Skoči na vsebino

Krzno


Tomozuki

Priporočene objave

Bila je ledena doba, bili so ociji, avstralopiteki, neandertalci, homo erectusi itd. Njihova glavna življenjska motivacija je bila prehranjevanje in zaščita pred neugodnimi vremenskimi razmerami. Danes se poleg kož uporablja tudi veliko različnih tkanin, bodisi naravnega ali pa umetnega izvora. Na slednje se borci proti mučenju živali na veliko sklicujejo. Krzno je nepotrebno, tukaj je še veliko drugih tkanin, kot je bombaž, lan, najlon itd., ki so ravnotako topla kot krzno. Krzno naj bi bilo samo fetiš nekaterih žensk, ki hočejo biti "in" in "high". Sam bi v te trditve in posploševanja zelo podvomil. Krzno je namreč odličen izolator, skoraj neuničljiv material, usnje motoristova druga koža, čevlji niso nobeni tako zračni, udobni in vzdržljivi kot usnjeni, saj bi v nasprotnem primeru večina hodila pozimi v espadrilah po visokem snegu. Zelo rad bi videl tudi Ruse v platenenih ali bombažnih kučmah, ki naj bi bili enako topli materiali, kot tisti živlaskega izvora. Že iz teh nekaj stavkov bi se lahko razvila mogoče celo brezplodna debata, zato bom nadaljeval v smeri, ki jo večina borcev za zaščito živali ne vidi. Problem je, da ne ločijo zrna od plevela. Eno je ubijanje živali, eno je mučenje živali in eno so porabniki, ki kupujejo izdelke iz njih. S bojem proti uporabnikom, se ne da kaj dosti narediti. In tega borci ne vidijo. Še nikdar jih nisem videl protestirati pred kakšno klavnico ali kakšnim drugim mesno predelovalnim obratom, ampak se zmeraj spravljajo na potrošnike. Torej, zgrešen je cilj. Nekaj podobnega je z orožjem, ki je v ZDA dostopno večini civilistov. Če bi želeli, da se orožje več ne bi uporabljalo, bi najprej bilo potrebno narediti nekaj s proizvajanjem orožja, ne pa začeti pri uporabnikih.

Mučenje ni ubijanje in nošnja krzna/usnja ni mučenje živali. Mučenje je trpljenje živali pred smrtjo ali pa je bodisi to življenjska usoda kakšnega domačega "ljubljenčka". Če torej borci resnično želijo nekaj dobrega narediti, bi morali poskrbeti, da se živali ubijejo korektno, da med transportom ne trpijo itd. Ko je žival že kos zrezka ali kos obleke, je zmotno obsojati nekoga, ki je to kupil. Spravljajo se pa na tiste, ki krzno nosijo, tiste ki nosijo motoristični kombinezon itd. Obenem tudi radi pozabijo, da so oblečeni v usnjene škornje in da so si navsezgodaj zjutraj rezervirali svinjska reberca pri lokalnem mesarju.

Zakaj se ne vsedejo na letalo in odpeljejo na Kitajsko, kjer živali resnično potrebujejo svojega rešitelja? Nimajo dovolj jajc, financ ali pa zagnanosti? Prav je, da obstaja PETA, ampak naj se lotijo problema, ne vzrokov.

Tisti radikalci, ki bi pa vsejedcem radi preprečili konzumacijo mesnih izdelkov pa naj se recimo naprej lotijo poučevanja tigrov, levov, leopardov, krokodilov ter ostalih karnivorov, kako zdravo je korenje in koleraba. Menim, da vsi ti svoje žrtve pokončajo na velik bolj kruti način (zadušitev, odtrganine, zlom hrbtenice, predvsem pa strah) kakor pa lokalni kmet kokoš. Človek je že od nekdaj bil vsejed in temu je primerna tudi njegova prebava. Prenažiranje s zelenjavo ravnotako vodi do črevesnih motenj, saj človek nima encimov za razgradnjo celuloze, kar se vidi tudi v blatu (brez mikroskopa). To, da se je navadiš ne drži, ker encimi ne zmorejo nastajati iz nič (to potrjujejo tudi zakoni fizike). Rad imam zelenjavo in gobe, vendar menim tudi, da je za telo potrebno meso, saj telo preskrbuje s vitaminoma B6 in B12, ki sta pomebna člena v vitaminski verigi. Tako tudi ni veliko atletov, ki bi na mišični masi dobili samo s uživanjem vegetacije.

