Skoči na vsebino

zenske->moski ter obratno; kaj vas moti?

Priporočene objave

Objavljeno

quote:

....so pa vredna svoje cene. Vsaj zame.

Što ne ubija, jača!

A ste prepričani ?

Do nedavnega sem tudi jaz tako mislil.

Sedaj pa prihajam do zaključka, da z vsako tako bitko iz katere prideš "jači" delček tebe umre in si na ta del neobčutljiv in s tem neranljiv. Jača pa ne nič. Vedno manj te je.

Ko pa koža čez in čez podplat postane, tedaj si zrel za odpis in zamortiziran.

lp RAN

Objavljeno

quote:

quote:

....so pa vredna svoje cene. Vsaj zame.

Što ne ubija, jača!

A ste prepričani ?

Do nedavnega sem tudi jaz tako mislil.

Sedaj pa prihajam do zaključka, da z vsako tako bitko iz katere prideš "jači" delček tebe umre in si na ta del neobčutljiv in s tem neranljiv. Jača pa ne nič. Vedno manj te je.

Ko pa koža čez in čez podplat postane, tedaj si zrel za odpis in zamortiziran.

lp RAN

Mogoče to velja zate, jaz se s tem ne bi strinjala....še vedno sem ranljiva, še vedno čutim, mogoče še celo bolj....samo - bolečine me ni več strah, ker se znam spopasti z njo in ker vem, kaj mi bo na konec koncev prinesla.

Ti si se očitno problemov 'rešil' na ta način, da si si nadel oklep in nič več ne more do tebe. Tudi ena možnost, vendar....oklep ne spusti skozi niti kaj lepega.

Jaz pa sem začela probleme le drugače sprejemati ter se spopadati z njimi.

LP Aja

Objavljeno

quote:

LP Aja

Ja res boš morala kakšno knjigo napisat.

Za ta recept bi zaslužila milijone.

lp RAN

Pa še nekaj bom dodal :

Reševanje tovrstnih problemov z razumom, je nadevanje oklepa.

Popravil/a - ran dne 24/04/2002 ob 11:38:44

Objavljeno

quote:

Mogoče to velja zate, jaz se s tem ne bi strinjala....še vedno sem ranljiva, še vedno čutim, mogoče še celo bolj....samo - bolečine me ni več strah, ker se znam spopasti z njo in ker vem, kaj mi bo na konec koncev prinesla.

Ti si se očitno problemov 'rešil' na ta način, da si si nadel oklep in nič več ne more do tebe. Tudi ena možnost, vendar....oklep ne spusti skozi niti kaj lepega.

Evo, bo Gregs spet eno filozofsko prislonil: Aja, imas prav, kar si povedala. RAN, problemov (takih bolj srcnih) se ne resuje z razumom, zato to ni oklep. Vsaj ne resis jih na pravi nacin.

Fora je v tem, da z vsako novo "bolecino" (ki to ni, ce sam noces tega), ki ti je bila zadana, to premeljes in pretehtas, potem pa gres naprej. In ko se pojavi nova podoba, pac reagiras tako, kot da se ni nic zgodilo. Si odprtza sprejemanje nove podobe.. in vidis, ce gre.. ce ne gre, pac ne gre... Ma, ne da se mi vec... raje to razlagam v zivo...

----------------------------------

Kuhanje je kot zenske: malo odvrnes pozornost stran, pa imas ogenj v strehi.

Objavljeno

quote:

Okrog motorja v zakonu pa imam občutek, da je za žene skor bolj sprejemljivo, če ima mož ljubico? Motor je pa taka 'ljubezen', da se je noben moški nikol ne naveliča - saj uboga, brez besed te pelje,

Bolje za njo je, če se čimprej sprijazni s tem, da ona ne bo nikoli njegova največja ljubezen ampak, da bo to motor.

Objavljeno

quote:

So mi govorl da je LAHKA pa je hudič babji imela 95 kg......!

Koliko si pa star, da še vedno vse verjameš?

Objavljeno

O, zverinica, a se nič ne voziš .

