Skoči na vsebino

Avto na plin

Ice

Priporočene objave

Na www.avtoplin.si na desni strani strani vidiš montažerje, ki ti monitajo sistem Lovato (okoli 417kSIT)(od Italijanov). Nekateri od njih (tudi ljubljanski) montirajo sistem Magic2, ki je od čehov, in te pride okoli 365kSIT. To so cene z vključeno homologacijo, ki jo po predelavi potrebno narediti. Češki sistem je menda kopija Lovata, je enako dober, primarno pa ga čehi izdelujejo za VolksWagen.

No, ko sem pokontaktiral vse montažerje, in ker se ravno službeno v Portorožu na SIOUG-u :afro1: , sem se zapeljalo do montažerja v Kopru, ki vgrajuje tudi Easyjet sisteme od AutoGasItaly, ki naj bi bil najmodernejši. Menda me elektronske injektorje in za razliko od ostalih že od samega štarta avtomobila laufa na plin. Ostala dva menda, dokler se avto ne segreje na 50'C, deluje na bencin, potem pa avtomatično preklopi.

Sorry za double post, samo mi forum ni pustil zgornjega posta editirat :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Po testih se je plin izkazal za bolj varno rešitev. Sicer ne vem na pamet linka, vendar so to testirali tudi pri ADAC-u. Že sam plin je pod 0.5cm oklepom jekla, bencin je v plastični posodi. Bencin se razlije in v primeru plamena zaplamti večja površina, pač tolika, kolikor ga je razlitega. Pri plinu, pa če že pušča, in če se že vžge, gori usmerjen plamen, torej samo v eno smer.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 tedne pozneje...

ker se je problem resil sem preimenoval temo.

torej vse o avtomobilih na plin, s plinom, predelave, izkusnje itd.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Trenutno se inštalacija plina za moj avto (Clio 1.4 16V) ne splača.

Porabo imam 5.5l/100km, na leto naredim 10.000km, kar pomeni okoli 550litrov/leto.

Če vzamem razliko v ceni med bencinom in plinom, je to cca. 130SIT... kar nanese na leto 71.500 SIT prihranka na leto. Inštalacija avtoplina bi me prišla cca. 350kSIT+, kar pomeni, da se mi investicija povrne šele po 5 letih, kar je preveč. Sicer se inštalacija lahko prenese na drug avto (če ga zamenjaš za rabljenega ali kupiš novega), samo ne vem, kako je z garancijo pri novem avtomobilu.

Če bi kupil nov avto, ali pa rabljenega, bi resno premišljeval o tem, da bi to montiral, tako pa... hmmm... ne vem...

No, za nekoga, ki naredi več kilometrov na leto, oz. ima večjo porabo, pa je že za premislit.

Tukaj na dnu strani si lahko ogledate postopek montaže, ki ga je nalimal en uporabnik.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

S plinom, nafto, ali popravilom dobrega starega yugeca  :yea1: ??

z nafto. smo se "bacili u trosak". :doze: :whistle:

A bi mogoče lahko naslov spremenil v "Avto na plin" ker pri temle naslovu vedno pomislim, da plin v avto uhaja.

spremenjeno. hvala za opozorilo. :)

BTW saj uhaja tudi v avto. zrak je tudi "plin", ali natancneje zmes vecih plinov. .)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 3 mesecev pozneje...

Nimam še montirano, ker še vedno cincam, ker je 350kSIT veliko denarja zame, samo ga bom po vsej verjetnosti dal.

Ko je cel sistem inštaliran, lahko preklapljaš med bencinom in plinom med vožnjo (stikalo je montiran v kabini, hkrati z pokazateljem, koliko plina še imaš v rezervoarju). Menda se sploh ne občuti preklopa, ko ga narediš. Sistem tudi tako dela, da ko ti zmanjka plina v rezervoarju, sistem samodejno preklopi na bencin (seveda te s piskom opozori).

nabavil sem Cliota 1.6 RXt ki ima tud na plin dela fantastično ker pa je avto uvožen pa bi vseeno vprašal če kdo ve za kak pameten servis da to malo pogleda ter po potrebi nastavi..

matr sam preklaplja plin-bencin tako da sploh ne čutiš

če pa želiš vozit samo na plin pa ročno preklopiš s to razliko da malo preje predno avto ugasneš preklopiš na Benz

skratka super zadevšna rezervoar je tam kjer je bila rezerva lahko pa če koga zanima pogleda pr men kako funkcionira :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Advokat je torej nabavu plin-mašin... Tole me pa res zanima.

evo koreta je letnik 11.1999 ma velik opreme tko da za ta denar nism smel nč premišljevat z novim bokom ter vrati sem dal zanga slabe 2 tisočaka eur s popravilom pa ne bo več kot 2500 pa jutr gre v delo in se konec tedna furamo :OK: :OK: :OK:

ups pa kola so registrirana ter imajo tudi uradno homoligacijo za plin s strani LLP

post-5614-1136758727_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

evo koreta je letnik 11.1999 ma velik opreme tko da za ta denar nism smel nč premišljevat z novim bokom ter vrati sem dal zanga slabe 2 tisočaka eur s popravilom pa ne bo več kot 2500 pa jutr gre v delo in se konec tedna furamo :OK: :OK: :OK:

ups pa kola so registrirana ter imajo tudi uradno homoligacijo za plin s strani LLP

danes je že takle :OK: jutri gre na penzlanje :grim

post-5614-1136917854_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 tedne pozneje...

napisi porabo, cene, itd. vse relevantno pac.

