loyo Objavljeno Maj 16, 2002 Opozori Objavljeno Maj 16, 2002 Pri zivljenskem zavarovanju so premije mnogo manjse. Npr za mesecno premijo okoli 3000 SIT, dobis za vsak dan bolniske okoli 10 EUR/dan, vsak dan bolnice pa 30EUR/dan. Pole tega pa se % za invalidnino (Bog ne daj!!) Pri AO+ pa npr za 14 dni ovratnice, brez kakrsnihkoli vidnih poskodb okoli 400k SIT (preverjeno!!! pa ne jaz ) Je pa res da si pri zivljenskem zavarovan tudi ko spilas fusbal. lp Loyo
miki Objavljeno Maj 17, 2002 Opozori Objavljeno Maj 17, 2002 quote: Pri AO+ pa npr za 14 dni ovratnice, brez kakrsnihkoli vidnih poskodb okoli 400k SIT (preverjeno!!! pa ne jaz ) lp Loyo ...vidim da je veliko govora okoli ovratnice. Veliko primerov poznam ko so samo "igrali" in so fasali ovratnico za 14 dni, po koncanem zdravljenju pa k odvetniku in hopa denar je tukaj. Se pred kakim letom si na tak nacin lahko potegnil od zavarovalnice s tozbo tudi 2 miljona (preverjeno), z poravnavo pa konkretno 650 jurjev. Pred kakim mesecem pa so bolecine v vratu prestavili v drugo skupino poskodb, tako da si sedaj lahko srecen ce dobis 200 jurjev od zavarovalnice. Popravil/a - miki dne 17/05/2002 ob 08:09:12
Hanzi Objavljeno Maj 17, 2002 Opozori Objavljeno Maj 17, 2002 Tadej! Vseeno včeraj prevzel cca 10% od tistega kar bi dobil če bi bil AO+ zavarovan! Za popravilo motorja in kazen je bilo. Upam da bo sledil še kakšen obrok. Sicer pa je to prišlo s police kolektivnega nezgodnega zavarovanja ki me stane 1260 sit/mesec Sonce naj sveti vsak dan
Ganges Objavljeno April 11, 2004 Opozori Objavljeno April 11, 2004 Danes sem imel prometno nesrečo (na srečo nič hujšega). Imam zelo boleče levo koleno in še marsikaj drugega me boli. Za nesrečno nisem bil kriv. Policija je naredila zapisnik, napihal sem 0,0. Dobil sem kupon. Šel sem v bolnišnico, kjer so mi slikali koeno, ramo, glavo, vrat. Dobil sem na koleno elastični povoj (ki bolj malo pomaga), ovratnico in taplete proti bolečinam. Zavarovano imam tudi AO+. Sedaj pa me zanima iz kje po končanem zdravljenju uveljavljam odškodnino. Ali iz mojega AO+ zavarovanja, ali iz povročiteljeve police? lp
Noise Objavljeno April 11, 2004 Opozori Objavljeno April 11, 2004 Danes sem imel prometno nesrečo (na srečo nič hujšega). Imam zelo boleče levo koleno in še marsikaj drugega me boli. Za nesrečno nisem bil kriv. Policija je naredila zapisnik, napihal sem 0,0. Dobil sem kupon. Šel sem v bolnišnico, kjer so mi slikali koeno, ramo, glavo, vrat. Dobil sem na koleno elastični povoj (ki bolj malo pomaga), ovratnico in taplete proti bolečinam. Zavarovano imam tudi AO+. Sedaj pa me zanima iz kje po končanem zdravljenju uveljavljam odškodnino. Ali iz mojega AO+ zavarovanja, ali iz povročiteljeve police? lp Povzročiteljeve police.
