Akito Objavljeno November 24, 2018 Opozori Objavljeno November 24, 2018 pred 16 minutami, Zivnorc pravi: ...na ..ja hvala....a ti si vedno tako radodaren?....no....mislim rasipen ... dr.looney, Zivnorc, notranc in 1 other 1 3
notranc Objavljeno November 24, 2018 Opozori Objavljeno November 24, 2018 pred 4 urami, Akito pravi: ..ja hvala....a ti si vedno tako radodaren?....no....mislim rasipen ... On je duša od človeka Akito, Zivnorc, Bmflar in 1 other 4
pik1 Objavljeno November 24, 2018 Opozori Objavljeno November 24, 2018 pred 5 urami, Akito pravi: ..ja hvala....a ti si vedno tako radodaren?....no....mislim rasipen ... . ... vedno Bmflar, Akito, notranc in 1 other 1 2 1
Zivnorc Objavljeno November 25, 2018 Opozori Objavljeno November 25, 2018 ...tam do ene 4 eure... Akito in Bmflar 2
Bmflar Objavljeno November 25, 2018 Opozori Objavljeno November 25, 2018 pred 14 urami, pik1 pravi: ... vedno Res dr.looney 1
Akito Objavljeno November 25, 2018 Opozori Objavljeno November 25, 2018 ...tole mi je bilo prav simpatično ... Igi Pop, Scarabeo 500, Kaldu in 4 others 4 3
Scarabeo 500 Objavljeno November 25, 2018 Opozori Objavljeno November 25, 2018 pred 3 minutami, Akito pravi: ...tole mi je bilo prav simpatično ... To bi šlo nekako zraven Akito, VS800, Bmflar in 1 other 2 2
Grut Objavljeno November 27, 2018 Opozori Objavljeno November 27, 2018 Quest, mladench, Frenk 67 in 3 others 6
VS800 Objavljeno November 27, 2018 Opozori Objavljeno November 27, 2018 pred 21 minutami, Grut pravi: ublečte se uzun so 4 stupine Grut, Ninč. in dr.looney 2 1
Grut Objavljeno November 27, 2018 Opozori Objavljeno November 27, 2018 pred 19 minutami, VS800 pravi: ublečte se uzun so 4 stupine kdor dela,ga ne zebe ... ... pa mraz je ud -7 naprej ... ... pa k boš kej u kamnk puklič za kufe Ninč., VS800 in Bmflar 2 1
sesir Objavljeno December 1, 2018 Opozori Objavljeno December 1, 2018 izibajker, mladench, Ninč. in 5 others 8
Darko3g Objavljeno December 1, 2018 Opozori Objavljeno December 1, 2018 Kaj to strežejo v Banovcih? Jaz bi tudi šel tja. DAMI prosimmmm maxxa, DAMI34, Ninč. in 1 other 4
DAMI34 Objavljeno December 2, 2018 Opozori Objavljeno December 2, 2018 pred 13 urami, Darko3g pravi: Kaj to strežejo v Banovcih? Jaz bi tudi šel tja. DAMI prosimmmm jaz ali kak drug moderator ti damo samo napotnico, PP plačaš sam Ninč., VS800 in sesir 3
Popularna objava Ninč. Objavljeno December 3, 2018 Popularna objava Opozori Objavljeno December 3, 2018 Bmflar, Zivnorc, notranc in 7 others 2 8
Popularna objava Bmflar Objavljeno December 3, 2018 Popularna objava Opozori Objavljeno December 3, 2018 Ninč., Quest, Zivnorc in 8 others 10 1
dr.looney Objavljeno December 4, 2018 Opozori Objavljeno December 4, 2018 (popravljeno) Ob 3. 12. 2018 ob 19:53, Bmflar pravi: Iiiii jest bi tut..... Popravljeno December 4, 2018. Popravil dr.looney VS800 1
Bmflar Objavljeno December 5, 2018 Opozori Objavljeno December 5, 2018 pred 7 urami, dr.looney pravi: Iiiii jest bi tut..... Ne,k mi ni všeč now avatar ? VS800, Ninč., maus in 1 other 3 1
dr.looney Objavljeno December 5, 2018 Opozori Objavljeno December 5, 2018 pred 2 urami, Bmflar pravi: Ne,k mi ni všeč now avatar ? ??? maus, Bmflar, Ninč. in 1 other 4
notranc Objavljeno December 7, 2018 Opozori Objavljeno December 7, 2018 malca Quest, dr.looney, maus in 5 others 8
dr.looney Objavljeno December 7, 2018 Opozori Objavljeno December 7, 2018 pred 29 minutami, notranc pravi: malca nekam mal mesa maš ...... Ninč., notranc in VS800 1 2
notranc Objavljeno December 8, 2018 Opozori Objavljeno December 8, 2018 Ninč., VS800, maus in 6 others 9
