Skoči na vsebino

Kaj se da videt v Vašem kraju?

Špilferderber

Priporočene objave

Od table do table Ptuj ni placa, kamor bi se postavil, pa da ne bi mel v radiju 50m vsaj ene gostilne. In Ptuj, čeprav provincialno, ni tako hudo malo mesto --> 180 end kaunting. :OK:

Če hočeš na Ptuju met zanesljiv biznis, maš tri izbire: frizeraj, cvetličarna in pa seveda gostilna. Če pri katerikoli izmed teh tako zajebeš, da moraš establišment zapret, si pa res uber idiot in nesposobnjakovič. :grim

Popravljeno . Popravil pirrulz
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pa hodte iz rid u logatc na kavo, ne pa u postojno :rolleyes:

:devil: Lahko pa tudi v Postojno :P

Torej ne bom rekla da sodi Postojna med najlepše kraje v Sloveniji in če sm iskrena mi ni neki ultra ful všeč :ninja:, ampak če se že gremo vodiče pa začnem lahko z enim najbolj priljubljenimi in razvpitimi zbirališči motoristov v Sloveniji - ridami - ki so nedaleč od Postojne. Lahko si ogledate tudi Postojnsko jamo in kompleks okrog nje, ki je zelo lep (mogoče malo potreben popestritve in obnove - mogoče le za nas domačine, ki smo ga že zelo navajeni takega kot je - v upanju, da bo OMV (al Istrabenz :?) kmalu kaj naredil v tej smeri). Vsekakor mi je tam všeč tako pozimi, ko se zasneženo sprehajališče ob reki Pivki prelevi v košček zimske idile, prav tako mi je zelo všeč jeseni, ko se lahko oko sprošča ob tisočerih odtenkih jesenskega listja, všeč mi je tudi spomladi, ko je vse tako lepo zeleno in cveti in pa seveda tudi poleti (ko je še najugodneje za motoriste), ko se obiskovalci grejo lahko tudi ohladiti v Postojnsko jamo, kjer je konstantnih 8 stopinj - oz. tudi če se odločite, da si ne boste ogledali stalaktitov, stalagmitov, stebrov, zaves, lepe jame, človeške ribice itd., vas osveži že, če naredite par korakov proti vhodu, do ograje in si spotoma preberete pdatke zapisane na tablah, ki vam bodo razsvetlile nekaj malenkosti o Postojnski jami. Ob vhodu postojnske jame pa je tudi dvorec, v katerem se vrstijo raznorazne prireditve, je pa noter tudi restavracija, o kateri vam nažalost ne znam kaj dosti povedati...

Hm... da ne omenjam pač kioskov in trgovinic s spominčki, fast food restavracijo itd., ki se vrstijo na potki do postojnske jame, od lani (ali mogoče že predlani :?) pa je pred vhodom v postojnsko jamo tudi sladoledni vrt (seveda samo poleti), kjer se lahko osvežite s sladoledom in uživate v popoldnevu.. :)

(Hotel je baje v prenovi - ali na prenovo še čaka, do takrat vam ne priporočam spanje v njem, ker je starejši od mene in mislim da še ni bil prenovljen v tem času; nekoč je kompleks vseboval tudi bazen, fitnes in dance club, kar pa ne deluje več. Nekako je vse skupaj propadlo z vojno, ko se je število tujih obiskovalcev drastično (ampak zares drastično) zmanjšalo, zdaj pa se počasi vračajo nazaj in Postojnčani upamo, da bo vlagatelj kmalu naredil iz kompleksa vsaj tisto kar je nekoč bil, če ne še kaj boljšega).

Ko postanete lačni se lahko odpravite v restavracijo Jadran, ki se nahaja v centru Postojne (težko zgrešiti center v tako malem kraju :P :)) Sicer je res, da vam ne znam o njej spet nič povedati - sklepam da tja in v restavracijo Kras (ki se nahaja čez cesto), zahajajo le turisti. Vem pa, da v restavraciji Kras NE SMETE naročiti pice, ker je naravnost obupna!!

