Skoči na vsebino

Generalni servis za skuterja (zacetnik)

BooTes

Priporočene objave

Torej, jaz sem v bistvu zacetnik glede skuterja, pa ceprav ga imam ze 8 let. Vem ja, cudno je. Vendar sem vedno do zdaj vozil na servis, ker se mi ni dalo matrat s tem. Zdaj pa sem se odlocil, da bi tud sam rad nekaj naredil pa kaj popravil.

In zdaj bi rad naredil neki generalni sservis. Menjal bi svecko, zavorno tekocino, olje v menjlalniku, akomulator, nastavil zavore (predvsem zadnje, za sprednje mi namrec v knjigi pise, da bi jo naj samo nastelali na servisu, je to res? ali se da tud doma? ), scistil filter. To je bolj ali manj vse, razen ce se je kaj takega, kar bi lahko zacetnik sam naredil.

Zdaj pa me zanima, ce moram na kaj posebaj pazit, ko bom to delal? Sploh pri menjavi zavorne tekocine. Ali je boljse, da peljem spet na servis, kjer mi bodo spet masno zaracunali. Si pa zelim, da bi sam naredo, da se tud kaj naucim :)

Aja pa zanima se me, kje bi si jaz lahko v mb, kupil vse te dele, kar bi menjal. Imam pa skuterja TGB - akros (tisti ta prvi model). Pa do zdaj ni bilo nobenih predelav, razen da so blokade zunaj.

Aja pa v eni temi sem zasledil, da bi naj se ne bi uporabljal 95-oktanski bencin. Namrec jaz ze ves cas tankam tega, in ni bilo nobenih tezav do zdaj. Je boljse, da grem na 98-oktanov, kljub temu, da je se vse orginal noter?

hvala

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 tedne pozneje...

V bistvu ni problem. Svečko vzami ven in ko greš v trgovino, jo tam pač pokaži. Olje za prenose in zavorna tekočina je tak za vse skuterje ista.

Svečko vzameš ven in daš drugo not. Pri prenosih sta načeloma 2 vijaka. Pri spodnjem se spusti olje ven, potem tega nazaj not. Odviješ drugega in samo doliješ pravo količino, ponavadi je ta okrog 1,2 dl. Če delaš servis, potem še očisti zračni filter, vzami gobico ven jo očisti z razmaščevalcem ali pa bencinom in potem namaži z oljem ali pa našpricaj s šprejom za zračne filtre. Glede zavorne tekočine pa moraš pazit, da ti ne ostane zrak kje v cevkah. Spodaj na čejustih je vijak kjer se ven spusti in potem naliješ novo. Akumulator kupiš novi in samo zamenjaš.

Jaz tankam 95 oktanski bencin in deluje še vedno brez problemov.

Če sem kaj pozabil ali pa narobe napisal me naj nehče popravi.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ce se bos kdaj odlocil za tunanje tega akrosa, potem meni reci za pomoc. znal ti bom vse povedat kaj storit in katere dele nabavit. namrec, meni je blo ful bad, ko se noben ni spoznal na predelavo tega šrota, pa vsak ti je drugace reko, no sedaj sem se na lastnih napakah veliko naucil in vem kaksen skuter je to.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 mesecev pozneje...

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!