bigi Objavljeno Januar 24, 2006 Opozori Objavljeno Januar 24, 2006 A se kdo s to umetnostjo ukvarja? :OK: Zanima me namreč če se da top zadevo redčit? Če maš preojšter šnops ki zarad tega ni glih preveč uporaben, če se da to redčit brez da bi bil pol hin zarad tega :hmm: Šnops se reči z navadno vodo, ki jo daš v kotel in destiliraš. Prva stvar, ki priteče iz kotla če kuhaš nango je cvet. Vsaj tako pravimo pri nas. Cvet je strupen, ker vsebuje bakrov oksid. Tega je cca 2 dl, ko začneš kuhati. Je pa dober za razne žaube, ce van namočiš kaka zelišča. Da pa veš, da je šnopc prov močan (52-53%). narediš na sledeč nacin. Če ga pretreseš, mora držati peno 15 sekund. Tak je ravno taprav. Pa še nekaj. Čim starejši je šnopc, manj je pekoč. Pregovor. Tri dobre stvari so: Vroča Župa, Stara Slivovka in Mrzla Tašča.
klimbra Objavljeno Januar 24, 2006 Opozori Objavljeno Januar 24, 2006 Kako naj ti pa pomagam, če pa imaš sladko življenje in ko vidiš kisle kumarice kar planiš po njih :devil: Za posledice pa ne odgovarjam, zato pa priporočam Janče, ker tam si ti tudi že nekaj "preverjal" in se da malo počakat (do belega dne) da se vse skupaj malo umiri! :blush: Sicer pa: šnopc se poskuša z nosom in jezikom in ne želodcem :hmm: , ker tam pa verjamem,da po desetih različnih vrstah zna postati pestro (sploh če vsakega 0,3 ali celo 0,5 cukneš) Hihihiiii....sej sem vedu, da si pozabu.......jaz tozadevnih substanc ne pijem.....jih je pa moja spremljevalka.....potem smo pa mel rajanje :kva2: :kva2: :kva2: :kva2: :kva2: :lol1:
Lowrenc Objavljeno Januar 24, 2006 Opozori Objavljeno Januar 24, 2006 Šnops se reči z navadno vodo, ki jo daš v kotel in destiliraš. Prva stvar, ki priteče iz kotla če kuhaš nango je cvet. Vsaj tako pravimo pri nas. Cvet je strupen, ker vsebuje bakrov oksid. Tega je cca 2 dl, ko začneš kuhati. Je pa dober za razne žaube, ce van namočiš kaka zelišča. Da pa veš, da je šnopc prov močan (52-53%). narediš na sledeč nacin. Če ga pretreseš, mora držati peno 15 sekund. Tak je ravno taprav. Pa še nekaj. Čim starejši je šnopc, manj je pekoč. Pregovor. Tri dobre stvari so: Vroča Župa, Stara Slivovka in Mrzla Tašča. Uh-tole je pa profesionalna izjava!! Verjamem, d' si mojster :worship: Ampak tisto o treh dobrih stvareh je pa čez vse!!