Mi, domačini, smo bolj razpeti med Pizzerijo Čuk, ki se nahaja v športnem parku (meni osebno bolj pri srcu, za direkcije vprašajte ko boste v postojni :P) :), ki ponuja kosila, pice, testenine, hamburgerje, zrezke, sladice, sadne kupe itd... in med Pizzerijo Minutka (nahaja se ob glavni cesti par sto metrov višje od centra v smeri proti ridam), ki ponuja pice in balkanske jedi (toliko vem jaz, lahko še kdo kaj dopiše), torej čevapvčiči, ražnjiči ipd.).

Opazila sem tudi nek bel šotor, ki stoji zadnjih par mesecev v centru in kazi podobo Postojne, baje naj bi šlo za špageterijo. Ker je zadeva nova nisem slišala še nobenih komentarjev, verjetno pa jih iz prve roke tudi nikoli ne bom imela, ker bi najraje župana po gobcu, da sploh dovoli takšne posege v že tako mali in bolj ko ne ubogi center :angry:

Kar se tiče barov v Postojni... smo bolj ubogi :krneki: Vsaj po mojem mnenju.. Obstaja Boem, ki se nahaja nasproti Minutke, gre za manjši barček s prijetnim ambientom.. Potem je v centru in po ulici skozi centrov nekaj različnih barčkov.. pivnica (ali Lloyd Pub) malo ven iz centra - proti kremenci - z zanimivim ambientom - pač pub.. Nad njim bar Tandem (ki meni osebno izgleda bolj kot kaka menza :krneki: ampak ok.. je pa res da ima poleti zunaj stole (eden redkih - poleg Lloyda in sladolednega vrta in še nekaj par ostalih stolčkov)..

Torej sedaj ko ste se najedli in napili in ogledali postojnsko jamo, greste lahko trimčkat na trim stezo na Sovič :krneki: :lol: Lahko pa se z motorjem/avtom odpravite na Kočo Mladiko, saj je gor zelo lepa razgledna točka, kjer lahko vidite celo Postojno. Če ste z avtom in zavijete s poti, je hribček znan tudi po drugih aktivnostih :krneki: :whistle: Ponoči seveda.. Lahko pa tudi podnevi, če se ne bojite radovednih mimoidočih, ki uživajo v sprehodu po gozdnih potkah :P :lol:

Če vam še vedno ostaja čas in ne veste kam z njim, se lahko odpravite v ogled še Predjamskega gradu (mislim, da vsi veste kako izgleda in vas veliko tudi pozna zgodbo o Erazmu Predjamskemu, ki je bil ustreljen med opravljanjem male oz. velike (nisem sigurna) potrebe, na WCju torej), blizu je tudi Rakov Škocjan, znan po prirejanju piknikov in sproščanju v naravi, da ne pozabim na Pivko jamo, kjer je kamp in lep naravni okoliš, in... hm... mislim da se moje vedenje o okolici tukaj zaključi - ali je pa ura taka, da se ne morem več ničesar spomniti :P :)

Je pa omembe vredno, da je Postojna kraj, skozi katerega vas gre ogromno, ko se odpravljate proti hrvaškemu morju, ali primorski. In če že se ne ustavite za ogled vsega tega, lahko posedete v baru na Istrabenzu (ki ga ne morete zgrešiti, nahaja se na glavni cesti, za interšparom), kjer se tudi da videti ogromno motoristov, ki se ustavi da napolni svoje konjičke, mogoče tudi trebuščke in nabere energijo za nadaljno pot :)

Vsekakor je Postojna, oz. njena okolica, pravo mesto za ljubitelje narave, če se že na področju barov ne more ravno izkazati.. :P

Huh.. sem se pa razpisala.. :blush:

Mogoče se kaj vidimo v Postojni! :)

lp ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 1 mesec pozneje...

Pri nas pa mamo een kup kmečkih turizmov,kjer postrežejo dobro jedačo in pijačo, kup kleti,kjer se da poskusit vino, veliko hribov in ravnine.. pa par gostilen sem pozabila. Pa seveda veliko dobrih cest in ovinkov.

pa lep krajinski park: Račke ribnike, kjer najdete nekaj zelo redkih vrst ptic.

http://www.race-fram.si/povezave/izpis_pov...25&pov_id=10920

http://www.race-fram.si

LP

:)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Divača

Divača je gručasto naselje in pomembno železniško vozlišče. Leži ob dvotirni železniški progi Ljubljana - Sežana in Ljubljana - Koper ter ob cesti Ljubljana - Koper in Ljubljana - Sežana.

