Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno
pred 19 minutami, Alla pravi:

Kakšno grow light pa imaš? Imam namen nekaj nabavit, pa rabim priporočila :)

Med kuruzo k sosedu jo zabriš, bo lih tko rasla..:naughty:

• Haha 3
Objavljeno

Sem se malo zanimal za luči, pa je bil zaključek, da moraš gojiti kaj bolj "profitabilnega" kot je paradajz.

Češnjevec bi moral "delati" v "tegelcu" brez dodatnih "pomagal" . Pri nas dela bp, tudi v topli gredi ga komaj sproti "ven mečem" , da se preveč ne razrastejo. Pojemo pa ga hudo malo (kakšno pest na teden) . Verjetno imaš probleme z opraševanjem, ker drugače ga je "ko brinja" .

lp

Objavljeno
33 minutes ago, VS800 said:

Med kuruzo k sosedu jo zabriš, bo lih tko rasla..:naughty:

:P

Ne, jaz to rabim za sejančke paradajzov in paprik, k jih posejem februarja :P

• Haha 2
Objavljeno
pred 1 minuto, Alla pravi:

Daj vprašaj kakšnega strokovnjaka, samo kakor sem si jaz zapomnil, ni ravno dobro (preveč) prehitevati (ima nekaj opraviti z dolžino dneva) in nekatere rastline so občutljive na to. Posledično delajo, ne delajo, odmetavajo listje, ipd. Torej ali luč ves čas (s "timerjem" ) ali nič.

lp

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Že leta sama pripravljam tako sadike paradižnikov kot tudi paprik. Ko vzklijejo se sadike rade "pretegnejo", če ni dovolj svetlobe, zato bi jim samo zvečer rada mace podaljšala "sonce".

Drugače pa.....tale vikend sem v svojem rastlinjaku pobrala še lepo bero češnjevčkov. Neprecenjivo. Pa še jih bo nekaj :)

IMG_20231029_182923.jpg

Objavljeno (popravljeno)

Samo februarja je (po mojem) še prezgodaj. To pomeni, da bi jih morala (pre)saditi marca (takrat pa ravno tako še rabijo "dosvetljevanje" , pa tudi v rastlinjaku jih moraš greti) . In v končni fazi imaš samo veliko več dela za minimalni (dodatni) "izplen" . Vsaj moje izkušnje so take.

lp

ps. tudi navadna luč (po mojih izkušnjah) malo pomaga

Popravljeno . Popravil franc
Objavljeno

Za paprike je kar prav, da se posejejo že februarja, ker res počasi rastejo. Pikirajo in presajajo se kasneje v lončke, ki so v zimskem vrtu. Ko pa je ponoči dovolj toplo, jih najprej v lončkih prestavimo v rastlinjak, potem pa gredo nekje v sredini maja na vrt.

• Všeč mi je 2
Objavljeno
1 hour ago, franc said:

Daj vprašaj kakšnega strokovnjaka, samo kakor sem si jaz zapomnil, ni ravno dobro (preveč) prehitevati (ima nekaj opraviti z dolžino dneva) in nekatere rastline so občutljive na to. Posledično delajo, ne delajo, odmetavajo listje, ipd. Torej ali luč ves čas (s "timerjem" ) ali nič.

lp

1 hour ago, franc said:

Sem se malo zanimal za luči, pa je bil zaključek, da moraš gojiti kaj bolj "profitabilnega" kot je paradajz.

Češnjevec bi moral "delati" v "tegelcu" brez dodatnih "pomagal" . Pri nas dela bp, tudi v topli gredi ga komaj sproti "ven mečem" , da se preveč ne razrastejo. Pojemo pa ga hudo malo (kakšno pest na teden) . Verjetno imaš probleme z opraševanjem, ker drugače ga je "ko brinja" .

lp

s tem sem računal, paaaa nekako ni šlo po pričakovanjih :D

1 hour ago, Alla said:

Točno to je plan za 24, v šotastih dozah skalit seme in ga ob času preselit v gredo.  Uporabljam en finski namizni hirdroponik sistem, Plantui. Ene pet zim mi sistemček že goji baziliko, peteršilj, včasih meto... @franc stvar Ima samodejni timer za svetlobo in za zalivanje. Ima dve vrsti ledic. Dokler je klobuk na najnižji stopnji, za kaljenje, je ena barva, ko ga dvigneš se svetloba spremeni. Ni to pridelava hrane. to je šala, pa ko zakurim krušno tam odtržem baziliko za pizzo, al pa mardimo mojito večer :D 

Mimgrede, A ni @HyperJack profesor na tem področju? https://www.lightgarden.si/

Objavljeno (popravljeno)

O ja, se že spomnim. Ko sem preračunal koliko osvetlitve rabim za površino, ki jo imam, je izpadlo ceneje, da jem pri Roš-evi.

Pa še to sem se spomnil, za paradajze rabiš čmrlje, drugače je pridelek bolj na "urajmanje" . Letos jih je pri nas brenčalo bolj malo (verjetno zaradi "čudnega" vremena) .

