Skoči na vsebino

Avto na plin

Ice

Priporočene objave

Eh, ne, jaz mam nov kombi, ne neke stare bencin marice. Pa sem mislil, da bi se zdaj, ko je še nov mogoče splačalo plin not montirat, pa potem ruknem enih 400.000 kilometrov na plin. Ni hudič, da se to ne bi splačalo. Razen če je za dizla res to tak strašno drago. Če delam ene 1200 kilometrov na teden oziroma enih 60.000 na leto, pa če žre približno 11 litrov nafte na 100, je to kakih 8000 eur goriva letno. Če s plinom prihranim 25% stroška (2000 eur letno), potem bi morala predelava stat že nesramno dosti, da se to ne bi splačalo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dizla predelaj na biodizla ali pa na rabljeno jedilno olje.

Zdaj je samo vprašanje kako bi tvoj dizel to požrl.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kolikor sem jaz uspel izvedeti je treba zmanjšati kompresijo in pa dodati injektorje beri: vrtati v glavo... N vem če gre. Sicer pa so obstajali cimosi 2.0 kombiji :whistle:

Kolikor sem jaz prebral iz zgoraj prilepljenih linkov, kakšno grobo poseganje v mašino ni potrebno. Plin naj bi se dodajalo med zrak, nekje med airboxom in injektorji (mešanico nafta/zrak, spremenijo v mešanico nafta/plin/zrak), zamenjala naj bi se tudi elektronika. S tem dosežejo predvsem boljši izkoristek izgorevanja, ki je pri dizlu nekje okoli 75%, povečal pa naj bi se na 98-99%. Pri taki predelavi se poveča tudi moč motorja za okoli 20%. Kot sem uspel prebrat je zadeva v Avstraliji blazno popularna, če je pa že prišlo do nas pa ne vem...V glavnem obljubljajo nekje do 30% cenejšo vožnjo z 20% več moči...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če je to res, je seveda zelo zanimivo, moram pa reči, da je špri teh kaznih še tdi 90 KM prveč hiter in močan....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 9 mesecev pozneje...

Pozdrav. Če te zadeva okoli turbodizel na plin še vedno zanima, so pri IQ sistemi že nekaj časa nazaj vgradili v Mazdo in sedaj

testirajo že kar nekaj časa, da se prepričajo o trditvah Kanadskega proizvajalca, preden bado ponudili našemu tržišču.

Kot vem za enkrat super deluje v največje zadovoljstvo lastnika, ki se že odloča montirat napravo tudi v kombi s katerim vozi po Evropi.

Več informacij o AvtoNaPlin zveš na njihovo strani www,avtonaplin.si

LP in srečno vožnjo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 3 tedne pozneje...

jaz vozim volvota T5 predelanga na plin, dela B.P.

poraba pri normalni voznji (do 150kmh) je enaka porabi bencina. Poraba pr tisanju 200-250 je vecja za 2l. V enem letu se mi je predelava 1600 povrnila + avto je dobil na verdnosti in je sedaj zanimivejsi v primeru prodaje.

btw: plin je 0,45e

l.p.

Peter

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

jaz vozim volvota T5 predelanga na plin, dela B.P.

poraba pri normalni voznji (do 150kmh) je enaka porabi bencina. Poraba pr tisanju 200-250 je vecja za 2l. V enem letu se mi je predelava 1600 povrnila + avto je dobil na verdnosti in je sedaj zanimivejsi v primeru prodaje.

btw: plin je 0,45e

l.p.

Peter

Kakšna je pa razlika v performansah?

Meni se na Alfi malenkostno pozna, oz. se mi zdi, da je slabše pri bolj praznem rezervoarju plina?!

Občutiš kakšno razliko pri polnjenju na različnih točilnih mestih (Petrol, OMV, Plinarna...)? Koliko ti gre bencina na 100km?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zdravo, mene pa samo zanima če kdo ve kako je z varnostjo pri avtomobilih na plin v primeru trka v zadnji del avtomobila? Nekaj more biti na tem ker je z avtomobilom na plin prepovedano parkiranje v podzemnih parkirnih hišah.

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zdravo, mene pa samo zanima če kdo ve kako je z varnostjo pri avtomobilih na plin v primeru trka v zadnji del avtomobila? Nekaj more biti na tem ker je z avtomobilom na plin prepovedano parkiranje v podzemnih parkirnih hišah.

lp

Plin je težji od zraka...zdaj pa gruntaj.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Z dosti fižola, brokoli in zelja bi moralo peljati zelo zeleno in predvsem zelo napredno v primerjavi s Kremenčkovimi; ti so še poganjali z nogami.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če greš na ADAC-ovo stran in daš v iskanje autogas sicherheit boš videl kako so v astro karavan zabili kadetta, potem so jo pa še zakurili. Po ugotovitvah ADAC-ja in AUTO BILD-a je varnost pri plinu na višji ravni kot pri bencinu :worship: .

Lep pozdrav !

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Se opravičujem: adac , levo zgoraj okvirček "stichwortsuche", vpišeš "autogas crash" in go! .

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

preformansi so tam tam, zdaj k se 30kkm vozim na plin mi v bistvu slabse dela na bencin ker so injektorji zabiti pomojem..., pospeski so enaki koncna brzina tudi.

Je pa vse odvisno od sistema in nastavitev letega (moj je omega), izguba moci se cuti pr "frgazar" sistemu ali pa pri avtu k ima 100 ali manj konjev - pa se pri teh se z sodobnim sistemom ne pozna za vec kot 10%.

Glede na to kje taknkam ni neke bistvene razlike, je pa npr. hrvaski in ceski pilin kvalitetnejsi od nasega petrol/verovskova LPGja. Avto je kuril cca 2l vec oz. se je cutilo da v nizkih in srednjih obratih nima moci kadar smo "doma" natankali gospodinjski plin iz omrezja. Manj kalorij vec gasa na stopalki za enako voznji....

Poven prazen rezervar bi moralo it enako vsaj pri meni gre. To je tezava v sistemu pej nazaj da ti pogleda ventil ali pa naj preveri tlak na uparjalniku.

l.p. :blush:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!