[/q

za avto se da dogovarjat preko PM

poraba bencina se vrti okoli 7/100,plina cca od 8 do 9/100 cena benza je 227 sit plina pa 140 sit

je pa avto doteran v nulo vključno s komplet velikim servisom.olja,jermeni,filtri.kontrola klime. zavore, ter nove zimske gume :OK: :OK: :OK: v račun vzamem tud kj lažje razbitga toda ne kake starine :grrr

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

mene zanima prakticno premikanje in vzdrzevanje avtomobila na plin. prebral sem ze nekaj o tem, samo se nobenega ne poznam, ki bi to imel/prakticiral. zato.

nakup clia pa najndanke :grrr ; eden je dovolj "pri hisi". ce bo, bo nekaj vecjega in najbrz z "severa". :naughty:

opcij je kar nekaj; med ostalim tudi P(flanzen)O(e)l -> rapsovo olje direkt. samo se starega benza nabavim....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

mene zanima prakticno premikanje in vzdrzevanje avtomobila na plin. prebral sem ze nekaj o tem, samo se nobenega ne poznam, ki bi to imel/prakticiral. zato.

nakup clia pa najndanke :grrr ; eden je dovolj "pri hisi". ce bo, bo nekaj vecjega in najbrz z "severa". :naughty:

opcij je kar nekaj; med ostalim tudi P(flanzen)O(e)l -> rapsovo olje direkt. samo se starega benza nabavim....

ja saj ti lahko ponudim tole če ti Clio ni zanimiv :hmm:

post-5614-1137874618_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 1 leto pozneje...

nekaj me zanima... s fotrom imava namen predelat avto na plin. situacija je sledeča: avto je subaru legacy 1.8 GL, 4 cilinderska, 16 ventilska bokser, bencinska mašina, letnik 1992. problem je v tem, da avto žere nenormalno dosti (okol 12 litrov), prodajat se ga ne splača, drugače pa dela tipi topi. zdaj pa me zanima če se to sploh splača, kolko stane, in kako se tega lotiti, v familiji sicer mamo enga avtomehanika, ampak mene pač tak v grobem zanima kako se te zadeve lotiti, če ma kdo kakšne izkušnje s tem mogoče.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pri nas je tako, da ko se jih bo malo več začelo vozit na plin bodo takoj krepko vzdignili ceno plina tako kot je bilo z nafto ali pa z peleti za ogrevanje hiše :BUA: :BUA: :BUA:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pri nas je tako, da ko se jih bo malo več začelo vozit na plin bodo takoj krepko vzdignili ceno plina tako kot je bilo z nafto ali pa z peleti za ogrevanje hiše :BUA: :BUA: :BUA:

povsem mogoče, ampak pomoje še kar nekaj cajta ne bo naftni plin tako drag kot bencin in dizelsko gorivo

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

nekaj me zanima... s fotrom imava namen predelat avto na plin. situacija je sledeča: avto je subaru legacy 1.8 GL, 4 cilinderska, 16 ventilska bokser, bencinska mašina, letnik 1992. problem je v tem, da avto žere nenormalno dosti (okol 12 litrov), prodajat se ga ne splača, drugače pa dela tipi topi. zdaj pa me zanima če se to sploh splača, kolko stane, in kako se tega lotiti, v familiji sicer mamo enga avtomehanika, ampak mene pač tak v grobem zanima kako se te zadeve lotiti, če ma kdo kakšne izkušnje s tem mogoče.

Hola

nekaj za začetek avto plin, še malo bolj obsežna debata o avtoplinu forum. Da pa bi predelavo naredila kar v domači garaži .... :eek: :nono:

lp g.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Na tvojem mestu nebi kar neki sam doma rihtu z nekom,ki se nekaj spozna na šraufanje. :nono:

Imam kolega ki je prerihtu alfo V6 na plin in je moral na Češko,da so mu zrihtal to pa še na začetku,

ko še ni blo pri nas mehanikov ki bi to obvladali.

Verjemi pa mi,da ni enostavno ker pride v kuferam nekakšen rezervar odvisno od avta,nato pa še dosti drugih stvari ki jih sam nemoreš obvladati.

Pa tudi stari način ti ostane,tako da je boljše če odideš do nekoga ki se s tem bavi in ga sam povprašaš kako. .)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

lahko poskusiš še padalo doma nardit... :wacko: :slap: Macgyver :lol1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 1 leto pozneje...

. :unsure: ..stvar bo počasi spet aktualna... v Sloveniji je danes kar precej mojstrov, ki vgradnjo teh sistemov obvladajo....prednjačijo predvsem najmodernejši trije sistemi - Italjanski, nizozemski in češki (ali poljski)... vsi ponujajo tudi kvalitetne injektorje z gretjem za vsak cilinder posebej (večtočkovni vbrizg, dodatno mazanje ventilov...), ki preko računalnika v odvisnosti od položaja pedala za plin prilagaja vbrizg plina... izgube moči (le 2 %) in večje porabe glede na bencin ni več občutiti... Cena teh sistemov za najnovejše avtomobile okrog 2000 ccm, tja do 200 ks je od 1400 do 1600 e... pri 20000 km letno se zadeva začne splačati prej kot v 2 letih... po zagotovilih prodajalcev ima 5 let garancije, homologacijo itd... :unsure:

...a ima kdo konkretne, praktične izkušnje? :hmm:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!