3nity Objavljeno Januar 10, 2021 Opozori Objavljeno Januar 10, 2021 pred 13 minutami, motozajebant pravi: Vprašanje, na koliko jo pečeš? Full gas Pečica segreta na 260 po števcu , potem pa gril na obeh nastavitvah (grelo in temperatura). Na moji se gril izključi po 3min (če se izključi preden je pečena, pečico na hitro odprem, da vklopi nazaj gril), pečem pa cca. 3min (+) Na najvišji poziciji imam na rešetki postavljen kamen, če imaš lopar, lahko pico kar direktno na kamen položiš, jaz ga nimam, zato jo dam na kamen skupaj s tankim pladnjem (alu+teflon najbrž, običajno ga dobiš skupaj s kamnom). Je pa iz droži (0 industrijskega kvasa), ne vem, če bi se navadna sploh uspela na tak način speči. Bmflar, Spasku, izibajker in 2 others 5
skofk Objavljeno Januar 10, 2021 Opozori Objavljeno Januar 10, 2021 pred 3 urami, 3nity pravi: @skofkbravo! Not an easy way Mi smo tudi včeraj Zadnjič celo s polnozrnato Zdaj pa še boljšo moko in peč, pa zalaufamo proizvodnjo Oo bravo ?? ja, se kar splača malo potrudit pri pripravi testa ? katero moko pa uporabljate? 3nity 1
thumper Objavljeno Januar 10, 2021 Opozori Objavljeno Januar 10, 2021 Ob 9. 1. 2021 ob 15:56, Spasku pravi: thumper tako iz radovednosti zakaj si dal downvote temu hlebcu je premalo soli ali kaj drugega mal je blo pozn pa sm falil gumb.. VS800, Spasku, notranc in 1 other 4
DAMI34 Objavljeno Januar 10, 2021 Opozori Objavljeno Januar 10, 2021 pred 56 minutami, skofk pravi: Oo bravo ?? ja, se kar splača malo potrudit pri pripravi testa ? katero moko pa uporabljate? namenske za pico so najboljše men paše Mlinotestova (ne pridejo pa dobro take, ki majo preveč lepka za vzhajano in podobne zadeve)..seveda pa imajo picerije celo različne moke, od 6,12 ali 24 urne fermentacije. Te tut naša firma dobavlja, a so v 25kg embalaži. skofk 1
3nity Objavljeno Januar 10, 2021 Opozori Objavljeno Januar 10, 2021 pred 38 minutami, skofk pravi: Oo bravo ?? ja, se kar splača malo potrudit pri pripravi testa ? katero moko pa uporabljate? Obe sta iz italijanskih, oni imajo čisto drugačno klasifikacijo kot mi, njihove moke so tudi dosti boljše. Tista prva je iz 00 trgovinske moke (cca.1€/kg) - Garofalo W260 polnozrnata pa Petra 9 Gourmetshop ima veliko izbiro dobrih mok (mlina Pizzuti in Quaglia), so pa žal dražje. Ti imaš blizu Špilarjev mlin, njihova bela moka je odlične kakovosti. Spasku, Bmflar, Mavti in 1 other 4
skofk Objavljeno Januar 10, 2021 Opozori Objavljeno Januar 10, 2021 Ok, hvala za info. Trenutno delam z mlinotestovo manitobo. Naslednjič bodo iz italijanske moke..me zanima razlika ? 3nity 1
Popularna objava motozajebant Objavljeno Januar 10, 2021 Popularna objava Opozori Objavljeno Januar 10, 2021 Za nov teden Ninč., notranc, Grut in 9 others 11 1
Popularna objava Alla Objavljeno Januar 11, 2021 Popularna objava Opozori Objavljeno Januar 11, 2021 Spasku, skofk, Ninč. in 12 others 3 11 1
Bmflar Objavljeno Januar 11, 2021 Opozori Objavljeno Januar 11, 2021 pred 2 urami, Alla pravi: Tak zajtrk meu bi tudi jaz VS800 1
VS800 Objavljeno Januar 11, 2021 Opozori Objavljeno Januar 11, 2021 pred 2 minutami, Bmflar pravi: Tak zajtrk meu bi tudi jaz pa dej no..kusmiči so za utroke... Bmflar, ligenjček, thumper in 2 others 5
Bmflar Objavljeno Januar 11, 2021 Opozori Objavljeno Januar 11, 2021 pred eno uro, VS800 pravi: pa dej no..kusmiči so za utroke... Yp, ampak Bailey je pa Bailey - zadane šele popoldan thumper in ligenjček 2
Spasku Objavljeno Januar 11, 2021 Opozori Objavljeno Januar 11, 2021 Taka pica mi je uspela sicer mi .je vsec tanko hrustljavo testo rad bi pa da malo naraste tako kot skofkuMoka domaca Ljutomerska bela fina in groba. thumper, ligenjček, Grut in 6 others 7 2
Popularna objava HyperJack Objavljeno Januar 12, 2021 Popularna objava Opozori Objavljeno Januar 12, 2021 (popravljeno) Sicer totalen amater, ampak sem ponosen na to, da tako rata pizza, iz peči lastnega dizajna in izdelave. Biga, 65% hidracije, moka Petra 5063 Ponavadi nima noben cajta slikat....to so slike kakšnih 12 pizz po vrsti, ko so vsi že siti.. Popravljeno Januar 12, 2021. Popravil HyperJack Frenk 67, markII, Spasku in 16 others 17 2
izibajker Objavljeno Januar 12, 2021 Opozori Objavljeno Januar 12, 2021 Ob 10. 1. 2021 ob 16:20, 3nity pravi: ...Je pa iz droži (0 industrijskega kvasa), ne vem, če bi se navadna sploh uspela na tak način speči. Droži sama delaš. Če ja, a lahko malo opišeš tvoj postopek?