Drugače pa te začimbne rastline ne rabijo ravno ne vem kaj. Mi jih kupimo v Lidlu za 1€ presadimo, zdržijo mesec ali dva (na kuhinjskem oknu (znotraj ali zunaj, glede na vreme)) , potem pa ponovimo...

lp

ps. aja, pa vsi češnjevci niso enaki, eni so bolj zahtevni od drugih. Teli "naši" , ki se sami sejejo so propadli (zunaj) šele prejšnji teden, v topli gredi pa še cvetijo, samo iz tega pa verjetno ne bo nič.

Popravljeno . Popravil franc
  • Všeč mi je 1
Objavljeno
pred 12 minutami, hajamoto pravi:

Jest bi travo gojil, sam ne za fuzbal plac. ☘️🌱🌿🌿😇

kle pa ne rabš nubene lampe, sam volo    :naughty:

Objavljeno
pred 31 minutami, hajamoto pravi:

Jest bi travo gojil, sam ne za fuzbal plac. ☘️🌱🌿🌿😇

tut una za kadit je...kojojebe. Je mulc reku, tu na balkonu je sadika, zalivajte, negujte in bla bla jz grem za 3 mesece u lajf. Z ženo sva vložila dušo in srce. Sadika je pognala skor 3m visoko, vsi so jo videli na blakonu. In pride šmrkauc domov, pa pravi: to je samica iz tega nau nč..jebemtiekološkopridelavo :P

Objavljeno
pred 5 urami, Alla pravi:

Že leta sama pripravljam tako sadike paradižnikov kot tudi paprik. Ko vzklijejo se sadike rade "pretegnejo", če ni dovolj svetlobe, zato bi jim samo zvečer rada mace podaljšala "sonce".

Drugače pa.....tale vikend sem v svojem rastlinjaku pobrala še lepo bero češnjevčkov. Neprecenjivo. Pa še jih bo nekaj :)

IMG_20231029_182923.jpg

Jaz rastlinjaka sicer nimam ...sem pa 2 dni nazaj tudi nabrala češnjevce in še kar ne nehajo zoret 😇...

20231101_144754.jpg

Objavljeno
3 hours ago, DAMI34 said:

tut una za kadit je...kojojebe. Je mulc reku, tu na balkonu je sadika, zalivajte, negujte in bla bla jz grem za 3 mesece u lajf. Z ženo sva vložila dušo in srce. Sadika je pognala skor 3m visoko, vsi so jo videli na blakonu. In pride šmrkauc domov, pa pravi: to je samica iz tega nau nč..jebemtiekološkopridelavo :P

Zato pa se kupijo feminizirana semena 😜

Objavljeno
4 hours ago, DAMI34 said:

Ojej. A je teleban seme iz ptičje piče pobiral?!?

Objavljeno
pred 11 minutami, Kugelschreiber pravi:

... se boš mogu za svoje češnjevce v kitajca prelevit... pa penzlček v roke..pa na kolena opraševat cvetke... če nisi čebelčkov spustu v hišo..  :D

... res raj kej druzga posadi, ko ni treba opraševat... oz. se ne sme oprašit..  :D

Objavljeno
1 minute ago, Zivnorc said:

... se boš mogu za svoje češnjevce v kitajca prelevit... pa penzlček v roke..pa na kolena opraševat cvetke... če nisi čebelčkov spustu v hišo..  :D

... res raj kej druzga posadi, ko ni treba opraševat... oz. se ne sme oprašit..  :D

a en trot u bajti ni zadost? 

• Haha 3
Objavljeno
pred 13 urami, Kugelschreiber pravi:

ne me vprašat, js sm sam navadn delouc :P

• Haha 2
Objavljeno (popravljeno)

Mali ali ljuti...

IMG_20231105_091554.jpg.5177bc642050a8e29b47637347f8bc55.jpg

In še jih bo...

IMG_20231105_091625.jpg.faed6f94ea0c5ccef721bf01f057fabf.jpg

So bili pa kar bogi letos.... Ni in ni hotelo rast.... Vreme res ni bilo naklonjeno... Preveč vode in vlage vsekakor ni dobro.

Popravljeno . Popravil C eagle
Objavljeno

Pri Mavtijevem sosedu:

20231105_124340.jpg

20231105_125738.jpg

20231105_131957.jpg

Objavljeno
pred 1 uro, Buschi pravi:

Pri Mavtijevem sosedu:

20231105_124340.jpg

20231105_125738.jpg

20231105_131957.jpg

pred 1 uro, Buschi pravi:

20231105_135042.jpg

Eni si pa privoščijo :whistle::D

Objavljeno

Pri nas pa danes samo palačinke :)

1699194319974.jpg.423785bd889b54df21bb8e6b5cefe6d9.jpg

bom moral  v kratkem za savinjskem želodcu v špajzu pogledat:whistle: 

Objavljeno
pred 16 urami, Mavti pravi:

Eni si pa privoščijo :whistle::D

Sine častu...

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!