ixs Objavljeno November 3, 2005 Deli Objavljeno November 3, 2005 Sem ljubitelj pajkov. Takšnih in drugačnih, čeprav priznam, da so mi bolj pri srcu tisti, ki jih vidim tudi s prostim očesom. Trenutno se odločam za nakup prvega izmed njih. No, en mi krasi(tattoo) desno lopatico ampak ta ne šteje :) Marsikomu so pajki dnevna in nočna mora. Verjetno zaradi tega ker jih ne pozna in se jim na splošno gravžajo. Takšni ljudje verjetno veliko zamujajo, ker gre v bistvu za zelo zanimive živalce, katere se nam lahko s časom tako priljubijo, da lahko celo rečemo da so "sexy". No ja, ne bom pretiraval..... Tokrat gre zares. Živ Ptičji pajek bo moja nova "ljubica". Verjetno Grammostola Rosea za začetek. Ima kdo izkušnje z njimi oz. je morda kakšen expert in celo kakšnega prodaja?! še mal fotkic.... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Nagaya Objavljeno November 3, 2005 Deli Objavljeno November 3, 2005 ne zaupam ničemur kar ima več kot 4 noge in 2 uča.... :nono: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Jure Objavljeno November 3, 2005 Deli Objavljeno November 3, 2005 I hate them!!! :xx: Je pa kolega nameraval nabavit ptičjega pajka, pa je pol tist k bi mogu zrihtat nek zafrknu. Baje da so fajn kot ljubljenčki, ker človek nima preveč dela z njimi.. Pa tudi hranit jih ni treba preveč pogosto.. :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Nagaya Objavljeno November 3, 2005 Deli Objavljeno November 3, 2005 tud s sosedovim mačkom ni velik dela Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Alla Objavljeno November 3, 2005 Deli Objavljeno November 3, 2005 Nekaj o pajkih: GEA in link od (menda) največjega gojitelja pajkov pri nas: http://www.pajki.com./ Galerija pajkov :wub: še fotke :kva2: Nedvomno se splača pogledat zadevo. :grim :) Alla :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Alla Objavljeno November 3, 2005 Deli Objavljeno November 3, 2005 Aja, od biologinje v LJ živalskem vrtu sem pa izvedela, da ti pajki nikoli ne ugriznejo v podlago, tako da je sorazmerno varno, ko jih imamo na iztegnjeni dlani. Kajti, če padejo iz približno 1 m na tla se lahko smrtno poškodujejo. Baje imajo tako občutljiv zadek. Mega fascinantne živalce, ni kaj. Pa še noro lepo izgledajo! :wub: Še en link in 2 slikici anatomije pajkov: Alla :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Thundercat Objavljeno November 3, 2005 Deli Objavljeno November 3, 2005 a nimamo že teme za hišne ljubljenčke? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Alla Objavljeno November 3, 2005 Deli Objavljeno November 3, 2005 TC ne teži. Pajki za večino niso hišni ljubljenčki. In če obstaja 100 butastih tem, potem bo tudi ta, ki zna bit celo poučna! :P Alla B) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Sanda7 Objavljeno November 3, 2005 Deli Objavljeno November 3, 2005 če gdo rabi kako suho južno mu jo šenkam .) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
semamiz Objavljeno November 4, 2005 Deli Objavljeno November 4, 2005 v bistvu za zelo zanimive živalce, katere se nam lahko s časom tako priljubijo, da lahko celo rečemo da so "sexy". No ja, ne bom pretiraval... :hmm: :hmm: Čo so pa sexy , pa kar v postlo z njimi ! :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Špilferderber Objavljeno November 4, 2005 Deli Objavljeno November 4, 2005 ne zaupam ničemur kar ima več kot 4 noge in 2 uča.... :nono: a maš kaj proti čebelam?! :angry: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
AREA Objavljeno November 4, 2005 Deli Objavljeno November 4, 2005 a maš kaj proti čebelam?! :angry: zaupam jim sigurno ne :grrr Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ixs Objavljeno November 4, 2005 Avtor Deli Objavljeno November 4, 2005 Jaz sem mu(pajku) včeraj uredil bivališče. Akvarij 30 X 30 X 25. Dobil tudi palmino šoto, danes grem še po kakšno korenino da mu uredim zavetišče....malce navlažim, okoli 18:00 pa grem po pajka:) Čeprav mi je malo mim da bi ga hranil z mišmi. Bom verjetno uporabljal razne insekte: mokarje, čričke,... Je pa to dokaj ugodna hrana. KO je večji in ga hraniš 1 X tedensko, pride mesečni znesek 120 SIT. Uf...pol kofeta... SPIDERS RULES! Alla a maš ti že kakšnega!? Pajka mislim? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
