonj ker je bila ena malenkost samo, ampak je držalo 2 tedna potem pa spet puščalo. Tako da ti tega ne priporočam... No, želim ti da bi se vse to čimprej uredilo.
rocky_zupca Objavljeno Julij 20, 2005 Avtor Opozori Objavljeno Julij 20, 2005 Ja sej maš prav.... to se ne sme zavarit, ker se blok/glava pregreje, in ob tako visoki tempereturi se ne shladi nazaj na isto obliko in potem ne tesni dobr! Vsekaok je pa ta blok o desno polovico tako narejen da je brez tesnila.... in mislm da varjenej sploh ne pride v upoštev!? To baje obstaja eno hladno varjenje, oziroma masa k se nanese tja gor in to kao deluje!!? Je še kje kakšen z kakšnimi izklušnjami!!??? Kje ste mehaniki in poznavalci!!????
Staycool Objavljeno Julij 20, 2005 Opozori Objavljeno Julij 20, 2005 enkrat sem že napisal v temi o požrtem navoju od svečke. (glava ravno tako aluminjasta, le bistveno bolj obremenjena) se je dobilo, se še dobi, ne vem, jst jo mam doma - če poznaš koga dobro mogoče? stvar k ji majstri rečejo tekoča kovina. dobiš jo v obliko dvo-komponentnega lepila. (je kr draga). mešaš v predpisanem razmerju in namažeš in zalepiš. Bloka sicer še nikoli nisem lepil, ampak sem lepil par drugih stvari in morm rečt da ni nikol spustilo. primer: +pri varjenju držala za "čeljust" je v prednjih vilicah nastala manjša luknjica. zapolnil sem jo s to stvarjo in po par letih drži še zmerej. +odlomil se mi je košček uplinjača. prav tako držalo. Glede bloka, če reš nočeš dat za novga, lahko poskusiš s tem. Če ne zaupaš, lahko spoj še zašivaš s kšno pločevino, da ne bo razpadel, ko ni če tekoča kovina popusti. :lol1: :lol1: Drgač pa o ljudeh ki trdijo da bodo zrihtali in z njih nič ni: Nekoč sem rihtal homolohacijo za yamaho TZR in sem klicaril okrog ljudi, da bi mi napisali tehnično poročilo o blokadi motorja. Neimenovani serviser yamahe iz ljubljane me je več kot 14 vlekel, da ga piše. ko mi je v polovici tretjega tedna dosadilo, mi ga je napisal v 10 minutah... dve vrstici. :fight2: in ista situacija je bila ko sm hotu motor homologirat. in na LPPju in v Kopru so rekli da nej sam prnesem papirje. BREZ motorja. NEsem tja in ugotovim na obeh krajih da so me zajebali na celi črti. Tako sem dal 10k za tehnično poročilo za brezveze. motor smo pa registrirali na 23kW. :fight2: :fight2:
Kontraband Objavljeno Julij 20, 2005 Opozori Objavljeno Julij 20, 2005 U ja tekoča kovina. Jo mam doma in moram rečt da drži za skos.
rocky_zupca Objavljeno Julij 21, 2005 Avtor Opozori Objavljeno Julij 21, 2005 Super!! Tud ta k sm že mel pr njemu motor mi je govoril od te tekoče kovine... zdje pa samo še problem.... kje se da to dobit?? "kontraband"!??? Jst jo nujno rabim! Potem je pa še problme ke rbi blo potrebno to od znotraj zbrusit.... da se lepo sestavi tista pomična "cevka" za sklopko!?!!! Drgač je ap ta res živ kreten k sm mel jz pr jemu... res mi je zagrenil vs na tem motorju sam zaradi tega k je neki nakladal kva bo naredu ap da je že vse zalito samo še sestavit je trea motor... potem pa ni blo nič. in ko sm mu reku a niste resni je rekel:"ja zgleda"? Je to kakšen poslovanje na uradnem servisu za yamaho!?? Za zbrcat!!! :hmm: je še kdo ki se ukvarja stem ali podobnim!? Kontraband kje si ap ti to kupil/dobil.... cena ni pomembna razen če ne rpesega 420€ :P ajt
rocky_zupca Objavljeno Julij 26, 2005 Avtor Opozori Objavljeno Julij 26, 2005 Ok tema zaključena... vse zrihtu........ Motor spreman za ludo vožnjo :yea2: :yea2: :yea2:
rocky_zupca Objavljeno Avgust 11, 2005 Avtor Opozori Objavljeno Avgust 11, 2005 Najdu sm enga mehankarja dol z dolenjske..... tipson dela pr enmu k aluminij vari... in mi je to z lahkoto zrihtu!!! naredu je noter iz mesinga "pušo" zavaril okrog, pobrusil in se skor ne pozna!!! Pa motor je bil popravljen v 2 dneh... vse TIP TOP!!! Zdej dela!!! Drugač ap za pametno ceno prodam.... če je kdo zainteresiran!
rocky_zupca Objavljeno Avgust 15, 2005 Avtor Opozori Objavljeno Avgust 15, 2005 Tko ti rečem.... prid v zasebno temo... tukej an forumu.... še prej ti pa povem da sm lohkar obnivil kompletn menjalniki z vsemi zibniki (cca 33k) in ti povem da je motro kot nov... če negledaš plastik k jih p tko al pa tko lahko zamenaš... cena pa je primerna,... nič bat
rocky_zupca Objavljeno Avgust 18, 2005 Avtor Opozori Objavljeno Avgust 18, 2005 OK prodam za 650k... mogoče se bo dal šekej zglihat... če še nebom novih gum namoteru k jih mam doma.... lahko jih pa dam zraven!?
Priporočene objave