Skoči na vsebino

Potovanje v Grčijo


vanja_korsic

Priporočene objave

Iščem kandidate, ki bi se nama z ženo pridružili na potovanju z motorjem po Peloponezeu od 2.9.2005 pa do 17.9. 2005 (lahko tudi malo kasneje).

Pot bi zgledala tako: Od Benetk do Patrasa s trajektom, obkrožiti Peloponez ter obiskati Grške znamenitosti in antiko, vse do Korinta, morda tudi do Aten. Povratek iz Patrasa v Benetke.

S seboj vzami kopalke, rezervni šotor za nujne potrebe, sicer spanje v sobah ali apartmajih.

Lep motoristični pozdrav.

Vanja. :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

mi imamo podobno varijanto vendar odpotujemo že 23 avgusta

Lep pozdrav.

Zahvaljujem se za odgovor. Žal v tem terminu se vam ne moreva pridružiti. Zanima me kakšen je vaš plan poti in informacie, ki bi mi koristile na potovanju. Ali je potrebno mednarodno vozniško dovoljenje? Kako boste potovali do Grčije in katero smer boste ubrali? Kakšno vreme je pričakovati v tem obdobju?

Hvala, Vanja.

Popravljeno . Popravil vanja_korsic
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Svetujem vam da ste po Grčiji zelo,zelo previdni, Grki so kot šoferji prave kamikaze,... bil sem v Grčiji in vam povem iz prve roke. Letos je bil pa tut en kolega na dopustu, in mel prometno nesrečo. S punco sta padla na oljnem madežu, in drsela po cesti, kolega proti vozečem avtobusu, kateri mu je zapeljal čez levo roko, njegova punca pa je utrpela "samo" če lahko tako rečem odrgnine. in kar je najhujše, nihče te ne je** 5%, šofer avtobusa ni bil niti toliko da bi ustavil in pomagal v nesreči, še manj mimovozeči antomobili. Tako sta morala s Taxijem v bolnišnico....kruto a resnično... kakorkoli, kolega ima večkrat zlomljeno roko in odprt zlom prsta. V bolnisnici so mu "oskrbeli" roko zamo s povoji!!! njegovi punci p še to ne... To se je zgodilo na sredo, tako da sta tako poškodovana čakala na avion do nedelje on z odprtim zlomom, ona vsa odrgnjena in z zagnojenimi ranami.... Zdravniško pomoč sta dobila šele v LJ kliničnem centru... Verjeli ali ne, to je kruta resnična zgodba. Niti predstavljati si ne moremo, kakšne muke sta trpela, preden srta prispela v Slovenijo...

.....Mislim, to se niti v filmu ne dogaja.... policisti niti na kraj nesreče niso pršli...

Zato ...PREVIDNO, PREVIDNO.....

LP,King

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Grki so kamikaze. To je res.

To kar sta tvoja kolega doživela je res štala.

Sam sem bil letos že osmo leto zapored z motorjem v Grčiji in (potrkam) do sedaj nobenih tragičnih izkušenj. Tudi sam se videl kar nekaj nesreč, tudi motorističnih in moje izkušnje so bile, da so se Grki izkazali za korektne- vsaj kar se pomoči tiče.

Res pa je, da se jih veliko ubije (ne samo turistov).

Previden je potrebno biti max. hkrati pa je potrebno tudi se prilagodit vožnji, kar pomeni, da te ne sme biti sram uporabljati hupo, da si je potrebno pogumno izboriti svoj prostor v gužvi na cesti.... skratka, ne bit pussy in se dat na čakanje.

Cesta Patras-Atene je kao avtocesta (se tudi plača; 1 eur za motor) a je le kot naša regionalka z malo večjim odstavnim pasom po katerem se je treba voziti, če si počasnejši oz. ko te prehitevajo. Problem so tu tudi psi na cesti (cesta ni ograjena).

Ceste po otokih pa so gladke ko "špegu". Jaz se tam vozim z hitrostjo mopeda.

Sploh pa ne hodit v Grčijo potovat (tisti ki radi nabirate kilometre po celini... Peloponezu) v poletnih mesecih: gužva je velika, vroče za popizdit.... Pejte se vozit maja in oktobra! Maja sploh: vse cveti...

Sicer pa mislim, da je nekje na forumu kar veliko napisanega o Grčiji.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pozdravljen,

ravno kar sva se venila iz Grčije in v 3 tednih sva naredila 6.000 km, tko da če te kej zanima kar vprašaj. :kva2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Še neki bi povedu iz najine dogodivščine. Mene je pa pičil sršen med vožnjo v desno stran glave, zraven očesa. Takoj sem bil kot ena lubenica v glavo :grim .

Najdeva lekarno,ta naju pošlje v bolnico. takoj infuzija in injekcije za tetanus, prevoz z ambulanco v drugo bolnico, oskrba in zopet infuzija - VSE TO ZASTONJ !!!!!!!!!! Res da so bolnice podobne hlevu, in da noben ne zna angleščino, toda midva zgleda sva imela srečo!!! :yea1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Bil dvakrat v Grčiji in smo kar "moško" vozili :naughty: pa mislim, da se moraš samo Atenam izogniti, če imaš pa gužvo rad, pa jo kar napadi! :D Ceste mislim, da so super (meni ni nič drselo) šoferji dobri :OK: nisem videl ene samcate nesreče, pa vseeno, ko jih gledaš vozijo ne pa cincajo(tako kot naši vrli vozniki) :SS moraš biti v teku z njimi, pa gre kot po tiru. :D nič bati :OK: kar napasti! :lol1: :yea1:

Ps: če pa bi kdo rad videl-doživel (cestno anarhijo)pol pa kar na Sicilijo(to je pa že druga tema) :yea1:

Popravljeno . Popravil motoristek
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kakšen trajekt- to ni nobeno potovanje!!! :nono:

Vožnja čez Jugo do Grčija , potuješ Halkidika; greš na Peloponez in čez Albanijo in Črno goro v Hrvaško, in domol :yea2: :OK: !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 4 tedne pozneje...

Vsak ima svojo zgodbo, to da se avtobus ni ustavil je zelo cudno..sicer pa se dogaja tudi to, na porocilih sem ze 1x zasledil da je nekdo zbil -ubil motorista in zbezal, so se sicer za njim zapodili samo ga niso izsledili...upam da bo tip kaznovan drugace.

Glede bolnisnic pa je tako, odvisno v katero pades, res da nekatere zgledajo hude, so pa zato zdravniki kar ok. tudi v SLO zdravniki pozabijo kak kos operacijske opreme v pacientu.

V atenah pa se ne splaca vozit po pravilih, ker ne pomaga in je se bolj nevarno.

Kar v ritmu prometa pa gre.

Glede cest pa...no comment.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!