xr800 Objavljeno Avgust 18, 2008 Deli Objavljeno Avgust 18, 2008 Zdravo ! je kdo kle al pa da kerga pozna ko je bil v tujski legiji. Bi bolj na PM. prosu če mi pišete. Adrenalinsko, nema tu šta..... :whistle: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Vanga Objavljeno Avgust 18, 2008 Deli Objavljeno Avgust 18, 2008 Zdravo ! je kdo kle al pa da kerga pozna ko je bil v tujski legiji. Bi bolj na PM. prosu če mi pišete. Bil v (P)tujski legiji 6 mescev, preživel. :krneki: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motofrik Objavljeno Februar 19, 2010 Deli Objavljeno Februar 19, 2010 No, ja -če pomislim, smo bili skoraj vsi do leta 1991 v tujski legiji... Kri nebeška, sem že takrat rekel ''če zapoka, se bom pa ja doma boril, ne pa spodaj na jugu nekje...'' Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Guest Brumer Objavljeno Februar 19, 2010 Deli Objavljeno Februar 19, 2010 No, ja -če pomislim, smo bili skoraj vsi do leta 1991 v tujski legiji... Kri nebeška, sem že takrat rekel ''če zapoka, se bom pa ja doma boril, ne pa spodaj na jugu nekje...'' Si imel pa res srečo,ko sem jaz na jugu (Vranje) 1967-tega leta služil niti pomislit nisem smel na dom,še Slovenski program na radiju nismo smeli poslušat, takoj so nas zmerjali " Švabe "!!! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tedybear Objavljeno Februar 19, 2010 Deli Objavljeno Februar 19, 2010 He he...v tvojem primeru kar upravičeno. Je vojaška obveščevalna že takrat vedela, da boš šel delat v Švico. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motofrik Objavljeno Februar 19, 2010 Deli Objavljeno Februar 19, 2010 (popravljeno) Ne, ne -napisal sem ''do leta 1991'', ko je še bila JNA. Sem bil 1985, december. Mostar- Čapljina-Mostar. Po osmih mesecih na dopust, vikenda nobenega. Pa eni oficirji so tudi mene klicali ''švaba''. Ampak jaz sem to vzel za kompliment. Kar se pa tiče slovenskega programa na TV ali radiu ..nula, zero. Smo vsak večer gledali drugi program dnevnika -ko je prišla vrsta na slovenski dnevnik, pa ''ajde, promjeni kanal -to nitko ne razumije''.. Popravljeno Februar 19, 2010. Popravil motofrik Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tedybear Objavljeno Februar 19, 2010 Deli Objavljeno Februar 19, 2010 Kar se pa tiče slovenskega programa na TV ali radiu ..nula, zero. Smo vsak večer gledali drugi program dnevnika -ko je prišla vrsta na slovenski dnevnik, pa ''ajde, promjeni kanal -to nitko ne razumije''.. Mal je bilo načrtno, malo pa iz nevednosti. Jaz sem bil v istem obdobju kot ti v ŠRO (tudi Hercegovina) in se spomnim par tipov, ki jim ni bilo jasno, da imamo drugačen jezik, da ne poslušamo Šabana Šauliča, da imamo neke čudne Avsenike, ki po Z Evropi prodajo na milijone plošč in kaset..... Mi je pa edino žal, da neslovenske TV hiše niso namenile niti minute smučanju. Pa pokojni Rok Petrovič je tisto zimo dobil 5 slalomov. dotem 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motofrik Objavljeno Februar 19, 2010 Deli Objavljeno Februar 19, 2010 Totalna blokada informacij. Šele, ko sem prišel domov, sem izvedel za Černobil. Hm, ena od stvari, ki jih mladina ''zamuja'' je tudi skupinsko kopanje, oziroma tuširanje. Prostor nekje 5x5 metrov, pa enih 30 tušev na stropu. Vsi nagi noter, čiča spusti vodo za deset sekund in zapre. Se namiliš, pa spusti vodo.. Tako trikrat. Je pa en Zoran bil vedno v kot obrnjen pri tuširanju. Sicer visok, ampak suh kot prekla. Klicali so ga Zoki piton. Ko se je enkrat obrnil, smo videli zakaj...Je imel pitona skoraj do kolena. :blink: :wacko: :blink: Mogoče neverjetno, ampak je bilo res. Za enega Slađana so govorili, da je topli, ker mu je vedno pri kopanju stal. No, potem je pa Sulejmaniju milo dol padlo... Tistega krika ne bom pozabil nikoli. Oba so odpeljali. Suljota na šivanje v stacionar,Slađana pa v arest. Pa nobenega nismo več videli. halls 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
moto rider Objavljeno Februar 20, 2010 Deli Objavljeno Februar 20, 2010 Iz JNA mi je ostala le ena nostalgija. - In to je: ODLIČEN PASULJ!! Vse drugo je bilo "Off Road"!! Aja, pa deleli nismo nič in se fajn 'meli. Kar pa tudi ni tako slabo... Zato nas je pa hudič pobral... :grim dotem 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
