stigmata Objavljeno Januar 19, 2006 Deli Objavljeno Januar 19, 2006 A se kdo s to umetnostjo ukvarja? :OK: Zanima me namreč če se da top zadevo redčit? Če maš preojšter šnops ki zarad tega ni glih preveč uporaben, če se da to redčit brez da bi bil pol hin zarad tega :hmm: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
fifty Objavljeno Januar 19, 2006 Deli Objavljeno Januar 19, 2006 A se kdo s to umetnostjo ukvarja? :OK: Zanima me namreč če se da top zadevo redčit? Če maš preojšter šnops ki zarad tega ni glih preveč uporaben, če se da to redčit brez da bi bil pol hin zarad tega :hmm: Jaz ga rad redčim s pirom. :blush: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MARJA Objavljeno Januar 19, 2006 Deli Objavljeno Januar 19, 2006 A se kdo s to umetnostjo ukvarja? :OK: Zanima me namreč če se da top zadevo redčit? Če maš preojšter šnops ki zarad tega ni glih preveč uporaben, če se da to redčit brez da bi bil pol hin zarad tega :hmm: Z destilirano vodo. Če jo z navadno prekuhano in ohlajeno vodo, lahko postane moten. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno Januar 19, 2006 Deli Objavljeno Januar 19, 2006 Tko kot je Marja povedu, z destiliranko. Drgač pa pozimi ga lahk tut zliješ u piskr, še neki cukra notr zmečeš, pržgeš, da zgori velik del alkohola, in maš odličn šumadijski čaj. Mehek na alkoholu, topl, pa sladkor not - odlično za preganjanje vročine. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Rokovnjač Objavljeno Januar 19, 2006 Deli Objavljeno Januar 19, 2006 kaj pa limonce?!? pr nas t "neuporaben" snopc predelamo v limonce: gres k sadjarju, kupis kg limon, jih operes, narezes na krhlje in namočiš za dan ali dva v prekuhano vodo, nato ročno stisnes limone in trdne dele odstraniš iz posode...ostane ti limonin sok, ki ga precedis in po zelji in okusu sladkas in dodas zganje... nastanejo LIMONCE! :OK: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zdrawc Objavljeno Januar 19, 2006 Deli Objavljeno Januar 19, 2006 Jaz ga rad redčim s pirom. :blush: :worship: to je ziher najboljše vrste redčenje, s tem dobiš neke vrste papir šnopspapir :grim Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pervy Objavljeno Januar 19, 2006 Deli Objavljeno Januar 19, 2006 šnops ne more bit premočen!!! :slap: If it's too strong, you're too weak! :devil: se pa mi dopade tista z šnopspapirjem, najboljša literarna dela nastanejo na takem papriju :whistle: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pirrulz Objavljeno Januar 19, 2006 Deli Objavljeno Januar 19, 2006 šnops ne more bit premočen!!! :slap: If it's too strong, you're too weak! :devil: :grim Se absolutno strinjam z velecenjenim kolegom. :grim Če je folku šnopc premočn, kaj bi šele rekli na absitnhe? :devil: :whistle: :grim Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Dolenc™ Objavljeno Januar 19, 2006 Deli Objavljeno Januar 19, 2006 Da če takoj po zaužitju spiješ še pol litra vode, je dober :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Vale Objavljeno Januar 19, 2006 Deli Objavljeno Januar 19, 2006 Šnops (kot gurmanka za šnops) je lahko premočen. Lahko ga redčiš z destilirano vodo, jaz pa ga s kakšnimi sokovi sadežev (najboljši je melonin sok), takrat dobiš eno tako divjo zadevo :grim Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zdrawc Objavljeno Januar 19, 2006 Deli Objavljeno Januar 19, 2006 Če je za koga navaden šnops premočan svetujem: gorenjski šnops Spiješ kozarec vode, nekdo pa te mora nato z dilo ali čim podobnim zaladat čez hrbet, da res fajn zapeče to je to :naughty: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
HHV Objavljeno Januar 19, 2006 Deli Objavljeno Januar 19, 2006 Šnops je lahko le dober al pa zanč! % niso pomembni! Dober šnopc te seveda lahko fejst prbije, ga je pa veselje pognat po grlu in analizirat jabučka, hruške, breskuce, češplce in podobno pornografijo. In te na koncu ne boli lubenica, razen če jo nisi prehiter na lato sosedovga kozolca prislonil! Al pa na trottrottrott... ah kurc na pločnk! Če je pa šnops zanč, si pa buban drug dan, pa nopbenga vesela ni ko ga zvrneš. Dobr šnops mora bit tak, da bi ga na špagco prvezu, pa gor pa dol po grlu vlaču! .) Ja in dovoljen ga je edin s pirom utrdit! Ta zanč šnopec se pa za goved u štal nuca, ko se jim ketna u vrat zarase in podobne paškodbe. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Lowrenc Objavljeno Januar 19, 2006 Deli Objavljeno Januar 19, 2006 Mater vola!! Reče se ŠNOPC !!! :grim Mimgrede: Kk v vašmu koncu rečete tistm, k pride iz ''posode časti vredne'' po prvi kuhi? Pr nas je bront al pa serohkaslišou sm pa tut že d na primorskm rečejo korenta! :huh: No, sj je vseen, če ma vsaka vas drgačn ime za bront... Važn je le, d je beseda šnopc(s) povsod ista!! :OK: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zdrawc Objavljeno Januar 19, 2006 Deli Objavljeno Januar 19, 2006 Mimgrede: Kk v vašmu koncu rečete tistm, k pride iz ''posode časti vredne'' po prvi kuhi? lut'r Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Rokovnjač Objavljeno Januar 19, 2006 Deli Objavljeno Januar 19, 2006 (popravljeno) Mimgrede: Kk v vašmu koncu rečete tistm, k pride iz ''posode časti vredne'' po prvi kuhi? pr nas se reče BLINA :fredy: Popravljeno Januar 19, 2006. Popravil ROKOVNJAČ Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