king Objavljeno November 4, 2005 Deli Objavljeno November 4, 2005 ..da pridem k nekomu na obisk, pa da mi s takim pajkom na roki začne mahat, al pa da se šeta po stanovanju, ga zihr ene parkrat ornk s čevljem po glavi:grim.....pajka namreč :doze: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Stric Burek Objavljeno November 4, 2005 Deli Objavljeno November 4, 2005 Pošteno!! Dej mal poslikej žverco ko jo dobiš doma :OK: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Bojč Objavljeno November 4, 2005 Deli Objavljeno November 4, 2005 če gdo rabi kako suho južno mu jo šenkam .) Jeeeeeeeestt :kva2: :kva2: :kva2: (pa bom za eno mičkeno pivo špendou) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
king Objavljeno November 4, 2005 Deli Objavljeno November 4, 2005 če gdo rabi kako suho južno mu jo šenkam .) jaz dam 2 po tej ceni :grim Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GrCaR Objavljeno November 5, 2005 Deli Objavljeno November 5, 2005 ..da pridem k nekomu na obisk, pa da mi s takim pajkom na roki začne mahat, al pa da se šeta po stanovanju, ga zihr ene parkrat ornk s čevljem po glavi:grim.....pajka namreč :doze: glede na to, da se ixs od včeraj še ni nič oglasil v tej temi, domnevam, da ga je pajk pojedu :D no ixs bojo kkšne slikce? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Lobo Objavljeno November 5, 2005 Deli Objavljeno November 5, 2005 Zgleda, da pajek že lastnini njegov motor. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Einherjar Objavljeno November 6, 2005 Deli Objavljeno November 6, 2005 Ixs se ne javlja, ker je na net priklopljen samo na sihtu... Drugace pa je od vceraj popoldne nov lastnik se enega pajka (tetoviranega). Se pravi ima na sebi vec pajkov kot jih "goji" doma - nepovabljeni ne stejejo. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Mte :) Objavljeno November 6, 2005 Deli Objavljeno November 6, 2005 ce ni skrivnost... kok $ pride en tak pticji pajek? ce ga je treba sam 1x na tedn futrat bi pa mogoce ksn se pr men prezivu :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ixs Objavljeno November 7, 2005 Avtor Deli Objavljeno November 7, 2005 (popravljeno) Evo mene! Komaj sem se prebil iz pajkovih mrež in sem spet na šihtu! Ponosen lastnih 3 pajkov. Sicer je od njih samo en živ in je zelo OK, čeprav je treba kar par stvari prej pripraviti! Pajka sem dobil po sindikalni(Sindikat ljubiteljev pajkov:) ) ceni 4KILO SIT. Terarij 30 l za 2500 SIT, šoto od Eina gratis(še so stvari zastonj). Kupil sem en kos lesa(korenina) in futr in to je to. Nato sem ugotovil, da se je pajek non stop sončil ob žarnici katero sem položil poleg terarija in zato kupil še grelec in termostat. Pa zaenkrat sem kupil čričke. Te dni jih bom pričel gojiti sam v manjši škatli, da bo zadeva skoraj DRIVE IN. Je že snedel dva. Po tipkovnici še ne zna tipkati zato vas v njegovem imenu pozdravljam jaz! Izgovoril pa je že prvo besedo: CRICEK! PS: je pa še malo sramežljiv, tako da fotke še nimam - ga pa v kratkem peljem v Foto Tivoli, ker potrebujem njegovo slikco za passport Popravljeno November 7, 2005. Popravil ixs Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
JAZBEC Objavljeno November 7, 2005 Deli Objavljeno November 7, 2005 ...take delavce nuca slovenija.... ..pošlji PM če rabiš kos lesa - korenine....jih Soča prinese take lepe...razen če ne rabiš kakšne eksotične korenine.. .) ...... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ixs Objavljeno November 7, 2005 Avtor Deli Objavljeno November 7, 2005 Uffffff ja! Korenine se vedno potrebujejo! Sicer jih je treba najprej prekuhati da se izognemo možnosti domovanja kakšnih zajedalcev ampak po moje se izplača. Če boš kej hodil v Ljubljano javi pa se dobimo. Vsekakor dobrodošel s korenino ali brez! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Nagaya Objavljeno November 7, 2005 Deli Objavljeno November 7, 2005 a maš kaj proti čebelam?! :angry: mam...Pips recimo :) sicer pa s pajki, tko kt s ptiči koexistiram v premirju dokler v moje domovanje ne vdrejo v prevelikem številu....oziroma količini... en ogromen pajk v rožah na balkonu in en v rožah pred bajto sta popolnoma dovolj zame :) pred mojo neusmiljeno morilsko žilico so tako eni kot drugi (tiči in pakji) varni dokler opravljajo svojo nalogo lovljenja ostal večnožne golazni :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se