Satao Objavljeno Junij 28, 2022 Opozori Objavljeno Junij 28, 2022 čevapi in domači jogurt, na Prokoškem jezeru…sem jih delil z enim domačinom..on je meni pa pito z zeljem ponudil…dobil kup informacij o potkah…celo zvedu, da je klek prevladajoče drevje tam gor…👍 sirna pita in domače kislo mleko…Lukomir… jagenček na Šatorskem jezeru…mrzu…mam raje toplega.. skratka ,cedila sta se med in mleko..Konjic GregorM, Bmflar, Mavti in 6 others 7 2
SAR-Solo Adventure rider Objavljeno Junij 30, 2022 Opozori Objavljeno Junij 30, 2022 Ooni Koda 12! Ima kdo to peč za pice? Mnenja, izkušnje, nasveti-dobrodošli😜
Zivnorc Objavljeno Junij 30, 2022 Opozori Objavljeno Junij 30, 2022 maus, SAR-Solo Adventure rider, Frenk 67 in 3 others 6
izibajker Objavljeno Junij 30, 2022 Opozori Objavljeno Junij 30, 2022 pred 10 minutami, Zivnorc pravi: A lahko nehaš reklamirat tole rdečkarsko-komunajzarsko simboliko. Saj se bo kakemu orto desnjakarju še slina zaletela v grlu. Zivnorc, Grut, GoBobi in 1 other 4
Bmflar Objavljeno Julij 1, 2022 Opozori Objavljeno Julij 1, 2022 Buschi, RobiRoberto, Grut in 1 other 2 1 1
3nity Objavljeno Julij 1, 2022 Opozori Objavljeno Julij 1, 2022 pred 22 urami, SAR-Solo Adventure rider pravi: Ooni Koda 12! Ima kdo to peč za pice? Mnenja, izkušnje, nasveti-dobrodošli😜 Nimam Ooni, pa vseeno. Če imaš možnost, raje vzemi 16ko (grelec na L + dovolj prostora za lahkotno obračanje - obrneš samo 1*). Pri tamali se kar nadelaš, pa še opečeš si prste. Sicer za karkoli se boš odločil, boš zadovoljen, sploh kar se okusa tiče. Računaj zraven še grelec, lopar, termometer,... 🙈 Danes sipe, ker je zunaj prevroče za peko pic 🥵 pik1, Grut, RobiRoberto in 2 others 4 1
SAR-Solo Adventure rider Objavljeno Julij 1, 2022 Opozori Objavljeno Julij 1, 2022 (popravljeno) Sem vzel Ooni koda 12. Za prvič sem full zadovoljen. Malo prakse pa bo. Pride pa notri nova plošča z avtomatskim vrtenjem, da bodo prsti ostali na varnem. Od ideje do izvedbe je le še vprašanje prostega časa😜 IMG_5217.MOV Popravljeno Julij 1, 2022. Popravil SAR-Solo Adventure rider RobiRoberto in Bmflar 1 1
SAR-Solo Adventure rider Objavljeno Julij 3, 2022 Opozori Objavljeno Julij 3, 2022 Danes druga runda v Ooni koda 12 pečici🥰 Vedno bolje mi gre🤣🤣 Mavti, Buschi, Kawasaki_rider in 5 others 5 2 1
Bmflar Objavljeno Julij 4, 2022 Opozori Objavljeno Julij 4, 2022 Kawasaki_rider, DAMI34, Grut in 3 others 3 2 1
Mavti Objavljeno Julij 4, 2022 Opozori Objavljeno Julij 4, 2022 Končno bo tud domač paradjz prišel na vrsto 3nity, RobiRoberto, Bmflar in 5 others 6 1 1
Akito Objavljeno Julij 5, 2022 Opozori Objavljeno Julij 5, 2022 pred 14 urami, Mavti pravi: Končno bo tud domač paradjz prišel na vrsto ...enako 😋...in ostale dobrote ... Alla, Mavti, VS800 in 4 others 6 1
Bmflar Objavljeno Julij 6, 2022 Opozori Objavljeno Julij 6, 2022 (popravljeno) Njam-njam, pol pa tkole ... Popravljeno Julij 6, 2022. Popravil Bmflar Grut, Kawasaki_rider, Buschi in 4 others 3 1 3
Akito Objavljeno Julij 6, 2022 Opozori Objavljeno Julij 6, 2022 ...bemtiš...sem pri prvi fotki tisti prvi moment pomislila na kačji vzorec 😂... Bmflar 1
