Vojč Objavljeno September 6, 2005 Deli Objavljeno September 6, 2005 tko informativno .) je že kdo jedel vampe v Intersparovih restavracijah(v LJ) :? prejšnič sem si delal lušte ali ravno takrat jih ni bilo na jedilniku :P Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zdrawc Objavljeno September 6, 2005 Deli Objavljeno September 6, 2005 vampi ala pervy: ← Pervy, 10ka za šnicla & pire :grim :beer2: O vampih pa itak ni za zgubljat besed, sploh če jih babica pripravi, pa če jih potlej zaliješ še s kakšnim litrom ali dvema rdečega :OK: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pervy Objavljeno September 12, 2005 Deli Objavljeno September 12, 2005 tko informativno .) je že kdo jedel vampe v Intersparovih restavracijah(v LJ) :? prejšnič sem si delal lušte ali ravno takrat jih ni bilo na jedilniku :P ← jaz jih večkrat jem v Interšparovi restavraciji v MB Evroparku, niso isti kot od babice ampak vseeno :OK: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno September 13, 2005 Avtor Deli Objavljeno September 13, 2005 po 14 dneh grske (domace) kuhinje je (porazen) rezultat znan: spet sem v klubu stotakov. (zredusmsektsvinapress) :whistle: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Bojč Objavljeno September 13, 2005 Deli Objavljeno September 13, 2005 po 14 dneh grske (domace) kuhinje je (porazen) rezultat znan: spet sem v klubu stotakov. (zredusmsektsvinapress) :whistle: ← V današnji Oni je rešitev zate!! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno September 13, 2005 Avtor Deli Objavljeno September 13, 2005 :lol1: good one. :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno September 13, 2005 Deli Objavljeno September 13, 2005 po 14 dneh grske (domace) kuhinje je (porazen) rezultat znan: spet sem v klubu stotakov. (zredusmsektsvinapress) :whistle: ← wellcome to the club :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
lasagna Objavljeno September 13, 2005 Deli Objavljeno September 13, 2005 ....v olje KO JE ŠE HLADNO ščepec (mali) soli - olje garantirano ne bo špricalo okoli .... ← Pa to bi mi lahko že na NFS povedal !!!! Prijavljam te za NAJBOLJŠI kuharski namig. lp, Mehurjevec Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
king Objavljeno Oktober 24, 2005 Deli Objavljeno Oktober 24, 2005 ..včeri sva z mojo drago podaljšala vikend pri Godfathru, s kosilom, ki ga je skuhala njegova Katja , jedli smo pa noooro Lasagno :OK: , bla ena najboljših kar sem jih jedu :grim Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Brdaus Objavljeno November 10, 2007 Deli Objavljeno November 10, 2007 Da ne smetim drugje: Zanima me, če je že kdo kdaj delal sladko-kislega piščanca? Če ima kdo kako idejo ali recept, se toplo priporočam :) Hvala Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Lobo Objavljeno November 10, 2007 Deli Objavljeno November 10, 2007 Poskusi takole: Sestavine 500 g piščančjega fileja 1/4 ananasa 1 šopek mlade čebule 4 korenčki 2 žlici olja 3 žlice paradižnikove mezge 4 dl perutninske osnove 2 žlički jedilnega škroba ščepec sladkorja sol črni poper v zrnu Marinada 6 žlic svetle sojine omake 4 žlice riževega kisa 1 žlička praška petih začimb 2 stroka česna 1 košček ingverja Predpriprava Marinada. Košček ingverja (velikosti oreha) in česen olupimo ter narežemo na zelo majhne kockice. Primešamo jima sojino omako, rižev kis in prašek petih začimb. Piščančji file operemo, dobro posušimo in narežemo na za grižljaj velike koščke. Prelijemo jih s pripravljeno marinado, premešamo in pri sobni temperaturi mariniramo 30 minut. Korenček olupimo in narežemo na tanke palčke. Ananas olupimo. Trd srednji del odstranimo, meso pa zrežemo na na koščke. Mlado čebulo tik pred začetkom priprave očistimo in poševno narežemo na tanka kolesca. Priprava Olje v voku segrejemo do dima. Nanj stresemo marinirane koščke piščančjega fileja, ki jih med mešanjem po vseh straneh na hitro opečemo. Dodamo narezana čebulo in korenček, potem pa vse skupaj med mešanjem pražimo še dobro minuto. Marinado gladko razmešamo s perutninsko osnovo, paradižnikovo mezgo in z jedilnim škrobom. Z mešanico prelijemo prepražene sestavine v voku. Zavremo ter dodamo narezan ananas in ščepec sladkorja. Začinimo s soljo in sveže mletim črnim poprom ter počasi kuhamo nekaj minut. Serviranje Vročo jed ponudimo s poljubno pripravljenim rižem. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Brdaus Objavljeno November 10, 2007 Deli Objavljeno November 10, 2007 LOBO :worship: Hvala.. ob priliki :beer2: samo spomni me, če pozabim .) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se