Pardon, ognjeviti angelček, sem skoraj zamočil.

PEPE

Popravil/a - pepe dne 27/04/2002 ob 12:13:15

Objavljeno

Ognjeviti angelček ima slabe izkušnje z dežjem (postane zverinica), pa je raje doma. Grem jutri, če (ko) bo vreme, v Ribnico.

LP Aja

Objavljeno

Same here!! Pravkar sem opazil, da je zadeva prestavljena. Danes smo pa obsojeni na vegetiranje ali čolnarjenje . Zna biti nagraužno dolg dan Poskusimo preživeti, pa kako traparijo napišimo v forum. Lep pozdrav (kolikor je pač mogoče)

PEPE

Objavljeno

Sej se mamo fajn tut doma, ne? Nobenga novga cajtnga, vse zaprt, dez ...Kaj cmo lepšga? Pa še pesa pa macke morm skoz fotrat...

Objavljeno

quote:

sorry gregs,ampak klofuta je klofuta in ni treba še kar naprej kasirati klofute, da bi vedel, da to boli........

žal se mi za dolgotrajno resno zvezo zdi samo ena rešitev:"SPOŠTOVANJE SOČLOVEKA"

Bmw, nisva se razumela...

Ce sem odprt za soljudi, se ne pomeni, da nastavljam lice, da me klofutajo... Eeee... ne. Ce me kdo klofne, klofnem nazaj...

Ampak mislil sem samo dojemanje. Ce recimo nekomu ne pustis do srca, pomeni, da mu delas krivico. Ce imas postimano v glavi in srcu, potem te nobena stvar ne sme boleti, pa se vedno lahko pustis nekomu oditi... Enkrat sem nekje slisal (hmmm... le kje... ma, bo ze vedel )... Najvecja ljubezen je pustiti nekoga oditi... ce jasno, ni pravi... Zivljenje pac... Se vedno pa je najvecja ljubezen nekoga ljubiti in ljubezen v enaki meri sprejemati... na osnovi dveh samostojnih polovic... Ni lepsega... Ampak ne bom spet filozofiral... raje v zivo... spet se ponavljam...

Objavljeno

Samo kratko pojasnilce za Robija: "ajfrat" je ena od besed, ki so jo naši zavedni pradedje priročno privzeli iz nemškega jezika in jo lokavo prilagodili za lastno uporabo. Korenine zgoraj navedenega izraza gre iskati v besedi Eifersucht = ljubosumje. Od tod naprej boš seveda brez težav sam našel razlago. Priznati moram, da se besedica "ajfrat" dandanes hudo malo uporablja, tako da si nikar ne štej v minus, da je nisi poznal. Meni se je pač slučajno zagozdila v spominu, ko sem prisluškoval pogovorom starejših generacij.

Če kdo ne šteka smisla tega posta, nič ne de, je napol interne narave.

PEPE

Objavljeno

Jaz pa vem, kaj pomeni ajfrati.... to je tisto, zaradi česar se jaz pa moj mož (meddrugim)nisva ujela... Ajfranje je huda reč, zelo huda. Najhujša takrat, kadar je brez osnove. kar nekaj ajfraš in ajfraš in potem začneš drugemu it tako zelo na jetra, da namišljeno ajfranje dobi osnove in postane upravičeno ajfranje : če si že misli, da ga varam, zakaj ga pa res ne bi? kaj to spremeni? NIČ!!! VSAJ V NJEGOVI MISELNOSTI NE. večji problem je potem v tvoji duši... kajti...

Ah, nič...

Bila sem na morju in v stilu Jonatana Galeba bi rekla samo še to, kot pripis k tej temi (čeprav bi lahko odprla novo, tako zelo obširna je) : Večina galebov se ne potrudi, da bi se naučila kaj več kot najpreprostejše o letenju, to je kako prideš z brega do živeža in spet nazaj. Za večino galebov ni pomembno leteti.

S tako miselnostjo sicer ne postaneš priljubljen pri drugih pticah, ampak, zakaj bi se trudil, če te ne sprejmejo takšnega kot si????!!!!

