Skoči na vsebino

KTM Duke vs. Husqvarna SM 610

Priporočene objave

Objavljeno
Slišal sem, da imajo starejše Husqvarne(SM 610 l.99-01) probleme z vžiganjem?

Kakšne?

Mogoče pa ne vžgejo? :kva2:

No ja, moja je bla 99 pa je vžigalo ko metek

Objavljeno (popravljeno)
Kakšne?

Na sistemu za zagon (štarter ter prenos do gredi) je bila manjša konstrukcijska pomanjkljivost, katero pa smo na našem servisu uspešno odpravljali. Verjetno pa se niso vse Husqvarne zvrstile pri nas in zato na žalost nismo mogli pomagati vsem.

Zadeva je pri novem modelu konstrukcijsko dovršena in s tem zgodba o vžiganju končana...

Z zamenjavo vplinjača Dellorto za Keihin, pa se je rešil tudi problem z nenehnim puščanjem goriva iz vplinjača... :grim

Popravljeno . Popravil gidl
Objavljeno
In koliko stane,da se to popravi?

lp

Te napake smo v naslednjih dveh letih (99-00, največ je bilo modelov letnika 98) odpravljali brezplačno, sedaj pa je odvisno od tega koliko so se poškodovali ostali pogonski deli.

Če je to samo drseča sklopka zaganjača, potem so stroški minimalni (cca 10.000), seveda pa je nesmilselno napovedovat stroške popravila dokler se ne ugotovi dejansko stanje.

Objavljeno
... največ je bilo modelov letnika 98 ...

:OK: :OK: Men je kresnla u prvo - mrzla al pa vroča ... :yea2: :yea2:

Objavljeno (popravljeno)

lep...se pa ta motor res težko primerja z Sm610s...ta je bolj dirkalni

Popravljeno . Popravil gidl
Objavljeno

Gidl še eno vprašanje, kaj ti meniš o Husabergih??Zdijo se mi zelo zanimivi, pa ne poznam nobenega , ki bi ga imel.Bral že vse sorte stvari, pa povsod piše drugače.Malo razjasni stvar če lahko, glede na to, da jih delajo isti ljudje kot so včasih husqvarno.

Naj samo pripomnem da italijani na forumu zelo hvalijo model fs 650 e da je izredno v redu motor.Lahek čeprav ima realnih 120 kg in ne deklariranih 112,nov model naj bi imel okoli 62 KM.Za ta motor se da dobit akrapoviča ki ti doda še dodatnih 3-5 KM.Da se da dobit kit ki poveča prosornino na 750 cc, moč motorja se poveča na 78 KM.

Link do kita:

http://cgi.ebay.it/Husaberg-750cc-Big-bore...1QQcmdZViewItem

Drugače italijani pravijo da gre za stabilen (da se ne kvari pogosto) motor, ki pa ga je potrebno redno negovati. Menjava olja vsakih 1000 km,vsakih 1400 km nastavitve valvol in filter,vsakih 9000 km pregledat bat in uplinjač. Drugače servis je v stari gorici v Italiji, to je 2 km od Nove Gorice. Kar se pa tiče v Sloveniji pa je uvoznik podjetne ski&sea v okolici Celja ,od letos pa so odprli še poslovalnico v Lj.Kako je z dobavljivostjo rezervnih delov pa nimam pojma. Je pa to trenutno najmočnejši homologiran supermoto ,če se ne motim.Žal je homologiran samo za enega. Pa še ena novica za leto 2007 naj bi ktm prenovil lc4 motorje,ki naj bi bli lažji od predhodnih. Tako se vsaj šušlja na ultramotard forumu v Italiji.

Objavljeno

V Avtomagazinu sem si prebral test in me je husqvarna kart navdušila. Zanima me samo koliko so: agregat,vozne sposobnosti itd. te nove husqvarne podobne sm610 starejših letnikov?

Objavljeno
V Avtomagazinu sem si prebral test in me je husqvarna kart navdušila. Zanima me samo koliko so: agregat,vozne sposobnosti itd. te nove husqvarne podobne sm610 starejših letnikov?

A lahko prlimaš test tukej gor - avtomagazina se pr nas nikjer več ne dobi ...

