Skoči na vsebino

Prigode iz vojske

D.J.

Priporočene objave

Leon, "septembarac '88", sošolec! Tale Motosvet pa res rula. Lani sva se srečala na "žegnanju" v Novi Štifti. Kje si bil pa letos (to je danes), aaa? To bo najmanj raport pri komandirju...

Transalp

-------------------------------------------------------

I started out with nothing, and I still have most of it left.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 5 mesecev pozneje...

temo vlečem iz naftalina kar tako, sigurno je še kakšen novejši član, ki bi rad podal par "ta slanih" iz časa služenja državi YU ali Si, TO ali SV,

pehota, artiljerija, podpora, tankisti...in supervod zalednih lenuhov

skratka bite that keyboard, man

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No, da se tud jaz pohvalim... Vojsko sluzil in odsluzil leta '96. Verjeli ali ne, v mornariskem odredu v Slovenski vojski! Usposabljal sem se za potapljaca (ker sem v civilu to pocel) ampak prepesacu in prelaufau in prestrelau pa ko kak specijalc:) Tisti, ki so strazili v Kolombanu, vejo, kako smo zgledal. Mam ravno ene fotke iz parade pred sabo: svetlo rjave hlace in srajca (ponavad hlace modre), bele pederske stumfke in rjave cevelce in modra kapa na silt (al pa baretka). Ko so ble pa kratke hlace in crtaste mornarske majcke v igri (poleti), so pa zahteval, da mamo bele stumfke potegnjene skor do kolena. Fetish! Saj je blo mal pateticno ampak, ce mi kdo rece, da so ble to pocitnice, ne ve o cem govori. Na enega poveljnika trije do stirje mornarji. Mel so nas na povodcu ko pse. Kondicijski so zgledal npr. tako: sredi zime smo sli v dveh skupinah laufat v gojzerjih do Ankarana s hlodi na rami in potem v morje mal z njimi laufat pa se namocit! Pol pa lepo spucat vse pa na postroj, he, he... V glavnem, ni blo prostega casa, blo je lahko samo malo vec casa za spucat bajto in uredit vrticke! Strelau z vsem, od pistole do snajperja. Zaduzili smo kimono in se mal 'usposabljali' v enem izolskem klubu. Pa se pa jos, v glavnem, jaz sem car:) Saj vojska, taka kot je, je bullshit ampak bla je pa zame to, kar sem hotel od vojske: dobri frendi, nekateri za vse zivljenje in veliko zajebancije ter izkusenj.

LP

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja kaj cmo jst nism bil nic druzga k RKBO . Nebi nobenmu prvošču blato ,gasmaske itd itd

Glede zajebancij pa tako , koker si jih nardis take bos pac mel :twisted: mi smo mel vsak dan kej pestrega kot je kocka pa kak zabrit vojak mogoce NaCl + H2O v cevi poske in se bi se lahko nastevalo o tem pa raj kdaj drugič.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Samo toliko da naštepam še en post: ko sem služil naši bivši skupni domovini, sem poleg legendarnega odkritja cisterne namahal še precej straže. Pretežno v štabu. V grenkem obupu sem se zabaval tako, da sem dneve do konca preračunaval v dvojiški sistem. Jaz ANTIMATEMATIK :!: :!: in potem so se oficirji čudili, kaj pomenijo tiste enke in nule na zidu & kateri kreten jih je napissal. No, kreten sem bil jaz. Če sem se pa česa naučil v JNA, sem se naučil čakati. In to znam dobro tudi danes.

PEPE

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če sem se pa česa naučil v JNA, sem se naučil čakati. In to znam dobro tudi danes.

PEPE

Ja, tudi jaz se velikokrat spomnim tiste, da vojska čeka, da bi posle žurila, i žuri, da bi posle čekala :wink: :lol: 8)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

10. generacija SV

1. faza Sl. Bistrica - pehota (hvatac krivina)

2. faza Celje - bolnicar v ekipi netrzajnega topa (tekac z nosili torbico in pistolo od grma do grma)

Moto v vojski: Ne trudi se bit hiter, ker bos dobil novo nalogo.

Vcasih so tudi rekli: CILJ TEME, DA PROĐE VREME.

Vojsko zapustil 1 mesec pred koncem roka. Oznaka - trajno nesposoben.

Nisem razvrscen v rezervi in ne vem kako zgledajo orozne vaje :D

Voljno!

FLAYO

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No, da se tud jaz pohvalim... Vojsko sluzil in odsluzil leta '96. Verjeli ali ne, v mornariskem odredu v Slovenski vojski! Usposabljal sem se za potapljaca (ker sem v civilu to pocel) ampak prepesacu in prelaufau in prestrelau pa ko kak specijalc:) Tisti, ki so strazili v Kolombanu, vejo, kako smo zgledal

da, gospod, razumem, gospod, he he :D

na srečo je moj nočni termin straže segal od 0.00 do 2.00 zjutri, takrat ko res vsi spijo, tako da sem, ne sicer mirno, ampak pokrit z "bosancem" ležu v stražarski koči, enkrat sem se pa celo pod pinzgauerja zavleku-bolj zihr

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

10. generacija SV

1. faza Sl. Bistrica - pehota (hvatac krivina)

2. faza Celje - bolnicar v ekipi netrzajnega topa (tekac z nosili torbico in pistolo od grma do grma)

Moto v vojski: Ne trudi se bit hiter, ker bos dobil novo nalogo.

Vcasih so tudi rekli: CILJ TEME, DA PROĐE VREME.

Vojsko zapustil 1 mesec pred koncem roka. Oznaka - trajno nesposoben.

Nisem razvrscen v rezervi in ne vem kako zgledajo orozne vaje :D

Voljno!

