Vojč Objavljeno September 6, 2005 Opozori Objavljeno September 6, 2005 tko informativno .) je že kdo jedel vampe v Intersparovih restavracijah(v LJ) :? prejšnič sem si delal lušte ali ravno takrat jih ni bilo na jedilniku :P
Zdrawc Objavljeno September 6, 2005 Opozori Objavljeno September 6, 2005 vampi ala pervy: ← Pervy, 10ka za šnicla & pire :grim :beer2: O vampih pa itak ni za zgubljat besed, sploh če jih babica pripravi, pa če jih potlej zaliješ še s kakšnim litrom ali dvema rdečega :OK:
Pervy Objavljeno September 12, 2005 Opozori Objavljeno September 12, 2005 tko informativno .) je že kdo jedel vampe v Intersparovih restavracijah(v LJ) :? prejšnič sem si delal lušte ali ravno takrat jih ni bilo na jedilniku :P ← jaz jih večkrat jem v Interšparovi restavraciji v MB Evroparku, niso isti kot od babice ampak vseeno :OK:
Ice Objavljeno September 13, 2005 Avtor Opozori Objavljeno September 13, 2005 po 14 dneh grske (domace) kuhinje je (porazen) rezultat znan: spet sem v klubu stotakov. (zredusmsektsvinapress) :whistle:
Bojč Objavljeno September 13, 2005 Opozori Objavljeno September 13, 2005 po 14 dneh grske (domace) kuhinje je (porazen) rezultat znan: spet sem v klubu stotakov. (zredusmsektsvinapress) :whistle: ← V današnji Oni je rešitev zate!!
SiR Objavljeno September 13, 2005 Opozori Objavljeno September 13, 2005 po 14 dneh grske (domace) kuhinje je (porazen) rezultat znan: spet sem v klubu stotakov. (zredusmsektsvinapress) :whistle: ← wellcome to the club :)
lasagna Objavljeno September 13, 2005 Opozori Objavljeno September 13, 2005 ....v olje KO JE ŠE HLADNO ščepec (mali) soli - olje garantirano ne bo špricalo okoli .... ← Pa to bi mi lahko že na NFS povedal !!!! Prijavljam te za NAJBOLJŠI kuharski namig. lp, Mehurjevec
king Objavljeno Oktober 24, 2005 Opozori Objavljeno Oktober 24, 2005 ..včeri sva z mojo drago podaljšala vikend pri Godfathru, s kosilom, ki ga je skuhala njegova Katja , jedli smo pa noooro Lasagno :OK: , bla ena najboljših kar sem jih jedu :grim
Brdaus Objavljeno November 10, 2007 Opozori Objavljeno November 10, 2007 Da ne smetim drugje: Zanima me, če je že kdo kdaj delal sladko-kislega piščanca? Če ima kdo kako idejo ali recept, se toplo priporočam :) Hvala
Lobo Objavljeno November 10, 2007 Opozori Objavljeno November 10, 2007 Poskusi takole: Sestavine 500 g piščančjega fileja 1/4 ananasa 1 šopek mlade čebule 4 korenčki 2 žlici olja 3 žlice paradižnikove mezge 4 dl perutninske osnove 2 žlički jedilnega škroba ščepec sladkorja sol črni poper v zrnu Marinada 6 žlic svetle sojine omake 4 žlice riževega kisa 1 žlička praška petih začimb 2 stroka česna 1 košček ingverja Predpriprava Marinada. Košček ingverja (velikosti oreha) in česen olupimo ter narežemo na zelo majhne kockice. Primešamo jima sojino omako, rižev kis in prašek petih začimb. Piščančji file operemo, dobro posušimo in narežemo na za grižljaj velike koščke. Prelijemo jih s pripravljeno marinado, premešamo in pri sobni temperaturi mariniramo 30 minut. Korenček olupimo in narežemo na tanke palčke. Ananas olupimo. Trd srednji del odstranimo, meso pa zrežemo na na koščke. Mlado čebulo tik pred začetkom priprave očistimo in poševno narežemo na tanka kolesca. Priprava Olje v voku segrejemo do dima. Nanj stresemo marinirane koščke piščančjega fileja, ki jih med mešanjem po vseh straneh na hitro opečemo. Dodamo narezana čebulo in korenček, potem pa vse skupaj med mešanjem pražimo še dobro minuto. Marinado gladko razmešamo s perutninsko osnovo, paradižnikovo mezgo in z jedilnim škrobom. Z mešanico prelijemo prepražene sestavine v voku. Zavremo ter dodamo narezan ananas in ščepec sladkorja. Začinimo s soljo in sveže mletim črnim poprom ter počasi kuhamo nekaj minut. Serviranje Vročo jed ponudimo s poljubno pripravljenim rižem.
Brdaus Objavljeno November 10, 2007 Opozori Objavljeno November 10, 2007 LOBO :worship: Hvala.. ob priliki :beer2: samo spomni me, če pozabim .)
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se