Zdrawc Objavljeno Januar 25, 2006 Opozori Objavljeno Januar 25, 2006 Zdajle je pravi cajt(temperatura) za kuhanje šnopca :grim niti vode ne rabiš za šnops ohlajat, k je zrak tak mrzu :wacko:
fifty Objavljeno Januar 25, 2006 Opozori Objavljeno Januar 25, 2006 Pa dejte že enkrat povedat kje se dobimo, da popijemo ves šnopc tega sveta. Nerazredčen. Itaq. :drunk: :drunk: :drunk: :drunk: :drunk: :drunk: :drunk: :drunk: :drunk: :drunk: :drunk:
Zdrawc Objavljeno Januar 25, 2006 Opozori Objavljeno Januar 25, 2006 Pa dejte že enkrat povedat kje se dobimo, da popijemo ves šnopc tega sveta. Nerazredčen. Itaq. :drunk: :drunk: :drunk: :drunk: :drunk: :drunk: :drunk: :drunk: :drunk: :drunk: :drunk: mal počak, zdajle je itaq premrzlo za take megalomanske podvige :wacko: se nam ga lahko kdo nekontrolirano nabuta :drunk: , pa nam zmrzne :doze: (bimepeklavestpress)
Hanzi Objavljeno Januar 25, 2006 Opozori Objavljeno Januar 25, 2006 Prva stvar, ki priteče iz kotla če kuhaš nango je cvet. Vsaj tako pravimo pri nas. Cvet je strupen, ker vsebuje bakrov oksid. Tega je cca 2 dl, ko začneš kuhati. Je pa dober za razne žaube, ce van namočiš kaka zelišča. Lahko da to drži, ne bom trdil, se pa bolj nagibam k temu kar sem prebral iz bolj "verodostojnih" virov. Bakrov oksid nastane lahko samo zaradi kotla :hmm: in ne vidim razloga zakaj bi nastajal samo na začetku(moje mnenje). "Verodostojni" viri pa pravijo da je cvet Metanol, šnopc pa pač etanol. Koristne lastnosti metanola za človeka pa so :kva2: :slap:
Zdrawc Objavljeno Januar 25, 2006 Opozori Objavljeno Januar 25, 2006 Koristne lastnosti metanola za človeka pa so :kva2: :slap: slepota med drugim B)
Lowrenc Objavljeno Januar 25, 2006 Opozori Objavljeno Januar 25, 2006 Ampak jst bi res biu za stvar, da se enkrat dobimo na degustaciji!! Enkrat, k bo že sezona!! Vsak prnese eno litro pa hleb kruha zraven pa degustiramo še tadomačo zaseko! :grim A ma kdo kakšen primern plac mrbit??! Jst ga sicer mam ampak mam uvedeno kvoto fešt(na vikendu-kvota uvedena by my papi :BUA: ) in sicer 4 na leto(nov let, dan mladosti, moj rojstn dan in rojstn dan od sestre pa je stvar pr koncu :doze: )! Zdrawc-a ti veš za kkšno garažo kje. Sj mam jst tut garažo ampak je zadeva strašno delikatna, ker je kvota mišljena na osebo(mene) in ne objekt :glare:
krava Objavljeno Januar 25, 2006 Opozori Objavljeno Januar 25, 2006 Park :kva1: Pa bolj po domač se je treba oblećt. No, precej... :grim
lo1ma Objavljeno Januar 25, 2006 Opozori Objavljeno Januar 25, 2006 Pa dejte že enkrat povedat kje se dobimo, da popijemo ves šnopc tega sveta. Nerazredčen. Itaq. :drunk: :drunk: :drunk: :drunk: :drunk: :drunk: :drunk: :drunk: :drunk: :drunk: :drunk: Čez zimo tudi meni zapaše. Upam, da bo lokacija snidenja kmalu poznana. Me pa zanima kako se bodo odrezale starejše generacije. Ah, saj vem rezervirano, a do konca.. :OK:
bigi Objavljeno Januar 26, 2006 Opozori Objavljeno Januar 26, 2006 Lahko da to drži, ne bom trdil, se pa bolj nagibam k temu kar sem prebral iz bolj "verodostojnih" virov. Bakrov oksid nastane lahko samo zaradi kotla :hmm: in ne vidim razloga zakaj bi nastajal samo na začetku(moje mnenje). "Verodostojni" viri pa pravijo da je cvet Metanol, šnopc pa pač etanol. Koristne lastnosti metanola za človeka pa so :kva2: :slap: Ne vem, mogoče imaš prav. Sicer pa je največ metenola v Šmarnici. Samo od šmarnice ni še nihče umrl, za cvet pa ne vem. Po izročilu starejših sem pač dobil informacijo, da cvet pač ni za pit.