Popularna objava BIF Objavljeno December 10, 2018 Popularna objava Opozori Objavljeno December 10, 2018 Čez vikend sem se malo igral. Ker imam skoraj pri sosednjih vratih dostop do domačega mleka, sem se odločil narediti svoj domači sir. Za prvič je lepo uspelo. Naredil sem en hlebec belega (feta) in en manjši hlebec z zelišči. Zelo kusno in enostavno, ter praktično neomejene možnosti z dodatki. Kmalu sledijo še kakšne dimljene verzije in kakšni šarf sički, glede na to, da sem iz letošnjega motoriranja po Makedoniji domov privlekel kilo domače tucane ljute paprike....(sem vedel, da bo prišla prav...?). In ker sem dobil še domačo moko, sem naredil še domač črn kruh...danes je ponedeljek in ga imam še vedno en majhen košček...se nič ne drobi in je lepo kompakten in ne suh, kot tista instant expres sranja iz štacune. Naredil sem tudi kajmak...tega pa nimam na sliki, ker ga je v luftu sfalilo...nekaj ga je šlo v Karađorođeve šnicle, nekaj pa kar na kruh, pa po požiralniku... Se vidi, da se veliko motam po Balkanu in mi v tem moto-mrtvilu fali dobre kuhinje... Ninč., maus, notranc in 11 others 11 3
VS800 Objavljeno December 10, 2018 Opozori Objavljeno December 10, 2018 (popravljeno) pred 4 minutami, BIF pravi: Čez vikend sem se malo igral. Ker imam skoraj pri sosednjih vratih dostop do domačega mleka, sem se odločil narediti svoj domači sir. Za prvič je lepo uspelo. Naredil sem en hlebec belega (feta) in en manjši hlebec z zelišči. Zelo kusno in enostavno, ter praktično neomejene možnosti z dodatki. Kmalu sledijo še kakšne dimljene verzije in kakšni šarf sički, glede na to, da sem iz letošnjega motoriranja po Makedoniji domov privlekel kilo domače tucane ljute paprike....(sem vedel, da bo prišla prav...?). In ker sem dobil še domačo moko, sem naredil še domač črn kruh...danes je ponedeljek in ga imam še vedno en majhen košček...se nič ne drobi in je lepo kompakten in ne suh, kot tista instant expres sranja iz štacune. Naredil sem tudi kajmak...tega pa nimam na sliki, ker ga je v luftu sfalilo...nekaj ga je šlo v Karađorođeve šnicle, nekaj pa kar na kruh, pa po požiralniku... Se vidi, da se veliko motam po Balkanu in mi v tem moto-mrtvilu fali dobre kuhinje... zdej pa še en smouker, pa mal serčka ke notr pa nadgradiš tole specialiteto.....tole ti je super ratalo! aja sm prebrau da ti dimljenje že hodi po glavi..:) Popravljeno December 10, 2018. Popravil VS800 Ninč., Akito, maus in 2 others 3 2
BlackDoc Objavljeno December 11, 2018 Opozori Objavljeno December 11, 2018 @BIF kakšen je postopek za sir? Bi tudi jaz kaj takega poskusil - jogurt, kefir, mocarelo in skuto sem že, tale sir mi izgleda zelo okusen pa še zero waste
BIF Objavljeno December 11, 2018 Opozori Objavljeno December 11, 2018 V bistvu zelo enostaven. jaz sem uporabil postopek po spodnjem videu....edino jaz ga nisem pustil scejat čez gazo ampak sem ga dal v modele, ki sem jih kupil. Modeli so perforirani. Ko sir daš v model ga obtežiš ,jaz sem recimo uporabil 1,5L plastenko z vodo (za velikega), ta malo pa neki kozarec od kumaric se mi zdi tudi napolnjenega z vodo. Ni dobro da ga preveč obtežiš. Za sirejenje pa sem uporabil sirilo, ki sem ga, kot modele kupil v firmi Megal. http://www.megal.si/index.php/prodajni-program/prodajni-program1 Poraba sirila je zelo majhna 1,2ml. na 5L mleka...stane pa 60ml. cca 6eur. Je pa sirilo naraven proizvod, tako da ni kemije nobene. Mleko sem uporabil domače....načeloma se segreje na 35 stopimj celzija...ampak moje je bilo tako toplo še od molže, da sem moral počakat, da se ohladi na te stopinje. Soliš in dodatke dodajaš po potrebi (želji). Sem pa iz 5litrov mleka dobil cca.1,2kg sira. Ko daš sie v model jih obrčaš na 10 min, 30min, 3ure, 5ur in tako ostane čez noč. Drugi dan so takšni kot vidiš na mojih slikah. Imaš pa na YT nebroj receptov, za različne sire. Jaz sem si pač izbral tega in je ratalo brez problema. Frenk 67, notranc in Akito 2 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se