FLAYO

Flayo-najboljše so bile orožne vaje....in potem manevri v katerih smo rdeči vedno premagali modre....

Flaya za Maršala !

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Flayo-najboljše so bile orožne vaje....in potem manevri v katerih smo rdeči vedno premagali modre....

Flaya za Maršala !

Mi je pa fotr govoril kako je na oroznih, ko je se bil v rezervi...

Vsakic so osvojili en hrib v okolici LJ :D Ce ga ni blo cel teden se je nazaj vrnil za 5 kg tezji... pasulj je zakon ;)

FLAYO

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kičevo,Štip,Ohrid ,77-78leta, kaplar, kurz za graničarje, fazan 15 mesecev mastika je pa zakon. :lol:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jst sem pa hodila 3 mesce v Šentvid pa 3 mesce v Vrhniko gor na hrib.

Ma na obisk in to skor vsak dan.In doživela enega od boljših orgazmov na wc,to je pa tud edina stvar ki mi je bila ušeč od te trapaste vojske.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

In doživela enega od boljših orgazmov na wc,to je pa tud edina stvar ki mi je bila ušeč od te trapaste vojske.

Pa si hodila enemu al večim :twisted: ?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

98' Kranj Gorska brigada...

straža vsepovsod, na nekaj mestih bojna municija z 'barbiko'... Menjava straže 2uri(2h straža, 2h spanje, 2h pripravljenost) mal zjebe bioritem...

Parkrat so strelal :twisted: , ...

Straža, teren, je bl še najbolj užiten del vojske... so nas vozil tud s helihopterji okol...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jst sem pa hodila 3 mesce v Šentvid pa 3 mesce v Vrhniko gor na hrib.

Ma na obisk in to skor vsak dan.In doživela enega od boljših orgazmov na wc,to je pa tud edina stvar ki mi je bila ušeč od te trapaste vojske.

Ja,glede orgazma ...da ga nisi samo simulirala...in po kateri lestvici meriš orgazme ? Rihterjevi,Cancalijevi,Boforjevi ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Bom še jaz povedal kje sem bil, 6.mesecev v VRŠAC potem pa KIKINDA in marš na romunsko mejo bogu iza nogu.

na meji si pa itak takoj dobil orgazem samo da si žensko videl.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 6 mesecev pozneje...

ker vidim, da lahko marsikaj povem na izbrano temo naj začnem s sledečo zgodbo (1. od 100 +1 ) - ideja iz teme: splošno, obvestilo ministrstva za obrambo

militaristi so mi bili vedno do skrajnosti zoprni - totalni bebci in kreteni... in ko se nisem mogel izogniti vpoklicu sem se odločil za svoj fight:

sam proti vsem

pozna jesen v Somborju

temperature že dva tedna pod ničlo

"obuka"

polnočna straža

megla

mrz k ps

pod srajco in v 2 števili prevelikih čevljih stari časopisi in stripi

da si vsaj imel občutek da ni tako hudo mraz,

ker "po propisu" še nismo dobili bund iz ovčje kože

zeeebeee

iz megle zaslišim šumenje korakov po visoki suhi travi - aha oficir prihaja v kontrolo - zadaaj je moj trenutek, si mislim, zdaj bom kurbi naredil točno to kar me je učil

skrijem se za hišico

oficir, se prikaže iz megle..

mene pa nikjer, hodi okoli in me išče

ko mi obrne hrbet.. "zdaj" me prešine

skočim mu za hrbet in (glas imam, da si ga želi vsak general) in se zaderem kolikor so mi duša, srce in pljuča dala:

"STOOOOOJ"

butelj je zmrznil - nisem gotov, da mi ni ušlo v hlače

ko sem zahteval geslo je rabil nekaj časa, da se je spomnil

pa še ni konec, še sem ga..

še vedno se je tresel od groze, ko me je pohvalil

"Tako treba vojniče.. Inače kako.. Prvi put na straži?"

"Zima mi je.. druže.. kada čemo dobiti kožne bunde?"

"Nije još minusdest stepeni - po propisu vojniče.. a sada mi kaži gde je sledeče stražarsko mesto.."

hohoohooo, sem si mislil, od strahu in megle je zgubil orientacijo,

zdej boš pa videl kurba kaj so "propisi"

"Vi samo idite u ovome pravcu"

in pokazal sem mu sem mu potko, ki je vodila STRAN od sledečega stražarskega mesta

potka je vodila na vadbišče z izkopanimi strelskimi jarki

jeseni je bilo hudo deževje in jarki polni na vrhu zmrznjene vode

nekaj časa sem slišal:

šššš ššš ššš - korake po travi, potem pa

buč - kletvic ne bom pisal - je brez veze

fantje so mi povedali da je

prišel v stražarnico v do prsi

ZMRZNJENI OBLEKI

naslednjo noč smo že dobili dolge plašče iz ovčjega krzna

in na straži nam je bilo toplo...

megla pa ni popustila

B)

Popravljeno . Popravil 1
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

teh zgodb je še pa še

če hočeš človeka kaj naučiti

si od govorenja zapomni 10%

ko ga pa pahneš v situacijo

pa odnese 100% izkušnjo za vse življenje

zato da ne bi kdo pomislil, da sem

maščevalen

ljudi je treba ..ebat, da sami seb gole dajejo

le tko se fuzbala naučijo

B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

1 za generala!!!!!! :D  :D  :D  :D  B)

saj so mi dali čine

B)

pol jm je blo pa žou

kje na orožnih cel vod

zginu neznano kam

:D

pa so mi dal četo (100 ldi)

je blo pa še huj

k je bla četa prisotna sam punoč u postlah

3 noči - pudneu ns pa nben ni najdu

:D :D :D :D :D :D

Popravljeno . Popravil 1
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!