Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

A se kdo s to umetnostjo ukvarja? :OK: Zanima me namreč če se da top zadevo redčit? Če maš preojšter šnops ki zarad tega ni glih preveč uporaben, če se da to redčit brez da bi bil pol hin zarad tega :hmm:

Objavljeno

A se kdo s to umetnostjo ukvarja? :OK: Zanima me namreč če se da top zadevo redčit? Če maš preojšter šnops ki zarad tega ni glih preveč uporaben, če se da to redčit brez da bi bil pol hin zarad tega :hmm:

Jaz ga rad redčim s pirom.

:blush:

Objavljeno

A se kdo s to umetnostjo ukvarja? :OK: Zanima me namreč če se da top zadevo redčit? Če maš preojšter šnops ki zarad tega ni glih preveč uporaben, če se da to redčit brez da bi bil pol hin zarad tega :hmm:

Z destilirano vodo. Če jo z navadno prekuhano in ohlajeno vodo, lahko postane moten.

Objavljeno

Tko kot je Marja povedu, z destiliranko.

Drgač pa pozimi ga lahk tut zliješ u piskr, še neki cukra notr zmečeš, pržgeš, da zgori velik del alkohola, in maš odličn šumadijski čaj. Mehek na alkoholu, topl, pa sladkor not - odlično za preganjanje vročine.

Objavljeno

kaj pa limonce?!?

pr nas t "neuporaben" snopc predelamo v limonce:

gres k sadjarju, kupis kg limon, jih operes, narezes na krhlje in namočiš za dan ali dva v prekuhano vodo, nato ročno stisnes limone in trdne dele odstraniš iz posode...ostane ti limonin sok, ki ga precedis in po zelji in okusu sladkas in dodas zganje... nastanejo LIMONCE! :OK:

Objavljeno

Jaz ga rad redčim s pirom.

:blush:

:worship:

to je ziher najboljše vrste redčenje, s tem dobiš neke vrste papir

šnopspapir :grim

Objavljeno

šnops ne more bit premočen!!! :slap: If it's too strong, you're too weak! :devil:

se pa mi dopade tista z šnopspapirjem, najboljša literarna dela nastanejo na takem papriju :whistle:

Objavljeno

šnops ne more bit premočen!!! :slap: If it's too strong, you're too weak! :devil:

:grim Se absolutno strinjam z velecenjenim kolegom. :grim

Če je folku šnopc premočn, kaj bi šele rekli na absitnhe? :devil: :whistle: :grim

Objavljeno

Da če takoj po zaužitju spiješ še pol litra vode, je dober :D

Objavljeno

Šnops (kot gurmanka za šnops) je lahko premočen. Lahko ga redčiš z destilirano vodo, jaz pa ga s kakšnimi sokovi sadežev (najboljši je melonin sok), takrat dobiš eno tako divjo zadevo :grim

Objavljeno

Če je za koga navaden šnops premočan svetujem:

gorenjski šnops

Spiješ kozarec vode,

nekdo pa te mora nato z dilo ali čim podobnim zaladat čez hrbet,

da res fajn zapeče

to je to :naughty:

Objavljeno

Šnops je lahko le dober al pa zanč! % niso pomembni!

Dober šnopc te seveda lahko fejst prbije, ga je pa veselje pognat po grlu in analizirat jabučka, hruške, breskuce, češplce in podobno pornografijo. In te na koncu ne boli lubenica, razen če jo nisi prehiter na lato sosedovga kozolca prislonil! Al pa na trottrottrott... ah kurc na pločnk!

Če je pa šnops zanč, si pa buban drug dan, pa nopbenga vesela ni ko ga zvrneš. Dobr šnops mora bit tak, da bi ga na špagco prvezu, pa gor pa dol po grlu vlaču! .)

Ja in dovoljen ga je edin s pirom utrdit! Ta zanč šnopec se pa za goved u štal nuca, ko se jim ketna u vrat zarase in podobne paškodbe.

Objavljeno

Mater vola!! Reče se ŠNOPC !!! :grim

Mimgrede: Kk v vašmu koncu rečete tistm, k pride iz ''posode časti vredne'' po prvi kuhi?

