Skoči na vsebino

Kulinaricno........


Ice

Priporočene objave

tko informativno .) je že kdo jedel vampe v Intersparovih restavracijah(v LJ) :? prejšnič sem si delal lušte ali ravno takrat jih ni bilo na jedilniku :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

vampi ala pervy:

Pervy, 10ka za šnicla & pire :grim :beer2:

O vampih pa itak ni za zgubljat besed, sploh če jih babica pripravi, pa če jih potlej zaliješ še s kakšnim litrom ali dvema rdečega :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

tko informativno .) je že kdo jedel vampe v Intersparovih restavracijah(v LJ)  :?  prejšnič sem si delal lušte ali ravno takrat jih ni bilo na jedilniku :P

jaz jih večkrat jem v Interšparovi restavraciji v MB Evroparku, niso isti kot od babice ampak vseeno :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

po 14 dneh grske (domace) kuhinje je (porazen) rezultat znan: spet sem v klubu stotakov. (zredusmsektsvinapress) :whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

po 14 dneh grske (domace) kuhinje je (porazen) rezultat znan: spet sem v klubu stotakov. (zredusmsektsvinapress) :whistle:

V današnji Oni je rešitev zate!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

po 14 dneh grske (domace) kuhinje je (porazen) rezultat znan: spet sem v klubu stotakov. (zredusmsektsvinapress) :whistle:

wellcome to the club :)

post-467-1126622507_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

....v olje KO JE ŠE HLADNO ščepec (mali) soli - olje garantirano ne bo špricalo okoli ....

Pa to bi mi lahko že na NFS povedal !!!! Prijavljam te za NAJBOLJŠI kuharski namig.

lp, Mehurjevec

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 1 mesec pozneje...

..včeri sva z mojo drago podaljšala vikend pri Godfathru, s kosilom, ki ga je skuhala njegova Katja , jedli smo pa noooro Lasagno :OK: , bla ena najboljših kar sem jih jedu :grim

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 2 let pozneje...

Da ne smetim drugje:

Zanima me, če je že kdo kdaj delal sladko-kislega piščanca? Če ima kdo kako idejo ali recept, se toplo priporočam :)

Hvala

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Poskusi takole:

Sestavine

500 g piščančjega fileja

1/4 ananasa

1 šopek mlade čebule

4 korenčki

2 žlici olja

3 žlice paradižnikove mezge

4 dl perutninske osnove

2 žlički jedilnega škroba

ščepec sladkorja

sol

črni poper v zrnu

Marinada

6 žlic svetle sojine omake

4 žlice riževega kisa

1 žlička praška petih začimb

2 stroka česna

1 košček ingverja

Predpriprava

Marinada. Košček ingverja (velikosti oreha) in česen olupimo ter narežemo na zelo majhne kockice. Primešamo jima sojino omako, rižev kis in prašek petih začimb.

Piščančji file operemo, dobro posušimo in narežemo na za grižljaj velike koščke. Prelijemo jih s pripravljeno marinado, premešamo in pri sobni temperaturi mariniramo 30 minut.

Korenček olupimo in narežemo na tanke palčke.

Ananas olupimo. Trd srednji del odstranimo, meso pa zrežemo na na koščke.

Mlado čebulo tik pred začetkom priprave očistimo in poševno narežemo na tanka kolesca.

Priprava

Olje v voku segrejemo do dima. Nanj stresemo marinirane koščke piščančjega fileja, ki jih med mešanjem po vseh straneh na hitro opečemo. Dodamo narezana čebulo in korenček, potem pa vse skupaj med mešanjem pražimo še dobro minuto.

Marinado gladko razmešamo s perutninsko osnovo, paradižnikovo mezgo in z jedilnim škrobom. Z mešanico prelijemo prepražene sestavine v voku. Zavremo ter dodamo narezan ananas in ščepec sladkorja. Začinimo s soljo in sveže mletim črnim poprom ter počasi kuhamo nekaj minut.

Serviranje

Vročo jed ponudimo s poljubno pripravljenim rižem.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.



×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!