Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno
pred 16 minutami, Zivnorc pravi:

...na

tenorUM6NP0YJ.gif.07c916b13f09c6537ca378d805dc770d.gif

 

..ja hvala:D....a ti si vedno tako radodaren?....no....mislim rasipen :naughty:...

Objavljeno
pred 4 urami, Akito pravi:

..ja hvala:D....a ti si vedno tako radodaren?....no....mislim rasipen :naughty:...

On je duša od človeka:naughty:

Objavljeno
pred 5 urami, Akito pravi:

..ja hvala:D....a ti si vedno tako radodaren?....no....mislim rasipen :naughty:...

.

... vedno :kva2:

Objavljeno

...tam do ene 4 eure...:lol1:

  • Haha 2
Objavljeno
pred 14 urami, pik1 pravi:

... vedno :kva2:

Res :eek:

Objavljeno
pred 3 minutami, Akito pravi:

...tole mi je bilo prav simpatično :)...

 

20181125_153442.jpg

To bi šlo nekako zraven :lol1:

P4260234.thumb.JPG.2c789bc8b0206f3b98f6fdf06cb545dd.JPG

 

Objavljeno
pred 21 minutami, Grut pravi:

003.jpg

ublečte se uzun so 4 stupine        :naughty:

  • Haha 2
  • Zmeden 1
Objavljeno
pred 19 minutami, VS800 pravi:

ublečte se uzun so 4 stupine        :naughty:

kdor dela,ga ne zebe ... :mad: ... pa mraz je ud -7 naprej ... :mad: ... pa k boš kej u kamnk puklič za kufe :mad:

Objavljeno

Kaj to strežejo v Banovcih? 

Jaz bi tudi šel tja. DAMI prosimmmm :)

Objavljeno
pred 13 urami, Darko3g pravi:

Kaj to strežejo v Banovcih? 

Jaz bi tudi šel tja. DAMI prosimmmm :)

jaz ali kak drug moderator ti damo samo napotnico, PP plačaš sam :P

 

  • Haha 3
Objavljeno (popravljeno)
Ob 3. 12. 2018 ob 19:53, Bmflar pravi:

Photo 30-11-2018, 20 27 36.jpg

Iiiii jest  bi tut..... :rolleyes:

Popravljeno . Popravil dr.looney
Objavljeno
pred 7 urami, dr.looney pravi:

Iiiii jest  bi tut..... :rolleyes:

Ne,k mi ni všeč now avatar ?

Objavljeno
pred 2 urami, Bmflar pravi:

Ne,k mi ni všeč now avatar ?

???

Objavljeno
pred 29 minutami, notranc pravi:

malca

20181207_112522.thumb.jpg.38c70e5c21d47efdd4bf1bf88f215337.jpg

nekam mal mesa maš :hmm:...... :winkiss:

  • Všeč mi je 1
  • Haha 2
Objavljeno (popravljeno)
pred 4 minutami, BIF pravi:

Čez vikend sem se malo igral. Ker imam skoraj pri sosednjih vratih dostop do domačega mleka, sem se odločil narediti svoj domači sir. Za prvič je lepo uspelo. Naredil sem en hlebec belega (feta) in en manjši hlebec z zelišči. Zelo kusno in enostavno, ter praktično neomejene možnosti z dodatki. Kmalu sledijo še kakšne dimljene verzije in kakšni šarf sički, glede na to, da sem iz letošnjega motoriranja po Makedoniji domov privlekel kilo domače tucane ljute paprike....(sem vedel, da bo prišla prav...?).

In ker sem dobil še domačo moko, sem naredil še domač črn kruh...danes je ponedeljek in ga imam še vedno en majhen košček...se nič ne drobi in je lepo kompakten in ne suh, kot tista instant expres sranja iz štacune.

Naredil sem tudi kajmak...tega pa nimam na sliki, ker ga je v luftu sfalilo...nekaj ga je šlo v Karađorođeve šnicle, nekaj pa kar na kruh, pa po požiralniku...

Se vidi, da se veliko motam po Balkanu in mi v tem moto-mrtvilu fali dobre kuhinje...

20181209_083932.jpg

20181209_085442.jpg

zdej pa še en smouker, pa mal serčka ke notr pa nadgradiš tole specialiteto.....tole ti je super ratalo! aja sm prebrau da ti dimljenje že hodi po glavi..:)

Popravljeno . Popravil VS800
Objavljeno

@BIF kakšen je postopek za sir? Bi tudi jaz kaj takega poskusil - jogurt, kefir, mocarelo in skuto sem že, tale sir mi izgleda zelo okusen :) pa še zero waste :)

Objavljeno

V bistvu zelo enostaven. jaz sem uporabil postopek po spodnjem videu....edino jaz ga nisem pustil scejat čez gazo ampak sem ga dal v modele, ki sem jih kupil. Modeli so perforirani. Ko sir daš v model ga obtežiš ,jaz sem recimo uporabil 1,5L plastenko z vodo (za velikega), ta malo pa neki kozarec od kumaric se mi zdi tudi napolnjenega z vodo. Ni dobro da ga preveč obtežiš. Za sirejenje pa sem uporabil sirilo, ki sem ga, kot modele kupil v firmi Megal. http://www.megal.si/index.php/prodajni-program/prodajni-program1 

Poraba sirila je zelo majhna 1,2ml. na 5L mleka...stane pa 60ml. cca 6eur. Je pa sirilo naraven proizvod, tako da ni kemije nobene. Mleko sem uporabil domače....načeloma se segreje na 35 stopimj celzija...ampak moje je bilo tako toplo še od molže, da sem moral počakat, da se ohladi na te stopinje. Soliš in dodatke dodajaš po potrebi (želji). Sem pa iz 5litrov mleka dobil cca.1,2kg sira. Ko daš sie v model jih obrčaš na 10 min, 30min, 3ure, 5ur in tako ostane čez noč. Drugi dan so takšni kot vidiš na mojih slikah. Imaš pa na YT nebroj receptov, za različne sire. Jaz sem si pač izbral tega in je ratalo brez problema.

 

  • Všeč mi je 2
  • Hvala 1

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!