misty Objavljeno December 18, 2005 Deli Objavljeno December 18, 2005 Ima kdo kake izkušnje? Zanimajo me splošne stvari kot bodočega lastnika tega avta: vzdržljivost, hibe, kje najprej začne rjavet, poraba, na kaj moram pazit, kvarljivost tega motorja (turbina), karkoli ... Imam enega ogledanega, letnik 1998, 1.9 TD, cca 100.000 prevoženih (kilometri realni, vozilo pozna znanec), karoserija zgleda kar ok, podvozje tudi, malo me je zmotila mastna mašina tam okoli diz oz. od pokrova ventilov navzdol. Ni mokro, je pa mastno. In pa sklopka je dokaj trda, vendar to najbrž samo moj občutek, ker zdaj furam avto s hidravlično, scudo pa ima navadno, na zajlo. heeeelp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
stenere Objavljeno December 19, 2005 Deli Objavljeno December 19, 2005 Skudotov 1.9TD motor je iz PSA koncerna. Če ima samo 100k km in če je prejšnji lastnik malo pazil, kaj dela z avtom (da ni gonil mrzlega, in da ni zelo segretega takoj ugaševal), potem po mojem ni panike glede motorja. Če je avto kdaj zakuhal, je pa precejšnja verjetnost, da boš imel težave z glavo. Zakuhajo pa ponavadi zato, ker šparajo s termostatom in dajejo noter kopije, v TDju vredu deluje samo originalni termostat, je pa res, da stane 9 jurjev. (po besedah mojega mehanika) Sam imam enak motor v Xantiji, vendar ima moja verjetno 300k km, pa prejšnjemu lastniku je zakuhala(se vidi sledi antifriza okoli raztezne posode, ko ga je ven zmetalo). Nova glava(kopija) se najde na ebayu za 400€(pri nas pa je 170k). Žal te cene vem iz lastnih izkušenj. Je pa scudo baje zajeban za šraufat okol mašine, ker je malo placa. Poraba pri naši xantiji je okoli 6.5 litra, po ac pri 150 pa precej večja. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
stenere Objavljeno December 19, 2005 Deli Objavljeno December 19, 2005 še to: pri meni je bila preperela cevka oduške in je bilo (bolj na levi strani mašine) mastno podobno kot si opisal. Novo cev že imam, stane dobrega jurja. Tudi dihtnga pokrova ventilov je pri meni malo spušala, to bom pa itak zamenjal, ko bom mašino skupaj sestavljal. (prej moram pa "hitre" nemce dočakat da mi pošljejo glavo) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
misty Objavljeno December 21, 2005 Avtor Deli Objavljeno December 21, 2005 hmm, kaj pa vem kako je vozil prejšnji lastnik, hehe Sem pri temi ki jo je dal nofrus odkril da so tudi v tipota (tempro, ...) vgrajevali 1.9 TD motor, samo po besedah fiat serviserja naj bi to bil čisto drug motor ... tnx za info, najbrž ga bom kar vzel Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
stenere Objavljeno December 21, 2005 Deli Objavljeno December 21, 2005 Sem ravno razmišljal kaj zdej a si kupil, al si si premislil :) 1.9 iz tipota... so fiatovi, v scudotu (in kombiju Ducato) pa so pežo/citroenovi, ki so osebnih pežojih, kombiju boxer, citroen xsara, xantia, bx, Jumper. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
misty Objavljeno December 22, 2005 Avtor Deli Objavljeno December 22, 2005 nisem si premislil, samo čas me baše ... tak mesec pač :( Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se