Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

Dinstan,pražen ali tenstan......dober je ku sam hudič.Še dve peri solate in pol litra vinčka....ti nima kej bit.

Objavljeno

Zakaj hudiča pa ti ne daš krompirja v lonc, ga skuhaš, potem olupiš in narediš ta tvoj dinstan krompir? A mora glih vse žena naredit?!

Objavljeno
pred 13 minutami, Alla pravi:

Zakaj hudiča pa ti ne daš krompirja v lonc, ga skuhaš, potem olupiš in narediš ta tvoj dinstan krompir? A mora glih vse žena naredit?!

ne more, je zaseden, čaka ženo :P

 

Objavljeno

Marš pa taki dedci. Naj si skuha (pa ženi tudi) saj je skoz doma. Al pa naj strada.
Velja za vse, k se zleknete na kavč in čakate, da vam boljša polovica servira hrano pred vašo leno rit.

Objavljeno

komu ti kuhaš, da si tok občutljiva? :P

(ps. pr nas sem jaz kuharca iz enostavnega razloga, ker pridem prej domov)

 

pred 58 minutami, corleone48 pravi:

Dinstan,pražen ali tenstan......dober je ku sam hudič.Še dve peri solate in pol litra vinčka....ti nima kej bit.

vino menjam za zrezek :P

 

  • Všeč mi je 2
Objavljeno

dinstan = dünsten (nem.) = dušiti, proces kuhanja kjer se sestavine kuhajo brez (ali z zelo malo) tekočine, na maščobi. Glede na postopek bi bil bolj pravilen izraz dušen, ne pa pražen krompir.

Objavljeno

Pozabil sem še današnjo govejo juho za rezanci na mizi in solato iz "sladkega zelja" s fižolom. Po kosil pa še kofe ITAK.
Imam občutek da je nekdo alergičen name. Kdo je to, uganite sami.   :D

dd655e1def_62197124.jpg.485ddd5a943e32f3b59772e8e414c4a7.jpg

IMG_9456-1.jpg.7b905d95d0ba1185d17a480fab3fe5d1.jpg

Objavljeno

Golaž s polento postrežen,  jedel sam, :kava: skuhal in spil sam.

 

IMG_8050.JPG

IMG_8051.JPG

IMG_8053.JPG

Objavljeno

.

... po sobotnem "sprehodu" ... še na enega :D

20241012_165942.jpg

  • Všeč mi je 2
  • Hvala 1
Objavljeno
Ob 8. 10. 2024 ob 12:03, DAMI34 pravi:

komu ti kuhaš, da si tok občutljiva? :P

(ps. pr nas sem jaz kuharca iz enostavnega razloga, ker pridem prej domov)

 

vino menjam za zrezek :P

 

Dinstan,pražen ali tenstan......dober je ku sam hudič.Še dve peri solate in pol litra vinčka....ti nima kej bit.

Ni ga čez deci rujnega,obala in sončen zahod....lepo

Objavljeno (popravljeno)

Prekleta domišlija, še pri hrani mi hudič ne da miru 😅462780730_852764963506922_6209805603844181575_n.jpg.48405511baecdfdfe506392c0f23196b.jpg

Popravljeno . Popravil Sam dePihlja
  • Haha 3
Objavljeno

:worship:

IMG_8322.JPG.766da75ba583590271bbad3a38a0e36e.JPG

38km.JPG.2d3a019ab6cb731670a0dbc431d177b3.JPG

jajevci.jpg.bf2925b029942960d1263aca7f4f072d.jpg

solata.jpg.e41143daeae63eeea087625a181e428e.jpg

kava.jpg.a27560ce7e66692cf2d2efcb5b4cae72.jpg

  • 2 tedne pozneje...
Objavljeno

Ne pozabite, da je v ponedeljek Martinovo.   :OK:

