SiR Objavljeno December 29, 2005 Deli Objavljeno December 29, 2005 V povprečju in zelo dolgoročno gledano ga imamo vsi zelo blizu 0. :-] Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
danci1973 Objavljeno December 29, 2005 Avtor Deli Objavljeno December 29, 2005 No, razlika je kljub vsemu cca 25 jurjev. Ni za stran metat. In po trenutnih rezultatih ankete kaže, da naj bi bilo po novem v zgornjih dveh razredih manj mopedov, v srednjih dveh več, v nižjih dveh pa enako. Torej v bistvu (nepričakovano) protestiramo samo proti podražitvi. Ali se motim? No, jaz bi predlagal uvedbo enega ali dveh dodatnih razredov (recimo nad 72kW-100kW, nad 100kw-120kW in nad 120kW), predlagana premija za najvišji razred (150kSIT) pa bi obveljala - za najvišji razred. Ne zdi se mi smiselno, da bi Z750 in V-Strom (pa SV1000, seveda :whistle:) spadala v isti 'rizični' razred kot recimo R1 ali GSXR-1000 s 170-180 konji. D. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Erik Objavljeno December 29, 2005 Deli Objavljeno December 29, 2005 No, jaz bi predlagal uvedbo enega ali dveh dodatnih razredov (recimo nad 72kW-100kW, nad 100kw-120kW in nad 120kW), predlagana premija za najvišji razred (150kSIT) pa bi obveljala - za najvišji razred. Ne zdi se mi smiselno, da bi Z750 in V-Strom (pa SV1000, seveda :whistle:) spadala v isti 'rizični' razred kot recimo R1 ali GSXR-1000 s 170-180 konji. D. se podpišem pod to :yes: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
simonsi Objavljeno December 29, 2005 Deli Objavljeno December 29, 2005 Če imaš velik konjev, vsaj veš zakaj plačuješ :closedeyes: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pravokotar Objavljeno December 30, 2005 Deli Objavljeno December 30, 2005 No, jaz bi predlagal uvedbo enega ali dveh dodatnih razredov (recimo nad 72kW-100kW, nad 100kw-120kW in nad 120kW), predlagana premija za najvišji razred (150kSIT) pa bi obveljala - za najvišji razred. Ne zdi se mi smiselno, da bi Z750 in V-Strom (pa SV1000, seveda :whistle:) spadala v isti 'rizični' razred kot recimo R1 ali GSXR-1000 s 170-180 konji. D. Na nek način te razumem. Čeprav, kot vse kaže, bom yst prišparal tistih znamenitih 25 jurjev. In čeprav sem mnenja, da zgolj popanje tajeznih smejkotov tipa :angry: in pisanje jeznih postov v motomars najbrž ne bo zadoščalo za uvedbo dodatnih razredov. LP, PEPE ;) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
danci1973 Objavljeno December 30, 2005 Avtor Deli Objavljeno December 30, 2005 (popravljeno) Na nek način te razumem. Čeprav, kot vse kaže, bom yst prišparal tistih znamenitih 25 jurjev. In čeprav sem mnenja, da zgolj popanje tajeznih smejkotov tipa :angry: in pisanje jeznih postov v motomars najbrž ne bo zadoščalo za uvedbo dodatnih razredov. Kaj druga kot napisat mail na Zavarovalno združenje in Agencijo za zavarovalniški nadzor se nisem spomnil... Žal je to le krik posameznika, ki bo izzvenel v praznično praznih prostorih teh institucij. D. Popravljeno December 30, 2005. Popravil danci1973 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bostov Objavljeno December 31, 2005 Deli Objavljeno December 31, 2005 Kakšna dva pogoja?! Po starem so razredi bili razdeljeni po prostornini, po novem pa bodo po moči. Ni dveh pogojev... D. ok, narobe sem razumel tabelo. POmeni, da bi po novem naj bili razredi po moči (kW) in ne po prostornini. :yea1: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Driverman Objavljeno December 31, 2005 Deli Objavljeno December 31, 2005 2005 Še vedno ni nihče povedal kje se nahajajo podatki o spremembi registracije! .) 2006 :yea1: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno December 31, 2005 Deli Objavljeno December 31, 2005 2005 Še vedno ni nihče povedal kje se nahajajo podatki o spremembi registracije! .) 2006 :yea1: Gregs ti je vse povedal. Nehaj zdaj že jamrat in težit. Lahko pa opolnoči še enkrat vprašaš, kje to piše... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