Lahko, da bom še kaj dodal pa se trenutno ne spomnim, ampak upam, da bom v prihodnosti videl tudi kakšne napise na majicah v zvezi z zaščito otrok, ki se mi zdijo veliko bolj "mučeniška" skupina kot živali, saj prvi po mučenju navadno ne umrejo, ampak postanejo ponovna žrtev mučenja.

Popravljeno . Popravil Tomozuki
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

May I? :blush:

Osebno nisem vegetarijanka, obroka si v bistvu niti ne predstavljam brez mesa (no ja, kakega že, ampak če par dni zapored ne okusim mesa je že hudo).. poleg tega nosim usnjene čevlje, adidaske, motoristična oprema je usnjena, torbice, pasovi itd itd... Mogoče, če bi imela toliko denarja, se mi ne bi izmuznil niti kak krzneni plašček, ali vsaj krzno na usnjenem plaščku. Je pa res, da sem proti ubijanju redkih in mogoče malo manj redkih vrst živali za krzno, ki potem dosega astronomske cene na trgu :angry: Torej ne stojim za stavkom, da "je treba" uporabljati lan, najlon in bombaž namesto krzna - tudi če bi dejansko bilo isto toplo kot krzno (v kar močno dvomim) - če je pač nekomu bolj všeč naravno krzno kot umetno ali bombaž ali whatever, stojim pa za tem, da se uporabi krzno, ki je malo bolj pogosto po gozdovih ali vzgajališčih ali kakorkoli, namesto krzna, za katerega je treba ubiti nekajsto že tako redkih živali (pa prosim ne me lovit tle za malenkosti stavka, mislim da je vsem jasno kaj želim s tem povedati).

Še nikdar jih nisem videl protestirati pred kakšno klavnico ali kakšnim drugim mesno predelovalnim obratom, ampak se zmeraj spravljajo na potrošnike...

... Ko je žival že kos zrezka ali kos obleke, je zmotno obsojati nekoga, ki je to kupil. Spravljajo se pa na tiste, ki krzno nosijo, tiste ki nosijo motoristični kombinezon itd.

Meni se to zdi popolnoma jasno in logično. Če se dam v vlogo preprodajalca krzna tistih malih belih tjulnov (ne poznam strokovnega imena) in služim milijone s prodajo... sem torej v biznisu ubijanja (surovo povedano) in če me do sedaj nobena morala ni ustavila, zakaj bi me sedaj, če pa ustvarjam takšno bogatstvo s tem :blink: Meni se zdi logično da se potemtakem poskuša prepričati potrošnike da to ni uredu in moralno itd. In če se prepriča potrošnike, torej če se drastično zmanjša njihovo število, potemtakem bodo začeli tudi izdelovalci oz. prodajalci zapirati svoje biznise zaradi zmanjšanega profita oz. negativnega profita.

Kdaj se moraš reševanja problema pač lotiti pri repu in ne pri glavi...

post-1631-1134965970_thumb.jpg

Če torej borci resnično želijo nekaj dobrega narediti, bi morali poskrbeti, da se živali ubijejo korektno, da med transportom ne trpijo itd. Ko je žival že kos zrezka ali kos obleke, je zmotno obsojati nekoga, ki je to kupil.

Ok še enkrat (da zmanjšam razloge za kamenjanje), obstaja očitno več vrst borcev, osebno nisem ravno aktivist, ampak kot sem rekla, sem le proti ubijanju redkih živali (iz narave torej) zaradi krzna, ko se da dobiti tudi druge suplemente na trgu. Mi je pa jasno proti čemu se borijo tisti, ki se borijo proti ubijanju živali na sploh - tudi zaradi mesa in oblačil iz usnja itd. - Če nekdo to hoče ustaviti in če nekomu to res postavlja dlake pokonci, mi je jasno da se bo boril popolnoma proti usmrtitvi in mučenju teh živali. Neumno bi bilo, da bi rekli: "Ok, daj ga, ampak prepelji ga tako da ne bo trpel in ubij ga z enim šusom, tako da ne bo niti vedel.." :blink: In ta njihov boj "spoštujem" - mislim... jaz se proti temu ne bom borila, ker imam kar dosti usnja doma in nekaterega ne mislim zamenjati s korduro in ker imam meso preveč rada, da bi ga nehala jesti, četudi ne maram videti kako ubijajo prašiča in si nekako zatiskam oči pred tem da so nekoga klali da sem lahko jaz zdaj sita.. Ampak to nekoga očitno še bolj moti in če se dam v njihovo kožo, razumem zakaj to delajo in zakaj na tak način. Mi se pa pač v kakih drugih rečeh borimo za svoj prav, ki ga drugi ne vidijo/ne razumejo..

