Alla Objavljeno Maj 3, 2003 Opozori Objavljeno Maj 3, 2003 Pa da pokažeš malo "mišice" v smislu "fantje stran, moj teren!" :angry: Urbi ............................. Alla B)
bauca Objavljeno Maj 4, 2003 Opozori Objavljeno Maj 4, 2003 Area,kok si pa ti pametn postal .... :o Lp
SiR Objavljeno Maj 4, 2003 Opozori Objavljeno Maj 4, 2003 B) :rolleyes: Kaj naj rečem drugega kot LEPA DEKLETA LJUBIJO BARABE
AREA Objavljeno Maj 4, 2003 Opozori Objavljeno Maj 4, 2003 Gloria se je zrušila v naš najdražji naslonjač in sedela tam, vsa bleda, sključena, živa podoba žalosti, kup nesreče, senca od razvaline. Sem imel pred seboj res tisto Glorio, ki so jo še včeraj prištevali med izbrano družbo Tel Aviva? Tisto Glorio, ki je veljala za eno najbolj radoživih, privlačnih deklet vse dežele - komaj kakih trideset let bo tega? Kaj se ji je pripetilo? In zakaj ni več tako mlada kot nekoč? Sic transit Gloria Birnbaum, sem pomislil in prezirljivo izrabil njeno ime. Priimek Birnbaum ni bil primeren za kaj takega. Tako se je pisal njen soprog. In prav on je bil, kot se je pokazalo, vzrok njenega prihoda in njenega obupa. »Govoriti moram s teboj,« je začela Gloria. »Moj mož me vara.« Odrevenel sem. Nathan Birnbaum vara svojo ženo? Ta tih, vedno korekten očalar, ta zgled reda, pravice, zakona in strahopetnosti skače čez plot? To je konec. To pomeni zlom naše državne tvorbe: če celo Nathan Birnbaum…Šlo mi je na jok. Vendar sem se zbral: »Imaš dokaze, Gloria?« »Dokaze? Bah! Svoj instinkt imam. Ženska za kaj takega ne potrebuje dokazov. Čuti. Začuti iz stotine drobnih znakov.« In navedla mi je prvo stotino znakov: Nathan se je obnašal do nje popolnoma ravnodušno. Komaj je še spregovoril z njo. »Ko bi mi vsaj tu in tam izkazal drobno pozornost. Majhno darilce, rože ali karkoli že. Toda tega že dolgo ni več! Že nekaj mesecev sem prepričana, da mora biti še druga ženska. In prejšnji teden se je moj sum potrdil.« »Potrdil? Kako? S čim?« »Nathan se je nenadoma spremenil v najbolj nežnega soproga. Sama ljubeznivost in pozornost ga je. Začel je prihajati z drobnimi darilci, z rožami ali s čemerkoli že. Če govori z mano? Nenehoma se pogovarja z menoj. To je tipično. Človek takoj ve, pri čem je. »Toda Gloria, vse to…« »Vse to je ljubeči ženi popolnoma dovolj, da ji postane vse jasno. Ali pa da dobi nenaden tek kot mlad volk. Posebno za ribe. Kot je znano, vsebujejo ribe nekatere proteine, ki so za moškega v določenem pogledu zelo pomembni. Sedaj te vprašam: zakaj potrebuje poročen moški proteine? Lahko ti povem, za kaj. Moč za svoje cipe potrebuje! Zato tudi toliko je.« »Meni se je zelo, da je v zadnjem času nekoliko shujšal…« »Seveda je shujšal! Saj ima strogo dieto. Samo sadje še je. Česa drugega se več ne dotakne. Da bi zgubil svoj trebuh. Vsako jutro teče pred zajtrkom petnajst krogov okoli bloka. Telovadi. Podnevi in ponoči leži na soncu, da bi porjavel. Le kaj naj počne moški v njegovih letih s porjavelostjo?« »Ko sem ga zadnjič srečal, se mi je zdel precej bled…« »Seveda! Nikar ne misli, da sem to spregledala! Bled? Mrtvaško bled! Videti je kot mrlič. Komaj se še vlači okoli. Od izčrpanosti ne more več teči niti okoli hiše niti ne more narediti najpreprostejših telovadnih vaj. Vso svojo moč porabi za erotične pustolovščine. Popolnoma razumljivo!« »Gloria, ti pretiravaš.