Frenk 67 Objavljeno December 29, 2022 Objavljeno December 29, 2022 pred 13 minutami, izibajker pravi: A je ta lonec litoželezne sorte? Mislim, da je aluminij.
Buschi Objavljeno December 29, 2022 Objavljeno December 29, 2022 pred eno uro, dr.looney pravi: Kok lohk tole ješ??? Tešk, ampak je pač sodelavka predlaga in ženski se ne ugovarja. Krompir neč slan, zrezek brez žmohta, v bistvu je bila edina začimba na njemu sol, ki je bla v jajcu za pohanje, biskvit v sladici suh. 1
dr.looney Objavljeno December 29, 2022 Objavljeno December 29, 2022 pred 18 minutami, Buschi pravi: Tešk, ampak je pač sodelavka predlaga in ženski se ne ugovarja. Krompir neč slan, zrezek brez žmohta, v bistvu je bila edina začimba na njemu sol, ki je bla v jajcu za pohanje, biskvit v sladici suh. Dobr te je tvoja zdresirala. Na Trojanah se je sam sladoled z avtomata. Vse ostalo ni niti za svinje. Trojane so ostale v 90 in isto Štorman. No pri Štorman se še mogoče najde kej užitnega.
3nity Objavljeno December 30, 2022 Objavljeno December 30, 2022 (popravljeno) pred 17 urami, izibajker pravi: A je ta lonec litoželezne sorte? pred 17 urami, Frenk 67 pravi: Mislim, da je aluminij. Piše: "Izdelana je iz jeklene pločevine, debeline 2 mm in emajlirana z visoko kvalitetnim, črnim, kislo odpornim emajlom." Meni je tudi všeč ta posoda za kuho večjih količin, moti me, da je občutljiva na udarce, drugače sem pa tudi jaz "razvajena" z litoželeznimi lonci 🙂 Popravljeno December 30, 2022. Popravil 3nity 3
Frenk 67 Objavljeno December 30, 2022 Objavljeno December 30, 2022 pred 3 urami, 3nity pravi: Piše: "Izdelana je iz jeklene pločevine, debeline 2 mm in emajlirana z visoko kvalitetnim, črnim, kislo odpornim emajlom." Meni je tudi všeč ta posoda za kuho večjih količin, moti me, da je občutljiva na udarce, drugače sem pa tudi jaz "razvajena" z litoželeznimi lonci 🙂 Ne govorimo o istem loncu. 😜
izibajker Objavljeno December 30, 2022 Objavljeno December 30, 2022 pred 23 urami, Frenk 67 pravi: Mislim, da je aluminij. pred 6 urami, 3nity pravi: Piše: "Izdelana je iz jeklene pločevine, debeline 2 mm in emajlirana z visoko kvalitetnim, črnim, kislo odpornim emajlom." Meni je tudi všeč ta posoda za kuho večjih količin, moti me, da je občutljiva na udarce, drugače sem pa tudi jaz "razvajena" z litoželeznimi lonci 🙂 Po fotki, ki jo je @Frenk 67 objavil, se mi je dozdevalo, da bi ta posoda lahko bila tipa "Dutch oven". Ponavadi so iz litega železa in bolj debelostenske, kot pa tiste iz emajlirane jeklene pločevine. So bolj robustne in namenjene tudi za "zunanjo uporabo", se pravi na kakšnem odprtem kurišču z drvmi ali na žerjavici... Ampak če Frenk pravi, da je njegova posoda iz aluminija (takšna bi bila po teži opazno lažja kot pa če bi bila litoželezna) potem gre verjetno za drug tip posode...
Frenk 67 Objavljeno December 30, 2022 Objavljeno December 30, 2022 pred eno uro, izibajker pravi: Po fotki, ki jo je @Frenk 67 objavil, se mi je dozdevalo, da bi ta posoda lahko bila tipa "Dutch oven". Ponavadi so iz litega železa in bolj debelostenske, kot pa tiste iz emajlirane jeklene pločevine. So bolj robustne in namenjene tudi za "zunanjo uporabo", se pravi na kakšnem odprtem kurišču z drvmi ali na žerjavici... Ampak če Frenk pravi, da je njegova posoda iz aluminija (takšna bi bila po teži opazno lažja kot pa če bi bila litoželezna) potem gre verjetno za drug tip posode... Našu na netu, moja je sam malo večja. LONEC / KOZICA ENAMELIE KOZICA 5.7L 32 CM METISS NIZKA S STEKL. POKROVOM - Ko nakup postane doživetje - Spletninakupi.si 1
Popularna objava Frenk 67 Objavljeno December 31, 2022 Popularna objava Objavljeno December 31, 2022 Naša tamala spekla svoj prvi kruh 11 4
Popularna objava Kaldu Objavljeno Januar 3, 2023 Popularna objava Objavljeno Januar 3, 2023 Za dva para je bilo ravno prav. 9 1
Frenk 67 Objavljeno Januar 3, 2023 Objavljeno Januar 3, 2023 pred 4 urami, Kugelschreiber pravi: Čakam. Čakam. Čakam ko kreten. Osso buco ali kaj drugega? 1
Kugelschreiber Objavljeno Januar 3, 2023 Objavljeno Januar 3, 2023 (popravljeno) 41 minutes ago, Frenk 67 said: Osso buco ali kaj drugega? Točno. Bilo, pa prošlo.... Popravljeno Januar 3, 2023. Popravil Kugelschreiber
Kugelschreiber Objavljeno Januar 13, 2023 Objavljeno Januar 13, 2023 Sm reku, guspa, pa ce bi jutri eno fižolovko z basami skuhal? Je nism že 100 let. Ja, pa gobove tud nisi že nek cajta. Jaz bi raj gobovo. sva nardila kompromis. Gobova bo. 6
skalar36 Objavljeno Januar 13, 2023 Objavljeno Januar 13, 2023 (popravljeno) pred 4 minutami, Kugelschreiber pravi: Gobova bo. Jaz jurčke preden jih dam v skrino popražim na olivnem olju. Toliko, da se zmehčajo. Zavzamejo manj prostora, in nimajo tistega "zatohlega" okusa po vlagi. PS: narezane seveda. Popravljeno Januar 13, 2023. Popravil skalar36 2
Kugelschreiber Objavljeno Januar 13, 2023 Objavljeno Januar 13, 2023 34 minutes ago, skalar36 said: Jaz jurčke preden jih dam v skrino popražim na olivnem olju. Toliko, da se zmehčajo. Zavzamejo manj prostora, in nimajo tistega "zatohlega" okusa po vlagi. PS: narezane seveda. Hm. potenstat na olivcu. bom probal. V naših krajih jih najraj narežejo, poparijo in zmrznejo, ma jaz se s tem ne strinjam, ker iz zmrzovalnika dobim en navadn poc. Ko tele malenkost odtajam, se narežejo in pripravijo skoraj kot sveži. Zatohlosti se probam izognit s hitro porabo 2
skalar36 Objavljeno Januar 13, 2023 Objavljeno Januar 13, 2023 pred 2 minutami, Kugelschreiber pravi: V naših krajih jih najraj narežejo, poparijo in zmrznejo. Tudi pri nas, ampak veliko okusa potem gre v lijak. Tudi narobe. Letos je sodelavka prvič poskusila moj način. Navdušena. Pravi, da je precej več okusa. 2
pik1 Objavljeno Januar 13, 2023 Objavljeno Januar 13, 2023 pred 4 minutami, maus pravi: Tko sm pa dubu 🤩 . ... stari, drugič ustan rajš kar pri fotkah iz špajs liste 😁 2
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se