Objavljeno
A lahko prlimaš test tukej gor - avtomagazina se pr nas nikjer več ne dobi ...

pr enem kolegu sem bral to, tko da nc ne oblubm da ga bom lahko skeneru.

lp

Objavljeno

evo tkole je blo:

1.husqvarna SM 610

2.KTM 640 LC4 Supermoto

3.Yamaha XT 660 X

4.Aprilia Pegaso Strada 650

5.Honda FMX 650

6.Suzuki DR-Z 400 SM

husa ma trd sedež,drgač BP,KTM preveč trese,yamaha je udobna in uporabna ampak premehka,aprilia lepa ampak ma trd menjalnik pa prenizek sedež,honda je poceni,uporabna ampak prešvoh,suzuki pa zlo okreten ampak premehak in ma moč pri previsokih obratih

evo,vse veste :)

Objavljeno

Tudi jaz sem prebral test in piše, da je KTM tesno za Husqvarno :P No moramo pa upoštevat tudi to, da je tale husqvarna nova zadeva, ktm pa že kar nekaj let vztraja pri enaki zasnovi agregata, če spregledamo tisto High flow modifikacijo leta 2003, ki je pa itak bolj lari fari :) Menda se v bližnji prihodnosti obeta nekaj novega okoli LC4.

In drugo, tale test je meni malo mimo, predvsem z izbiro motociklov.Husqvarna razen KTM-a, v tem testu sploh nima konkurence, pa še tukaj bi moral biti SM 625 namesto 640, ki je bolj konkurenca TE 610e ali pa LT 610e.Vsi ostali spadajo v povsem drugo ligo in jih je škoda primerjat s takima motocikloma, ker so poraženi že v štartu.Seveda poraženi, če gledamo izključno v športno /dirkaškem smislu, zgodba se obrne če se gre za udobje, miren izlet s sopotnico, zanesljivostjo agregata itd.

Just my opinion :)

Objavljeno

So drgac od huse supermoti dobri in zaneslivi motorji??? Jest sm slisu prevec stvari cez crosse in nism ravn oprimisticen glede SM. Zanima me ce se motorji velik kvarjo in njihova moc v primerjavi z ostalimi proizvajalci (predvsem KTM) ?

Objavljeno

SM 610 je močnejša od KTM-a,o kvarljivosti za zadne par let nism nč slišal,pomoje štima

jap,husa je ornk konkurenca ratala! :) ktm-u,seveda :D

Objavljeno

KTM je svoje LC4 modele predolgo pustil nespremenjene oz. so bili popravki samo kozmetični. Očitno so pozabili, da je LC4 proslavil KTM in mu naredil image kot ga ima.

Objavljeno (popravljeno)
So drgac od huse supermoti dobri in zaneslivi motorji??? Jest sm slisu prevec stvari cez crosse in nism ravn oprimisticen glede SM. Zanima me ce se motorji velik kvarjo in njihova moc v primerjavi z ostalimi proizvajalci (predvsem KTM) ?

jst ms slišu, da so Huskqkvarrne najbolj močne in najboljše v Ljubljanski kotlini :P nekdo, ki jo je testiru za eno naslednjo motoristično revijo, pa mi je govoril tudi, da so pač zlo hudo navite za tak motor in da so mal šrotasto skp narjene ... ampak spet na tretjem koncu sem pa bral, da so ful dobr kompromis med res športnim in še uporabnim supermotardom...

No, sej zdaj bodo baje japončki začel tele sportne&uporabne supermote delat, pa bo baje vse naenkrat drgač, kot je blo zdej ... to sm pa spet na četrtem koncu slišal.

O dejstvih pa nimam pojma :P

Popravljeno . Popravil SymRu
Objavljeno

razveseli nas in svoje trditve podkrepi s fakti :)

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

ko je že "potovalni SM" - baje se za tole dobijo celo nosilci za kufre

• 8 mesecev pozneje...
Objavljeno

Gidl,

mene pa zanima kolikšna je cena Husqvarne sm610s in ali se je da zablokirati na 25 kw?