thumper Objavljeno Februar 20, 2010 Deli Objavljeno Februar 20, 2010 Iz JNA mi je ostala le ena nostalgija. - In to je: ODLIČEN PASULJ!! Vse drugo je bilo "Off Road"!! pri nas je bilo tudi veliko "Off road"... skoz so nas nekaj po terenu terali.. PASULJ! sploh pečen iz protvana... no ja , pa dvakrat v enem dnevi kugla pol metra mimo glave .... enkrat šalabajzerstvo predhodnika v transporterju ki ni "prekini - izprazni " pa se je na petelin obesil ko je ven hodil ( m-70 vpeta v strelno lino na zadnjih vratih bvp M-80), drugič pregreta cev pkt mitraljeza 7,62mm , pa se je metek sam vžgal zaradi vročine... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MoTo G_P Objavljeno Februar 20, 2010 Deli Objavljeno Februar 20, 2010 (popravljeno) Svaka čast fantje za tele prigode...Res sm se nasmeju, me je tok potegnila tema da sm šou brt celo temo, celo noč. Dost zgodb nm je pvoedu tud profesor za slovenščino, pa fotr je tud velik pvoedu, skratka usakič k poslušam uživam kake so ble to prigode. A tega v kasarni pa nikol niste dožvel da so ene ostre papuče metal k je biu čas za spanje? Al pa kako se reče tistmu izrazu k en vojak ni hotu bit z ostalimi vojaki pa so mu dal pol lekcijo naprimer, kukr mu v marincih dajo "code red", pa mu za tisto napako k je naredu eno zagodejo. :worship: A se reče čebovanje? Popravljeno Februar 20, 2010. Popravil MoTo G_P Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
soncy Objavljeno Februar 20, 2010 Deli Objavljeno Februar 20, 2010 bi uvedla nekaj podobnga kot je bla včas jugoslovanska vojska. nekaterim je pa le pomagala, da so mal odrasli. :naughty: sedaj pa imamo en kup razvajenih maminih sinčkov, ki komaj uspejo obrisati svoj nosek in že to imajo za samostojnost. Dadi in halls 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motofrik Objavljeno Februar 20, 2010 Deli Objavljeno Februar 20, 2010 So letele papuče po sobi, ja. Predvsem Mehotu zvečer v glavo, ko se je najedel pasulja... MoTo G_P 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sayo Objavljeno Februar 20, 2010 Deli Objavljeno Februar 20, 2010 BILEĆA ŠRO 1987-1988 junska klasa, vroče za pop., red da si moral še sam sebe pozdravljat, šele po 11 mesecih prvič domov :naughty: Tega ne pozabiš nikoli dotem 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motofrik Objavljeno Februar 20, 2010 Deli Objavljeno Februar 20, 2010 Nas je enkrat poručnik napizdil, ker ga nismo pozdravlajli po PS-u. Smo ga drugo jutro pričakali in se postavili in mu salutirali na vsakih deset metrov. Sredi poti nekje mu jo kapnilo, pa je pljunil ''marš, bando neodgojena...'' Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bajkr88 Objavljeno Februar 20, 2010 Deli Objavljeno Februar 20, 2010 ja če ste se pa tolk fajn imel kot pišete.. pol smo pa mi tamlad res prikrajšani .. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motofrik Objavljeno Februar 20, 2010 Deli Objavljeno Februar 20, 2010 ja če ste se pa tolk fajn imel kot pišete.. pol smo pa mi tamlad res prikrajšani .. Veš kako je... slabe stvari vsakdo rad pozabi. So bile tudi take stvari, o ja. Na primer tur, potem pa v vojaško ambulanto na pregled. Zdravilo: sedem injekcij penicilina. Ta velika porcija. Prvo mi je dal eden, ki je bil v civilstvu medicinski tehnik. Drugo pa en bizgec, ki je verjetno samo gledal kak film, kako se daje injekcija. Pičil v rit in na polno stisnil Sem se komaj privlekel do zgradbe in rekel kapetanu, da ''sam izlečen, sutra mogu na teren ako treba'' Samo k onemu čobanu v ordinacijo nikoli več. thumper in zverac 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bajkr88 Objavljeno Februar 20, 2010 Deli Objavljeno Februar 20, 2010 Veš kako je... slabe stvari vsakdo rad pozabi. So bile tudi take stvari, o ja. Na primer tur, potem pa v vojaško ambulanto na pregled. Zdravilo: sedem injekcij penicilina. Ta velika porcija. Prvo mi je dal eden, ki je bil v civilstvu medicinski tehnik. Drugo pa en bizgec, ki je verjetno samo gledal kak film, kako se daje injekcija. Pičil v rit in na polno stisnil hahaha cool :lol: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
