maus Objavljeno Oktober 19, 2020 Opozori Objavljeno Oktober 19, 2020 Mon Cheri na Linhartovi v Ljubljani notranc in Grut 2
thumper Objavljeno Oktober 21, 2020 Opozori Objavljeno Oktober 21, 2020 če kdo ne verjame naj poizkusi - sojini kalčki so fenomenalni z domačim bio jabolčnim kisom in bučnim oljem..sam povem..
maus Objavljeno Oktober 21, 2020 Opozori Objavljeno Oktober 21, 2020 Pravkar, thumper pravi: če kdo ne verjame naj poizkusi - sojini kalčki so fenomenalni z domačim bio jabolčnim kisom in bučnim oljem..sam povem.. Kam pridem .. sam vprašam Spasku, Bmflar in thumper 1 2
maus Objavljeno Oktober 22, 2020 Opozori Objavljeno Oktober 22, 2020 Zajtrk notranc, VS800, Grut in 1 other 4
Alla Objavljeno Oktober 22, 2020 Opozori Objavljeno Oktober 22, 2020 Moj pa pol manga, 1 banana in kokosovo mleko....njami maus, Grut, Bmflar in 1 other 4
kaizer Objavljeno Oktober 23, 2020 Opozori Objavljeno Oktober 23, 2020 Miklavž že peče... jutri za v čaj pomakat bodo kul... Mavti, Grut, ligenjček in 5 others 8
Spasku Objavljeno Oktober 24, 2020 Opozori Objavljeno Oktober 24, 2020 Kostanja ne morete olupiti? Uporabite mikrovalovno pečico S prihodom jeseni je narava protagonist velike preobrazbe, ki se ponavlja iz leta v leto. Nebo postane manj modro, medtem ko je gozd oblečen v izredne barve in napoveduje zimo. Vonj dežja ostaja v zraku, ki postane svež, in značilni izdelki, ki jih zemlja ponuja v tem določenem obdobju leta, prihajajo z vrta. Na mizi se pojavita sadje in zelenjava, značilna za sezono. In na tržnici se poleg kakija in granatnega jabolka začenja razkazovati tudi kostanj. Odlični, pečeni in kuhani, so bogati s prehranskimi lastnostmi in všeč mladim in starejšim. Kako težko pa je olupiti kostanj, preden se naužite njihovega slastnega okusa? Poleg trde lupine, ki jih pokriva, so pravzaprav zaviti tudi v nadležno majhno kožico, ki se pogosto preprosto noče odlepiti. Za lažje in hitrejše delovanje je mikrovalovna pečica: bi to kdaj rekli? Ta majhen aparat, ki je zelo priljubljen v vsaki družini (tukaj je tisto, česar nikoli ne kuhamo v mikrovalovni pečici), je dragocen za brez težav olupiti kostanj. Za to obstajata dve šoli mišljenja. Prva je, da na lupini zarežemo, pazimo, da se užitnega dela ne dotaknemo. Po zunanjih rezih morate kostanj za približno deset minut namočiti v vodi. Ta korak pomaga zmehčati vsak del naše okusne hrane, kar olajša naknadno odstranjevanje kože. Nato jih samo odcedimo in damo približno dvajset v primerno posodo. Na koncu postavite v mikrovalovno pečico in kuhajte 5 minut pri največji moči. Koža in membrana se bodo zlahka odlepili, kostanj pa bo pripravljen za pokušino. Drugi postopek je zelo podoben, vendar pri njegovem izvajanju preskočite postopek namakanja in skrajšate čas kuhanja. Zato nadaljujte z rezom in jih nato postavite neposredno v mikrovalovno pečico za največ dve minuti. Na tej točki, če so kostanji še surovi, jih preprosto položite v skledo z vročo vodo in jih za 1-2 minuti spet postavite v mikrovalovno pečico. Vir: Supereva.It
izibajker Objavljeno Oktober 24, 2020 Opozori Objavljeno Oktober 24, 2020 pred 18 minutami, Spasku pravi: Kostanja ne morete olupiti? Uporabite mikrovalovno pečico... Mi nimamo mikrovalovke, pa kostanj pečemo po podobni metodi. Rez čez puklo (kot je lepo ilustrirano na sliki v zgornjem postu), potem namakanje v vodi 10 min, nato pa v klasično pečico za cca. 20 minut... Mavti in Spasku 2
Spasku Objavljeno Oktober 25, 2020 Opozori Objavljeno Oktober 25, 2020 22 hours ago, izibajker said: Mi nimamo mikrovalovke, pa kostanj pečemo po podobni metodi. Rez čez puklo (kot je lepo ilustrirano na sliki v zgornjem postu), potem namakanje v vodi 10 min, nato pa v klasično pečico za cca. 20 minut... Na koliko stopinj v pečici pečeš ???