3nity Objavljeno Januar 12, 2021 Opozori Objavljeno Januar 12, 2021 pred 21 minutami, izibajker pravi: Droži sama delaš. Če ja, a lahko malo opišeš tvoj postopek? Matične droži je najbolje dobiti od koga, ki redno peče, saj so take najbolj aktivne. Lahko pa jih tudi sam pripraviš, običajno se pa po tej poti izgubi voljo še pred prvo peko Na FB je v skupinah Drožomanija in Peka z naravnim kvasom polno datotek z navodili in recepti. Če pošlješ prošnjo g. Jožetu Senegačniku, ti odobri dostop do njegovega brezplačnega tečaja s posnetki v katerih zelo lepo razloži pripravo droži in nadaljno peko. 5g droži hranim z 30g moke in 30g vode, pustim na sobni temperaturi 1h++ in pospravim v hladilnik za naslednjič. Recept za pico je od ga. Simone Vavtar za 4 srednje velike pice oz. dva pekača: "Zjutraj zames iz 500g t500, 100g droži, 11g soli, žlice olivnega olja in 400g vode (najprej zgnetla testo s 350g vode, ostalih 50g prilivala postopoma med gnetenjem, kot bi delala majonezo). Testo je dokaj redko, biti mora gladko, voljno. Po prepogibih je bilo v hladilniku dve noči in pol dneva (lahko tudi več ali manj). V skledi postane precej mehurjasto, kot je vidno s slike. Tri do štiri ure pred peko sem vzela testo iz hladilnika, razdelila, oblikovala 2 hlebčka in pokrito pustila na pultu. Pečico skupaj s pekačem segrejem na 300'C z ventilacijo. Na večjo desko dam teflonsko podlogo (namesto peki papirja), rahlo pomokam z ostro moko, razvlečem testo in obložim (omako naredim iz pelatov, sir mozzarella, ostalo po želji). S pomočjo deske spustim podlogo s pico na razgret pekač. Pečem 6 minut." 100g droži za pico v tem primeru pripravim, tako da vzamem 10g matičnih droži, 40g vode in 50g moke V skupini Drožomanija je datoteka "drožomanov", ki so pripravljeni deliti svoje droži. Če ne dobiš nobenega iz svoje občine, ti lahko svoje posušim in pošljem po pošti. Priprava droži.pdf · version 3 Priprava in peka z drožmi.pdf · version 2 motozajebant, skofk, Akito in 3 others 4 2
skofk Objavljeno Januar 12, 2021 Opozori Objavljeno Januar 12, 2021 pred 15 urami, Spasku pravi: Taka pica mi je uspela sicer mi .je vsec tanko hrustljavo testo rad bi pa da malo naraste tako kot skofkuMoka domaca Ljutomerska bela fina in groba. Jaz sem delu po temle receptu ? moka je bila pa mlinotestova manitoba. ligenjček, izibajker, Grut in 3 others 5 1
Popularna objava bajkr88 Objavljeno Januar 12, 2021 Popularna objava Opozori Objavljeno Januar 12, 2021 mladench, Bmflar, Frenk 67 in 9 others 11 1
Popularna objava Mavti Objavljeno Januar 13, 2021 Popularna objava Opozori Objavljeno Januar 13, 2021 Malca ligenjček, Spasku, DAMI34 in 10 others 10 1 2
Bmflar Objavljeno Januar 13, 2021 Opozori Objavljeno Januar 13, 2021 RobiRoberto, Grut, skofk in 6 others 5 3 1
Popularna objava Akito Objavljeno Januar 13, 2021 Popularna objava Opozori Objavljeno Januar 13, 2021 ...tole bo.... Polnilo; mesno zelenjavno s sirom ? thumper, bajkr88, ligenjček in 9 others 10 2
Popularna objava Spasku Objavljeno Januar 13, 2021 Popularna objava Opozori Objavljeno Januar 13, 2021 On 11/23/2020 at 6:01 PM, Spasku said: Kaj se vam zdi tale mikrovalovna pecica 87,90 € se splaca kupit???moti me samo k nima funkcije Cat locok https://klub.t-2.net/ponudba.aspx/16259 ali pa ta https://klub.t-2.net/ponudba.aspx/16258 Resno sprasujem Saj ni res pa JE Danes sem dobil mikrovalovko naroceno 23.11.2020 in potem se nekateri pritozujete ko ne dostavijo paketa v 3-4 dneh50 Dni dostava VS800, notranc, 3nity in 9 others 10 2
bajkr88 Objavljeno Januar 13, 2021 Opozori Objavljeno Januar 13, 2021 akito kaj je to spešl edišn al je kaka uradna jed? Grut in Akito 1 1
Popularna objava bajkr88 Objavljeno Januar 13, 2021 Popularna objava Opozori Objavljeno Januar 13, 2021 med tednom hujšam, tunina z pirinim testom VS800, Grut, RobiRoberto in 9 others 8 1 2 1
Akito Objavljeno Januar 13, 2021 Opozori Objavljeno Januar 13, 2021 pred eno uro, bajkr88 pravi: akito kaj je to spešl edišn al je kaka uradna jed? .....to je spešl edišn by me ?...ko ostanejo palačinke in prazen tortni model ?...potem pa študiraš, da ne bo samo cukrovo vse ? Frenk 67, RobiRoberto, VS800 in 7 others 8 1 1
Mavti Objavljeno Januar 14, 2021 Opozori Objavljeno Januar 14, 2021 Danes pa hrenovke pa še kaj zraven oziroma jih že ni več bajkr88, Spasku, notranc in 3 others 5 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se