Mutika Objavljeno September 17, 2007 Opozori Objavljeno September 17, 2007 Nekoga moraš imeti rad Ivan Minatti Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se, lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš, to je kot kruh, kot požirek vode, moraš dati svoje bele oblake, svoje drzne ptice sanj, svoje plašne ptice nemoči; nekje vendar mora biti zanje gnezdo miru in nežnosti –, nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen – ker drevesa in trave vedo za samoto, kajti koraki vselej odidejo dalje, pa čeprav se za hip ustavijo –, ker reka ve za žalost, če se le nagne nad svojo globino –, ker kamen pozna bolečino; koliko težkih nog je že slo čez njegovo nemo srce –, nekoga moraš imeti rad, nekoga moraš imeti rad, z nekom moraš v korak, v isto sled – o trave, reke, kamen, drevo, molčeči spremljevalci samotnežev in čudakov, dobra, velika bitja, ki spregovore samo, kadar umolknejo ljudje. :winkiss:
vapotek Objavljeno September 17, 2007 Opozori Objavljeno September 17, 2007 Če je človek fukjen, je pač fukjen, ampak kdo mu je dal mojo telefonsko?
Lobo Objavljeno September 24, 2007 Opozori Objavljeno September 24, 2007 Ko srečaš človeka ga sodiš po njegovi obleki, ko odhajaš, ga sodiš po njegovem srcu.
Fire Objavljeno September 28, 2007 Opozori Objavljeno September 28, 2007 Kdor si domišlja, da je dober človek le zato, ker hodi v cerkev, je podobno, kot če bi stal sredi garaže in mislil, da je avto.
AlterMann Objavljeno Oktober 3, 2007 Opozori Objavljeno Oktober 3, 2007 Ženske najdejo problem za vsako rešitev !
Mutika Objavljeno Oktober 3, 2007 Opozori Objavljeno Oktober 3, 2007 Vrzite svoj kamen vame! Priznam, nič nisem storil, kriv sem torej!
sandokan6 Objavljeno Oktober 3, 2007 Opozori Objavljeno Oktober 3, 2007 1 Kdor prekriža pot malezijskemu tigru, ta ni malezijski tiger. 2 bismi-llāhi ar-raḥmāni ar-raḥīmi 3 Hamdala agar!
Medoo Objavljeno Oktober 4, 2007 Opozori Objavljeno Oktober 4, 2007 Včasih se smejiš, pa nihče ne opazi tvojega nasmeha. Včasih jočeš, pa nihče ne opazi tvojih solz. Poskusi prdnit!
Lobo Objavljeno Oktober 4, 2007 Opozori Objavljeno Oktober 4, 2007 Samo v pravljicah so na koncu vsi srečni, razen čarovnice, ki jo ponavadi spečejo in pojedo za malico (zdi se mi, da se tako nekako konča).
maus Objavljeno Oktober 4, 2007 Opozori Objavljeno Oktober 4, 2007 Ljubezen in sovraštvo, sovraštvo in ljubezen, vse sem preživel. Vendar ni tega ostalo v meni niti sled, ostal sem enak. (Knjiga pesmi, Heine, Heinrich, 1797-1856)
Mutika Objavljeno Oktober 4, 2007 Opozori Objavljeno Oktober 4, 2007 Ljubezen in sovraštvo, sovraštvo in ljubezen, vse sem preživel. Vendar ni tega ostalo v meni niti sled, ostal sem enak. (Knjiga pesmi, Heine, Heinrich, 1797-1856) :OK:
Mutika Objavljeno Oktober 4, 2007 Opozori Objavljeno Oktober 4, 2007 Ko je v spremstvu svoje mame Stanko, fantek šest let star, nabiral gobe in ciklame, je v mahu našel belo stvar. »Mama, glej kako lep kamen.« »To je jajce. Joj, je krasno!« Doma sta dala gor na napo star, od moljev zluknjan šal, na njega jajce, čezenj kapo z napisom WALTER PARSIFAL. Ko se je Stanko prebudil, brž stekel gledat je na napo, a ko je kapo z nje odkril, od groze mu je vzelo sapo … (Andrej Rozman Roza)
KeC Objavljeno Oktober 5, 2007 Opozori Objavljeno Oktober 5, 2007 Moto Triumpha: Go your own way :whistle:
maus Objavljeno Oktober 5, 2007 Opozori Objavljeno Oktober 5, 2007 Pil sem te in ne izpil, Ljubezen. Ko duhteče vino sladkih trt užil sem te, da nisem bil več trezen in nisem vedel, da si smrt. (Alojz Gradnik)
Lobo Objavljeno Oktober 6, 2007 Opozori Objavljeno Oktober 6, 2007 Bolezen imenovana "glup kao kurac" se širi tudi pri nas. Upam, da ne pride do epidemije.
Mutika Objavljeno Oktober 6, 2007 Opozori Objavljeno Oktober 6, 2007 Nesreča mnogih zakonskih mož je v tem, da svojih najlepših doživljajev ne morejo pripovedovati tistim, ki jih najbolj ljubijo.
jose Objavljeno Oktober 6, 2007 Opozori Objavljeno Oktober 6, 2007 Včasih lahko kruli želodec tudi po kosilu, nikoli pa ne moreš pljuvati brez vode.
ShadoW88 Objavljeno Oktober 6, 2007 Opozori Objavljeno Oktober 6, 2007 Ko si sit, nehaš jesti; Ko nisi več žejen, nehaš piti; Kaj pa ko imaš zadosti življenja? :closedeyes:
maus Objavljeno Oktober 6, 2007 Opozori Objavljeno Oktober 6, 2007 Življenje dobi smisel, kadar se človek odloči, da se ne bo ničemur odpovedal. (José Ortega y Gasset, 1883-1955)
Lobo Objavljeno Oktober 6, 2007 Opozori Objavljeno Oktober 6, 2007 Ko si sit, nehaš jesti;Ko nisi več žejen, nehaš piti; Kaj pa ko imaš zadosti življenja? :closedeyes: Potem pa nehaš živeti in še samo životariš.
ShadoW88 Objavljeno Oktober 6, 2007 Opozori Objavljeno Oktober 6, 2007 Potem pa nehaš živeti in še samo životariš. :doze: it's not that easy :closedeyes: ... Nehala te bom ljubiti, ko bo slepi slikar narisal zvok padajoče vrtnice na pragu dvorca, ki ne obstaja…
maus Objavljeno Oktober 6, 2007 Opozori Objavljeno Oktober 6, 2007 Ni mi preveč za denar, kajti denar mi ne more kupiti ljubezni. (Lennon-Mc Cartney)
KeC Objavljeno Oktober 9, 2007 Opozori Objavljeno Oktober 9, 2007 Pot v pekel je tlakovana z dobrimi nameni :whistle: (by val202 danes zjutraj)
KeC Objavljeno Oktober 10, 2007 Opozori Objavljeno Oktober 10, 2007 Forgive, but don't forget! :evilgrin:
AlterMann Objavljeno Oktober 10, 2007 Opozori Objavljeno Oktober 10, 2007 Forgive, but don't forget! :evilgrin: Prevod: Pamti pa vrati. :P
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se