Rad imam zelenjavo in gobe, vendar menim tudi, da je za telo potrebno meso, saj telo preskrbuje s vitaminoma B6 in B12, ki sta pomebna člena v vitaminski verigi.

Se strinjam! :grim :krneki:

In tudi če ne bi imelo potrebnih vitaminov, kot sem že rekla, si jedilnika brez mesa enostavno ne predstavljam :ninja:

Lp ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Oba trije sta lepo napisala... :worship:

Se pa pridružujem Devilish, da ni treba ubijat že tako redkih in zaščitenih živali d so lahko eni "lepi"

Prascu pa je itak dosti :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ker sem v službi nisem brala zgornjega, bom pa zelo na hitro rekla:

1. če kravo ubijejo za meso, pa še jaz čeveljčke dobim zaradi tega, zakaj pa ne

2. če puja ubijejo, da bom jaz super dobre krvavice delala, pa mam zato še usnjen plašč, zakaj pa ne

3. če ubijejo eno žival, ki je gojena za to, da se izključno krzno naredi me sicer ne moti, ampak način ubijanja mi ni všeč.

4.če ubijejo žival v naravnem okolju, ali da je žival ogrožena itd.. sem odločno proti temu!!!!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

krzna ne nosim, ker za to danes preprosto ne vidim absolutno nobenega razloga razen nečimrnosti posameznika...

ogabne so mi nagačene lisice okoli vratov starih mam in tet ...krzneni plašči na mladih ženskah pa mi delujejo izrazito vulgarno...

kljub temu pa se mi zdi da ima vsak posameznik pravico do odločanja, kaj bo kupil ter oblekel in kaj ne...

krzno v oblačilni industriji pa ni sporno zaradi nošnje krzna samega pač pa bolj zaradi pogojev v katerih so živali gojene ter zaradi "procenta" ene živali, ki se ga za "proizvodnjo" ponuca.....in to kaj se potem s preostankom živali naredi...

za razliko od mesne industrije, kjer je "procent" ponucane živali bistveno večji...pa tudi kontrrola nad pogoji bivanja gojencev večja..

osebno sem predvsem za to da se normativi za gojenje živali in nadzor nad njimi močno zvišata ..cene krzna bodo tako sicer še višje..a konec koncev bo to zgolj poudarilo bistvo krzna kot statusni simbol.

jem bolj ali manj samo ribe in kure ....pa tudi usnju kot delu garderobe bi se lahko brez težav odpovedala, če bi imela občutek, da bi lahko s tem pripomogla h boljšim pogojem gojenja živali ali popolni prekitnivi "uporabe" živali za oblačilno in prehrambeno industrijo....

pobijanje divjih živali v naravnem habitatu, po možnosti še zaščitenih pa je nekaj o čemer sploh nisem pripravljena debatirat :glare:

zgolj za ilustracijo :)

Alice Cooper je pred časom za nek intervju izjavil, da ima po njegovem mnenju človek moralno pravico nositi zgolj krzno živali, ki jo je sam ubil, ker ga je napadla (no, ja ...)...in prav veliko besnih in popadljivih nercev, ki napadajo in davijo ljudi na svetu ni ;)

poleg tega so testenine z mesom ogabne :SS

Popravljeno . Popravil Nagaya
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zakaj se ne vsedejo na letalo in odpeljejo na Kitajsko, kjer živali resnično potrebujejo svojega rešitelja? Nimajo dovolj jajc, financ ali pa zagnanosti? Prav je, da obstaja PETA, ampak naj se lotijo problema, ne vzrokov.