Na severovzhodni strani se vleče dolgi hrbet hriba Vremščica (1027 m), na severu je Čebulovica (642 m), na zahodu pa jo obdajata hriba Gabričje (521 m) ter Kožlek (517 m).

Po 2. svetovni vojni je bilo zgrajeno nekaj stanovanjskih blokov in zadružni dom z dvorano.

Največja divaška zanimivost je Škrateljnova hiša iz 17. stoletja, ki ima pokrit hodnik, streho iz kamnitih škrl ter leseno stropovje. V bližini železniške postaje so delno ohranjeni nasadi božjega drevesa (Ailanthus glandulosa). Z njegovimi listi so v 19. stoletju hranili sviloprejke.

V bližnji okolici sta 600 m dolga in 120 m široka Divaška jama ter manjša Kačna jama.

Imamo tudi športno letališče ki je eno starejših v evropi saj je bilo prvič zgrajeno leta 1917Znano pa je tudi po vsakoletnem zelo obiskanem Rave festivalu MEET ME !

http://www.park-skocjanske-jame.si/

http://www.divaska-jama.info/

post-5996-1138440288_thumb.jpg

post-5996-1138441397_thumb.jpg

Popravljeno . Popravil Godfather
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V Sloveniji, če ne druga, imamo najbolj pisane ceste na svetu! (beri-poflikane)

...pa še čez JEJŽ-a so črte potegnil! :o

V naši občini!

GEOS = Geometrično središče Slovenije; Slivna (Vače).

Grad Bogenšperk = Valvazorjev grad (eden izmed njih).

... Pa most čez Savo! :OK:

Do vseh treh, se pride tudi z motorjem in še gostilne so na voljo! (Ampak ne alkohola pit')!!!

Torej, navalite!

Popravljeno . Popravil fičo
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 5 mesecev pozneje...

oživljamo temo :-)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pri nas(Ljubno ob Savinji) bo prvi vikend v avgustu že 46. FLOSARSKI BAL

nakaj utrinkov z lanskega 45. flosarskega bala

pa še tole

Zgornjesavinjski želodec :P

Popravljeno . Popravil Zdrawc
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mi imamo pa Europark, pa Tuš center, pa Kolosej, pa Planet Tuš, pa Merkator center, pa center Jager, pa Hoffer, pa Hardi, pa Obi, pa Baumax, pa Bauhaus, pa Rutar....... in še kar zidajo. Zakon!!!!

Komaj čakam na novi Interspar in razširjeni Europark (baje bo prizidek 1,5x večji od starega dela).

Popravljeno . Popravil vapotek
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mi imamo pa Europark, pa Tuš center, pa Kolosej, pa Planet Tuš, pa Merkator center, pa center Jager, pa Hoffer, pa Hardi, pa Obi, pa Baumax, pa Bauhaus, pa Rutar....... in še kar zidajo. Zakon!!!!

Komaj čakam na novi Interspar in razširjeni Europark (baje bo prizidek 1,5x večji od starega dela).

HeHe, sem se kar nasmejal ob tem postu! morem pa seveda dodat da si pozabo na Merkur, BigBang, Eurospin, Maximo (-e) pa še kaj bi se najšlo :) ufff, in seveda Trgovnski center City!

Kar pa se mene tiče, za kaffe takoj ob cesti, Ramzes pub, na pobrežju. Lep ambient.

za lačne: McDonalds europark in pa .... McDonalds v mestu. Hambi na kolodvoru :D za tiste malo boljšega okusa pa recimo kakšna Ancora. Do tja se najlažje pride pešaka.

Ah, toti naš Maribor.

lp, FReAK.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne v Vašem, ampak v Našem kraju!

...Ko prideš iz dopusta....... :o :o :o :o :( :( :(

[attachmentid=76854]

[attachmentid=76855]

Informacija iz prve roke!

To je še dober, da 'mamo čelade p'r hiš!!! :o :o :o :yes: :yes: :hmm:

post-4472-1153748310_thumb.jpg

post-4472-1153748362_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

To je še dober, da 'mamo čelade p'r hiš!!!