pocasi_pecena_raca.jpg.9922e4fd0d5bb2869b657cfd59f5c95f.jpg

Objavljeno

Njami njami,še posebno se bo prileglo vince sladko....na zdravje😊

  • Hvala 1
Objavljeno

Chilli con Carne za 12 oseb

image.png.4e40d7200c2eccd38987c2192a0ffbf7.png

Objavljeno

Danes je Martinovo.  
Martinovo je priljubljen slovenski praznik, ki pomeni konec dela na polju, zahvalo za dobro letino, predvsem pa je povezan z degustiranjem in slavljenjem novega vina. In kot se za vsak pravi praznik spodobi, tudi praznovanje martinovega spremljajo določene jedi.

1_martinovo1.jpg.6d9e3ac85be1501f8e3c9ba649790b97.jpg

2_martinovo2.jpg.a2aeb9bca90b3d0711f2047eb44f6dba.jpg

3_vr.jpg.158adcef47a3514263ce652a3aa142bf.jpg

  • Všeč mi je 3
Objavljeno

IMG_1954.jpeg

Objavljeno

Dva tedna nazaj sem šel na večerjo v edino odprto restavracijo v bližini, drago sem plačal zrezek, ki bi bil težko za otroško porcijo. Danes sem si za manj kot 20% tiste cene privoščil spodoben “home made” steak. Če je to kriza naj kar traja. 😜

IMG_1964.jpeg

Objavljeno

Za ene dva dni bo, ker jih samo jaz jer pr bajt 😜

IMG_1974.jpeg

Objavljeno
pred 49 minutami, Frenk 67 pravi:

Za ene dva dni bo, ker jih samo jaz jer pr bajt 😜

IMG_1974.jpeg

Čeb jest pr vs živu....................bi jih še vedno sam ti jedu pr bajt....:P

  • Haha 2
Objavljeno (popravljeno)

"Domače kmečko kislo zelje" se skuha en dan prej (moja draga), da se čez noč na hlednem (naš balkon) "malo poleže", in danes ga bo morala pred kosilom moja draga  "še dobro prevreti", ker je v njemu tudi kropmir (njami).
Upam, da bo zraven današnjega "kmečkega" zelja moja draga tudi kaj skuhala, spekla ali kupila pri Najboljšem Sosedu (njami, njami, njami).

RECEPT

1_IMG_9368.JPG.46cb683d82246c7c9edb23db8af2e2be.JPG

2_IMG_9369.JPG.c3c87bd859e497fe58b16a1118b012d4.JPG

3_klobasa.JPG.5f263774753314ce56b94990fb68191d.JPG

4_peenica.jpg.7d8f71d0df8519dff201c001e93be165.jpg

5_krvavica.jpg.247c96a86bb9b380d5e55ee23b127629.jpg

6_habanca.JPG.2555904303f13d4e1f47c7cde5e12642.JPG

Popravljeno . Popravil RobiRoberto
Objavljeno (popravljeno)

Popravljam SVOJO napako ITAK (vsaj to). Ker sem včeraj zvečer moji dragi rekel da bi danes za kosilo jedel "kislo zelje", in ker je bilo zjutraj to v loncu na balkonu še "strjeno", sem res mislil da je zelje, ko je pa oba najina polna krožnika prinesla na mizo, sem šeleugotovil, da je to "kisla repa" in ne zelje (nekateri v okolici mu rečejo zeJLe). Ker je bila repa brez "aditivov" ('basa, pečenica, krvavica ali habanca) sem jo vseeno z užitkom pojedel dva "globoka" krožnika.   :worship:

IMG_9371.JPG.d605c095af65b52bbb869fa4ad832f48.JPG

IMG_9372.JPG.139a10cff77fa269e3d8a3334f4d7347.JPG

IMG_9373.JPG.62ad0ff933c765e0c051a3a68fd68932.JPG

IMG_9374.JPG.d7062bc55ea958cd20edcd5b74b4af86.JPG

Popravljeno . Popravil RobiRoberto

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!