thumper Objavljeno Februar 20, 2010 Deli Objavljeno Februar 20, 2010 bi uvedla nekaj podobnga kot je bla včas jugoslovanska vojska. nekaterim je pa le pomagala, da so mal odrasli. :naughty: sedaj pa imamo en kup razvajenih maminih sinčkov, ki komaj uspejo obrisati svoj nosek in že to imajo za samostojnost. tko bom rekel.. kolikor sem odrastel , toliko mi gre zdaj bolj na otročje ... za takrat je pa res pomagalo,ja.. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MoTo G_P Objavljeno Februar 20, 2010 Deli Objavljeno Februar 20, 2010 bi uvedla nekaj podobnga kot je bla včas jugoslovanska vojska. nekaterim je pa le pomagala, da so mal odrasli. :naughty: sedaj pa imamo en kup razvajenih maminih sinčkov, ki komaj uspejo obrisati svoj nosek in že to imajo za samostojnost. Veš mogoč, pa tud mamice kdaj ne pustijo glih odrastt svojim sinčkom, se bojijo da bi prekmal od doma pobegnu Pa pol neb mogle enga komanderat ampak sm že :topic: pardon bajkr88 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motofrik Objavljeno Februar 20, 2010 Deli Objavljeno Februar 20, 2010 Sem bil ene avgustovske noči požarni v avtoparku (pač kao paziš, da kdo kaj ne naredi tovornjakom..), Me pritisne srat. Zdaj pa -kam? Zadaj za kak kamion ne bi, te lahko kdo vidi.. Pa me prebliskne modra ideja -sem splezal zadaj na en tovornjak in lepo opravil zadevo. Drugega dne pa je vojska imela vežbe na poligonu in so se tja peljali s tovornjaki. No, če vemo kaj naredi avgustovska vročina, potem si lahko le mislimo, kako je bilo vojakom noter... Hvala bogu, jim ni kapnilo, kdo bi lahko bil.. thumper 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motofrik Objavljeno Februar 21, 2010 Deli Objavljeno Februar 21, 2010 (popravljeno) Poligon, malo po nalivu. Vaja ''pazi, avioni''. Veš da ko je bila komanda ''avioni s leve'', da smo se vrgli po tleh. Ampak ne ravno v kakšno lužo. Stari ves hripav, tako je kričal, da bi mi že zdavnaj bili mrtvi , če bi avioni res bili. Je še dodal, da tudi če je luža ''ima da zalegneš, pa makar bila bara vode''. No, ponovljena vaja. Korakamo po poligonu. Stari zakriči ''avioni s leđa'', mi takoj na tla. Ampak ne, Softić ne. On je stekel še par korakov naprej in kot ptica v največjo vodo. Tista ''mlaka'' je bila za demonstracijo ''kako tanki prođu preko močvare''. Meter globoka in polna razmočene zemlje. Jaz sem mislil, da bom počil od smeha, take grimase je delal poručnik. Softi je pa dobil drugo obleko. Onega zimskega sranja ne bi posušil v enem tednu. Sploh šinjela ne. Aja, šinjel... To je en tak zimski plašč, kot se ga da videti v starih partizanskih filmih. Kot neke vrste klobučevina, pozimi toplo, spomladi pa muka za nosit. Pa bognedaj da se napije vode. Popravljeno Februar 21, 2010. Popravil motofrik Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
thumper Objavljeno Februar 21, 2010 Deli Objavljeno Februar 21, 2010 Sploh šinjela ne. Aja, šinjel... To je en tak zimski plašč, kot se ga da videti v starih partizanskih filmih. Kot neke vrste klobučevina, pozimi toplo, spomladi pa muka za nosit. Pa bognedaj da se napije vode. ene 17 kil ko se je za silo odtekel.. kolikor je bil topel pozimi , enako se je vode napil... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Dadi Objavljeno Februar 21, 2010 Deli Objavljeno Februar 21, 2010 bi uvedla nekaj podobnga kot je bla včas jugoslovanska vojska. nekaterim je pa le pomagala, da so mal odrasli. :naughty: sedaj pa imamo en kup razvajenih maminih sinčkov, ki komaj uspejo obrisati svoj nosek in že to imajo za samostojnost. evo ti en plus od mene Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motofrik Objavljeno Februar 21, 2010 Deli Objavljeno Februar 21, 2010 Ja, včasih so rekli, da po vojski se vse spremeni. Res je, tja smo šli mulci, nazaj pa... malo so nas že naučili tega in onega. Se spomnim prvega dne, ko smo šli v skladišče, pa so nam dali obleko, opremo... Vse smo prinesli v šotorskem krilu. Potem pa nam pokazali eno tako malo omarico, okoli 50x50 cm in 70cm visoka, da zložimo noter.... Kako, za vraga, če je pa bilo opreme skoraj cel kubik. Zložiti, zložiti. Pa je bilo prostora dovolj in preveč. So mi pa že prvi dan maknili nekaj robe. No, na koncu, ko smo se razduževali je pa tako bilo robe dovolj in še ostalo je. Pač eden makne tebi, ti drugim. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se