« »Jaz ne pretiravam. Ljubosumna sem – to priznam. Toda ko slišim, kako se premetava v postelji sem in tja, zgine tudi zadnji kanček dvoma: ne more spati, ker misli na svoje ljubezenske zadeve. Pred nekaj dnevi bi ga skoraj udarila s copati po glavi!« »Zakaj, za božjo voljo?« »Predstavljaj si: zbudim se – pogledam svojega soproga poleg mene – in kaj vidim? Spi. Spi kot majhen otrok. Jaz, njegova žena se obračam ponoči v postelji sem in tja, bolna od ljubosumja – on pa spi! Tako mirno in spokojno spi le tisti, ki je našel svojo srečo. Mogoče celo sanja o tisti drugi.« Gloria je začela tiho jokati in tudi mene je počasi grabila slepa jeza. Ne bi mogel biti fant nekoliko bolj previden? Je moram prav vse pokazati? Medtem se je Gloria spet pomirila: »In kje ga najdem včeraj? V garaži, kjer je ravno pral svoj avto in ga poliral, da se je ves bleščal. To je isto, kot da mi je priznal, da ima novo prijateljico. Ne, dragi moj, res ni treba biti genij, da vse to spregledaš. Gotovo poznaš tisto vrsto zakonskih mož, ki se nenadoma začnejo briti dvakrat na dan in stati z navznoter potegnjeni m trebuhom in novo kravato pred zrcalom, ker se hočejo prepričati o svoji zapeljivosti? »Da,« sem odgovoril, »Da, Gloria. Poznam to vrsto zakonskih mož.« »Vidiš!« Gloria je triumfirala. »In vsega tega moj Nathan ne počne! Prisiliti ga moram, da opere svoj avto, prigovarjati mu moram, da se obrije, sicer bi letal tri dni kosmat naokrog. S tem me hoče preslepiti, ta rafinirana, podla, preračunljiva baraba…« Gloria je bruhnila v jok: »Ljubim svojega moža!« je iztisnila iz sebe. »Kaj naj storim? Povej mi, prosim, kaj naj storim?« »Njegovo ljubosumnost moraš vzbuditi, Gloria,« sem rekel. »Prevarati ga moraš!« »To ni rešitev,« je zahlipala Gloria. »To počnem že dvajset let.« :rolleyes:
dave the wave Objavljeno Maj 4, 2003 Opozori Objavljeno Maj 4, 2003 :D :D ............. Area, a ni neki pregovor , da ljubosumni varajo???
AREA Objavljeno Maj 4, 2003 Opozori Objavljeno Maj 4, 2003 Kaj pa vem, ce mene vprasas ne, ampak naj se zenske zdaj izjasnijo, so se kar poskrile. Ali to pomeni da resnica boli? :lol:
dave the wave Objavljeno Maj 4, 2003 Opozori Objavljeno Maj 4, 2003 Zenske so sle spat :D :D , sem siguren, da pa bodo jutri natrompetale, da bo joj.
Alla Objavljeno Maj 5, 2003 Opozori Objavljeno Maj 5, 2003 Hm..............ne bi vedela.................nisem ljubosumna............ :rolleyes: B) B) Alla B)
chris Objavljeno Maj 5, 2003 Opozori Objavljeno Maj 5, 2003 (popravljeno) Jaz pa sem, ce je treba. :P In mislim, da je dragemu to tudi vsec, ker mu s tem pokazem, da mi ni vseeno... B) Popravljeno Maj 5, 2003. Popravil chris
dave the wave Objavljeno Maj 5, 2003 Opozori Objavljeno Maj 5, 2003 Hm..............ne bi vedela.................nisem ljubosumna............ :rolleyes: B) B) Alla B) Pridna Alla, pridna :rolleyes: :rolleyes: :)
dave the wave Objavljeno Maj 5, 2003 Opozori Objavljeno Maj 5, 2003 Jaz pa sem, ce je treba. :P In mislim, da je dragemu to tudi vsec, ker mu s tem pokazem, da mi ni vseeno... B) In ko hoces, da se posebej tvojo ljubezen obcuti ga obrcas in pretepes <_< :unsure: :huh: lp DTW :D :D
Alla Objavljeno Maj 5, 2003 Opozori Objavljeno Maj 5, 2003 Pridna Alla, pridna :rolleyes: :rolleyes: :) Hov, hov....... Alla B)
Dada Objavljeno Maj 5, 2003 Opozori Objavljeno Maj 5, 2003 Je ni prave ljubezni brez kančka ljubosumja!