Pr nas je bront al pa serohkaslišou sm pa tut že d na primorskm rečejo korenta! :huh:

No, sj je vseen, če ma vsaka vas drgačn ime za bront... Važn je le, d je beseda šnopc(s) povsod ista!! :OK:

Objavljeno

Mimgrede: Kk v vašmu koncu rečete tistm, k pride iz ''posode časti vredne'' po prvi kuhi?

lut'r

Objavljeno (popravljeno)

Mimgrede: Kk v vašmu koncu rečete tistm, k pride iz ''posode časti vredne'' po prvi kuhi?

pr nas se reče BLINA :fredy:

Popravljeno . Popravil ROKOVNJAČ
Objavljeno

Mater vola!! Reče se ŠNOPC !!! :grim

Mimgrede: Kk v vašmu koncu rečete tistm, k pride iz ''posode časti vredne'' po prvi kuhi?

Pr nas je bront al pa serohkaslišou sm pa tut že d na primorskm rečejo korenta! :huh:

No, sj je vseen, če ma vsaka vas drgačn ime za bront... Važn je le, d je beseda šnopc(s) povsod ista!! :OK:

pr nas rečemo... najga :drunk:

dr.looney :devil:

Objavljeno

Hvala,:010 hvala

Objavljeno

Kot so že velecenjeni kolegi napisali šnops se redči samo z destilirano vodo (in to ne s tisto za tehnične namene). Najbolje, da si jo pripraviš sama v kotlu za žganjekuho. Dobro je pred redčenjem izmerit procent alkohola. Šnops mora vsebovati od 40 do 55 % alkohola. Odvisno od vrste šnopsa. To pa zato, da ne postane moten (sploh breskov rad postane pri nepravi koncentraciji) in da pride do izraza aroma po sadju. Sedaj nimam ravno pri roki tabel.

Je pa včasih obstajala knjiga z naslovom Žganjekuha nekega koroškega pisca. V njej je vse napisano. Pravi Katekizem za šnopskenige. Mogoče jo imajo v knjižnici?

Objavljeno

na naših koncih velja za preizkušeno dober šnopc tisti, ki doseže magično cifro 52%...sploh če gre za slivovko.....

imajo tudi tekmovanja kjer izberejo najboljši šnopc, brinjevec..... :)

Objavljeno

Mimgrede: Kk v vašmu koncu rečete tistm, k pride iz ''posode časti vredne'' po prvi kuhi?

na koroškem je prunt

moja babica se ukvarja z žganjekuho jaz pa prunt testiram

Objavljeno

na naših koncih velja za preizkušeno dober šnopc tisti, ki doseže magično cifro 52%...sploh če gre za slivovko.....

imajo tudi tekmovanja kjer izberejo najboljši šnopc, brinjevec..... :)

To pa niti najmanj drži. Če ima šnops 52% ali več še ne pomeni, da je dober. Lahko je tudi zanič za kozlat :SS

Objavljeno

na naših koncih velja za preizkušeno dober šnopc tisti, ki doseže magično cifro 52%...sploh če gre za slivovko.....

imajo tudi tekmovanja kjer izberejo najboljši šnopc, brinjevec..... :)

Taprauga brinouca je škoda za vsak dan pit! To je sam za ''rcnije''! Se je zgodil k še nism biu povnoletn pa pridem h stari mami in ji pojamram d' me želodec boli pa me vpraša če bom navadn šnopc al brinoučk! :eek: Hja odloču sm se za brinoučk, k ga do takat nism še nkol piu in :SS Naslednič sm rajš izbrau navadn šnopc! :grim

Objavljeno

To pa niti najmanj drži. Če ima šnops 52% ali več še ne pomeni, da je dober. Lahko je tudi zanič za kozlat :SS

praksa kaže, da so vsi nagrajeni šnopci nad 50%, sploh slivovka 52%....

Taprauga brinouca je škoda za vsak dan pit! To je sam za ''rcnije''!

to itak drži...pri nas je 2 dcl dobrega brinjevca vedno shranjenega za namen zdravila.....

Objavljeno

praksa kaže, da so vsi nagrajeni šnopci nad 50%, sploh slivovka 52%....

to itak drži...pri nas je 2 dcl dobrega brinjevca vedno shranjenega za namen zdravila.....

Ma joj TC kolko šnopca piješ, da spet trdiš nekaj, kar si nekje prebral ali ti je nekdo povedal ... valjda, da imajo vsi nagrajeni šnopsi v večini nad 50%. Jaz ti samo pravim, da to ni pogoj, da je šnops dober ... a kapiraš al ti narišem al boš rajši post zbrisal ...

Objavljeno

pr nas rečemo... najga :drunk:

dr.looney :devil:

brez pravoga naglasa se nečuje dobro

pa tudi če dobro napišeš jih 9/10 tou ne bo znalo praf povedati

:blush:

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.



×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!