dr.looney Objavljeno Januar 19, 2006 Deli Objavljeno Januar 19, 2006 Mater vola!! Reče se ŠNOPC !!! :grim Mimgrede: Kk v vašmu koncu rečete tistm, k pride iz ''posode časti vredne'' po prvi kuhi? Pr nas je bront al pa serohkaslišou sm pa tut že d na primorskm rečejo korenta! :huh: No, sj je vseen, če ma vsaka vas drgačn ime za bront... Važn je le, d je beseda šnopc(s) povsod ista!! :OK: pr nas rečemo... najga :drunk: dr.looney :devil: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
stigmata Objavljeno Januar 20, 2006 Avtor Deli Objavljeno Januar 20, 2006 Hvala,:010 hvala Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Lobo Objavljeno Januar 20, 2006 Deli Objavljeno Januar 20, 2006 Kot so že velecenjeni kolegi napisali šnops se redči samo z destilirano vodo (in to ne s tisto za tehnične namene). Najbolje, da si jo pripraviš sama v kotlu za žganjekuho. Dobro je pred redčenjem izmerit procent alkohola. Šnops mora vsebovati od 40 do 55 % alkohola. Odvisno od vrste šnopsa. To pa zato, da ne postane moten (sploh breskov rad postane pri nepravi koncentraciji) in da pride do izraza aroma po sadju. Sedaj nimam ravno pri roki tabel. Je pa včasih obstajala knjiga z naslovom Žganjekuha nekega koroškega pisca. V njej je vse napisano. Pravi Katekizem za šnopskenige. Mogoče jo imajo v knjižnici? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Thundercat Objavljeno Januar 20, 2006 Deli Objavljeno Januar 20, 2006 na naših koncih velja za preizkušeno dober šnopc tisti, ki doseže magično cifro 52%...sploh če gre za slivovko..... imajo tudi tekmovanja kjer izberejo najboljši šnopc, brinjevec..... :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bna Objavljeno Januar 20, 2006 Deli Objavljeno Januar 20, 2006 Mimgrede: Kk v vašmu koncu rečete tistm, k pride iz ''posode časti vredne'' po prvi kuhi? na koroškem je prunt moja babica se ukvarja z žganjekuho jaz pa prunt testiram Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Vale Objavljeno Januar 20, 2006 Deli Objavljeno Januar 20, 2006 na naših koncih velja za preizkušeno dober šnopc tisti, ki doseže magično cifro 52%...sploh če gre za slivovko..... imajo tudi tekmovanja kjer izberejo najboljši šnopc, brinjevec..... :) To pa niti najmanj drži. Če ima šnops 52% ali več še ne pomeni, da je dober. Lahko je tudi zanič za kozlat :SS Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Lowrenc Objavljeno Januar 20, 2006 Deli Objavljeno Januar 20, 2006 na naših koncih velja za preizkušeno dober šnopc tisti, ki doseže magično cifro 52%...sploh če gre za slivovko..... imajo tudi tekmovanja kjer izberejo najboljši šnopc, brinjevec..... :) Taprauga brinouca je škoda za vsak dan pit! To je sam za ''rcnije''! Se je zgodil k še nism biu povnoletn pa pridem h stari mami in ji pojamram d' me želodec boli pa me vpraša če bom navadn šnopc al brinoučk! :eek: Hja odloču sm se za brinoučk, k ga do takat nism še nkol piu in :SS Naslednič sm rajš izbrau navadn šnopc! :grim Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Thundercat Objavljeno Januar 20, 2006 Deli Objavljeno Januar 20, 2006 To pa niti najmanj drži. Če ima šnops 52% ali več še ne pomeni, da je dober. Lahko je tudi zanič za kozlat :SS praksa kaže, da so vsi nagrajeni šnopci nad 50%, sploh slivovka 52%.... Taprauga brinouca je škoda za vsak dan pit! To je sam za ''rcnije''! to itak drži...pri nas je 2 dcl dobrega brinjevca vedno shranjenega za namen zdravila..... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Vale Objavljeno Januar 20, 2006 Deli Objavljeno Januar 20, 2006 praksa kaže, da so vsi nagrajeni šnopci nad 50%, sploh slivovka 52%.... to itak drži...pri nas je 2 dcl dobrega brinjevca vedno shranjenega za namen zdravila..... Ma joj TC kolko šnopca piješ, da spet trdiš nekaj, kar si nekje prebral ali ti je nekdo povedal ... valjda, da imajo vsi nagrajeni šnopsi v večini nad 50%. Jaz ti samo pravim, da to ni pogoj, da je šnops dober ... a kapiraš al ti narišem al boš rajši post zbrisal ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
volk Objavljeno Januar 20, 2006 Deli Objavljeno Januar 20, 2006 pr nas rečemo... najga :drunk: dr.looney :devil: brez pravoga naglasa se nečuje dobro pa tudi če dobro napišeš jih 9/10 tou ne bo znalo praf povedati :blush: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se