Skoči na vsebino

Grd incident na koncertu Iron Maiden


bassko

Priporočene objave

Skupino so med nastopom na Ozzfestu obmetavali s predmeti in jo pljuvali. Za vse skupaj je kriva Sharon Osbourne.

Nedeljski koncert v San Bernardinu, Kalifornija, je bil največji v okviru turneje Ozzfest. Med nastopom Iron Maiden pa so se zgodile nezaslišane stvari. Peščica dobro organiziranih fanov, in kar je še bolj sramotno, tudi glasbenikov, je s steklenicami in trdimi predmeti začela obmetavati Iron Maiden med njihovim nastopom. Redarji niso reagirali. Morda še huje pa je bilo to, da so skupini, navadno v ključnih trenutkih nastopa, odklopili elektriko, ali jim povsem uničili zvok. Iron Maiden so kljub vsemu svoj program odigrali do konca. Pevec Bruce Dickinson je med skladbo Trooper šel celo na najbolj izpostavljen del odra, kar sicer med to skladbo nikoli ne naredi, in je med točo predmetov razvil angleško zastavo. Po koncertu je skupina odpovedala nadaljnje nastope na Ozzfestu. Namesto nje bodo nastopili Velvet Revolver. Sharon pa je takoj po nastopu Iron Maiden prišla na oder, kjer je imela zelo sočen, kletvic poln govor na račun Dickinsona.

Vse skupaj se je začelo dan prej, ko je Sharon Osbourne, organizatorka festivala in žena Ozzyja, na spletni strani festivala objavila, da Bruce Dickinson nenehno ruši duh festivala in da nenehno opravlja druge bende. Prav tako je med drugim tudi zapisala, da Dickinson ni pokazal niti najmanjšega spoštovanja do njenega moža. Nadalje je še "pojasnila", da se je Steve Harris, šef Iron Maiden, prišel osebno opravičit Ozzyju in da mu je rekel, da se skupina sramuje svojega pevca.

Iron Maiden, ki za vsa zvočna in druga miniranja sicer niso bili krivi (imeli naj bi katastrofalen zvok), na njene izjave neposredno niso odgovorili, razen tega, da Sharon ne gre jemati resno. Iron Maiden pa so se nemudoma opravičili vsem svojim oboževalcem in prisotnim na koncertu ter se jim zahvalili za podporo.

Nekaj kasneje pa je dolgoletni menedžer skupine Ron Smallwood na uradni spletni strani Iron Maiden objavil daljše pojasnilo, v katerem je med drugim zapisal, da česa tako ogabnega in neprofesionalnega še ni doživel v svoji 30 let dolgi profesionalni karieri. Poudaril je, da je bil napad na skupino organiziran in dobro premišljen. Opozoril je tudi, da je takšno početje strahopetno in kriminalno dejanje, kot tudi, da točno ve, kdo so bili napadalci, ki pa jih ni hotel imenovati. Med vrsticami pa lahko razberete, da je vse posneto, in da po spletu že krožijo filmi o tem napadu.

Ne glede na to, kdo je krivec nastalega spora, pa je dejstvo, da je omalovaževanje truda in dela kateregakoli benda na tak način gnusno dejanje. Nenazadnje se je vse skupaj odvijalo pred množico fanov, ki so prišli uživat na festival ter poslušat glasbo. Povrh vsega so za to plačali baje zelo drage vstopnice. Organizator (kot izvršilna in "edina") oblast na festivalu pa ima za komunikacijo in reševanje problemov vsaj tisoč drugih in boljših načinov, kot je bil ta. Grd incident pa vsekakor ni nič kaj dobra popotnica za naslednji Ozzfest in pa predvsem za Sahron Osbourne.

Vir: siol.net

Popravljeno . Popravil bassko
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

sem cakal koliko potrebujejo taksne novice, da se prebijejo v vesoljno slovenijo........ now I know. :)

sj na siolu je bla že pred 3 dnevi ;) zdej je na motosvetu ...

tazadnj kmet v sloveniji jo bo pa čez ka ktedn dubu ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kaj ste to novico pobrali, iz naftalina? :P

Pozdrav od Roberta

P.S.: Ja, niso lepe, da prideš poslušat določeno skupino, zanjo plačaš drage vstopnice, potem pa taka pizdarija. Jaz osebno na njihov festival ne bi šel nikoli več, pa tudi, če mi vrnejo del denarja .) Sharon Osbourne, pa mi gre že tako na kur.. :P

Popravljeno . Popravil Robert
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!