V-strom650 Objavljeno December 31, 2005 Deli Objavljeno December 31, 2005 Ravnokar: zdaj ob 12.50., 31. decembra 2005, klical zavarovalno agentko (Zavarovalnica MB) in mi je zatrdila, da oni nimajo nobene spremembe gede zavarovalnih razredov in premij. Tako, da fantje (in dekleta seveda), jaz mislim, kot sem že nekaj dni nazaj dejal: PO MOJE JE VSE SKUPAJ NATEG. Upam!!! LP, Bojan. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Driverman Objavljeno December 31, 2005 Deli Objavljeno December 31, 2005 Gregs ti je vse povedal. Nehaj zdaj že jamrat in težit. Najbol je pa pamet solit ane :angry: ! Če nimaš odgovora na vprašanje potem ne odgovarjaj!!! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MaraudeR Objavljeno December 31, 2005 Deli Objavljeno December 31, 2005 ...da ne boste mislili, da se o tem govori samo na MSju: Primož Tručl Primož Tručl je zaposlen pri zavarovalnici GENERALI d.d. kot direktor neživljenjskih zavarovanj. Nanj lahko naslovite vsa vprašanja s področja avtomobilskih zavarovanj. Vprašanje I 12.12.2005 | Številka vprašanja: 179 Zavarovanje za motorna kolesa po novem sistemu? Zanima me če je res, da bo po 15.1.2006 zavarovanje za motorno kolo po novem sistemu, se pravi namesto ccm (kubikov), naj bi bilo po novem po KW (kilovatih)? Če je res, me zanima kakšni bodo ti razredi (od-do v kw) in seveda cene. Odgovor Res je! Podrobnosti, sploh pa cen vam, žal, ne morem razkriti, tudi datum ne bo nujno ravno 15.1.06 (lahko da bo med zavarovalnicami različen), vsekakor pa se bo to spremenilo v začetku prihodnjega leta. http://www.varnostvprometu.org Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
misty Objavljeno December 31, 2005 Deli Objavljeno December 31, 2005 ... in ata karnet nenadoma postane poceni :? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jose Objavljeno Januar 1, 2006 Deli Objavljeno Januar 1, 2006 ... in ata karnet nenadoma postane poceni :? bi znal biti :yes: :whistle: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno Januar 1, 2006 Deli Objavljeno Januar 1, 2006 bi znal biti :yes: :whistle: misliš, da res? :blink: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
misty Objavljeno Januar 1, 2006 Deli Objavljeno Januar 1, 2006 misliš, da res? :blink: dilema pred časom je bila ata carnet + dodatni listki za vsak prehod HR meje vs. registracija (v eni drugi temi, zaradi prevoza motorja na dirkališče) v tvojem postu pa sem dobil občutek da namiguješ na neregistriran motor in vožnjo po cesti (ter posledice nesreče). ne v vsakem postu zarote iskat :P Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jetman Objavljeno Januar 1, 2006 Deli Objavljeno Januar 1, 2006 Še sreča, da se mi bo zavarovanje podražilo le za 45%:slap:. Zmikavti :krneki: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Gricko Objavljeno Januar 2, 2006 Deli Objavljeno Januar 2, 2006 (popravljeno) sem dopolnil anketo ker mam 600ccm in cca 100KM, ampak v prometni mi piše 63kw sem lahko zadovoljen, saj padem v predzadnji razred (moral bi v najvišjega), tako da sem "prišparal" 45k sit, ampak še vedno pa bom plačal več kot prejšne leto :( .....tko da jaz sem v vsakem primeru na slabšem <_< Popravljeno Januar 2, 2006. Popravil Gricko Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Dolenc™ Objavljeno Januar 2, 2006 Deli Objavljeno Januar 2, 2006 Jst sem včer uprašu strica k je zavarovalni agent, pa prav da so dobil nekej. Tko da očitno bo kar tko... Škoda <_< Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kp-kp Objavljeno Januar 2, 2006 Deli Objavljeno Januar 2, 2006 Pisano na kožo CBF 1000. .) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Dry Objavljeno Januar 2, 2006 Deli Objavljeno Januar 2, 2006 Pisano na kožo CBF 1000. .) ... pa tudi Hondi Varadero 1000 (69 kW), Suzukiju DL 1000 V STROM (72 kW), Yamahi TDM 900 (63 kW), pa še bi se našlo. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno Januar 2, 2006 Deli Objavljeno Januar 2, 2006 Ducatijevi Multistradi 1000 DS :devil: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Driverman Objavljeno Januar 3, 2006 Deli Objavljeno Januar 3, 2006 Ta zakon je že v veljavi!! :BUA: :BUA: http://www.amzs.si/default.asp?podrocje=5&tip=1 Joj so pokvarjene zavarovalnice pa še država!! :BUA: :BUA: :BUA: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
stuhec Objavljeno Januar 3, 2006 Deli Objavljeno Januar 3, 2006 naj bi bil v glavnem sem jaz zdaj na biljsem kot prej pa mislim da vsi ti coperisti se najbolj Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MaraudeR Objavljeno Januar 3, 2006 Deli Objavljeno Januar 3, 2006 .... v glavnem sem jaz zdaj na biljsem kot prej... ...po zgornji anketi sodeč nisi edini... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se