Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno
pred 13 minutami, motozajebant pravi:

Vprašanje, na koliko jo pečeš? :)

Full gas :cool: Pečica segreta na 260 po števcu :D, potem pa gril na obeh nastavitvah (grelo in temperatura). Na moji se gril izključi po 3min (če se izključi preden je pečena, pečico na hitro odprem, da vklopi nazaj gril), pečem pa cca. 3min (+)

Na najvišji poziciji imam na rešetki postavljen kamen, če imaš lopar, lahko pico kar direktno na kamen položiš, jaz ga nimam, zato jo dam na kamen skupaj s tankim pladnjem (alu+teflon najbrž, običajno ga dobiš skupaj s kamnom).

Je pa iz droži (0 industrijskega kvasa), ne vem, če bi se navadna sploh uspela na tak način speči.

Objavljeno
pred 3 urami, 3nity pravi:

@skofkbravo! Not an easy way :)

Mi smo tudi včeraj

pica4.thumb.jpg.ef29d34b9ce453121175e5f7e8d36f21.jpgpica5.jpg.063389955ce19b37420aec0fa74ee19e.jpg

Zadnjič celo s polnozrnato

pica2.jpg.d7d4724ff71d9582977d61d5375ac827.jpg

Zdaj pa še boljšo moko in peč, pa zalaufamo proizvodnjo :)

Oo bravo ?? ja, se kar splača malo potrudit pri pripravi testa ? katero moko pa uporabljate?

Objavljeno
Ob 9. 1. 2021 ob 15:56, Spasku pravi:

thumper tako iz radovednosti zakaj si dal downvote temu hlebcu je premalo soli:lol1: ali kaj drugega :?

mal je blo pozn pa sm falil gumb.. 

Objavljeno
pred 56 minutami, skofk pravi:

Oo bravo ?? ja, se kar splača malo potrudit pri pripravi testa ? katero moko pa uporabljate?

namenske za pico so najboljše men paše Mlinotestova (ne pridejo pa dobro take, ki majo preveč lepka za vzhajano in podobne zadeve)..seveda pa imajo picerije celo različne moke, od 6,12 ali 24 urne fermentacije. Te tut naša firma dobavlja, a so v 25kg embalaži.

 

Objavljeno
pred 38 minutami, skofk pravi:

Oo bravo ?? ja, se kar splača malo potrudit pri pripravi testa ? katero moko pa uporabljate?

Obe sta iz italijanskih, oni imajo čisto drugačno klasifikacijo kot mi, njihove moke so tudi dosti boljše. Tista prva je iz 00 trgovinske moke (cca.1€/kg) - Garofalo W260

1255406623_Garofalo260.png.ec175f84c62cbddfb945f5c4383119c2.png

polnozrnata pa Petra 9

1697887871_PENINAPOLNOVREDNAPETRAN.9MOLINOQUAGLIA.jpg.241305ae0041ae9476ed586b6478d71b.jpg

Gourmetshop ima veliko izbiro dobrih mok (mlina Pizzuti in Quaglia), so pa žal dražje.

Ti imaš blizu Špilarjev mlin, njihova bela moka je odlične kakovosti.

Objavljeno

Ok, hvala za info. Trenutno delam z mlinotestovo manitobo. Naslednjič bodo iz italijanske moke..me zanima razlika ?

Objavljeno
pred 2 urami, Alla pravi:

137273778_1501548986703800_8888691657601970524_o.jpg

Tak zajtrk meu bi tudi jaz :blush:

Objavljeno
pred 2 minutami, Bmflar pravi:

Tak zajtrk meu bi tudi jaz :blush:

pa dej no..kusmiči so za utroke...

Objavljeno
pred eno uro, VS800 pravi:

pa dej no..kusmiči so za utroke...

Yp, ampak Bailey je pa Bailey - zadane šele popoldan :blush:

  • Haha 2
Objavljeno

Taka pica mi je uspela sicer mi .je vsec tanko hrustljavo testo rad bi pa da malo naraste tako kot skofku:hmm:Moka domaca Ljutomerska bela fina in groba.

IMG_20210110_195650.jpg

Objavljeno
Ob 10. 1. 2021 ob 16:20, 3nity pravi:

...Je pa iz droži (0 industrijskega kvasa), ne vem, če bi se navadna sploh uspela na tak način speči.

Droži sama delaš. Če ja, a lahko malo opišeš tvoj postopek?

Objavljeno
pred 21 minutami, izibajker pravi:

Droži sama delaš. Če ja, a lahko malo opišeš tvoj postopek?

Matične droži je najbolje dobiti od koga, ki redno peče, saj so take najbolj aktivne. Lahko pa jih tudi sam pripraviš, običajno se pa po tej poti izgubi voljo še pred prvo peko :)

Na FB je v skupinah Drožomanija in Peka z naravnim kvasom polno datotek z navodili in recepti. Če pošlješ prošnjo g. Jožetu Senegačniku, ti odobri dostop do njegovega brezplačnega tečaja s posnetki v katerih zelo lepo razloži pripravo droži in nadaljno peko.

5g droži hranim z 30g moke in 30g vode, pustim na sobni temperaturi 1h++ in pospravim v hladilnik za naslednjič.

Recept za pico je od ga. Simone Vavtar za 4 srednje velike pice oz. dva pekača:

"Zjutraj zames iz 500g t500, 100g droži, 11g soli, žlice olivnega olja in 400g vode (najprej zgnetla testo s 350g vode, ostalih 50g prilivala postopoma med gnetenjem, kot bi delala majonezo). Testo je dokaj redko, biti mora gladko, voljno. Po prepogibih je bilo v hladilniku dve noči in pol dneva (lahko tudi več ali manj). V skledi postane precej mehurjasto, kot je vidno s slike. Tri do štiri ure pred peko sem vzela testo iz hladilnika, razdelila, oblikovala 2 hlebčka in pokrito pustila na pultu. Pečico skupaj s pekačem segrejem na 300'C z ventilacijo. Na večjo desko dam teflonsko podlogo (namesto peki papirja), rahlo pomokam z ostro moko, razvlečem testo in obložim (omako naredim iz pelatov, sir mozzarella, ostalo po želji). S pomočjo deske spustim podlogo s pico na razgret pekač. Pečem 6 minut."

100g droži za pico v tem primeru pripravim, tako da vzamem 10g matičnih droži, 40g vode in 50g moke

V skupini Drožomanija je datoteka "drožomanov", ki so pripravljeni deliti svoje droži. Če ne dobiš nobenega iz svoje občine, ti lahko svoje posušim in pošljem po pošti.

 

Priprava droži.pdf · version 3 Priprava in peka z drožmi.pdf · version 2

Objavljeno
pred 15 urami, Spasku pravi:

Taka pica mi je uspela sicer mi .je vsec tanko hrustljavo testo rad bi pa da malo naraste tako kot skofku:hmm:Moka domaca Ljutomerska bela fina in groba.

IMG_20210110_195650.jpg

Jaz sem delu po temle receptu ? moka je bila pa mlinotestova manitoba. 

Objavljeno
pred eno uro, bajkr88 pravi:

akito kaj je to spešl edišn al je kaka uradna jed? :D

 

.....to je spešl edišn by me ?...ko ostanejo palačinke in prazen tortni model ?...potem pa študiraš, da ne bo samo cukrovo vse ?

20210113_153008.jpg

Objavljeno

Danes pa hrenovke pa še kaj zraven oziroma jih že ni več:naughty:

Pizzeria Popaj - Današnja malica: Kaneloni polnjeni s... | Facebook

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!