corleone48 Objavljeno Oktober 8, 2024 Objavljeno Oktober 8, 2024 Dinstan,pražen ali tenstan......dober je ku sam hudič.Še dve peri solate in pol litra vinčka....ti nima kej bit. 3 1
Alla Objavljeno Oktober 8, 2024 Objavljeno Oktober 8, 2024 Zakaj hudiča pa ti ne daš krompirja v lonc, ga skuhaš, potem olupiš in narediš ta tvoj dinstan krompir? A mora glih vse žena naredit?! 1 4 1
DAMI34 Objavljeno Oktober 8, 2024 Objavljeno Oktober 8, 2024 pred 13 minutami, Alla pravi: Zakaj hudiča pa ti ne daš krompirja v lonc, ga skuhaš, potem olupiš in narediš ta tvoj dinstan krompir? A mora glih vse žena naredit?! ne more, je zaseden, čaka ženo 1
Alla Objavljeno Oktober 8, 2024 Objavljeno Oktober 8, 2024 Marš pa taki dedci. Naj si skuha (pa ženi tudi) saj je skoz doma. Al pa naj strada. Velja za vse, k se zleknete na kavč in čakate, da vam boljša polovica servira hrano pred vašo leno rit. 1 2 1
DAMI34 Objavljeno Oktober 8, 2024 Objavljeno Oktober 8, 2024 komu ti kuhaš, da si tok občutljiva? (ps. pr nas sem jaz kuharca iz enostavnega razloga, ker pridem prej domov) pred 58 minutami, corleone48 pravi: Dinstan,pražen ali tenstan......dober je ku sam hudič.Še dve peri solate in pol litra vinčka....ti nima kej bit. vino menjam za zrezek 2
nejc74 Objavljeno Oktober 8, 2024 Objavljeno Oktober 8, 2024 dinstan = dünsten (nem.) = dušiti, proces kuhanja kjer se sestavine kuhajo brez (ali z zelo malo) tekočine, na maščobi. Glede na postopek bi bil bolj pravilen izraz dušen, ne pa pražen krompir.
RobiRoberto Objavljeno Oktober 8, 2024 Objavljeno Oktober 8, 2024 Pozabil sem še današnjo govejo juho za rezanci na mizi in solato iz "sladkega zelja" s fižolom. Po kosil pa še kofe ITAK. Imam občutek da je nekdo alergičen name. Kdo je to, uganite sami. 1
RobiRoberto Objavljeno Oktober 12, 2024 Objavljeno Oktober 12, 2024 Golaž s polento postrežen, jedel sam, skuhal in spil sam. 1
pik1 Objavljeno Oktober 12, 2024 Objavljeno Oktober 12, 2024 . ... po sobotnem "sprehodu" ... še na enega 2 1
corleone48 Objavljeno Oktober 14, 2024 Objavljeno Oktober 14, 2024 Ob 8. 10. 2024 ob 12:03, DAMI34 pravi: komu ti kuhaš, da si tok občutljiva? (ps. pr nas sem jaz kuharca iz enostavnega razloga, ker pridem prej domov) vino menjam za zrezek Dinstan,pražen ali tenstan......dober je ku sam hudič.Še dve peri solate in pol litra vinčka....ti nima kej bit. Ni ga čez deci rujnega,obala in sončen zahod....lepo
Sam dePihlja Objavljeno Oktober 19, 2024 Objavljeno Oktober 19, 2024 (popravljeno) Prekleta domišlija, še pri hrani mi hudič ne da miru 😅 Popravljeno Oktober 19, 2024. Popravil Sam dePihlja 4
RobiRoberto Objavljeno November 6, 2024 Objavljeno November 6, 2024 Ne pozabite, da je v ponedeljek Martinovo.
corleone48 Objavljeno November 6, 2024 Objavljeno November 6, 2024 Njami njami,še posebno se bo prileglo vince sladko....na zdravje😊 1
RobiRoberto Objavljeno November 11, 2024 Objavljeno November 11, 2024 Danes je Martinovo. Martinovo je priljubljen slovenski praznik, ki pomeni konec dela na polju, zahvalo za dobro letino, predvsem pa je povezan z degustiranjem in slavljenjem novega vina. In kot se za vsak pravi praznik spodobi, tudi praznovanje martinovega spremljajo določene jedi. 3
Frenk 67 Objavljeno November 15, 2024 Objavljeno November 15, 2024 Dva tedna nazaj sem šel na večerjo v edino odprto restavracijo v bližini, drago sem plačal zrezek, ki bi bil težko za otroško porcijo. Danes sem si za manj kot 20% tiste cene privoščil spodoben “home made” steak. Če je to kriza naj kar traja. 😜 4 1
Frenk 67 Objavljeno November 21, 2024 Objavljeno November 21, 2024 Za ene dva dni bo, ker jih samo jaz jer pr bajt 😜 2 1
VS800 Objavljeno November 21, 2024 Objavljeno November 21, 2024 pred 49 minutami, Frenk 67 pravi: Za ene dva dni bo, ker jih samo jaz jer pr bajt 😜 Čeb jest pr vs živu....................bi jih še vedno sam ti jedu pr bajt.... 2
RobiRoberto Objavljeno November 22, 2024 Objavljeno November 22, 2024 (popravljeno) "Domače kmečko kislo zelje" se skuha en dan prej (moja draga), da se čez noč na hlednem (naš balkon) "malo poleže", in danes ga bo morala pred kosilom moja draga "še dobro prevreti", ker je v njemu tudi kropmir (njami). Upam, da bo zraven današnjega "kmečkega" zelja moja draga tudi kaj skuhala, spekla ali kupila pri Najboljšem Sosedu (njami, njami, njami). RECEPT Popravljeno November 22, 2024. Popravil RobiRoberto 1
RobiRoberto Objavljeno November 22, 2024 Objavljeno November 22, 2024 (popravljeno) Popravljam SVOJO napako ITAK (vsaj to). Ker sem včeraj zvečer moji dragi rekel da bi danes za kosilo jedel "kislo zelje", in ker je bilo zjutraj to v loncu na balkonu še "strjeno", sem res mislil da je zelje, ko je pa oba najina polna krožnika prinesla na mizo, sem šeleugotovil, da je to "kisla repa" in ne zelje (nekateri v okolici mu rečejo zeJLe). Ker je bila repa brez "aditivov" ('basa, pečenica, krvavica ali habanca) sem jo vseeno z užitkom pojedel dva "globoka" krožnika. Popravljeno November 22, 2024. Popravil RobiRoberto 2
pik1 Objavljeno November 23, 2024 Objavljeno November 23, 2024 pred 13 urami, Frenk 67 pravi: . ... zgleda super ... samo pazi, da naslednjih 24 ur ne boste imeli glih vsa okna zaprta 4
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se