Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno
pred 13 minutami, izibajker pravi:

A je ta lonec litoželezne sorte?

Mislim, da je aluminij. 

Objavljeno
pred eno uro, dr.looney pravi:

Kok lohk tole ješ???

Tešk, ampak je pač sodelavka predlaga in ženski se ne ugovarja.

Krompir neč slan, zrezek brez žmohta, v bistvu je bila edina začimba na njemu sol, ki je bla v jajcu za pohanje, biskvit v sladici suh.

Objavljeno
pred 18 minutami, Buschi pravi:

Tešk, ampak je pač sodelavka predlaga in ženski se ne ugovarja.

Krompir neč slan, zrezek brez žmohta, v bistvu je bila edina začimba na njemu sol, ki je bla v jajcu za pohanje, biskvit v sladici suh.

:lol1:

Dobr te je tvoja zdresirala. 

Na Trojanah se je sam sladoled z avtomata. Vse ostalo ni niti za svinje. Trojane so ostale v 90 in isto Štorman. No pri Štorman se še mogoče najde kej užitnega. 

Objavljeno (popravljeno)
pred 17 urami, izibajker pravi:

A je ta lonec litoželezne sorte?

 

pred 17 urami, Frenk 67 pravi:

Mislim, da je aluminij. 

Piše: "Izdelana je iz jeklene pločevine, debeline 2 mm in emajlirana z visoko kvalitetnim, črnim, kislo odpornim emajlom."

Meni je tudi všeč ta posoda za kuho večjih količin, moti me, da je občutljiva na udarce, drugače sem pa tudi jaz "razvajena" z litoželeznimi lonci 🙂

Popravljeno . Popravil 3nity
  • Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 3 urami, 3nity pravi:

 

Piše: "Izdelana je iz jeklene pločevine, debeline 2 mm in emajlirana z visoko kvalitetnim, črnim, kislo odpornim emajlom."

Meni je tudi všeč ta posoda za kuho večjih količin, moti me, da je občutljiva na udarce, drugače sem pa tudi jaz "razvajena" z litoželeznimi lonci 🙂

Ne govorimo o istem loncu. 😜

Objavljeno
pred 23 urami, Frenk 67 pravi:

Mislim, da je aluminij. 

 

pred 6 urami, 3nity pravi:

Piše: "Izdelana je iz jeklene pločevine, debeline 2 mm in emajlirana z visoko kvalitetnim, črnim, kislo odpornim emajlom."

Meni je tudi všeč ta posoda za kuho večjih količin, moti me, da je občutljiva na udarce, drugače sem pa tudi jaz "razvajena" z litoželeznimi lonci 🙂

Po fotki, ki jo je @Frenk 67 objavil, se mi je dozdevalo, da bi ta posoda lahko bila tipa "Dutch oven".  Ponavadi so iz litega železa in bolj debelostenske, kot pa tiste iz emajlirane jeklene pločevine. So bolj robustne in namenjene tudi za "zunanjo uporabo", se pravi na kakšnem odprtem kurišču z drvmi ali na žerjavici... 

Ampak če Frenk pravi, da je njegova posoda iz aluminija (takšna bi bila po teži opazno lažja kot pa če bi bila litoželezna) potem gre verjetno za drug tip posode...

Objavljeno
pred eno uro, izibajker pravi:

 

Po fotki, ki jo je @Frenk 67 objavil, se mi je dozdevalo, da bi ta posoda lahko bila tipa "Dutch oven".  Ponavadi so iz litega železa in bolj debelostenske, kot pa tiste iz emajlirane jeklene pločevine. So bolj robustne in namenjene tudi za "zunanjo uporabo", se pravi na kakšnem odprtem kurišču z drvmi ali na žerjavici... 

Ampak če Frenk pravi, da je njegova posoda iz aluminija (takšna bi bila po teži opazno lažja kot pa če bi bila litoželezna) potem gre verjetno za drug tip posode...

Našu na netu, moja je sam malo večja.

LONEC / KOZICA ENAMELIE KOZICA 5.7L 32 CM METISS NIZKA S STEKL. POKROVOM - Ko nakup postane doživetje - Spletninakupi.si 

Objavljeno
pred 4 urami, Kugelschreiber pravi:

Čakam.  Čakam.  Čakam ko kreten.  

7144B32F-8BA8-49F5-965A-4FB2F9BAEFA3.jpeg

Osso buco ali kaj drugega?

  • Všeč mi je 1
Objavljeno (popravljeno)
41 minutes ago, Frenk 67 said:

Osso buco ali kaj drugega?

Točno. Bilo, pa prošlo....

Popravljeno . Popravil Kugelschreiber
Objavljeno

Sm reku, guspa, pa ce bi jutri eno fižolovko z basami skuhal? Je nism že 100 let. Ja, pa gobove tud nisi že nek cajta.  Jaz bi raj gobovo.  
22B6E98A-C1FA-4BA5-A11D-C8BF39E8B3F0.thumb.jpeg.6efe32f771f553da268e858f3f24fb9c.jpeg

 

sva nardila kompromis.  Gobova bo.  

Objavljeno (popravljeno)
pred 4 minutami, Kugelschreiber pravi:

 Gobova bo.  

Jaz jurčke preden jih dam v skrino popražim na olivnem olju. Toliko, da se zmehčajo. Zavzamejo manj prostora, in nimajo tistega "zatohlega" okusa po vlagi.

 

PS: narezane seveda.

Popravljeno . Popravil skalar36
  • Všeč mi je 2
Objavljeno
34 minutes ago, skalar36 said:

Jaz jurčke preden jih dam v skrino popražim na olivnem olju. Toliko, da se zmehčajo. Zavzamejo manj prostora, in nimajo tistega "zatohlega" okusa po vlagi.

 

PS: narezane seveda.

Hm. potenstat na olivcu. bom probal. V naših krajih jih najraj narežejo, poparijo in zmrznejo, ma jaz se s tem ne strinjam, ker iz zmrzovalnika dobim en navadn poc. Ko tele malenkost odtajam, se narežejo in pripravijo skoraj kot sveži. Zatohlosti se probam izognit s hitro porabo :D 

  • Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 2 minutami, Kugelschreiber pravi:

 V naših krajih jih najraj narežejo, poparijo in zmrznejo.

Tudi pri nas, ampak veliko okusa potem gre v lijak. Tudi narobe.

Letos je sodelavka prvič poskusila moj način. Navdušena. Pravi, da je precej več okusa.

 

  • Všeč mi je 2
Objavljeno

Tole zdaj narocu

20230113_130556.jpg

Objavljeno
pred 4 minutami, maus pravi:

Tko sm pa dubu 🤩

20230113_132204.jpg

.

... stari, drugič ustan rajš kar pri fotkah iz špajs liste 😁

 

 

 

  • Haha 2

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!