bobokrajnc Objavljeno April 12, 2004 Opozori Objavljeno April 12, 2004 Ima kdo AO+ preko Adriatica?? Naš agent, ki zavaruje celemu klubu mi je rekel, da Adriatic nima AO+ za motoriste??? Naklada ali..........? LP Bobo B)
bLuZoNdEr Objavljeno April 12, 2004 Opozori Objavljeno April 12, 2004 NAKLADA! Sam imam ravno pri adriaticu ao+ (sklenjen 17.3.04)
bLuZoNdEr Objavljeno April 12, 2004 Opozori Objavljeno April 12, 2004 (popravljeno) Sedaj pa me zanima iz kje po končanem zdravljenju uveljavljam odškodnino. Ali iz mojega AO+ zavarovanja, ali iz povročiteljeve police? lp Ko sem se sam zavarval Ao+ mi je agent, povdaril, da tudi, ce dobim kuponcek in iz njega odskodnino za moje telesne poskodbe, lahko zraven uveljavljam se moj AO+. In nikar ne cakaj konec okrevanja, na zavarovalnico se obrni cim prej. Torej AO+ lahko uveljavis VEDNO ko si se kot voznik poskodoval na motorju, ki ima na polici tudi AO+ (motor, ne voznik) ne glede na to ali ze imas kuponcek ali pa si bil sam kriv (ce imas kuponcek to pomeni dvojna odskodnina), in nic ne skodi ce v zavarovalniski boj posljes odvetnika, ki bo vsaj priblizno vedel koliko se da iz kake poskodbe iztrziti - bos tako vec dobil cetudi mu bos moral odsteti dogovorjeni delez (mislim da je Hotschko nekje pisal da pozna dobrega odvetnika za take stvari). Tako vsaj po zagotovilih mojega agenta, sam v praksi se nisem bil v situaciji, ko bi to moral sprobavati(in upam da se dolgo ne bom). Zelim ti cimprejsnje okrevanje in lep pozdrav! Popravljeno April 12, 2004. Popravil soddplah
DenisR Objavljeno April 12, 2004 Opozori Objavljeno April 12, 2004 (popravljeno) NAKLADA! Sam imam ravno pri adriaticu ao+ (sklenjen 17.3.04) Na štajerskem področju Adriatic ne nudi možnosti AO+. Popravljeno April 12, 2004. Popravil DenisR
Brrrm Objavljeno April 12, 2004 Opozori Objavljeno April 12, 2004 Na Štajerskem je bil pred leti Adriatic s svojimi agenti vpleten v zavarovalniško afero, ko so malo goljufali oboji, zavarovanci in agentje, zato se Štajerski Adriatic glede popustov in AO+sov in podobnega bolj nazaj drži. Kot tista o kači in zviti vrvi.
Hanzi Objavljeno April 13, 2004 Opozori Objavljeno April 13, 2004 Ko sem se sam zavarval Ao+ mi je agent, povdaril, da tudi, ce dobim kuponcek in iz njega odskodnino za moje telesne poskodbe, lahko zraven uveljavljam se moj AO+. Dam ti 25% od zneska ki bi ga po tvojem dobil za mojo poškodbo. Potrudita se z agentom in lahko prideta do nekaj mio. Na kratko: na klada tvoj agent :rolleyes:
bmw Objavljeno April 13, 2004 Opozori Objavljeno April 13, 2004 I raise you bet....dam mu 50% zneska...
bobokrajnc Objavljeno April 13, 2004 Opozori Objavljeno April 13, 2004 Na Štajerskem je bil pred leti Adriatic s svojimi agenti vpleten v zavarovalniško afero, ko so malo goljufali oboji, zavarovanci in agentje, zato se Štajerski Adriatic glede popustov in AO+sov in podobnega bolj nazaj drži. Kot tista o kači in zviti vrvi. "Štajerski Adriatic", pa kaj je zdaj to??????????????? Kakšna pa je razlika???????? a plačujemo manj, več kot ostali, a če pokneš v MB veljajo druge odškodnine, pogoji....... stvar mi v trenutku dvigne pritisk!!!!!!!!!!!!!! :angry: :angry: LP Bobo B)
tango Objavljeno April 13, 2004 Opozori Objavljeno April 13, 2004 (popravljeno) Pozdravljeni imam Obvezno in AO+ zavarovanje pri ZM Kaj zdaj? Ali je sopotnikovo zavarovanje že zajeto v osnovnem (kot pri avtu <_< ) ali ga je potrebno dodatno sklenit? lp in srečno vožnjo :D ! Popravljeno April 13, 2004. Popravil tango
Thundercat Objavljeno April 13, 2004 Opozori Objavljeno April 13, 2004 v petek bom registriral zadevo in ne bom nč Ao+ zavaroval.....sem pa računal da bom.....