mladench Objavljeno Julij 6, 2022 Opozori Objavljeno Julij 6, 2022 (popravljeno) On 7/3/2022 at 10:00 PM, SAR-Solo Adventure rider said: Danes druga runda v Ooni koda 12 pečici🥰 Vedno bolje mi gre🤣🤣 Dej se malo testa loti... ne delaj pogač. Da je testo pečeno ti pico prepečeš. Rahlo testo, minuta peke in to je to. Spremljaj temperaturo.. 420-430C na plošči je idealna za peko. 12ka je res malo majhna za obračat. Mogoče si omisli mali loparček za obračanje pic in ne rabiš vrtljivega podstavka. https://youtu.be/JwbT-ite4x8 Moji prvidve, še na izposojeni pečki... (zdj jih nit ne slikam več 🙂) IMG_1275.MOV Popravljeno Julij 6, 2022. Popravil mladench DAMI34, Bmflar, Kawasaki_rider in 4 others 6 1
SAR-Solo Adventure rider Objavljeno Julij 6, 2022 Opozori Objavljeno Julij 6, 2022 @mladench To je bilo samo za test. Drugače pripravljam testo 16 ur. Lopar sem imel doma za krušno lončeno peč in ga uporabil bolj za silo. V službi že imam pripravljeno inox pločevino, da mi jo oblikujejo na rezkarju. Pač imam to ugodnost, da delam v kovinski industriji. Roto stone pa danes zmontiram. Je že vse pripravljeno za montažo. Pravi test pečenja se pa za soboto napoveduje. Tudi moko sem že naročil tisto pravo italjansko, da vidim, če je res tak fina, kot jo reklamirajo.🤣🤣🤣
bajkr88 Objavljeno Julij 6, 2022 Opozori Objavljeno Julij 6, 2022 Grut, Frenk 67, Akito in 5 others 6 2
bajkr88 Objavljeno Julij 9, 2022 Opozori Objavljeno Julij 9, 2022 mladench, Grut, Akito in 1 other 3 1
SAR-Solo Adventure rider Objavljeno Julij 9, 2022 Opozori Objavljeno Julij 9, 2022 Pizza party😜 Tokrat se mi ni mudilo @mladench a je tak OK😎 IMG_5532.MOV bajkr88, Akito, RobiRoberto in 1 other 3 1
mladench Objavljeno Julij 9, 2022 Opozori Objavljeno Julij 9, 2022 1 hour ago, SAR-Solo Adventure rider said: Pizza party😜 Tokrat se mi ni mudilo @mladench a je tak OK😎 IMG_5532.MOV Testo že boljše! 👏 ampak... ne rabiš toliko moke za raztegnit testo. Moko si natresi v en krožnik, malo posuj po pultu, lihtolk da je bel, potem pa hlebček odloži v krožnik, obrni in daj na pult ter raztegni. Ko jo z loparčkom zajameš jo otresi. Tako jo boš manj žgal po pečici in tud na pici neboš imel zažgane. Druga stvar k me pa najbl boli je pa kećappppp 😞😞😞 dobr stvar okusa samo nemore bit kećap osnova. Probaj piksno pelatov odpret, malo soli, malo origana, malo bazilike in žlico kečapa pa malenkost zmiksaj s paličnim, da tavelke kose razsekaš 🤷🏻♂️ you are getting there! 😁
Vin Objavljeno Julij 9, 2022 Opozori Objavljeno Julij 9, 2022 9 minutes ago, mladench said: Druga stvar k me pa najbl boli je pa kećappppp 😞😞😞 dobr stvar okusa samo nemore bit kećap osnova. Probaj piksno pelatov odpret, malo soli, malo origana, malo bazilike in žlico kečapa pa malenkost zmiksaj s paličnim, da tavelke kose razsekaš 🤷🏻♂️ To je tudi mene zabolelo. Tudi samo žlica kečapa me zaboli. mladench 1
SAR-Solo Adventure rider Objavljeno Julij 9, 2022 Opozori Objavljeno Julij 9, 2022 Žal moj želodec ne prenese pelatov. Ne vem zakaj ampak ne gre. Z kečapom nimam problema.😳 mladench 1
SAR-Solo Adventure rider Objavljeno Julij 10, 2022 Opozori Objavljeno Julij 10, 2022 Domače lepinje preden poženem Webra z pleskavicami 😳 IMG_5540.MOV mladench in Akito 2