Tisti radikalci, ki bi pa vsejedcem radi preprečili konzumacijo mesnih izdelkov pa naj se recimo naprej lotijo poučevanja tigrov, levov, leopardov, krokodilov ter ostalih karnivorov, kako zdravo je korenje in koleraba. Menim, da vsi ti svoje žrtve pokončajo na velik bolj kruti način (zadušitev, odtrganine, zlom hrbtenice, predvsem pa strah) kakor pa lokalni kmet kokoš. Človek je že od nekdaj bil vsejed in temu je primerna tudi njegova prebava. Prenažiranje s zelenjavo ravnotako vodi do črevesnih motenj, saj človek nima encimov za razgradnjo celuloze, kar se vidi tudi v blatu (brez mikroskopa). To, da se je navadiš ne drži, ker encimi ne zmorejo nastajati iz nič (to potrjujejo tudi zakoni fizike). Rad imam zelenjavo in gobe, vendar menim tudi, da je za telo potrebno meso, saj telo preskrbuje s vitaminoma B6 in B12, ki sta pomebna člena v vitaminski verigi.

kakšne fine blodnjice... :fredy:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Treba je tudi locevati usnje, ki se uporablja za motoristicno opremo in krzno. Nekaj je uporabljeno za varnost in za izkoriscanje dobrih lastnosti usnja v razmerah v katerih se uporablja, drugo je pa uporaba sredi Ljubljane pred Dramo, ko cakas zunaj na mrazu 10 minut. Nekaj je, ce ubijes kravo, pri kateri razmnozevanje ni problematicno in jo kot prvo celo pojes, potem pa se njeno kozo uporabis kot usnje, drugo je pa ubijanje zivali, ki so ze tako ali tako ogrozene in z edinim namenom, da dobis krzno pri cemer moras za en plasc ubiti na desetine zivali.

Proti prvim nimam nic. Se strinjam, da clovek mora jesti meso za normalen razvoj. Sicer veliko manj kot ga pojemo ampak vseeno.

Mocno sem pa proti krznu. Razlog, da je krzno toplo in da diha in ne vem se kaj, je brezvezen. Vsi vemo kdo nosi krznene plasce in vsi tudi vemo, da se ti ljudje ne gibljejo v ne vem kaksnih ekstremnih razmerah. Iz tega izkljucujem ljudi, ki zivijo na skrajnem severu in ki se vedno zivijo pretezno tako kot so pred mnogimi leti. Ampak ti tako ali tako niso problematicni.

Da se enkrat poudarim. Ni isto ce ubijes kravo in s tem nahranis 10 ljudi in jih zraven se obleces ali pa da ubijes 20 zajcev da obleces eno debelo mestno seronjo, da se pokaze pred sebi enakimi pred gledaliscem ali opero.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

@BlazS - se ti zdi kaj razlike med mestno seronjo v pelcmantlu in motoristom, ki nosi usnjen kombinezon? Nič od naštetega ni ravno nujno in gre za nek osebni luksuz... In tut tistih 20 zajcev se da prodat za hrano - če druzga ne, za pasje konzerve al pa zajčji ragu za špagete al pa kaj ...

Glede mesa in razvoja - beljakovine se dobi tudi drugje... ni nujno meso... pomislite, zakaj dojenčki pijejo mleko in ne žrejo čevapov...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ah SymRu sem vedel da se bos prvo ti oglasil in mi nasprotoval.

Zdi se mi velika razlika med motoristom in mestno seronjo. Sej sem povedal kaj je razlika.Gre se za razlog zaradi katerega uporabljas usnje, drugo je pa nacin pridobivanja in koliko zivali zares porabis. Se mi je zdelo da se bos zapicil v tiste zajce. To je bil samo primer. Dobro ves, da se za krzno ne uporabljajo samo zajci. V bistvu vec uporabljajo druge vrste.

Aja pa beljakovine niso edina koristna snov, ki jo telo dobi od mesa.Ce bi bilo temu res tako, potem bi bilo vec ljudi vegeterjancev(mogoce vkljucno z mano).

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

... pomislite, zakaj dojenčki pijejo mleko in ne žrejo čevapov...