Hvala

lp Black_Rider

Objavljeno (popravljeno)

Sej se jo da že kupit novo z 25kw. Imaš 2 verziji, ena je ta do 25kw, druga je pa odprta. Aja, cena je pa okol 1.950.000

Popravljeno . Popravil Unikat
Objavljeno

Hvala. Pol je kr 90 k dražja od podobnih KTM-ov (smc ali lc4, ki so 1.860.000). Škoda, k mi je bolj všeč.

So morda pri akrapoviču že razvili kakšen hud izpuh? Originalen je lep, akrapovič pa bi še dal zvok in moč :yes:

Objavljeno

Za vse ki vas zanima svet supermota vam priporočam tole stran, jaz jo berem že 2 leti in sem na tekočem.Res superstran. Dobiš vse kar te zanima. V letu 2007 mislim zamenjat motor in sigurno bo supermoto.Zaenkrat imam v mislih husqvarno sm 610 bomo pa vidli kaj bo naredil ktm za sezono 2007. Zaenkrat je znano o ktmju samo offroad in cross program.

http://www.ultramotard.com/bb/ftopic74186.php

http://www.ktmimages.com/

Zaenkrat se ve da bo stari lc4 zamenjal novi z imenom sc4. Motor bo imel 690cc govori se o 65-70 KM kar bo sigurno najmočnejši do sedaj glede enocilindrašev. Uplinjača več ne bo. Do zdej je bil husabergov agregat najmočnejši 650cc cca 60 KM. Govorimo o serijskih motociklih. Slike novega duka z sc4 motorjem dobite tukaj.Eno je sigurno novega ktm-ja bo treba se posebej voziti z glavo.

http://www.ultramotard.com/bb/setopic_73678-2007.php

Par fotoshopov je kako najbi zgledal ktm supermoto dirkalni motor 2007

http://www.ultramotard.com/bb/setopic_73678-2007.php

Uglavnem glede supermoto programa za ktm najbi v roku 1 meseca bilo vse znano.

Če bi pa kdo informacije glede husqvarne 610 pa dobite vse tukaj v članku ki obsega 300 stani!!!

http://www.ultramotard.com/bb/ftopic47193.php

Kar se tiče supermotov katerim je servisni interval nekje na 5000 km se pa v italiji nedvomno proda največ husqvarn 610 in ktmjev smc 625. Po ugotovitvah iz zgoraj omenjenega foruma. Smc 660 bi se več če bi imel električni zaganjač. Tudi suzuki drz 400sm se ne heca s prodajo. Čudno da Slovenci najbolj posegamo po ktm-mu ,husqvarno malo zanemarjamo čeprav dobimo z nakupom motocilka 2 leti garancije. To je moje mnenje upam da nisem koga užalil s strani husqvarne. Morem pa pohvalit na sejmu v celju sem se pogovarjam z enim prodajalcem husqvarn iz gilmotorporta imena ne bom povedal in se je res zavzel zame in mi povedal kar nekaj koristnih informacij glede husqvarn. Žal tega ne morem reči za prodajalce ktm-ma v Kopru.Pač moje iskušnje.

Objavljeno

Hvala. Pol je kr 90 k dražja od podobnih KTM-ov (smc ali lc4, ki so 1.860.000). Škoda, k mi je bolj všeč.

So morda pri akrapoviču že razvili kakšen hud izpuh? Originalen je lep, akrapovič pa bi še dal zvok in moč :yes:

Arapovic je naredil izpuh samo za sm 450 in 510, za 610 je meni osebno najlepši kompet od arrow cena je tudi sprejemljiva cca 500 eurov v Italiji. Drugače imaš še ene 3 firme leovinci,gpr in še eden je samo se trenutno ne spomnem.Sej nima veze ker itak sta najboljša arrow in leovinci potem so se najdli eni ki so predelali izpuh od yoshimure in devil da paše na 610. Skratka izpuh se splača zamenjat še posebej zadnji del.Pri zamenjavi izpuha ne pozabite povečat glavno dizo. Meni je najleši arrow slike dobite tukaj

http://www.ultramotard.com/bb/ftopic47193-0-asc-4440.php

Tukaj je natančno opisana predelava motorja katerega meni je najbolj všeč in katerega zaenkrat imam v mislih kupiti in tako predelati.

http://www.ultramotard.com/bb/ftopic66538-0.php

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!