Alla Objavljeno Maj 5, 2003 Opozori Objavljeno Maj 5, 2003 Je ni prave ljubezni brez kančka ljubosumja! Ko pa vsak ljubi na svoj način.......nekateri z veliko ljubosumja, nekateri z malo, pa tudi taki, ki niso ljubosumni obstajajo. Pa ni zato ljubezen nič manj prava..... B) Alla B)
chris Objavljeno Maj 5, 2003 Opozori Objavljeno Maj 5, 2003 Jaz pa sem, ce je treba. :P In mislim, da je dragemu to tudi vsec, ker mu s tem pokazem, da mi ni vseeno... B) In ko hoces, da se posebej tvojo ljubezen obcuti ga obrcas in pretepes <_< :unsure: :huh: lp DTW :D :D Mislim da ni potrebno imeti visokega IQ-ja da bi vedel, kaj sem mislila povedati. Ali pac? :P
Ice Objavljeno Maj 5, 2003 Opozori Objavljeno Maj 5, 2003 hja,nekdo nekje je nas (moske namrec) oznacil za nekam _primitivne_....... tako da....... ne vem ne vem...... B)
klimbra Objavljeno Maj 5, 2003 Opozori Objavljeno Maj 5, 2003 Hm..............ne bi vedela.................nisem ljubosumna............ :rolleyes: B) B) Alla B) Hahahahahahaaa......... priznaj,da si...... vsaj mal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :P
Dada Objavljeno Maj 5, 2003 Opozori Objavljeno Maj 5, 2003 hja,nekdo nekje je nas (moske namrec) oznacil za nekam _primitivne_....... tako da....... ne vem ne vem...... B) Primitivne? :unsure: To pa sploh ni res!!! Le kaj bi me uboge reve brez vas?! B)
pupa Objavljeno Maj 5, 2003 Opozori Objavljeno Maj 5, 2003 hja,nekdo nekje je nas (moske namrec) oznacil za nekam _primitivne_....... tako da....... ne vem ne vem...... B) Primitivne? :unsure: To pa sploh ni res!!! Le kaj bi me uboge reve brez vas?! B) hmmmm..... jaz brez večine moških že zdržim in te po pravici povedano, tudi če so primitivni...... ne zdržim pa samo brez enega - ta pa hvala bogu niti malo ni primitiven......... :D AJS ne vem kera tebi govori, da si primitiven B) :ph34r:
chris Objavljeno Maj 5, 2003 Opozori Objavljeno Maj 5, 2003 hja,nekdo nekje je nas (moske namrec) oznacil za nekam _primitivne_....... tako da....... ne vem ne vem...... B) Primitivne? :unsure: To pa sploh ni res!!! Le kaj bi me uboge reve brez vas?! B) hmmmm..... jaz brez večine moških že zdržim in te po pravici povedano, tudi če so primitivni...... ne zdržim pa samo brez enega - ta pa hvala bogu niti malo ni primitiven......... :D AJS ne vem kera tebi govori, da si primitiven B) :ph34r: Se strinjam s tabo... ICE: Nikjer ne vidim, da bi tebe kdo oznacil za primitivne... In nikjer nisem zasledila besede "primitivno" ... <_< :rolleyes:
dave the wave Objavljeno Maj 5, 2003 Opozori Objavljeno Maj 5, 2003 Jaz pa sem, ce je treba. :P In mislim, da je dragemu to tudi vsec, ker mu s tem pokazem, da mi ni vseeno... B) In ko hoces, da se posebej tvojo ljubezen obcuti ga obrcas in pretepes <_< :unsure: :huh: lp DTW :D :D Mislim da ni potrebno imeti visokega IQ-ja da bi vedel, kaj sem mislila povedati. Ali pac? :P No dobro Chris in zdaj samo zate odgovor z malo vec resnosti. Ce napises, da si ljubosumna le, ce je treba, potem je to v redu. Ce tvoj dragi res na tak nacin obcuti tvojo ljubezen se mi tudi zdi v redu. Ljubezen je dajanje ljubljeni osebi, kar potrebuje na svoji zivljenski poti in ce je to ljubosumje tudi v redu. Sicer meni malo nenavadno, ampak smo si pac razlicni. Za razumevanje tvoje izjave pa ni potreben visok IQ, pac pa kancek custvene zrelosti. lp DTW :)
Ice Objavljeno Maj 5, 2003 Opozori Objavljeno Maj 5, 2003 hja,nekdo nekje je nas (moske namrec) oznacil za nekam _primitivne_....... tako da....... ne vem ne vem...... B) Primitivne? :unsure: To pa sploh ni res!!! Le kaj bi me uboge reve brez vas?! B) hmmmm..... jaz brez večine moških že zdržim in te po pravici povedano, tudi če so primitivni...... ne zdržim pa samo brez enega - ta pa hvala bogu niti malo ni primitiven......... :D AJS ne vem kera tebi govori, da si primitiven B) :ph34r: Se strinjam s tabo... ICE: Nikjer ne vidim, da bi tebe kdo oznacil za primitivne... In nikjer nisem zasledila besede "primitivno" ... <_< :rolleyes: HINT: ......peskovnik za forumase...... ;)
Pravokotar Objavljeno Maj 5, 2003 Opozori Objavljeno Maj 5, 2003 Ice, jaz se na tvojem mestu okoli tega ne bi preveč sekiral, niti cirkuliral, morebiti samo kombiniral. Dobro se spominjam scene iz knjige Šakal, ko je francoska grofica (katere ime mi je nekako ušlo), rekla najetemu morilcu:"Viens, primitif!" in potegnila njegovo glavo v svoje naročje. Lahko si misliš, da sta se fino imela (dokler je ni ugonobil ženski firbec in ji je bil prisiljen zlomiti vrat). Kaj sem že hotel reči :blink: , aja: pridevnik primitiven ni nujno slabšalni ;)
Ice Objavljeno Maj 5, 2003 Opozori Objavljeno Maj 5, 2003 caro dottore,sploh nisem vzemal vzdevnik primitiven za slabsalni.saj,ko je vse povedano,se gre tako rekoce in medias res.in potem se vidi iz katere strene volk koc prede..... al je bla to babica?! :huh: :D
J Objavljeno Maj 5, 2003 Opozori Objavljeno Maj 5, 2003 "Primitiven", kot recimo "Prvobiten" ni slabšalnica.
Priporočene objave