bLuZoNdEr Objavljeno April 13, 2004 Opozori Objavljeno April 13, 2004 Dam ti 25% od zneska ki bi ga po tvojem dobil za mojo poškodbo. Potrudita se z agentom in lahko prideta do nekaj mio. Na kratko: na klada tvoj agent :rolleyes: No ce pa nekdo govori iz iskusenj mu ni za ugovarjat! Sam zalostno se mi zdi da pol od raznih agentov tut razne info ven hodjo, pa kaj a so ti agentje sploh kaj pouceni o poslu ki ga opravljajo al sam se dnar pobirajo :angry:
hotschko Objavljeno April 13, 2004 Opozori Objavljeno April 13, 2004 Sam zalostno se mi zdi da pol od raznih agentov tut razne info ven hodjo, pa kaj a so ti agentje sploh kaj pouceni o poslu ki ga opravljajo al sam se dnar pobirajo :angry: Da ne bo pomote: 1. Agenti zavarovalnice so za to, da zavarujejo in kasirajo denar. V nasprotju z njihovimi interesi je priskrbeti čimvečjo odškodnino za oškodovanca !! 2. Odvetniki so za to, da lupijo zavarovalnice v skladu s predpisi in čimbolj ugodno za oškodovanca. 3. Kdor se loti "odiranja" zavarovalnice sam, bo končal neslavno in pod ceno !!
Hanzi Objavljeno April 13, 2004 Opozori Objavljeno April 13, 2004 @soddplah: Ao+ je isto kot kasko za avto. Če ti nekdo razbije avto in ti da kupon popraviš avto iz njegovega kupona. tvoje kasko je neuporabno. Lahko pa uveljavljaš nezgodno zavarovanje če imaš sklenjeno. Je precej cenejše kot AO+ ampak tudi precej manj $ dobiš ob morebitni poškodbi.
bLuZoNdEr Objavljeno April 14, 2004 Opozori Objavljeno April 14, 2004 Da ne bo pomote: 1. Agenti zavarovalnice so za to, da zavarujejo in kasirajo denar. V nasprotju z njihovimi interesi je priskrbeti čimvečjo odškodnino za oškodovanca !! 2. Odvetniki so za to, da lupijo zavarovalnice v skladu s predpisi in čimbolj ugodno za oškodovanca. 3. Kdor se loti "odiranja" zavarovalnice sam, bo končal neslavno in pod ceno !! se strinjam, samo neresnic pa tut ni treba siriti - saj to bi bilo po zakonu kaznjivo zavajanje potrosnika, mar ne?
Ganges Objavljeno April 14, 2004 Opozori Objavljeno April 14, 2004 Zakaj pa potem pravijo, da AO+ lahko uveljavljaš ko si sam kriv in ko nisi? In to ne pravijo kar tako, ker tudi piše v pogojih da velja za vse poškodbe. lp
ledeni Objavljeno April 14, 2004 Opozori Objavljeno April 14, 2004 se strinjam, samo neresnic pa tut ni treba siriti - saj to bi bilo po zakonu kaznjivo zavajanje potrosnika, mar ne? TO JE NEVIDNO ZAVAJANJE NAS BUDAL KI VSE VERJAMEMO ENMU ZAVAROVALNIČARJU KI JE PLAČAN OD PROCENTA ZAVAROVALNIN KI JIH SKLENE NA MESEC IN SI S TEM SLUŽI KRUH
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se