Hanzi Objavljeno Januar 26, 2006 Opozori Objavljeno Januar 26, 2006 Mislim, da se letos tradicionalno srečanje soloriderjev na Jančah ne bo izneverilo :? in predlagam da tam gor spraznimo kako steklenico. Itak jih večina prespi v sobah oziroma šotorih, tko da se bo dalo lažje preživet če bo komu preveč zapasal :blush: Lahko pa se tudi zmenimo za kak motozbor. Čeprav nas bodo tam organizatorji malo čudno gledali če bomo imeli polno mizo šnopca in klobas pa oni ne bodo imeli nič od tega. :devil:
stigmata Objavljeno Januar 26, 2006 Avtor Opozori Objavljeno Januar 26, 2006 A sem povedla da ne bomo nič redčli ampak kr riskirali, pa nek bude šta bude! :010 :drunk:
Manu Objavljeno Januar 26, 2006 Opozori Objavljeno Januar 26, 2006 Če ne prej bi znalo biti kako Soloridersko srečanje primerno za ocenjevanje 2xkratno prekuhanih dobrot :hmm: Prinesem "surovega" in tudi namočeno kaj v njega (baje so bile "kumarice" kar dobre v žireh) ..pridem... :D
bigi Objavljeno Januar 26, 2006 Opozori Objavljeno Januar 26, 2006 Če koga zanima večja količina domačega pravega šnopca, vem zanj (vse živo ampak res naravno nobene kemije)
Ganges Objavljeno Januar 26, 2006 Opozori Objavljeno Januar 26, 2006 slepota med drugim B) No starejši ljudje so nekoč tudi precej šmartnice pogoltnili pa vseeno niso imeli takih težav s slepoto. Zadeva tudi ni tako huda, da bi spil nekaj z metanolom in bi bil že kar slep :D Je pa sigurno, da ni zdrav. Zdrav pa ni niti etanol. Torej lahko debatiramo samo o tem keri je bolj in keri je manj zdrav. V mejah normale je vse ok :OK:
Lowrenc Objavljeno Januar 26, 2006 Opozori Objavljeno Januar 26, 2006 Ne-to bo treba organizirat enkrat in to spomladi al pa začetek poletja in do takrat ''pustmo stat''! OK? (D se frišn šnopc nakuha... )
lo1ma Objavljeno Januar 26, 2006 Opozori Objavljeno Januar 26, 2006 No starejši ljudje so nekoč tudi precej šmartnice pogoltnili pa vseeno niso imeli takih težav s slepoto. Zadeva tudi ni tako huda, da bi spil nekaj z metanolom in bi bil že kar slep :D Je pa sigurno, da ni zdrav. Zdrav pa ni niti etanol. Torej lahko debatiramo samo o tem keri je bolj in keri je manj zdrav. V mejah normale je vse ok :OK: Klobasanje o metanolu je brezveze.. Kot je že napisano - v mejah normale je vse o.k. Kratka zgodbica (resnična): Možakarja zdravnica vpraša koliko alkohola spije čez dan,on odgovori nič - samo sedem litrov šmarnice - no za svojih 130kg in 210cm je res potreboval nekaj več tekočine.. :D
Ganges Objavljeno Januar 26, 2006 Opozori Objavljeno Januar 26, 2006 A to pa je na mene letelo :angry2: Jaz mam tudi 130 kg :D
jose Objavljeno Januar 31, 2006 Opozori Objavljeno Januar 31, 2006 A se kej kuha ?? :naughty: :yes: ....ker je stara zaloga pošla :whistle: :P
Hanzi Objavljeno Februar 1, 2006 Opozori Objavljeno Februar 1, 2006 Jaz ga skuham takoj jeseni. Ne zabijam sodov! :blink: Sicer pa sem se spomnil na klimbro, da on pa že ne :devil: Obstajaš tudi s "kumarico" samo te ne bom izdal!
Lowrenc Objavljeno Februar 1, 2006 Opozori Objavljeno Februar 1, 2006 (popravljeno) A se kej kuha ?? :naughty: Ti kar ugibej!! :glare: Letos NE, ker je bl mal jpkou blo ampak je pa od lanske sezone ga še mal. Starejši je-bolši je(manj speče) :OK: Popravljeno Februar 1, 2006. Popravil Lowrenc
Lowrenc Objavljeno Junij 14, 2006 Opozori Objavljeno Junij 14, 2006 Kvajezdejto? A je kje kakšen motosvetovec, ki ma dost veliko garažo za kakšne 10 do 15 šnopcoljubou... D nardimo tole degustacijo... Sj smo rekl d' bi biu to test šnopcou pa zaseke ane, če se prou spovnem :hmm: Sej zato, d' bojo pa ocene verodostojne in objektivne se bo pa med enim in drugim šnopcom nardil požirek piva ane? :OK:
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se