........ker nimajo zoboff?! :?

just a lucky guess, I guess. :whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Klasično MOTOSVET bluzenje...

Pobijanje živali je smiselno in sprejemljivo ko... (beri: meni tako paše)

In ni sprejemljivo, je grdo in nesmiselno ko... (beri: se meni tako zdi)

Kaj je lepo vas prosim važno, ali se porabi cela žival ali pa le del, ali je ubita v naravi, ali v ujetništvu, ali se potem proizvodu reče usnje, krzno ali zrezek, ali imamo zanj nadomestek ali ne, kaj je važno, če ima perje, krzno ali luske? Vse to je pobijanje in povsem naravno obnašanje človeka. Smo pač zveri in evolucija nas je postavila na zverinski prestol. Vsi smo morilci, pa čeravno nismo nikoli držali puške v rokah.

Kakšna hinavčšina... <_<

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

osnovnošolska bilolgija te malo hebe premza :)

človečnjaki so bili prvotno mrhovinarji :) ...zdej je pa samo odvisno na kako časovno oddaljena zgodovinska dejstva se bomo sklicevali....

človek je skozi zgodovino vedno pobil samo toliko kot je rabil in potem vse do zadnjega koščka tudi ponucal..od mesa za prehrano, loja za gorivo, krzna in kože za oblačila in obutev, drobovine, kosti za glasbila, igle, orodje in orožje...nič ni šlo v nič..

medtem ko se danes stran meče vecina živali zaradi petih dlak - mogoče bi se tiste dame lahko samo nehale brit pa bi bil učinek isti :)

družbe, ki so živele od lova, so skozi zgodovino gojile veliko spoštovanje do živali od katerih so živele - medtem ko gojencem danes industrija ne privošči niti kulturnega poda v kletki benih dimenzij :SS

hinavščina pa predvsem s strani tistih ki zagovarjajo šnicle, sami pa kuri niso sposobni zaviti vratu... :kva2:

in avstralopiteki niso bili v ledeni dobi..in otzi pride za homo erectusom :)

Popravljeno . Popravil Nagaya
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Klanje je pač vedno prisotno - bolj ali manj brutalno, dejstvo je, da nikoli ni neboleče ali ravno prijetno za žival. bodisi pri govedu, ki gre za vampe, zrezke in moto-kombinezon, ali pri činčili, ki verjetno ne bo šla za salamo, kvečjemu za pelcmantl.

razlikovati med tem je kot zagovarjati smrtno kazen - legaliziran uboj z vrvjo ali uber-dozo pomirjeval je gut, z nožem štihnit pa ni gut.

Svet je krut, ko jem meso, se včasih tudi spomnim na klanje in morda se v meni prebudi kanček lovca - in je mše z večjim apetitom. Če bi zraven nakladal, kako pa sem 'proti krznu' bi bilo pa res hipokrizija. Raje sem tiho. Doma imava psa in če bi prišlo tako daleč, bi verjetno tudi tega odrl in požrl... That's called brutal reality.

Vsak, ki ima kaj proti, pa naj si naslednjič, ko bo nadel usnjen kombinezon, proba predstavljati par tistih lepih prašičjih ali pa kravjih oči in naj ga tudi takrat prevzame sočutje...

PS: smo pač rojeni ubijalci in agresivci v kravatah in pod krinko uglajenosti ter bontona. Včasih tudi sočutja. But let's not get carrier away - we are killers. That is what we are.

Popravljeno . Popravil SymRu
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Doma imava psa in če bi prišlo tako daleč, bi verjetno tudi tega odrl in požrl... That's called brutal reality.

probi :kva2: ..

še kdaj to omenit... :evilgrin:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

to da se določeni posamezniki specificirajo kot zveri, je pa samo pobožna želja...ćlovek je priložnostni pizdek, ki izrabi šanso, ki se mu ponudi - neki tazga kot pavijan...

in če gledamo agresijo kot pokazatelj na to, da je clovek zver - kam potem sodijo testosteronsko napumpani samci goveda?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če se vrnemo h krznu - v bodoče se bo umetno po mojem lepo prijelo, včasih tega pač ni bilo v taki meri podobnega pravemu... pravo bo pa vedno prisotno kot nek arhetip 'prestiža'.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

človek je skozi zgodovino vedno pobil samo toliko kot je rabil in potem vse do zadnjega koščka tudi ponucal..od mesa za prehrano, loja za gorivo, krzna in kože za oblačila in obutev, drobovine, kosti za glasbila, igle, orodje in orožje...nič ni šlo v nič..