izibajker Objavljeno Oktober 25, 2020 Opozori Objavljeno Oktober 25, 2020 (popravljeno) pred 36 minutami, Spasku pravi: Na koliko stopinj v pečici pečeš ??? cca. 200 stopinj. Je pa lahko problem, če so kostanji neenake velikosti, se pravi če je opazno odstopanje v dimenzijah. V tem primeru so lahko tisti manjši že preveč zapečeni, medtem ko so veliki idealno... Če bi jih pekel bolj pogosto, bi bilo smiselno, da se jih pred peko malo posortira. Ker pa jih pečemo 3-4x/leto, se mi pa tega ne da... Popravljeno Oktober 25, 2020. Popravil izibajker Spasku 1
Popularna objava thumper Objavljeno Oktober 25, 2020 Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 25, 2020 Končni mi je ratal fotkat Mavti, ligenjček, Grut in 8 others 10 1
maus Objavljeno Oktober 26, 2020 Opozori Objavljeno Oktober 26, 2020 Grut, Mavti, notranc in 4 others 6 1
RobiRoberto Objavljeno Oktober 27, 2020 Opozori Objavljeno Oktober 27, 2020 ? ... ... Grut, Mavti, maus in 5 others 8
Bmflar Objavljeno Oktober 28, 2020 Opozori Objavljeno Oktober 28, 2020 Kej tacga bi zdele maznu maus, RobiRoberto, ligenjček in 6 others 6 1 2
Frenk 67 Objavljeno Oktober 28, 2020 Opozori Objavljeno Oktober 28, 2020 pred 56 minutami, Bmflar pravi: Kej tacga bi zdele maznu deset u po somuna ? MARE 65, maus in Bmflar 3
thumper Objavljeno Oktober 28, 2020 Opozori Objavljeno Oktober 28, 2020 pred 12 minutami, Frenk 67 pravi: deset u po somuna ? ti po fotki vidiš da so goveji?? VS800, Mavti in maus 3
maus Objavljeno Oktober 28, 2020 Opozori Objavljeno Oktober 28, 2020 pred 24 minutami, thumper pravi: ti po fotki vidiš da so goveji?? js jih še voham MARE 65, Mavti, Bmflar in 2 others 5
motozajebant Objavljeno Oktober 28, 2020 Opozori Objavljeno Oktober 28, 2020 Carbonara RobiRoberto, Spasku, thumper in 6 others 8 1
maus Objavljeno Oktober 28, 2020 Opozori Objavljeno Oktober 28, 2020 Pravkar, motozajebant pravi: Carbonara zjebu si debato o ćevapih Bmflar, ligenjček, VS800 in 3 others 6
MARE 65 Objavljeno Oktober 28, 2020 Opozori Objavljeno Oktober 28, 2020 pred 1 uro, Bmflar pravi: Kej tacga bi zdele maznu Jao i još da su od Irme sa Mostara...njami, jebo te zemo vse sm poslinu, moram dat masko gor... maus, VS800, Spasku in 2 others 4 1
Bmflar Objavljeno Oktober 28, 2020 Opozori Objavljeno Oktober 28, 2020 pred 1 minuto, maus pravi: zjebu si debato o ćevapih Yp, treba tole hitr popravit - mam že zdaj polna usta sline VS800, Spasku, ligenjček in 3 others 1 5
MARE 65 Objavljeno Oktober 28, 2020 Opozori Objavljeno Oktober 28, 2020 pred 2 minutami, motozajebant pravi: Carbonara Ne dvomim, da je dobr...ampak ćevapi su ćevapi... thumper, maus, Bmflar in 2 others 2 3
motozajebant Objavljeno Oktober 28, 2020 Opozori Objavljeno Oktober 28, 2020 pred 4 minutami, MARE 65 pravi: Ne dvomim, da je dobr...ampak ćevapi su ćevapi... Res je, čevapi so čevapi... sam sem se jih poleti prenajedu... zdaj malo pavze Da ne bojo samo čevapi, še nedeljsko kosilo Bmflar, VS800, MARE 65 in 3 others 4 1 1
maus Objavljeno Oktober 28, 2020 Opozori Objavljeno Oktober 28, 2020 pred 2 minutami, motozajebant pravi: Da ne bojo samo čevapi, še nedeljsko kosilo A ti tut vedno slikaš pri drugi mizi, kjer bolje jedo VS800, thumper, Bmflar in 4 others 7
motozajebant Objavljeno Oktober 28, 2020 Opozori Objavljeno Oktober 28, 2020 pred 1 minuto, maus pravi: A ti tut vedno slikaš pri drugi mizi, kjer bolje jedo jst grem vedno k sosedi, poslikam potem pa domov maus, Mavti, thumper in 2 others 5
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se