Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

_20170114_151401.JPG

Kr paše malo lažja hrana po tem norem decembru :)

Objavljeno
pred 15 minutami, notranc pravi:

Danes nas je razvalala moja Mati

20170114_134210.jpg

Lp,n

Recept, prosim.:blush:

  • Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 21 minutami, dr.looney pravi:

Recept, prosim.:blush:

Greš k Notrancu in se vsedeš za mizo :blush:

Objavljeno (popravljeno)
pred 27 minutami, dr.looney pravi:

Recept, prosim.:blush:

 

Evo sem poklicu Mati in jo vprašal za recept.

Tri čebule sesekljaš in daš na dno pekača ter malo zelene ne preveč, ker ima močan okus, papriko (zeleno) in korenje čez čebulo prav tako narežeš. Hobotnico namočiš v slani vodi ali morju cca 1.5 - 2 uri. Položiš jo na zelenjavo, če je velika jo razrežeš, potem po zunanjem obodu pekača zložiš krompir v velikih kosih. Krompir malo posuješ s sladko papriko. Poliješ z oljem cca 1 dcl in daš v pečico na 170 stopin. 

Po eni uri dvigneš pokrov in preveriš ali hobotnica postaja mehka in če je v tekočino, ki se je nabrala vržeš 1 do 2 pesti riža, da se ze zgosti. Ko je zadeva kuhana poliješ z olivnim oljem.

Hobotnica je bila predhodno zmrznjena in odtajana ter namočena v soli, kot sem opisal. Nič ne soliš.

 

Lp, notranc

Popravljeno . Popravil notranc
V
Objavljeno
pred eno uro, notranc pravi:

 

Evo sem poklicu Mati in jo vprašal za recept.

Tri čebule sesekljaš in daš na dno pekača ter malo zelene ne preveč, ker ima močan okus, papriko (zeleno) in korenje čez čebulo prav tako narežeš. Hobotnico namočiš v slani vodi ali morju cca 1.5 - 2 uri. Položiš jo na zelenjavo, če je velika jo razrežeš, potem po zunanjem obodu pekača zložiš krompir v velikih kosih. Krompir malo posuješ s sladko papriko. Poliješ z oljem cca 1 dcl in daš v pečico na 170 stopin. 

Po eni uri dvigneš pokrov in preveriš ali hobotnica postaja mehka in če je v tekočino, ki se je nabrala vržeš 1 do 2 pesti riža, da se ze zgosti. Ko je zadeva kuhana poliješ z olivnim oljem.

Hobotnica je bila predhodno zmrznjena in odtajana ter namočena v soli, kot sem opisal. Nič ne soliš.

 

Lp, notranc

hvala. 

  • Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 44 minutami, dr.looney pravi:

hvala. 

Jst hobotnico predhodno na hitro popecem v ponvi, da spusti tisto vijolicno tekocino. Brez tega mas vijolcen krompir in pol ga moj otroc nocjo jest.

Objavljeno
pred 16 urami, Frenk 67 pravi:

Jst hobotnico predhodno na hitro popecem v ponvi, da spusti tisto vijolicno tekocino. Brez tega mas vijolcen krompir in pol ga moj otroc nocjo jest.

...tinto odstraniš že prej in jo imaš za črno rižoto...tako delajo dalmatinci...

  • Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 8 minutami, Akito pravi:

...tinto odstraniš že prej in jo imaš za črno rižoto...tako delajo dalmatinci...

to ni tinta, samo meso hobotnice spusti tako vijolično tekočino, ko ga segrevaš, ki ti obarva zelenjavo in res zgleda mal neukusno

  • Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 4 urami, Frenk 67 pravi:

to ni tinta, samo meso hobotnice spusti tako vijolično tekočino, ko ga segrevaš, ki ti obarva zelenjavo in res zgleda mal neukusno

...ja razumem......sorry  napačno sem  najprej razumela...

Objavljeno

Še topla pečena jabolka, (brez cimeta!) posuto s kosmiči, otrobi in maslom

20170115_171056.jpg

Objavljeno
pred 2 minutami, NinaBina pravi:

Še topla pečena jabolka, (brez cimeta!) posuto s kosmiči, otrobi in maslom

A to si jih potunkala u maso za palačinke, pa spohala? U tem primeru jih je treba narezat na kolobarje.

Objavljeno
pred 17 minutami, izibajker pravi:

A to si jih potunkala u maso za palačinke, pa spohala? U tem primeru jih je treba narezat na kolobarje.

Ah kje pa... to je kvazi drobljenec... nek pise tud z moko, sam js nisem dodala. Ker sem pa prevec masla dala, sem misla da bodo otrobi mal pobral... malo sutra, ce sem posula po vrhu ;) sam skurl so se :dry:

  • Všeč mi je 2
Objavljeno

Tudi z mojim zeeelo prikrajšanim okusom :blush: imam zelenjavo pripravljeno na vse možne načine še vedno zeeelo rad. Današnje kosilo dva taka krožnika.   :worship:

 

IMG_9060.JPG

Objavljeno
pred 17 urami, bobi1001 pravi:

Mal domače večerje 

20170121_190657.jpg

To bi js definitivno brez kruha... ker ubije ves okus ;)

  • Všeč mi je 2
Objavljeno

Tegale se definitivno ne splaca rezat, ker bo prej zmanjkalo :blush:

Ne morem se upret, ze cel tedn to sanjam...

Recept: okomer na mleku kuhane prosene kase, tokrat domaca skuta, polito s kupljenimi in potunkanimi v mleku mletimi lesniki

 

20170122_114033.jpg

Objavljeno
pred 4 urami, NinaBina pravi:

To bi js definitivno brez kruha... ker ubije ves okus ;)

Kruha sem pojedu kokr ga manjka na slik,ostalo je pa kr šlo:P

  • Všeč mi je 3

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!