...danes pač ne rabi več le mesa in loja ampak rabi predvsem denar, ker morajo deca v šolo in ne morejo it tja v kožo zavita, pa tudi plačati se šole ne da z lojem. Če boš s to logiko hotela razložiti današnji svet, je najbolje da kar takoj obupaš. Včasih je bil človek razumno bitje, zdaj ni več.

medtem ko se danes stran meče vecina živali zaradi petih dlak - mogoče bi se tiste dame lahko samo nehale brit pa bi bil učinek isti :)

Marsikdo bi lahko storil marsikaj. Mogoče bi se ti lahko prenehala voziti z avtom in motorjem. Saj veš, strupi ki jih spuščaš v zrak tudi pobijajo. Pa ne samo živali, pa tudi ne ravno "humano". Kaj naj bi to sploh bilo "humano pobijanje" :?

družbe, ki so živele od lova, so skozi zgodovino gojile veliko spoštovanje do živali od katerih so živele - medtem ko gojencem danes industrija ne privošči niti kulturnega poda v kletki benih dimenzij :SS

Evolucija je odpihnila tudi večino spoštovanja. Do živali in do ljudi. Sočustvovanje, solidarnost, spoštovanje, vse to so v današnjem sistemu cokle. Za uspeh je treba biti brezbrižen, egoističen, izkoriščevalski... Zakaj bi imela žival kvadratni meter, če na polovički pravtako zraste.

hinavščina pa predvsem s strani tistih ki zagovarjajo šnicle, sami pa kuri niso sposobni zaviti vratu... :kva2:

Hinavčina je, ko nekdo je šnicl, s prstom pa kaže na mesarja. Ali pa ko serje vsepovsod, s prstom pa kaže na sosedovo kopičko, ker je pač, za razliko od njegovih oglatih, okrogla in se zraven zgraža, kako da so okrogle kopičke... :doze:

to da se določeni posamezniki specificirajo kot zveri, je pa samo pobožna želja...ćlovek je priložnostni pizdek, ki izrabi šanso, ki se mu ponudi - neki tazga kot pavijan...

Kaj pa levinje, ko se skupinsko lotijo mlade antilope... kakšen pogum. Biti zver ne pomeni biti pogumen. Največji strahopetci in pizdeki so najhujše in najzahrbtnejše zveri.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

a se mal negiraš iz posta v post :) ...

pa ne vem zakaj omenjaš pogum :blink: ..kaj me to veze...

sploh nimam pojma o čem govoriš :)

najprej neki o tem da je clovek zver , potem o tem da so zveri stahopetne, potem o tem da danes nima veze kako je bilo včasih, pred tem pa da je clovek je šnicle zaradi svojega izvora ....

kaj zdej? a me veze al nima veze? :eek:

in takoj ko bo na voljo električen motorček, ki bo šel vsaj 120 na uro ga bom kupila če bo to dovolila denarnica

Popravljeno . Popravil Nagaya
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Klasično MOTOSVET bluzenje...

Pobijanje živali je smiselno in sprejemljivo ko... (beri: meni tako paše)

In ni sprejemljivo, je grdo in nesmiselno ko... (beri: se meni tako zdi)

Kaj je lepo vas prosim važno, ali se porabi cela žival ali pa le del, ali je ubita v naravi, ali v ujetništvu, ali se potem proizvodu reče usnje, krzno ali zrezek, ali imamo zanj nadomestek ali ne, kaj je važno, če ima perje, krzno ali luske? Vse to je pobijanje in povsem naravno obnašanje človeka. Smo pač zveri in evolucija nas je postavila na zverinski prestol. Vsi smo morilci, pa čeravno nismo nikoli držali puške v rokah.

Kakšna hinavčšina... <_<

BLUZIŠ 100 NA URO.

ZAKAJ?

ker če bi bili tako nagonski in prvinski itd... potem ne bi do iztrebljanja celih vrst prišlo........ tako pa nismo in je treba nemočne živali varovati - sploh tiste v naravnem okolju, ki jim grozi izumrtje.