3nity Objavljeno Julij 10, 2022 Opozori Objavljeno Julij 10, 2022 @SAR-Solo Adventure rider Od paradižnika, ki dozori na soncu, ga pokuhaš in prepasiraš, se to ne more zgoditi. Ni pa ta zadeva poceni… jaz ne dobim zrelih pelatov pod 1€, če zraven prištejem še delo... Mogoče poskusiš te: https://gourmetshop.si/surovine-sl/culinary-journey/culinary-journey-italija/pomodoro-pelati-100-italiani-gustarosso-400-g/ ali pa low budget https://www.spar.si/online/bio-paradiznik-spar-naturpur-400g/p/413891 Imamo v družini podobne probleme z želodčno kislino pa se nobeden ne pritožuje čez naše pice (uporabljamo domačo šalšo ali Gustarosso). Glede norčevanja iz moke, iz mojih izkušenj se namenska moka vedno enako obnaša, fermentacija je zato kontrolirana in dosežeš tak rezultat kot želiš, se lažje oblikuje in kar je še najpomembneje, se med peko ne žge. Ker mi je nazadnje zmanjkalo želene moke, sem kupila trgovinsko Caputo (tudi za pico) in se je zaradi neenakomerne fermentacije med peko na več mestih žgala in je bilo zelo težko pico prav speči. Sicer tudi iz moke 500 iz mlina na kamne nastane lepa in dobra pica (moka je trikrat cenejša od tiste, ki jo običajno kupujem), ni pa taka kot želim @mladench z omembo zažgane moke si me spomnil na prispevek, žal v italijanščini. Strašno, samo to lahko rečem! 🙈 https://www.raiplay.it/video/2014/10/Che-pizza-63da4f4d-b558-41dd-aee1-e3198b0ad4cf.html Povzetek: dim in zažgana moka = strup peč je potrebno dobro očistiti s krtačo in z mokro krpo obrisati ploščo paziti s kakšnim lesom kurimo, žagovina ustvarja dim (strup) med peko paziti, da se testo/nadev ne prismodi (dvigovanje pice v plamen in dim NI ok), peka na idealni temperaturi (ne previsoki) peka pice naj bi se vedno izvajala in istem območju na plošči – okoli tega območja je več umazanije od prejšnjih pek testo naj bo iz čim manj rafinirane moke (00 manitoba je prazna moka) in fermentirano (razgradnja sladkorja) - Olje in miške omenjene v prispevku bom preskočila 😊 Uporabljen komad v prispevku je pa toooop , sem že skoraj pozabila nanj 🎵 Citiraj »RAD IMAM STVARI, KI JIH IMAŠ NASLONJAČ IZ PRAVEGA USNJA, KJER SEDIŠ ŠPORTNI AVTO, TERENSKI MOTOR VILO OB MORJU, KI SI SI JO KUPIL, Z BAZENOM V MOZAIKU VISOKO TAJNICO Z VELIKIM OPRSJEM AMPAK... UMRL BOŠ ZELO BOGAT - VŠEČ TI BO ZELO MALO UMRL BOŠ ZELO ZDRAV, AMPAK... VŠEČ TI BO ZELO MALO UMRL BOŠ LEP, AMPAK... VŠEČ TI BO ZELO MALO UMRL BOŠ ZELO ZDRAV, AMPAK... VŠEČ TI BO ZELO MALO« @mladench še nekaj, tisti alu lopar ni za obračanje, običajno se uporablja majhen lopar iz nerjavnega jekla za to. Zdaj imaš priliko, da SAR izdela (zeloooo poceni) še enega zate 🙊 Btw, katero moko uporabljaš? Od včeraj s prelaza Sella: Nikdar! ne poizkusiti njihovega Laticellla z okusom 🤣 Je pa zelo dober, boljši kot jogurt 🤣 Zelo osvežilen 🤣 Mavti, mladench in bajkr88 3
SAR-Solo Adventure rider Objavljeno Julij 10, 2022 Opozori Objavljeno Julij 10, 2022 Zdaj sem uporabljal Manitobu. Drugače pa nisem privržen neki znamki, ker večine moke vzamem na lokalnem domačem mlinu in sem vedno bil z njo zadovoljen. Paradižnik lahko jem brez težav. Vse kupljene pelate pa “vrnem” v roku pol ure. Z pizzo vred. 😳
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se