Na sliki je videti, kot da ste imeli srpsko ohcet......

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

v nedeljo 6.8. ob 15.00 uri bo na starem vrhu (pozimi STC stari vrh - smučiše) pri škofji loki dan oglarjev, veselica, ki vsako leto privabi veliko domačinov in pa tudi tujcev.... za muziko, hrano in pijačo je poskrbljeno, tudi srečelov je, predstavijo pa tudi življenje ogljarjev, pridobivanje oglja, pomerijo se v raznih igrah.... do starega vrha najlaže pridete tako da greste iz škofje loke proti smeri železniki in v vasi Praprotno pri gostišču Pr Birt zavijete levo, potem se ves čas peljete naprej po eni in isti cesti, kmalu po spodnji postaji sedežnice (kjer je tudi igrišče) zavijete na levo in se peljete naprej po klancu, prav tako ves čas po eni in isti cesti.... čez nekaj časa boste že zasledili parkirane avtomobile (malo križišče)... potem pa se sprehodite še slabih 200 metrov in ste v središču dogajanja :), lahko pa pridete tudi skozi poljansko dolino, skozi poljane, javorje, četeno ravan. Če greste po prvi poti: sproti se lahko ustavite še v gostišču kveder (spodnja luša), kjer si lahko ogledate razno divjad v ogradi... lahko pa tudi pojeste kakšen divjačinski golaž in ostale specialitete iz divjačinskega mesa, ponudijo pa tudi veliko ostale hrane..... če hočete lahko obiščete še kakšen kmečki turizem, ki jih tukaj kar mrgoli..... upam da ne boste šteli to kot reklamo :? povabljeni vsi, upam da se vidimo .) :)

Popravljeno . Popravil JaRaNe
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 4 mesecev pozneje...

HeHe, sem se kar nasmejal ob tem postu! morem pa seveda dodat da si pozabo na Merkur, BigBang, Eurospin, Maximo (-e) pa še kaj bi se najšlo :) ufff, in seveda Trgovnski center City!

Kar pa se mene tiče, za kaffe takoj ob cesti, Ramzes pub, na pobrežju. Lep ambient.

za lačne: McDonalds europark in pa .... McDonalds v mestu. Hambi na kolodvoru :D za tiste malo boljšega okusa pa recimo kakšna Ancora. Do tja se najlažje pride pešaka.

Ah, toti naš Maribor.

lp, FReAK.

Drugače je pa v Mariboru tud en lokal Večerko, kjer se baje tud zbirajo motoristi???

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:topic: ne vem kej si mislu s tem, ma v tistih fojbah tu na krasu in v trnovskem gozdu so sami fašisti in par tabelih (ker jih je blo zelo amlo na primorskem, skoraj nič),. če so ti pri srcu in si jih želiš ogledat ti jih tudi pokažem :angry: sem mislil na luknje iz 1. sv vojne drgač. :topic:

zej je zima, tak da se da kej pogledat, ni klopov .)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V mojem kraju se da vidt mene B)

Ni čudno da nihče ne mara ljubljančanov, še pohvalit se ne znamo s svojimi znamenitostmi;

hvaljenje z gostlinami...

Obzidja rimske Emone nihče ne omenja, pa Emončka na Kongresnem trgu, pa Križank, pa konec koncev Ljubljanski grad, pa ostankov mozaikov na Mirju, pa Plečnikove tržnice, pa Gruberjevega kanala, pa mostov na Ljubljanici, pa mestne hiše, pa NUK -a, pa Univerze, pa filharmonije; ne da se mi več, sicer pa če bi vsak nekaj povedal, bi marsikdo kaj novega zvedel ( vsaj tisti, ki jim je v interesu ).

No pa še all-time favourite naj nočni klub - Global, da ne bom izstopal.

Kdo ne mara Ljubljančanov :?

Kaj na počnem z rimskim zidom (btw Plečnik ni bil neki hud Rimljan, pa še dans tam eni čudaki plezajo), emončkom, Kanali, Mostovi.... Lahka jih 10 ur skupi gledam, lačen bom pa še vedno :(

Pa da ne bi o globalu sploh :wacko:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!