In če že tako temu praviš - te bom odpeljala v Afriko, pa brez pušk, pištol in nožev itd.. pa da vidimo, kdo je najmočnejši.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

a se mal negiraš iz posta v post :) ...

pa ne vem zakaj omenjaš pogum :blink: ..kaj me to veze...

sploh nimam pojma o čem govoriš :)

Res ne vem s čim se negiram. Prosim razloži.

Pogum si omenjala ti, kot da je nekakšen predpogoj za biti zver in je ljudem (pizdekom) le pobožna želja in zato ker so pač pizdeki (niso pogumni) tudi zveri ne morejo biti. Pizdek sem pač tukaj razumel kot strahoptetec. Če sem razumel narobe me popravi.

Tudi jaz tebe zdaj kaj prav dosti ne razumem več... :doze:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pogum si omenjala ti, kot da je nekakšen predpogoj za biti zver

ne nisem :) tud besede ne o pogumu

potem pises tole

Vse to je pobijanje in povsem naravno obnašanje človeka. Smo pač zveri in evolucija nas je postavila na zverinski prestol.

par vrstic nizje pa pises da nas je evolucija odmaknila od tistega kar smo bili....zakaj potem sploh omenjas kam nas je postavila evolucija?

kaj zdej? a je vazn kaj smo bli al ni?...

Če boš s to logiko hotela razložiti današnji svet, je najbolje da kar takoj obupaš. Včasih je bil človek razumno bitje, zdaj ni več.

jest nisem cisto nič razlagala današnjega sveta...sem pa nanizala par dejstev kako je bilo pred časom ..in po čem bi se lahko zgledovali danes..... :photo:

Popravljeno . Popravil Nagaya
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

kar se tiče kož je rešitev je v kloniranju in umetnih snoveh. :closedeyes:

o prehrani pa je škoda zgubljat besed...ker marsikdo ki zagovarja prehrano brez mesa...je ribe :D

do takrat bom veselo konzumiral mesne izdelke, ki so mi dobri, prav tako bom z veseljem pojedel kako sadje ali zelenjavo...mimogrede, a se je kdo vprašal, če je solata vesela, ker jo odrežeš in pohrustaš???

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

BLUZIŠ 100 NA URO.

ZAKAJ?

ker če bi bili tako nagonski in prvinski itd... potem ne bi do iztrebljanja celih vrst prišlo........ tako pa nismo in je treba nemočne živali varovati - sploh tiste v naravnem okolju, ki jim grozi izumrtje.

In če že tako temu praviš - te bom odpeljala v Afriko, pa brez pušk, pištol in nožev itd.. pa da vidimo, kdo je najmočnejši.

Sistem od nas zahteva profit in nekateri ga pač najdejo v ubijanju. Zdaj pa kazati nanje s prstom, hkrati pa tak sistem podpirati je hinavsko. Ja, treba je varovati živali, pa ne samo živali, treba je varovati tudi marsikaj drugega. Če se da zaslužit kak dolar pa to prav hitro pozabimo. Ti pupa prodajaš-ponujaš (oz. si) neke vzajemne sklade. In z njimi najbrž tudi služiš. Si preverila, če ni v njihovem portfelju tudi podjetij, ki sekajo pragozdove, pobijajo živali, unučujejo okolje... Vidiš, to je hinavščina. :doze:

In o hinavščini govorim, o tem kako plitko je naše razmišljanje. Jaz ne jem zrezkov, moje roke so čiste, usnje pa nosim, ker s tem pa ni nič narobe, ker je pač za zaščito in ni pravega nadomestka, krzna pa ne bi nosil, ker to je pa že pravi zločin. Ali na kratko... kar počnem jaz je znosno in neškodljivo, razumno,... kar počnejo drugi pa je nezaslišano, grozno,... tisočkrat slišano. In če mi z jurjem popusta ponudijo rokavice iz izumrlega kenguruja jih bom pač kupil... prav, ampak ne pri tem kazati s prstom na staro gospo, ki ima okoli vratu obešeno crknjeno lisico. Neokusno? Seveda a nič bolj kot kaj drugega.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.



×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!