Objavljeno

No, PEPE, hvala za razlagico, res prvic slišm za ajfranje, moj spomin mi ne seze tok delec nazaj (sem pac še mlad...), Manuela pa res lahko zacne novo debatico na temo ljubosumja, mislm, da si lohka usi velik povemo o tem prastarem custvu...Ceprov Gregs pravi, da so lubosumni sam vase nesigurni ljudje, se ne strinjam niti slucajno....

No, pa lep pozdrav restavratorski za use ljubitelje dvokolesnikov

Objavljeno

quote:

Večina galebov se ne potrudi, da bi se naučila kaj več kot najpreprostejše o letenju, to je kako prideš z brega do živeža in spet nazaj. Za večino galebov ni pomembno leteti.

S tako miselnostjo sicer ne postaneš priljubljen pri drugih pticah, ampak, zakaj bi se trudil, če te ne sprejmejo takšnega kot si????!!!!

Odstopanje od povprečja pa je ena od vrlin, ki jih najbrž ceniš!

Objavljeno

Prav imaš, top cat, res jo cenim... toda bolj kot cenim, občudujem, resnično občudujem pogum, ki ga moraš imeti, da si upaš tudi na glas odstopati od povprečja....Kajti velika večina to raje pokoplje v sebi, samo, da imajo mir, da je vse tako, kot "mora biti", da ni ne črno, ne belo, temveč , povprečno sivo.

Zato sem prej izpostavila točno tistega galeba. Ni mu bilo dovolj leteti, tako kot drugi. Hotel je ZNATI leteti tako, kot je čutil, da mora. Kot je čutil, da lahko. Zato, ker je RAD letel zaradi lepote letenja, zaradi svobode, ki jo je pri tem občutil, zaradi vetra, ki je pri njegovem načinu letenja pihal drugače.....

Objavljeno

quote:

Prav imaš, top cat, res jo cenim... toda bolj kot cenim, občudujem, resnično občudujem pogum, ki ga moraš imeti, da si upaš tudi na glas odstopati od povprečja....Kajti velika večina to raje pokoplje v sebi, samo, da imajo mir, da je vse tako, kot "mora biti", da ni ne črno, ne belo, temveč , povprečno sivo.

Zato sem prej izpostavila točno tistega galeba. Ni mu bilo dovolj leteti, tako kot drugi. Hotel je ZNATI leteti tako, kot je čutil, da mora. Kot je čutil, da lahko. Zato, ker je RAD letel zaradi lepote letenja, zaradi svobode, ki jo je pri tem občutil, zaradi vetra, ki je pri njegovem načinu letenja pihal drugače.....

Zelo lepo rečeno....."taprava"

Objavljeno

quote:

Hvala, da si opazil, Samo.

..ni za kaj,saj veš..prava beseda vedno pravo mesto najde

Objavljeno

quote:

...Ceprov Gregs pravi, da so lubosumni sam vase nesigurni ljudje, se ne strinjam niti slucajno....

Ni potrebno. Trenutno sem v fazi "redizajniranja" besede LJUBOSUMJE... Ti sporocim rezultate brskanja po najglobljih nizinah moje notranjosti v zivo po voznji z zamenjanima motocikloma na piru in soku...

Objavljeno

Manuela.. tudi jaz sem prebrala to knjigo, ne enkrat. Res mi je malo odprla pogled na svet, tudi malo drugače, kakor si ga do takrat nisem upala pogledati. Je pa res, da sem kasneje prebrala Hemingvejev Komu zvoni... in tam ti malo spremeni tisto "idealo" želeti si nekaj drugačnega, svobodnejšega, drznejšega, saj ti da misliti, če je vedno najboljše tisto, kar si res želiš. Ali na koncu ugotoviš, da so to le tvoje iluzije o "idealu". Takrat šele dobiš res pravi občutek za hotenje "Jonatanovega letenja"...... takrat šele vse res dojameš... preberite to knjigo, če je še niste....

I want some more!!!!

Gost
Ta tema zaprta in dodajanje odgovorov ni več mogoče.
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!